Video: Hoogewerf speler van Marveldtoernooi

SJvanveen, 05-06-2018 om 15:07, 3501 views, Marveldtoernooi |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajax4altijdamsterdam
Ik vind juist dat Wooter het uitstekend heeft gedaan. Alle wedstijden heeft AJax kunnen domineren en de finale gewonnen door niet met spel van Barca mee te gaan. Finales moet je winnen ten koste van alles . Dat moeten de boys leren. Als je de bal niet kwijt kan dan moet er een lange bal de hoek in om daar vervolgens druk te zetten en de bal zo snel mogelijk te veroveren. Ook dit deed AJAX top. 3-1 winnen in de finale van Barca met 5 spelers van o14 ..is niet triest, maar in mijn ogen TOP.
1 0
geDaante
'Het leren winnen is een doelstelling', leren winnen... Hoe dan? Gewoon voor de winst gaan, zo goed mogelijk voetballen en aanvallen, bij tegenslag niet de kopjes omlaag, gewoon doorgaan met volle overtuiging, en dan haal je er gewoon altijd het maximale uit. Daar hoef je niet per se alle wedstrijden voor te winnen, dat leer je juist door tegenslag, en merken dat je alles moet geven voor de winst, en bij een achterstand gewoon door moet gaan.

Dus zo nu en dan tegen een verlies en/of achterstand aanlopen is juist goed.

Als je alles maar wint, leren spelers juist niet of onvoldoende om te gaan met teleurstelling en tegenslag, en aan die zaken kan je werken als je verliest of faalt, of achterkomt. Dáár kan je winst uit halen en progressie boeken mentaal.

Winnaarsmentaliteit valt daarentegen niet aan te leren, dus denk dan ook niet dat je dat kan. Vrijwel alles winnen en vrij makkelijk, helpt sowieso niet, maakt gemakzuchtig en arrogant, en draagt niet bij aan mentaal weerbaarder en veerkrachtiger worden.

En als team aanpassen in de jeugd om maar te winnen, en dus niet van je eigen spel uit te gaan, is visie- en kansloos. En dat deed Wooter weer tegen Barcelona in de finale. Triest. Dat is niet leren winnen voor de talenten, maar willen winnen door Wooter zelf, zoals pre-revolutie als die trainers, die eilandjes waren, ook teveel met hun eigen ego bezig waren.

Je moet juist die weerstand in de finale aangrijpen om je eigen spel te verbeteren en de individuele groei van spelers, binnen datzelfde spel. Men zoekt die extra weerstand in de Youth League en internationale toernooien. En dan is die weerstand daar, pas je je aan. Dan snap je het niet.
1 -1
Ajax_33
Die edit aan het begin was zo enorm slecht. Wel leuk dat ze wat beelden hebben verzameld.
0 0