[Update IV] Van der Wiel terug in selectie Fener

BVeenstra, 01-02-2017 om 18:30, 32041 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig Ajacied Gregory van der Wiel is uit de selectie van Fenerbahce, waar Dick Advocaat de trainer is, gezet. Dat meldde voetbaljournalist Jack van Gelder zondagavond bij Ziggo Sport.

'Van der Wiel is uit de selectie gezet en hoeft niet meer terug te komen', begint Van Gelder. 'Het heeft met gedragingen binnen de ploeg te maken. Er is een gedragscode met thuis- en uitwedstrijden. Dat je er gewoon bent, ook al zit je op de tribune. Dat heeft hij niet gedaan, dus hij is gezien. Over en uit. Er wordt een dikke streep doorheen gezet.'

De rechtsback speelt pas sinds afgelopen zomer bij Fenerbahce, maar wist bij de Turkse club allerminst te overtuigen. Daarvoor speelde hij vier jaar lang bij Paris Saint-Germain en tussen 2006 en 2012 in het eerste elftal van Ajax.

Update - 21.36 uur
Dick Advocaat heeft de problemen omtrent Gregory van der Wiel erkent op de persconferentie van Fenerbahce. 'Ik denk dat het voor hen beiden het beste is dat ze uitkijken naar een andere club', luidt het statement van de hoofdtrainer van de Turkse ploeg.

Update II - 15.45 uur (30 december)
Gregory van der Wiel is aangeboden bij Sporting Portugal, zo melden Portugese en Turkse media vrijdagmiddag. De rechtsback is uit de gratie geraakt bij Fenerbahce, waar hij door coach Dick Advocaat uit de selectie is gezet en niet meer terug hoeft te komen. Afgelopen zomer kwam de oud-Ajacied naar Turkije, in de afgelopen jaren speelde hij voor Ajax en daarna jarenlang voor Paris Saint Germain. 

Update III - 07.53 uur (5 januari)
Gregory van der Wiel lijkt op weg naar de woestijn, zo meldt Voetbal International. De back werd in verband gebracht met een transfer naar Sporting Portugal, maar Al Wahda uit de Verenigde Arabische Emiraten lijkt een stuk serieuzer. Van der Wiel onderhandelde al over een contract voor anderhalf jaar.

Update IV - 18.28 uur (1 februari)
Fenerbahce-trainer Dick Advocaat heeft voormalig Ajacied Gregory van der Wiel weer in genade aangenomen, zo meldt Voetbal International. De rechtsback werd in december wegens 'ontoelaatbaar' gedrag uit de selectie gezet, maar trainde woensdag weer mee met de groep. Volgens Advocaat is Van der Wiel nu genoeg gestraft. In de afgelopen transferperiode was de verdediger dichtbij een overgang naar Al Wahda, maar een transfer bleef uit.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bram410
Realistisch is het niet echt maar ik hoop zo dat Greg terug keer naar Amsterdam en voor AJAX gaat spelen! Hij past perfect in de speelstijl van Bosz en kan bij ons een stap(je) terug zetten om er vervolgens weer 2 vooruit te maken!
0 -3
Wimmel
Ajb niet.... Ik vond het een leuke speler maar zo vaak afwezig of laconiek op het veld, dat kan echt niet.
2 0
gi0vanni
Aanvallend was hij veel beter als Tete maar verdedigend veel zwakker. Geen idee hoe goed hij nu is want ik zie hem nooit spelen.
0 0
Harrie Nak
http://www.ad.nl/buitenlands-voetbal/waar-ging-het-mis-met-de-back-van-de-toekomst~a94278c2/
0 0
A Cohen
Met een vette bankrekening kunnen sommigen de weelde niet aan.
Het ego, overstijgt het verstand en dan gaat het mis.
Het zoveelste voorbeeld hoe het niet moet.
Honger naar geld een besmettelijke ziekte.
1 -1
Ajax4life16
Haha heerlijk dat AS de Arabische Emiraten zonder schaamte de woestijn noemt.
0 0
ajax4ever01
Ik weet nog goed dat hij een conflict had met Ibrahimovic bij PSG toen zei hij tegen Greg dat ie Ibrahimovic op z'n blote knieën moest danken dat hij ooit die transfer naar PSG heeft mogen maken(dit vanwege dat ze beide Raiola als zaakwaarnemer hebben) dat zegt al genoeg over hoe Greg bezig is, niet met voetbal dus!
1 -3
Kingoffdatoilet
Ik zou ook zo ruzie kunnen krijgen met Ibra. Wat een ego heeft die man.
2 0
Hans Kraay Jr.
Maar Ibra, heeft het wel allemaal waar gemaakt met de grote bek van hem.

