Gerbrands: 'Media duiken de extremen in'

JesseTH, 20-03-2017 om 15:50, 4340 views, PSV TV | De trainingscollectie voor thuis is beschikbaar!

Algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV herkent de huidige situatie bij Ajax, zo vertelt hij aan PSV TV. Het doet hem denken aan de recente periode van PSV, waarin het niet goed liep bij de Eindhovenaren. Hij ziet dat de media meegaan met de waan van de dag.

'Als je de kranten ziet, dan zie je enerzijds de geweldige koppen voor Feyenoord. Bij Ajax deugt er helemaal niks van', opent Gerbrands. 'Het doet een beetje denken aan onze periode, een paar weken geleden, waarbij er helemaal niks meer van klopte bij PSV. Je ziet dus dat de kranten, analyseprogramma's, media in de extremen duiken. De kunst van beleidsmakers, coaches, directieleden is om daar toch een beetje doorheen te wandelen. Want die hele extremen, daar kom je niet ver mee.'

De algemeen directeur weet hoe hard de wereld van het topvoetbal is. 'Relativeren hoort niet bij topsport. Ik roep altijd: het is goed of het is slecht. Relativeren betekent dat er belangrijkere dingen in het leven zijn. Die bestaan ook inderdaad wel. Maar als je in de topsport werkzaam bent, gaat het om winst of verlies. Dus relativeren staat niet in mijn woordenboek.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MosesD
Deze man zegt altijd zinnig dingen. Zeer goede directeur.
6 0
wt4ajax
Hij heeft zo erg gelijk. Donderdag was het Bosz geweldig en zondag is het al weer Bosz out.
7 0
Boer Gijs
Zo'n wedstrijd als donderdag telt pas echt als je het ook zondag laat zien. Maar het kwam in de verste verte en niet eens een beetje van in de buurt. Terwijl je het als supporter al lang voelt aankomen, elke keer hetzelfde liedje bij Ajax. Dan is de trainer toch degene die moet zorgen dat het team optimaal aan de aftrap staat?
0 -2
gras
Gerbrands is een vakman, die met opmerkelijk gemak buiten zijn sport resultaten boekt. En hij weet goed achter de schermen te blijven.

Maar dit stukje is me weinig verhelderend. Eerst zet hij zich af tegen zwart wit denken en dan verheft hij het tot norm.
1 -1
Marcoryn
Lekker bij de gemeente aankloppen..dag Toon, jij bent de zwakste schakel.
0 -15
RusselWestbrook
Deze man heeft hier toch gewoon een punt, of niet dan?

Vrijdag was alles bij Ajax nog geweldig, net gewonnen in Europa. Nu is het weer een pleuriszooi bij Ajax.

Bij PSV was alles geweldig vorig jaar, zo ontzettend volwassen en realistisch en noem het allemaal maar op. En toen was het opeens een bende.

Maar zo werkt het natuurlijk niet.
7 -1
Murph
ga weg kwiebus
1 -9
je
Is dit de man die het ene gat in de begroting dicht met het andere gat .
Wat hebben wij te maken met deze vent.
1 -9
Pierre Heno
Neres....12 - 15 miljoen....als versterking voor Jong Ajax.... Nee laat onze Marcus maar lekker schuiven. Ik verwacht dat hij in de zomer weer enkele 12-14 jarige talentjes naar Ajax zal halen door ze weg te roven uit de slavische of scandinavische landen en uit Denemarken. In 2024 staan ze dan misschien wel in Ajax 1.....
0 -2
RusselWestbrook
Dat jij de communicatie van Ajax naar de buitenwereld toe niet serieus neemt ('we brengen hem langzaam', 'volgend seizoen moet hij er staan') is toch écht jouw probleem.

Ajax is heel duidelijk geweest over Neres. Dat jij en de media zich dan helemaal blind staren op de transfersom is jullie probleem, niet die van Marc of Neres.

De rest van je post is natuurlijk flauwekul van de puurste soort. 12-14 Scandinaviërs mogen helemaal niet naar Ajax komen. Is ook nog nooit gebeurd en zal nooit gebeuren.
4 -2
Ajax27
Niet mee eens. In de winterstop was er door het naderende vertrek van El Ghazi en niet echt top voetballende Younes en Traoré behoeften aan een topbuitenspeler die zowel voor de korte als lange termijn werd gehaald. En wanneer je dan 12 miljoen uitgeeft, dan kun je hoog of laag springen, maar dan verwacht iedereen ook dat ie er vanaf dag 1 kan staan. Ik zeg niet dat het een miskoop is, maar het is niet wat ze ervan verwacht hadden.
0 0
Bensco
Ik vraag me af en toe af of mensen alleen naar het prijskaartje kijken want elke keer als ik iets Neres hoor of lees gaat het om dat prijskaartje. Bij elk praatprogramma, artikel of zelfs hier op showtime begint me gelijk over die 12 miljoen.

