Video: Tactische analyse Ajax - United (EL)

SJvanveen, 28-05-2017 om 13:09, 2911 views, The Next Manager |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AjaxCitizen
Had het gisteren al gezien. In grote lijnen geeft het weer wat er fout ging. Sanchez die vrijheid werd gegeven om op te bouwen, Fellaini die tegenover Schöne werd gezet, te weinig dynamiek om de sterke organisatie van United te ontregelen. Met een aantal aanpassingen hadden we wellicht beter voor de dag kunnen komen. Maar ja, dat weet je natuurlijk nooit.

Wel echte teringherrie dat in het filmpje werd gebruikt.
0 0
hakkietjakkie
Wauw, zo gedetailleerd had ik er nog niet over nagedacht. Mourinho is dus eigenlijk gewoon geniaal als je het zo bekijkt!

Om Fellaini uit te schakelen had Riedewald op 6 misschien een optie geweest dan en misschien Veltman wisselen met Sanchez (i know Sanchez rechtsback is niet ideaal maar qua opbouw even gezien). Dan misschien toch Sink linksbacks moeten zetten aangezien Viergever geschorst was.

Traore had in de rust al in de spits gemoeten, die trekt uit de spits.
Kluivert op rechts misschien?

Als ik nu even qua fysieke middenvelders denk hadden we bij deze wedstrijd misschien meer gehad aan Bazoer!
0 -1
Biss
Probleem van vele supporters die reageren op voetbal-forums, ze weten het allemaal beter dan de coach en de gehele staf, zowel tijdens als na de wedstrijd, maar vinden een video als deze gedetailleerd. Dit zijn alleen maar de grootste punten van het tactische spel wat (in dit geval) Mourinho en Bosz tegen elkaar spelen, er komt nog zo ongelooflijk veel meer bij kijken.
Zo geniaal vind ik het trouwens niet van Mourinho, wel extreem effectief als je op elke positie een speler hebt die op een of meer punten beter is dan zijn directe tegenstander. Maar dat soort kwaliteiten kosten (veel) geld en dat zie je dus ook wel terug op de begroting van Manchester United.
Ik vind het vooral heel erg laf om zo een finale in te gaan als je speelt tegen een club die op financieel gebied zoveel kleiner is. Er is helemaal niemand die genoten heeft van het voetbal tijdens deze finale, zelfs de Manchester United fans niet.
Johan Cruijff zei het altijd al: profvoetbal is er om het publiek te vermaken. Dus ik weet ook zeker dat hij zich flink heeft zitten ergeren aan Mourinho daar boven!
Ajax heeft het tenminste geprobeerd en dat maakt mij trots!
0 0
AjaxCitizen
Riedewald de slapjanus tegenover Fellaini? Dat is lood om oud ijzer. Riedewald laat zich op fysiek en in de lucht bijna net zo makkelijk af troeven als Schöne. Dan had je net zo goed Sanchez op 6 kunnen zetten met als enige taak Fellaini uitschakelen en de bal naar de juiste kleur spelen. 3-4-3 met achterin Veltman - De Ligt - Riedewald en Sanchez er net voor. Opbouw laat je dan maar aan de achterhoede.

Sinkgraven was niet fit genoeg.

En aan Bazoer had je ook niets, aangezien hij er altijd maar bij sjokte als hij moest mee verdedigen.
0 0
hakkietjakkie
Hij had het beter dan Schone kunnen doen iig qua fysiek. Bazoer hoefde in deze wedstrijd dan niet vol druk te zetten tegen dit United.
0 -3
AjaxCitizen
En beter betekent gelijk ook dat het voldoende zou zijn geweest? Het meeste wat ik van Bazoer kan herinneren wat betreft meeverdedigen, is dat hij hierin bijna nooit een voet uitstak. Dus vraag mij af of je daadwerkelijk wat aan hem had.
1 0
hakkietjakkie
Beter betekend beter, dus meer kans. Of het voldoende zou zijn weet ik niet. Als je goed leest heb ik het nooit over meeverdedigen gehad, dit hoefde tegen Man U ook niet.
0 0
AjaxCitizen
Meeverdedigen betekent niet alleen druk zetten, maar ook achter je man aanlopen en dekken. Bazoer was daarin veel te laks. Dus leuk dat hij het in fysiek opzicht wellicht beter zou doen dan Schöne, maar aan fysiek heb je niks als je vaak genoeg je man laat lopen.
0 0