En dan moet je als Instagram Greg gewoon luisteren naar de grote meneer.

Doe je dat niet dan voetbal je idd volgend jaar in de zandbak.
1 0
Kingoffdatoilet
Ik zou er alsnog ruzie mee krijgen
0 0
afca95
Als hij een beetje serieus was geweest, had hij één van de beste backs ter wereld kunnen worden..Maar rappen en mode is belangrijker..
0 0
Ajax27
tjah... ik denk dat ie uiteindelijk de ballen uit z'n broek lacht als ie z'n bankrekening bekijkt. jaren bij Ajax, PSG en dadelijk de zandbak zijn niet slecht voor je saldo
1 -1
TikkieTerugJaap
Ik heb Greg nog nooit horen rappen?
2 0
JohanDerksen
Dan kan zijn vriendin weer zonnen in het warme Portugal, shoppen en samen met Gregory Van der Wiel verder met het merk BALR. Dat is allemaal veel belangrijker dan het voetbal.

Dick Advocaat heeft terecht deze jongen uit de selectie gezet bij Fenerbahçe. Het is of die kwarktassen van zijn vriendin hele dag zitten, of je richt je volledig om prof voetballer te zijn.
2 0
JPC40
Ik denk dat Dick niet het type coach s die iemand zomaar weg stuurt, dan hebt je het toch echt goed verknald, dus hem terug halen ??? Nee dankje lekker thuis laten, die gast verknald het hier dan ook, marc is niet zo dom om dit niet gelezen te hebben, ook marc zal dan achter zijn oren krabben en afvragen wat Gregory mankeert, ook Danny zal hem niet meer opstellen.
1 0
gi0vanni
Marc zal wel weten wat de salarissen ongeveer zijn daar in het oosten. Die jongen is te duur dus lekker weg blijven. En Ajax heeft al een jonge RB gehaald dus deze winter zullen ze zeer waarschijnlijk geen RB meer halen.
0 0
Ferd
Ajax heeft een rb gekocht? Dan weet jij meer dan wij
0 0
Bijgoochem
In de autobiografie van Cruijff staat een stukje over hoe (jeugd)spelers vroeger voor hun eigen spullen moesten zorgen zoals schoenen poetsen en kleren wassen. Daarmee leerden ze dat voetbal meer was dan alleen op de training en wedstrijden verschijnen en daarna snel weer achter de playstation of instagram kruipen.
Zoiets klinkt heel simpel, maar tegenwoordig worden die gasten gepamperd tot en met. Volgens mij is dat bij vd Wiel ook mis gegaan. Een maat van me werd een tijd geleden licht aangereden voor een stoplicht van achter door vd Wiel. Ging ie meteen met z'n manager ofzo bellen om alles te regelen met de verzekeringspapieren enz, omdat vd Wiel geen idee had hoe dat werkte. Lijkt alsof sommige van die gasten ver buiten de werkelijkheid van de wereld leven.
10 0
AjaciedForLive
Hij is ook bezig met die kledinglijn van hem.
1 0
Ruff Rhythim
Maar dat is ook zo....die gasten verdienen meer dan jij en ik in een heel werkend leven bij elkaar zullen verdienen, maar leven meestal in een heel klein beperkt, vaak beschermd wereldje...

