Copa90 | Top 10 Managers of All Time (incl Michels)

SamVR, 08-03-2016 om 18:30, 2052 views, Copa90 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Truus de Bakker
En Brian Clough zou toch ook in die Engelse lijst mogen staan.
0 -1
AjaxDordt
Heb ooit een film gezien over het leven van Brian Clough, was ik best van onder de indruk. Die man heeft echt wereldprestaties geleverd met relatief kleine, onbekende clubs.
0 0
Pettersson1963
Helenio Herrera, Rinus Michels en Valeri Lobanovsky horen gewoon op één, twee en drie te staan. Deze drie heren waren verantwoordelijk voor de grootste veranderingen in het mondiale voetbal.
0 0
wladimir
Louis van Gaal heeft Ajax naar 1 UEFA CUP winst, 2 Champions League finales geleid (waarvan 1 gewonnen) en naar een halve Finale CL. Ook met Bayern München heeft hij de Champions League finale gehaald. Kampioenschappen heeft hij behaald met Ajax, Barcelona, AZ en Bayern München. Met Oranje heeft hij zich niet gekwalificeerd voor het WK, maar uiteindelijk is hij in 2014 derde geworden op het WK.

Hopelijk mag hij ook volgend seizoen bij Manchester United blijven om een kampioenschap binnen te halen. Waarschijnlijk lukt dat alleen als hij dit seizoen wederom Champions League haalt, FA Cup wint of heel ver komt in de Europa League.

Wat mij betreft worden Louis van Gaal en Frank de Boer ereleden van Ajax. Het merendeel is dood. Johan Cruijff en Sjaak Swart kunnen wel wat mensen met voetbalverstand gebruiken.
0 0
gi0vanni
Ondanks dat van Gaal het geweldig gedaan heeft als coach heeft hij zich van z'n slechte kant laten zien door zich als TD overal mee te bemoeien en heeft hij geprobeerd JC er uit te werken.

Ben zeker fan van hem als coach maar niet als mens.
0 -1
wladimir
De RvC heeft LvG destijds achter de rug van JC aangesteld als algemeen directeur. LvG zag zichzelf als de beste man voor de job. Ik denk dat dit ook zo is. Daarmee heeft hij niet JC eruit willen werken. Hij kreeg de kans op een mooie baan en die heeft hij aangenomen.

Toen LvG is ontslagen als TD is de echte ellende ontstaan en is Ajax de aansluiting met de Europese top definitief verloren. Onder Danny Blind werd nog overwinterd in de Champions League, maar na de aanstelling van van Geel werd alles minder.

Onder van de Boog is de koers van de afgelopen bijna 6 jaar ingezet, waaronder 5 CL deelnames, 4 titels, een tweede plek en dit seizoen doen we weer serieus mee om de titel, maar waren de Europese prestaties teleurstellend.
0 0
gi0vanni
1: je moet niet doen als of LvG dom is want hij wist maar al te goed dat toen de RvC hem een baan aan bood hij door die te accepteren JC eruit gewerkt moest worden. Hij denkt niet in het belang van Ajax maar van zich zelf.

2: Toen LvG is ontslagen als TD is de echte ellende ontstaan? LvG heeft zelf ontslag genomen! En dat was juist omdat het niet goed ging. Hij is een goede trainer maar als TD heeft hij zeker fouten gemaakt o.a. door zich met zaken te bemoeien waar hij niets mee te maken had.

3: Vanaf dat Ajax de CL won hebben ze sportief nog wel een paar keer mooie dingen laten zien maar Ajax voerde al voor dat van den Boog naar Ajax kwam een wanbeleid op o.a. financieel gebied.
0 0
wladimir
1. Van Gaal wist precies waar hij aan begon. Een nieuwe baan. Pech voor Cruijff, maar beter voor Ajax. Hij had niet verwacht dat Cruijff die rechtszaak zou winnen. Dat hadden veel niet domme mensen binnen Ajax niet zien aankomen.

2. LvG is vertrokken als TD door Koeman. Dat was niet vrijwillig. Een paar weken later nam Koeman zelf ontslag. Danny Blind nam het over. Qua resultaten heeft hij het niet eens zo slecht gedaan. Hij werd ontslagen na een seizoen overwintering in de Champions League, bekerwinst en door play offs kwalificatie voor de Champions League.

3. Toen van Gaal vertrok heeft Ajax nog een aantal jaar redelijk gepresteerd. Het grootste wanbeleid is gekomen toen van Gaal als TD is vertrokken onder van Geel. Van de Boog heeft het niet zo slecht gedaan. Dat is het moment van de kentering. Cruijff heeft die revolutie misschien goed bedoeld. Er is natuurlijk helemaal niets van terecht gekomen.
1 0
gi0vanni
1: Twee reactie's terug zeg je over van Gaal: Daarmee heeft hij niet JC eruit willen werken.
En nu zeg je over van Gaal: Hij had niet verwacht dat Cruijff die rechtszaak zou winnen.

