Beelden VAR: De Ligt ontsnapt aan rode kaart

FinnDekker, 11-12-2018 om 11:05, 4738 views, KNVB |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
SammyR
Eerst dacht ik aan een rode kaart, maar nu met deze beelden lijkt het me ook een schwalbe net als wat anderen voor mij hier al zeiden.
0 0
Semtex
Ok hier mijn analyse;
context: Ik ben animator van beroep en daarvoor bestudeer ik heel veel menselijke bewegingen zodat ik deze zo realistisch mogelijk naar een digitaal karakter kan vertalen.
Een belangrijke regel in de natuur is: Een beweging gaat door in dezelfde richting totdat een andere kracht deze beweging afstopt of van richting doet veranderen.
In dit geval is dat van toepassing omdat Ehizibue zich in de richting van het goal beweegt totdat een andere kracht (Mathijs de Ligt of hijzelf) deze beweging afstopt.
Laat ik het antwoord maar vast verklappen: Ehzibibue doet dit zelf.
Er van uitgaande dat de Ligt hem raakt (wat ik moeilijk vind te constateren, maar ok) dan raakt hij de Zwolle speler aan zijn rechter been.
Maar bij de volgende stap zakt zijn linker heup naar beneden alsof zijn linker been onder zijn lichaam vandaan wordt geschopt.
Dit is niet het geval. In het meest realistische geval zou hij evenwichts problemen krijgen op het moment dat hij zijn rechter voet weer neerzet (dat been was immers geraakt)

Conclusie:
het is een schwalbe.
Maar... het neemt niet weg dat Ajax geluk heeft gehad.
Want De Ligt raakt ook niet de bal, wat de meeste scheidsrechters al als genoeg reden zien dat ze in hun recht staan om een speler als schuldige van de valpartij te bestempelen.
0 -1
Ozymandias
Dat was gewoon rood, nu ik het zo zie is me duidelijk dat hij de bal MISSCHIEN nog wel had gehaald en dus hoort De Ligt er gewoon af te gaan. We moeten ook objectief naar Ajax kunnen kijken en kunnen toegeven wanneer we mazzel hebben gehad met een arbitrale dwaling.
1 0
Alexander40
Hij wordt niet geraakt maar laat zich vallen. Als hij over de ligt heen is gestapt zet hij zijn linkerbeen neer. Dan kan hij doorlopen maar laat zich heel raar plotseling vallen. Kijk het maar beeld voor beeld na. Slechte beslissing dus. Had een gele kaart voor die pec-speler moeten zijn voor een schwalbe en een vrije trap voor Ajax.
0 0
Horrontelli
Er kan niet vastgesteld worden of hij geraakt wordt. Wel dat hij had kunnen doorlopen. Rood is terecht als hij hem een scoringskans ontnam. Maar die ontnam De Ligt hem niet, die ontnam hij zichzelf door te besluiten te gaan liggen. Blijft over de intentie van de tackle. En daar zou je hem geel voor kunnen geven.
0 -2
MPAjax
die jongen loopt nog door terwijl hij geraakt zou zijn als je dan nog stug volhoudt bij een overtreding.. het is duidelijk een schwalbe
0 -1
Leprechaun
Rood of geen rood, het was wel een veel te druistige tackle van Matthijs. Handig was het zeker niet.
0 0
xstaniox
Ben ik hier de enige die er aan twijfelt of die Ehizibue überhaupt wel geraakt wordt? Heb alle beelden meerdere keren bekeken en zie nergens duidelijk dat hij geraakt wordt. Dat zou ook verklaren waarom De Ligt zich ook afvroeg of hij hem wel raakte (interview na afloop wedstrijd).
0 0
Redrum
Als hij hem al raakt is het heel licht. Niet genoeg om hem te laten vallen in ieder geval. Het lijkt erop dat die Ehizibue in een split-second beslist om te gaan liggen omdat hij ziet dat hij niet meer bij de bal kon komen. Maar natuurlijk moet dit weer het onderwerp van de week zijn in alle voetbalprogramma's.
1 0
xstaniox
Dat het het onderwerp van de week is vind ik prima.
Het sneue is alleen dat iedereen zich afvraagt of het geel of rood is.
Niemand die vraagt of het wel of geen schwalbe is, waarschijnlijk omdat 'ie zo goed is uitgevoerd dat ze er maar van uit gaan dat hij geraakt wordt.
Objectiviteit is tegenwoordig ver te zoeken bij velen.
1 0
Bullmajor
Ondanks de (soms) onzinnige discussie over geel of rood, blijft het een matige ingreep van Thijssie.
0 0
ghouleseddik
Gezeik om niets. Zelfs Usain Bolt was niet meer op tijd bij die bal geweest.
0 0
off
Kan me in beide manieren van uitleggen wel vinden.
uiteindelijk heeft de Ligt gewoon geluk dat de aanname zo belabberd is, waardoor er ruimte voor discussie was.
0 0
Marcao
Volkomen terechte beslissing. De speler was de controle over de bal kwijt, speelde hem veel te ver vooruit. En laat zich bovendien wel heel dramatisch vallen.
0 0