Die zal je niet gauw zien meedoen aan een of andere lastige kwis zoals "Lekker Slim" bijvoorbeeld :P
1 0
JesseTH
Lekker naar Amsterdam komen en ons voorzien van aanvallende impulsen vanaf rechts. Bij de club uit zijn jeugd vindt hij vast en zeker genoeg motivatie.
2 -14
Ferd
Hij had in z'n Ajax tijd al geen motivatie
2 0
EVH
Schei eens uit joh
0 0
M.Olsen
Zou een goede toevoeging zijn. Bij paris was die gewoon uitstekend en is daar simpelweg gepasseerd omdat die aurier zoon groot talent is.
1 -12
EVH
Zeg me dat je een geintje maakt
0 0
Ruff Rhythim
Niet echt een Snuggere Hein dit ook hoor.

Wellicht nog ergens in de wereld een club uit een rechterrijtje die dit soort fratsen van hem accepteert.
Veel succes met het vinden van zo'n club...
4 -1
bojansuarez
Advocaat zei letterlijk dat ie alleen maar achter zn telefoon zit en wnr ze verloren, het hem niks boeide.
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Ik lees steeds dat hij niet zo snugger is, maar des te vreemder dat hij wel op het VWO zat.
1 -2
theflyingdutchm
Geweldig WK gespeeld en 1 goed seizoen bij Ajax. Daarna is het scherp bergafwaarts gegaan. Uiteindelijk basisplaats verloren aan een jonge van Rhijn, die ook op dat moment echt beter was. Was tegen die tijd ook meer bezig met muziek, kleding en sociale media als met Ajax. Schijnbaar is die situatie alleen maar verslechterd. Verdedigend matig, aanvallend goed, maar kost enorm veel geld, is niet compleet genoeg voor het voetbal van Bosz, Heeft rioolrat als zaakwaarnemer, dus laat maar lekker weg blijven.
9 -1
3*stars*3
Ik was wel fan van Greg maar zijn mentaliteit is fucked up.
Hij heeft alleen niet zijn basisplek kwijtgeraakt aan v Rhijn.
Hij wou niet verlengen en Ajax wou hem verkopen en geen risico nemen, door hem te laten spelen.
2 0
mvdk
Wat mij betreft altijd welkom. Hij is beter dan Veltman.
2 -8
Piejotter
Weet niet of hij zo goed is als destijds bij Ajax. Heeft in Parijs ook een goede periode gekend, daarna ging het bergafwaarts . Denk echter niet dat Overmars hem wil kopen.
0 0
Noxin
"Dick Advocaat heeft de problemen omtrent Gregory van der Wiel erkent op de persconferentie van Fenerbahce. 'Ik denk dat het voor hen beiden het beste is dat ze uitkijken naar een andere club', luidt het statement van de hoofdtrainer van de Turkse ploeg."