Een beetje tegenstrijdig maar goed laten we het maar bij houden dat de mensen die dachten dat ze de rechtszaak zou winnen dom waren omdat ze zelf de regels overtraden.

2: LvG heeft zelf zijn ontslag ingediend omdat hij over alles zeggenschap wou hebben dus ook de transfers.
En gaf grappig genoeg toen aan nooit meer voor Ajax te willen werken.

Koeman nam niet een paar weken later ontslag maar pas ruim vier maanden later.

Blind heeft het naar omstandigheden best aardig gedaan helemaal mee eens.

3: Ajax heeft vanaf het moment dat het de CL won een aantal verkeerde keuzen gemaakt. En de balans/ is al jaren erg afhankelijk van de verkoop van spelers en het wel/niet halen van de CL. Dus zelfs voordat van Gaal kwam was er wanbeleid gevoerd. Alleen kunnen een aantal dit niet zien omdat ze denken dat als het sportief goed gaat het beleid ook altijd goed is.

In Cruijff's plannen stond dat ze er voor moesten zorgen dat ze niet meer afhankelijk moesten zijn van de verkoop van spelers en de CL en zelfs zonder deze twee zwarte cijfers zouden moeten schrijven. En dat is prima gelukt.

Van de revolutie is niet veel terecht gekomen omdat hij door bijna niemand is uitgevoerd. En door een aantal is tegengewerkt, misbruikt en op straat is gezet samen met de gene die wel wilde werken.
0 0
wladimir
1. LVG heeft een functie geaccepteerd met als JC in de RVC. Dat betekent niet dat hij JC weg wil hebben. Achteraf is het niet handig geweest. Niemand had verwacht dat JC een rechtszaak zou starten, laat staan winnen. Die grote JC show is interessant geweest, maar heeft niets bijgedragen aan de continuïteit van Ajax.

2. LVG is in die periode natuurlijk niet vrijwillig vertrokken. De druk is door Koeman enorm opgevoerd. Heel snel erna was hij zelf vertrokken. Bij Ajax was Koeman natuurlijk nog maar een zeer matige trainer.

3. Na het winnen van de CL in '95 hebben ze in '96 nog een finale gespeeld en in '97 een halve finale. Ajax heeft erg veel last gehad van het Bosman arrest. Na de periode van Gaal is er nog een leuk, maar niet goedkoop seizoen geweest onder Olsen. De aanstelling van Wouters was een lachertje.

Adriaanse heeft aan een nieuwe kampioensploeg gewerkt waarmee Koeman uiteindelijk wat vruchten heeft geplukt en daarna de ploeg heeft afgebroken. Martin van Geel heeft uiteindelijk van Basten aangesteld die er in een seizoen een belachelijk bedrag doorheen heeft gejast.

Toen kwam Jol en daarna de Boer. Periode de Boer is stabiel en saai, maar alle verliezen zijn terugverdiend. FDB volgt plan Cruijff maar gedeeltelijk. Hij speel resultaat voetbal i.p.v. attractief. Hij heeft meerdere breedte aankopen gedaan voor te veel geld. Desalniettemin brengt hij veel eigen jeugd.
0 0
AjaxDordt
Mis toch wel een paar namen:

- Van Gaal
- Hitzfeld
- Sacchi
- Guy Thys
- Lobanovski
0 0
geronimo
ernst happel
0 0
geronimo
Geen Duitser of Zuid-Amerikaan bij?
0 0
4xbestevaneurop
Die mourinho had al jaren naar een eiland verbannen moeten worden. Eerst die vinger in vilanova's oog, dan verdien je al een enkeltje siberie, afgelopen jaar die fysio die hij als stront behandelde. Zo lekker dat hij af is gegaan bij chelsea. Leuk een aardig wat hij heeft gewonnen, reken eens uit wat hij al die jaren heeft mogen uitgeven.
0 -1
OKP-AFCA
Tja er missen nog wel een paar namen.. Sacchi, Herrera bijv. of Bielsa al heeft die niet veel prijzen gewonnen, laat zijn teams wel altijd mooi spelen.

Maar goed, toch altijd weer leuk om even iets over onze historische club te horen.
0 0
Truus de Bakker
"No player has had a more subtle or deeper understanding of the geometry of the entire pitch. He was like a chessmaster, seeing several moves ahead, switching his pieces around the board to produce an irresistible, flowing geometry."

Uit dit artikel over de invloed van Cruijff (en een beetje van Michels) op het voetbal:
http://thelab.bleacherreport.com/the-church-of-cruyff/
0 0
4xbestevaneurop
Thanks,had ik anders niet gevonden. In barcelona stond een keer een poster. Cruyff=the father, pep=the son, messi=the holy ghost
0 0
Truus de Bakker
Hahaha die is ook goed.
0 0