Analyse VI: 'Gemis Veltman groter dan jullie denken'

BartVeenstra, 14-02-2020 om 14:45, 4549 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
louis60
Hij kan wel wat, maar hij speelt vaak in wedstrijden waar tegendoelpunten vallen. Toeval? Wanneer hij niet meedoet, zijn er minder tegendoelpunten. Brengt hij misschien ongeluk? Veroorzaakt zijn spel een kettingreactie aan ongelukkige momenten? Ik weet het niet, maar gek is het wel. Ik denk dat we met Schuurs/Dest/Nous/Alvares beter af zijn. Vooral tegen sterke tegenstanders. Tegen Getafe thuis/AZ thuis is een mooi meet moment. Want uit Getafe missen we natuurlijk Onana. En die wil je niet missen.
0 -1
trooop
Kom op AS, geef dit item eens een fatsoenlijk podium. Uitgetikt en bovenaan bij bijzaken en geruchten ofzo. Zoveel lofuitingen krijgt veltman niet, als iemand wat positieve aandacht verdient is hij het wel. Maar op deze manier, als videobericht, gaat het aan bijna iedereen voorbij.
4 0
ETM
Idd heel vreemd dat dit niet met een paar quotes onder een kopje staat. Hoort bij opinie natuurlijk. Wel, voordurend het getetter van al die nepanalisten daar. En een zeer actueel thema en belangrijk thema ook nog eens.

Zwart zegt niets verrassends, maar Veltman verdiend idd eens wat bijval vanuit de media.
Voor mij persoonlijk is vooral het vooruit verdedigen altijd evident geweest, en ook een verklaring voor het opstellen. Daar kwam het coachen nadrukkelijk bij toen Sanchez zich vol lof en specifiek over Veltman uitsprak.
Ik heb vaak op anderen gehoopt, maar zijn basisplaats wel bijna altijd begrepen. Alleen begin dit seizoen niet. Na de hele voorbereiding met Schuurs. De spanning is natuurlijk ook dat eventuele opvolgers zich het best ontwikkelen in Ajax1. Maar vervolgens liet Veltman het wel weer zien, terwijl Schuurs toen toch wel nog erg kwetsbaar bleek.
Punt is gewoon dat Veltman binnen de kortste keren de pispaal wordt. Zijn fouten worden 10x uitvergroot en in vooral dit seizoen zaten er ook echt cruciale scheidsrechterlijke dwalingen bij die op het conto van Veltman kwamen.
Verder eens met wat je hieronder stelt. Veltman heeft uiteindelijk niet het niveau waar Ajax de lat moet leggen. Alleen moet een eventuele vervanger wel ver genoeg zijn. Ajax moet immers ook in no-time een op zn best functionerend geheel zijn. De Europese competities beginnen immers al meteen...
2 0
Joseph
Vind het meestal wel goede analyses, maar je kan natuurlijk nooit een punt maken met wedstrijdjes van Vitesse en Sparta. Tegen dat soort clubs mag je dat wel verwachten, probleem van Veltman was altijd dat hij verzoop op een hoger niveau. Dit seizoen heeft hij zich daar van gerevancheerd, maar met Schuurs op zijn plek is het gemis niet groten dan wij denken.
1 -3
ETM
De kwaliteiten van Veltman zoals door Zwart omschreven komen al seizoenen in wedstrijden op alle podia tot uiting. Sterker, Veltman leek vaak op zn best in topwedstrijden, in het bijzonder toen hij nog als rb stond opgesteld.
Hij heeft zeker tekort komingen, maar daar gaat de video van Zwart juist niet over. Er wordt een andere kant belicht.
3 -1
trooop
Nee hoor, dit gaat bijna elke wedstrijd op. Al vele jaren. Tegen de allerbeste spitsen komt hij inderdaad structureel tekort, dat is waarom ook ik liever een ander op zijn plek zie. Juist in de absolute topwedstrijden moeten we overeind blijven.
Maar in 98% van alle wedstrijden voldoet veltman meer dan goed. Het werd hoog tijd dat dit eens werd uitgelicht.
1 0
B.dykstra
Vi vond hem eerst toch maar niks en Ajax onwaardig,nu weten ze van gekkigheid niet meer wat ze moeten schrijven
4 -5
Hollister
Ik heb, mede gezien de ontwikkeling, het volste vertrouwen in Schuurs....
Misschien zal hij hier en daar nog wat foutjes maken, maar hij heeft alles in zich om een prima speler voor Ajax1 te worden
3 -1
ossenaar
Ach, het is al kansloos genoeg dat er ajacieden zijn die blij waren en bijna juichte dat Joel er 2 maanden uitlag. Kansloos, want hij zal gemist worden. Niet voor niets loopt iedereen met hem weg binnen de groep, en trainer stellen toch altijd Veltman op, is niet voor niets. Ja, als iemand onder een vergrootglas ligt kan je heel snel je gal blazen! Tuurlijk, hij heeft wel eens zijn foutjes, maar onderschat in mijn ogen.
8 -3
MickS
probleem is natuurlijk dat de meeste anti-veltman supporters alleen op tv Ajax kunnen zien. En dan dus 80% van zijn positionering, coaching etc missen, omdat de camera gericht is op daar waar de bal is.
Verder zijn er een hoop tussen die alleen kijken waar het (uiteindelijk) mis gaat bij Veltman, terwijl de fout vaak al gemaakt werd eerder door verkeerde positionering, niet meeverdedigen (of slecht), of bal onnodig verspelen van anderen.
Is hij foutloos? Nee, zeker niet. Maar ook Blind en De Ligt zijn niet foutloos. Geen enkele speler.
Veltman speelt sinds zijn erg goed, en ik ga hem zeker missen met het zware komende programma.
6 -2