'Optreden Younes een dikke onvoldoende'

BVeenstra, 24-10-2016 om 12:30, 6386 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Dick Sintenie, columnist bij Het Parool, is niet bepaald te spreken over het optreden van Ajax-aanvaller Amin Younes in De Klassieker tegen Feyenoord. De buitenspeler speelde ongelukkig en werd voortijdig door trainer Peter Bosz naar de kant gehaald.

'Ondertussen zal Younes de hete adem van Vaclav Cerny, de razendsnelle Tsjech die al zeven keer scoorde in de eerste divisie, in zijn nek voelen', schrijft Sintenie. 'Het spel van Younes was ook tegen Feyenoord weer te vrijblijvend. Voor zijn prestatie krijgt hij een dikke onvoldoende', vervolgt de schrijver, die weet dat de concurrentie moordend is in de Ajax-selectie. 'Trainer Peter Bosz heeft wel dertig eredivisiewaardige voetballers en die kan hij niet allemaal perspectief blijven bieden. Kenny Tete, Jairo Riedewald, Donny van de Beek; ze konden in De Kuip allemaal hun trainingspak aanhouden.'

Over een tweetal andere spelers is Sintenie wel tevreden na hun optreden tegen Feyenoord. 'Kasper Dolberg, net negentien jaar geworden, heeft juist zijn kans in de hoofdmacht gekregen én gepakt. Hij scoorde tegen Feyenoord en bewees nogmaals dat hij van toegevoegde waarde is voor Ajax. Nog beter was keeper André Onana, die totaal geen last had van "Kuipvrees". De keeper is uitgeroepen tot man of the match aan de kant van Ajax.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Cerny de razendsnelle spits die veel scoort in de .............Jupiler League . Precies. En zodar hij in Ajax 1 aan de bak mag is het meteen helemaal nakkos niënte na de eerste twee hoopgevende acties. Younes kan veel meer rendement hebben dan nu. Moet ook eens leren hoe een pingel te versieren (Traore trouwens óók! )
0 0
luiszwaaris
Onana
Tete Sanchez Riedewald Dijks
Schone
Ziyech Klaassen
Traore Dolberg El Ghazi/Cerny

Zou het zo wel eens willen zien
0 0
BDW
Sinkrgraven ipv Dijks verder is het een mooie opstelling
0 0
carel romijn
El GAHAZI-VELTMAN- TRAORE EN YOUNES even in de wacht ,nu is er plaats voor de talenten
0 0
ajaxinho
Cerny had moeten invallen.
Het inbrengen van El Ghazi is te voorspelbaar.

Bovendien kent Cerny het sentiment, dan komt er iets los.
Dat zie je ook bij Dolberg, een ander puur talent.
0 0
JPC40
Hoe ver gaat het geduld van Bosz ten opzichten van Traore ik snap ook wel dat hij niet zomaar die jongen laat vallen, maar zijn teleurstelling tegenover hem zal aanwezig zijn.
Hoe gemeen dit ook klinkt, de klok tikt voor Traore, naar wat schamperig doelpuntjes laat Traore niet veel bijzonders zien.
terwijl Dolberg onder tussen wat ingetikt heeft.
0 0
Van Reenen
Ik vermoed dat het elftal na de winterstop op 2 of mogelijk 3 plaatsen gewijzigd kan zijn. Cerny, Riedewald en Tete heb ik in gedachten.
Doorselecteren heet dat. En eruit, Tja, dan toch maar Veltman, Viergever en Traore. Echter, dit zal Bosz niet doen om er 3 spelers met international ervaring uit te halen.
0 0
Johan1
Belachelijk dat Younes geen concurrentie heeft. Die jongen is hopeloos uit vorm en moet gewoon vervangen worden.
3 0
3*stars*3
Dacht dat El Ghazi misschien een goede concurrent zou zijn voor hem maar hij maakt het Bosz niet moeilijk.
0 0
SjaakieSwart
Cerny speelt bij Jong opeens op links en Dekker op rechts. Ik denk dat dit is omdat Bosz Cerny als back-up voor Younes ziet. Ik hoop dan ook dat Cerny binnenkort wat speeltijd gaat krijgen.
0 0
Van Reenen
Read my Lips, woensdagavond speelt Cerny. Links of rechtsbuiten maakt hem niet uit en wellicht Traore ook bij dit elftal om zijn ploeggenoten te leren kennen. Bosz blijft hem hopelijk niet de hand boven het hoofd houden. Ik zie geen reden waarom Bosz hem steeds opstelt!
0 0
Ajaxgek1980
zelfde als donny nu 6 moet spelen van bosz in JA
0 0
ARUCAMBA
en wat te denken van de rechtsbuiten, ook totaal niet gezien, begrijp niet dat hij steeds wordt opgesteld, geef el gazhi een paar wedstrijden de kans
1 -1
Barra
Younes is een speler die graag de combinatie aangaat en erg gevaarlijk kan zijn op de helft van de tegenstander, maar wanneer er zoals gisteren geen enkele aansluiting vanuit het middenveld was en er meer op de counter gespeeld werd dan is hij niet op zijn sterkst.
0 0
Mokumnorth
Heeft duidelijk een vormdip, komt er wel weer bovenop. De alternatieve die hier genoemd worden zijn niet serieus te nemen.