Hen beiden? Wie is de andere dan?
3 -1
LS16
Emenike
2 0
waynelove
Ik ben ook benieuwd
0 0
TimAFCA
Emenike
0 0
Adam24
Een optie voor Ajax? Alsjeblieft zeg, hebben genoeg jongens in onze selectie die denken een basisplaats cadeau te krijgen. Hij was in zijn laatste jaar bij Ajax al te slecht voor Ajax, laat staan nu.
11 -1
Sammy Sosa
Ik vind het eerlijk gezegd een wonder dat hij zulke contracten heeft binnen kunnen slepen. Zonde dat hij niet zo snugger is want het is verder wel een sympathieke dude. Die gaat naar China, dat gaat Mino wel ff fixen
3 0
amthree
Volgens mij is greg alleen maar met social media bezig en totaal niet met voetbal bezig.
8 0
Noxin
Meer met z'n kledinglijn, denk ik.
0 0
MankeNelis
Twittery heeft zijn schaapjes op het droge
0 0
IboAFCA
Ik dacht: oh, wellicht een optie voor Ajax. Maar toen realiseerde ik me dat hij Rioolrat als zaakwaarnemer heeft, dus doe maar niet.
2 0
Knalpot
Dan maar ruilen met onze eigen rioolrat Gudelj.
0 0
Marcao
Terechte opmerking: rioolratten moet je niet in de buurt van de Arena/Toekomst willen.
0 0
altijdwelwat
Teveel geld en een te lekker wijf , slechte combo voor een profvoetballer met een amateuristische mentaliteit.
5 0
MickS
Zonde dat die knul zijn carrière zo aan het verknallen is....
4 0
M.Olsen
Zijn voorzetten zouden een verademing zijn.
1 -1
Kingoffdatoilet
Ruilen voor Gudelj?
1 -4
AFCAsphere
Volgens Volkan Demirel (keeper) zat hij ook na verliespartijen op z'n telefoon te kloten, ongeinteresseerd over het resultaat. Was dan waarschijnlijk druk bezig met dat Balr gedoe. Snap sowieso niet dat zo'n merk goed verkoopt, maar oké. Kan in ieder geval goed begrijpen waarom Advocaat hem uit de selectie zet. Je focust je op je voetbalcarrière en geeft alles voor het team, of anders lazer je maar een eind op.
4 0
Chesterson93
Onzin wat Jack roept op het tweede gebied. Implementeert zijn mening te veel, want hij is eruit gezet en nergens is gezegd dat het voorbij is. Hij moet zich gedragen en uiteindelijk volgt er een gesprek en de uitkomst daarvan zal duidelijk maken of het een gelopen zaak is of dat hij weer een kans krijgt.
0 0
Ajacied1989
Jack was blijkbaar gewoon heel goed ingevoerd, want Advocaat heeft zojuist op de persconferentie gezegd dat VdWiel en Emenike op zoek moeten naar een nieuwe club.
1 0
Chesterson93
Dat gesprek is inderdaad geweest.
0 0
Ajacied1989
En waarschijnlijk was Jack gisteravond al op de hoogte van de uitkomst van dat gesprek.
0 0
Chesterson93
Dat gesprek vond vandaag plaats. Dus dit betekent dat Advocaat - richting Jack - zijn keus al kenbaar heeft gemaakt en dat gesprek ook niet blanco in is gegaan in tegenstelling tot de stelling van het gesprek. Jack sprak voor zijn beurt, ondanks dat het nu zo uitkomt. Maar goed, het is voorbij voor van der Wiel bij Fener.
0 0
WyZynDeBeste
Na zijn vertrek bij Ajax alleen maar rare gedragingen van hem. Misschien tijd om naar huis te komen en lekker normaal te doen.
0 -4
Chesterson93
Dit is een grap toch?
2 -1
Ajax412
Kunnen we hem niet ruilen voor Veltman of Tete? Denken jullie dat hij bruikbaar kan zijn voor dit Ajax onder Bosz?
0 -8
mistermiyagi
Als tête vertrekt in de winterstop..
0 0
Leprechaun
Aanvallend een uitstekende back. Bij PSG een behoorlijk aandeel gehad in de doelpunten zie Zlatan maakte. Stoomt goed op en heeft een prima voorzet. Maar hoe vaak die gozer in verdedigend opzicht iemand uit z'n rug laat lopen...
0 0
AFCSANCHEZ
We hebben het dan wel over competities die veel sterker zijn dan NL. Hier zou hij het prima doen. Europees misschien minder, maar hij is altijd nog beter dan Veltman.
0 -1
Duif63
Wat een onzin. Van der Wiel leeft en traint niet als een prof en was bepaald geen zekerheid als het op verdedigen aan kwam. Veltman is wel een echte prof en verdedigend veel sterker als vd Wiel. Tete trouwens ook.
1 0
BlueDuke
Niet als hij zich zo gaat gedragen
10 -1
Ajax412
Haha daar heb je gelijk
0 -1