[Update] Mogelijk pingels bij groepsduels WK

JipVR, 10-01-2017 om 17:00, 4154 views, FIFA | Ajax-kleding nodig voor het voorjaar?

Het WK voor landenteams gaat vanaf 2026 uit maar liefst 48 teams bestaan, zo laat de FIFA dinsdagochtend weten via de officiële kanalen. In zestien groepen van drie teams worden er op die manier tachtig wedstrijden gespeeld.

De wens om het WK uit te breiden was er al langer bij FIFA-baas Gianni Infantino en hij krijgt nu zijn zin. Het besluit werd unaniem genomen. Het nieuws komt enkele jaren na de beslissing dat op het EK niet 16, maar 24 landen mee mogen doen. In de zomer van 2016 werd dit voor het eerst in de praktijk gebracht.

Bij de komende twee WK's in Rusland (2018) en Qatar (2022) zijn nog gewoon 32 landen 'welkom'. In totaal zal er op die manier bij zeven toernooien met 32 landen worden gespeeld, nadat in 1998 voor het eerst werd afgeweken van de 24 deelnemers. Tot en met 1978 was er zelfs sprake van een WK met 16 landen. De FIFA kan door de toename van 64 naar 80 WK-wedstrijden één miljard euro extra genereren. 

Update 17.05 uur | 10 januari
Mogelijk is de aanpassing van het aantal deelnemers niet het enige wat gaat veranderen aan de opzet van het WK. De FIFA denkt er namelijk over om strafschoppen te introduceren tijdens wedstrijden in de groepsfase. Men wil op die manier salonremises voorkomen en voor meer spanning zorgen.

'Dit is niet een onderwerp voor nu, we zullen dit dichter bij de start van het toernooi bespreken', vertelt FIFA-voorzitter Gianni Infantino dinsdag over het plan tijdens een persconferentie van de internationale voetbalbond. 

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
chrisjuhhh
Strafschoppen ???
Nou dan kan Nederland wel gaan stoppen .:)
0 -1
Sam Badi
Deze bond is niet meer te redden. Ik hoop dat er snel landen/clubs uitstappen en de macht van Fifa-Uefa gebroken wordt.
0 0
chrisjuhhh
Nou lijk wel de comedy capers hahahaha
0 0
Causio
Weg met die lompe pingels. Wedstrijd zoals in het boksen beslissen op punten, balbezit, doelpogingen, corners, vrije trappen, etc. Wordt allemaal prachtig bijgehouden, kijk maar eens op Eurosport. Beloning goed en fair spel. Goed idee.
0 -2
Mokum_32
Dit vind ik een slechte zaak mindere ploegen worden hier door alleen maar beloond misschien kunnen ze iets doen aan de buitenspel regel waardoor het voetbal weer wat spectaculairder wordt
0 -1
Tian1Sky
Strafshoppen zijn natuurlijk totale anti-voetbal, er worden nu al te veel wedstrijden beslist door een penalty shoot-out (naar mijn idee).
0 0
Spuit11
Typfout. Moet natuurlijk Pringels zijn. Geen pingels, daar verdiend de uefa niks aan.
2 0
jaribombari
48 landen waarvan er 36 doorgaan naar de volgende ronde.

Kom op zeg!
2 0
Ruff Rhythim
32... ;)

Ook belachelijk hoor.
1 0
Robinjo1988
Ach, zolang de grote clubs en landen niets doen tegen de FIFA wordt dit alleen maar erger.

Die infantino is sowieso niet echt een verbetering tov blatter..
1 0
chrisjuhhh
Het zijn de bonden die voor stemmen zonder overleg met de grote clubs en dat lees je links en rechts al in alle bladen .
0 -1
Sammy Sosa
Dit is niet een onderwerp voor nu, aldus infantielo. Een goed doordacht concept zo te horen. Echt ongeloveloos, hoe bedoel je we hebben eerst gekeken naar wat het oplevert, voor de rest boeit het de FIFA geen flikker
1 0
Ajax_95
Penalty's voor meer spanning? Ben bang dat het alleen maar saaier wordt. Zwakke landen zullen dan waarschijnlijk alleen maar meer op de nul gaan spelen, met penalty's na de wedstrijd hebben ze dan een grotere kans om de wedstrijd te winnen.
5 0
afcas
nog meer op de 0 spelen dan ze al deden kan niet. en zelfs als het dan nog zo een saaie 0-0 is hebben we tenminste nog iets leuks te zien...
0 0
chrisjuhhh
Ook op de 0 spelen lukt ons niet net als die strafschoppen , dus we gaan er mee stoppen interland voetbal .
0 0
Noxin
"De FIFA kan door de toename van 64 naar 80 WK-wedstrijden één miljard euro extra genereren. "

En daar draait het allemaal om.
7 0
Lazell
Erg he, daar leiden tientallen/honderden miljoenen voetbalfans onder, de grote landen en de grote spelers. Kwaliteit van het WK gaat finaal naar de klote. Maar dat boeit ze niet. Kan een kleine elite lekker profiteren.
1 0
Mr.P.
die kleine elite is opgeklopte lucht en dat word steeds meer en meer bevestigd
0 0
footietsar
Dan kijk je toch lekker vanaf de knockout fase. De 'kwaliteit' neemt vanzelf toe naarmate het toernooi vordert. Bovendien zegt de 'kwaliteit' van de ploegen lang niet alles als het gaat om een aantrekkelijke wedstrijd.