Cerny; heeft snelheid en een aktie, maar is een pure egoist + zijn voorzetten zijn dramatisch. Doet het leuk in de jupiler league en scoort redelijk veel. Maar wanneer je het aantal kansen wat hij daar voor nodig hebt erbij pakt.....

Nouri; absoluut een geweldige voetballer en zou de beste speler zijn bij iedere andere eredivisieclub. Maar Nouri moet je niet, in navolging aan Fischer en Andersen, verpesten door hem maar als linksbuiten neer te zetten. Nouri is een middenvelder die het moet hebben van zijn techniek, tactisch inzicht en het lopen met en zonder bal. Nouri mist de snelheid om het te gaan maken als buitenspeler en je moet hem lekker laten zwerven.
1 -3
floydje07
Buitenspelers zijn vaak snelle behendige jongens, die het moeten hebben van explosiviteit (buiten El Ghazi dan ;)).. Ik mis een beetje de frisheid bij Younes en Traore.

Niet gek, gezien het programma de afgelopen tijd. Het komt goed, deze jongens moeten even rust houden woensdag. We hebben Cerny, eventueel Nouri voor de buitenposities. Gebruik ze dan ook :).

Verder komt het echt wel goed met Younes en Traore.
2 -1
SNTR
Vraag me wekelijks af waarom deze gast een podium heeft. Lost van het feit dat cerny wel linksbuiten kan, is het een rechtsbuiten. Bovendien heeft hij acht goals in plaats van zeven en mochten zijn assists ook wel benoemd worden
0 0
Jilt
Nee, de aansluiting vanuit het middenveld was lekker.
0 0
Hwb
Vorig jaar werd Fischer hier afgeserveerd voor snoepje van de maand Younes. Nu begint het gezeik op Younes alweer. Sommige dingen veranderen niet.
1 -2
Minsc
Veranderen vooral niet als de desbetreffende spelers er niets van bakken, maar da's logisch. Niet voor jou kennelijk.
0 0
talent020
Beetje overdreven, ik schrijf Younes helemaal niet af. Wel merk ik dat Younes nu even een vormdip heeft, en aangezien wij een goede bank hebben is het niet meer dan normaal dat er gekeken word naar alternatieven( El Ghazi, Cerny, Nouri)

Terug naar de basis zou voor Younes niet verkeerd zijn.
1 0
Hwb
Ik zeg dat het gezeik begint. Ik heb het niet over afschrijven gehad.

Punt is een beetje dat nu het 'nieuwe' eraf is, de kritiek begint te komen. Eerst waren zijn acties verfrissend, leverde het dreiging op en hadden we eindelijk weer een echte buitenspeler, nu heeft hij te weinig rendement, geen oog voor teamgenoten etc. Ik lees zelfs 'komt te kort voor het beoogde niveau', 'zaalvoetballer' en 'voegt niets toe'.