Een speler van 20 met slechts 8 professionele wedstrijden op zijn naam is nu eenmaal geen directe versterking. Daar heb je spelers van tussen de 25 - 30 jaar oud nodig en die kosten behoorlijk wat meer. Neres is gehaald op basis van zijn potentie. Als hij wordt wat Ajax hoopt dat hij gaat worden moet je er nu eenmaal vroeg bij zijn want anders is dat prijskaartje binnen een jaar tijd zo gestegen met 10 miljoen en is die op weg naar grotere clubs en dan ben je als Ajax zijnde te laat. Geduld is een schone zaak grote vriend.
1 0
RusselWestbrook
Jij mag het er 100 keer niet mee eens zijn. Dat is echter niet wat Ajax naar buiten gebracht heeft.
0 0
Bensco
niet alleen krantenartikelen maar hier op showtime ook. Op het een ene moment is Bosz de man die ons Europese successen gaat brengen en op het andere moment staat ieder te schreeuwen om zijn ontslag. Klaassen wordt hier constant afgezeken als iemand die geen techniek heeft en niet klaar is voor de top maar als die er eentje inplukt willen ze hem niet meer kwijt en moet die bijtekenen. Voetbal is opportunistisch, sport in het algemeen is opportunistisch. Het ene moment ben je de man en worden je bergen met goud beloofd, het andere moment ben je de schuldige van elk debacle.
8 0
Leviathan
Volledig mee eens en een hoop ontkennen nog ook mee in de waan van de dag te gaan.
1 0
mickey2602
Kijk maar eens naar gister,die fout van de Ligt. Ow,wat was dat toch met die jongen,te jong en te vroeg opgehemeld. Heb hier geen commentaren gelezen op dat moment maar zal me niks verwonderen als er mensen zijn geweest die hebben geopperd om die jongen maar terug te doen naar Jong of zelfs te verkopen.
Maar vlak daarvoor had hij een heel knappe redding anders was het daarvoor al 0-1 geweest. En afgelopen weken heeft die jongen gewoon meesterlijk verdedigd. Maar dat wordt dan voor het gemak maar ff vergeten...
1 0
MJ98
Het kan idd snel gaan. Als je de krantenartikelen van vrijdag vergelijkt met die van vandaag denk je dat er een verschil van een halfjaar tussenzit. Vreemd maar wel typerend voor de media van tegenwoordig.
3 -1
Pettersson1963
Ajax speelde donderdag uitstekend en werd terecht geprezen in de media. Ajax leverde zondag een wanprestatie en werd terecht afgeserveerd in de media. Het was inderdaad een verschil van dag en nacht.
2 -1
MJ98
Ja daar heb je gelijk in. Maar het is niet zo dat wanneer ze een keer heel goed spelen ze allemaal wereldklasse spelers zijn en koekenbakkers wanneer ze slecht spelen. Zo wordt het altijd gepresenteerd.
0 0
Van Reenen
Dus om je vanavond niet te ergeren, volg je​ mijn voorbeeld door niet te kijken naar Voetbal Insite. Gaat toch alleen maar over 010 aan de Maas.
2 -1
Pierre Heno
Ik zou je de TIP willen meegeven om helemaal nooit neer naar dat 100% 'lekker lullen zit ook aan tafel' babbel programma te kijken. Pure tijdwinst man!! Al blijft Danny Vera altijd wel even de moeite van het (even) kijken waard. En die lui die daar als robot publiek voor zich uit zitten te staren hebben blijkbaar helemaal geen ene kloot te doen want die nemen ook nog eens de moeite om naar de studio te komen ( als ze die al kunnen vinden).
1 0
J00DT0TMIJND00D
Ga pas weer kijken mocht Ajax volgende week winnen van hun.
0 0
MJ98
Ik kijk sws niet naar dat soort programma's als Ajax punten verspeelt. Dan word ik helemaal gek haha.
2 -1
Ajacied33
Daar zat ik idd ook aan te denken. Allemaal hosanna over Feyenoord en Ajax zal weer afgekraakt worden,kan daar niet tegen. Beter niet kijken dus
2 -1