Niemand dwingt je om alles te kijken. Voor de mensen uit de landen die het meestal net niet halen is dit goed nieuws, kunnen zij ook een keer die spanning voelen...

Als we kijken hoe het nu gaat met oranje dan hoort Nederland waarschijnlijk ook bij die landen die het net niet halen, dus helemaal niet zo verkeerd lijkt me.
0 -1
Lazell
Doe ik ook, of nog later. Heb nog nooit zo veel wedstrijden gemist als afgelopen EK, normaal keek ik alles. Kleine landen tegen grote landen is de bus parkeren voor de kleine landen. Die sla ik dus sowieso over.

Voor de spelers is dit helemaal niets, die wedstrijden tegen nietszeggende landen. Alsof ze nog niet genoeg wedstrijden spelen. Die kleine landen interesseert de FIFA geen hol. Het gaat alleen maar om de toename van het aantal wedstrijden die ze kunnen verkopen.

Nederland is in de toekomst weer een van de top10 landen ter wereld. We komen heus wel uit dat dipje.
0 0
SanchezBeastOfAjax
De absolute topspelers spelen over een paar jaar honderd wedstrijden in een jaar als het zo doorgaat.
0 0
3*stars*3
EK ging van 16 naar 24 en CL gaat een "feestje" worden voor de grote landen.
Laat ze CL ook maar uitbreiden van 32 naar 40.
Dan krijgen de kleinere landen ook nog een kans...
0 0
Bensco
Eerste reactie van de bondscoach is binnen:

"Het gaat nog lastig worden om ons te plaatsen" aldus blind
5 0
kampioenenjood
Waarom spelen we nog kwalificaties? Gewoon iedereen naar het WK!
2 0
Leo252
Kunnen we ons misschien ook weer eens kwalificeren voor een groot toernooi.
0 0
Restored
Waarom besluit de FIFA om x te doen? maakt niet uit wat x is, het antwoord is altijd geld... bah zakkenvullers bij de UEFA/FIFA
3 -1
Dwergje48
Tuurlijk, alles draait om geld. Dat is toch niet per se erg?
1 -2
chrisjuhhh
Soms overheerst de hebzucht en dan is het wel erg .
Genoeg kan gewoon genoeg zijn , waarom meer geld als je al zoveel heb ?
Is het een kwaliteit impuls oke dan zeg ik ja , maar ik zeg je het wordt een fiasco , wat ten koste gaat aan de kwaliteit .
1 0
OKP-AFCA
Die laatste zin, alleszeggend?
0 0
atalantanio
Ik kijk al uit naar de wedstrijd Tsjaad- Micronesië
6 0
trainerdv
Hmm, een kwart van de landen ter wereld dat meedoet aan het wk. In dat geval lijken de kwalificaties mij overbodig en kan beter gewoon de ranking gevolgd worden. Het is eigenlijk het tegenovergestelde van de CL. Daar worden de 'grote landen' enorm voorgetrokken. Hier kan het straks zo zijn dat fantastische landen uit Europa en Zuid-Amerika niet naar het wk gaan terwijl er 20 landen meedoen waar voetbal nog semi-professioneel is. Rare ontwikkelingen....
1 0
Adamoost
Kan China zich nu ook plaatsen..
0 0
chrisjuhhh
De grote jongens zijn er nu al niet blij mee .

Het zweet breekt coaches en clubbestuurders in de grootste en beste voetballanden ter wereld nu al uit. Als het waar is dat de FIFA aanstuurt op een WK met 48 landen, zoals de president van de voetbalbond van Venezuela heeft verklapt, dreigt een totale devaluatie van het eindtoernooi om de wereldbeker.

Maar veel erger dan dat vinden kopstukken in het topvoetbal de waanzin om met een grote groep derderangs voetbalnaties een prestigieus toernooi te moeten spelen. Het levert nutteloze wedstrijden op, waarvan er nu in de kwalificatieronden voor EK’s en WK’s al veel te veel zijn.
1 0
Ajax412
Speelt elke speler individueel dan ook meer wedstrijden?
0 0