Stam: 'Was een eer met Johan te praten'

JipVR, 10-01-2017 om 19:47, 2697 views, FourFourTwo | Ajax-kleding nodig voor het voorjaar?

Jaap Stam staat momenteel aan het roer als hoofdtrainer bij het Engelse reading, maar blikt met FourFourTwo terug op zijn jaren als voetballer en trainer van andere clubs. De voormalig verdediger geeft aan zijn periode met Johan Cruijff bij Ajax erg te waarderen.

'Het was een eer om met Johan te kunnen praten', zegt Stam. 'Ik kende hem al via zijn zoon Jordi, uit de tijd dat we samen bij Manchester United speelden. Maar bij Ajax deelde hij met me dat hij áltijd heel veel verwacht van spelers en coaches. Hij vertelde me ook dat hij altijd wilde aanvallen. Deze quote bleef me bij: "Als je heel goed aanvalt, hoef je niet te verdedigen"'. 

Stam heeft naar eigen zeggen tijd nodig gehad om het trainerschap zich eigen te maken. 'Als je begint met coachen, betekent dat niet dat je direct al een goede coach bent. Je hebt de tijd nodig om jezelf die dingen aan te leren. Ik leerde bijvoorbeeld hoe je je moest opstellen voor een groep spelers en hun aandacht erbij kon houden.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Aetim
Mooie quote. Je moet altijd het hoogste nastreven. Het voetbal tot aanvalssport, ja aanvalskunst verheffen. Dat is toch het allermooiste?
0 0
chrisjuhhh
Dus Jaap ten tijde dat je coach was van JA had je niet goed geluisterd dan !
0 -2
3sterren
Hij zegt toch ook zelf dat hij tijd nodig heeft gehad.
En een beginnende coach niet per definitie al meteen een goede coach is.

Momenteel doet hij het toch heel behoorlijk in Engeland, als ik de berichten mag geloven...
0 0
gi0vanni
Het gebeurt niet vaak maar deze van oorsprong PSV verdediger was zo goed dat hij zelfs op wat oudere leeftijd met gemak bij Ajax kon meedraaien. Een echte Nederlandse legende die zelfs niet voor Zlatan bang zou zijn geweest.

https://www.youtube.com/watch?v=yIffOpPXEuA
https://www.youtube.com/watch?v=uury4jgZx2Q
0 0
Sammy Sosa
Niet direct de meest geniale quote van Cruijff. Maar des te mooier is het, dat juist ook zo'n quote een topper als Stam is bijgebleven.
0 0
heinp
Ik herinner me totaal andere uitspraken van hem ,pfpfp
0 0