'Amsterdamse er toch een beetje ingekregen'

BVeenstra, 04-02-2017 om 08:31, 26996 views, De Volkskrant |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Oud-Ajacieden Stefano Denswil en Ricardo van Rhijn hebben bij Club Brugge het geluk in het voetbal hervonden, maar er was een tijd dat het tweetal zonder al te veel positieve perspectieven in Amsterdam speelde. Beide spelers doen in De Volkskrant nog eens hun verhaal.

'Ik hoorde van de trainers steeds dat ik snel veel zou gaan spelen in het eerste', begint Denswil. 'Maar ik ging alleen maar minder vaak spelen. Het plezier glipte weg', aldus Denswil, waarna Van Rhijn ook zijn verhaal doet. De rechtsback raakte uit vorm, maar hoopte vorig seizoen door de blessure van Kenny Tete op een tweede kans. Toenmalig trainer Frank de Boer koos echter voor Joël Veltman. 'Dan weet je hoe laat het is. Zo werkt de voetballerij, er wordt niet altijd de waarheid tegen je gezegd. Ik had meer voor mezelf moeten opkomen', aldus Van Rhijn, waarna Denswil toevoegt. 'Ik klopte juist heel vaak op de deur. Hielp ook niet.'

Met Ruud Vormer en Lex Immers spelen er nog twee Nederlanders, maar ook twee oud-Feyenoorders bij Club Brugge. Het zorgt er natuurlijk voor dat er weleens wat gedold wordt bij de Belgische club. 'Men waardeert hier meer het fysieke dan het mooie voetbal. Bij Ajax was het andersom. Er klinkt zelfs 'Hand in Hand' in het stadion, net als bij Feyenoord', vertelt Van Rhijn. 'Moest ik wel even aan wennen. Maar we hebben het Amsterdamse er toch een beetje in gekregen. Met Ajax werden we steeds kampioen. Dat zijn we hier ook geworden', besluit Denswil, die vervolgens Immers en Vormer hun hoofden ziet schudden.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Prinsengracht
Ook nu zouden ze niet in de basis spelen bij Ajax
3 0
insectenverdelg
Denswil vs Viergever is een interessannte. van Rhijn zeker niet.
0 -3
JesusZoonVanGod
Denswil kan aardig verdedigen, maar op het moment dat hij iets met de bal aan de voet moet doen, dan gaat het mis. Viergever is veel rustiger aan de bal en voegt voetballend veel meer toe dan een Denswil. Viergever is op dit moment 2 stappen verder.
2 0
simok
Denswil destijds ook niet hoor. Net zo dromerig als Moisander (in z'n laatste jaar) en Riedewald.
1 0
insectenverdelg
destijds zeker niet. Maar speelt nu veel beter.T gaat erom of hij er nu in zou staan.
1 -3
insectenverdelg
Hebben ze beide niet door dat ze gewoon niet genoeg presteerde op dat moment?
3 -1
Matts
Inderdaad zeg. Met name Van Rhijn speelde echt als een natte krant. Niet een paar wedstrijdjes, maar gewoon twee seizoenen lang. De goede wedstrijden waren op één hand te tellen.

Denswil is misschien nog iets voor te zeggen. Deed het op een gegeven moment ook slecht, maar kan gewoon een dipje zijn geweest. Ach ja, heb hem niet echt gemist. Had hij ook niet een beetje een rare zaakwaarnemer? Staat me iets van bij...
2 0
afcas
De zaakwaarnemer van Denswil is zijn broer. Die is onder meer ook Zaakwaarnemer van een Kuwas van Heracles. Daar heb ik nog nooit echt rare verhalen van gehoord, dus betwijfel het.
0 0
insectenverdelg
Denswil had ook kunnen blijven en knokken voor zijn plek. Probleem was dat hij niet goed genoeg speelde, zelfs niet in Jong. En hij wilde in het 1e spelen. Die wilde zelfs dus niet verlengen. Hij had kunnen blijven en had dan heel hard moeten knokken, maar heeft zelf anders gekozen. Proma, even goede vrienden,
Alleen zeg dan ook gewoon ik was niet geod genoeg op dat moment en wilde spelen. Daarom heb ik zelf gekozen om verder te kijken en een andere weg te bewandelen helaas.

van Rhijn heeft 2 jaar zijn directe tegenstander op 10 meter verdedigt. Iedereen moet gratis voorzetten. Wat dat betreft was Tete vorig jaar echt een verademing, die zat er tenminste direct op.
1 0