Hetzelfde zag je bij Fischer, dat viel me op, dus daar maak ik een opmerking over. Ik denk dat we spelers te snel op een voetstuk plaatsen, om ze er na een paar mindere wedstrijden ook meteen weer af te donderen. Zie bijvoorbeeld ook hoe er nu over Bazoer gereageerd wordt hier.
1 0
Pauw
Ach zolang we vrij statisch blijven spelen krijgt elke LB / RB t moeilijk tegen dubbele dekking.
0 0
Ellende
Klinkt misschien gek, maar desnoods Nouri als hangende linksbuiten.
0 0
Ruff Rhythim
Younes was niet best.

Maar wat meerdere hier ook al zeggen: Traore man man man..
Totaal geen rendement, houdt de bal veel te lang bij zich en verliest hem dan constant.

Daar heb ik me flink aan lopen ergeren zeg.
1 0
kolotoure1235
en dan nog die beschamende fopduik...
2 0
SilverHaze
Inderdaad. Belachelijk om Youness nu af te kraken. Hij moet veel meer geholpen worden door het middenveld. Hij krijgt inmiddels dubbele dekking, maar met combinaties is dat zo te omspelen, gezien zijn korte versnelling. Geen middenvelder die hem helpt.

Traore is geen voetballer, maar een artiest. pleinvoetballer.
2 0
talent020
Zou Nouri graag eens vanaf links zien komen, niet als typische flankspeler, maar lekker naar binnenkomend om zo de combinatie aan te gaan,

Kan Ziyech ook mooi switchen met Nouri als de wedstrijd dat toelaat.
0 0
Ellende
Idd goed idee.
0 0
Leprechaun
Iniesta speelde bij Barcelona toch ook vaak als linksbuiten? Is dat niks voor Nouri? Geen speler met krijt aan z'n schoenen, maar wel eentje die perfect past in een spel met veel positiewisselingen.
0 0
JPC40
vindt dit slap gelul, iedereen speelden niet goed inclusief Feijenoord, het was een grote chaotisch puinhoop, alleen Onana en Sanchez deden hun werk naar behoren.
De rest knoeiden maar wat aan.
1 -1
Woodenshoe
Younes is gewoon een zaalvoetballer, voegt helemaal niets toe aan Ajax. En dan hebben we aan de andere kant nu nog zo'n zwervende dromer die altijd hetzelfde doet. Het aanvalsspel van Ajax wordt hiermee ongelofelijk voorspelbaar, dat openbaarde zich gisteren helemaal in de Kuip waar we volledig onzichtbaar waren aanvallend.

Rap Younes naar het bankje en Cerny in de basis!
3 -1
Ellende
Voegt wel wat toe. Heeft alleen veel schommelingen.
Heeft al wel wat wedstrijden voor ons beslist/ belangrijke doelpunten gemaakt
Al ben ik wel een voorstander van het sneller de kans geven aan Nouri of Cerny
0 0
WestlandforAjax
Jammer dat hij zijn vorm van vorig jaar niet heeft. Ik hoop dat er van de winter wel een linksbuiten bij komt want zoals younes nu speelt kan echt niet en Cerny is op rechts 50% beter beter dan op links. Ik vind zelf Larsson een leuke speler voor Ajax met een goede actie. Heeft nog maar een 1,5 jarig contract en wil zelf ook wel een stap hogerop.
2 0
JohanDerksen
Heb liever Cerny dan Younes op dit moment.
4 0
Minsc
En het heeft bij Younes helaas niets met 'vorm' te maken, komt gewoon tekort voor het beoogde niveau.
In de winterstop toch maar eens wat van de 25 miljoen die we deze zomer overhielden uit gaan geven.
2 -1
Marcao
Kortom, tijd voor Cerny en Nouri om hun kunsten in het eerste te laten zien!
3 0
RaynoFischer
Younes doet het slecht ja, maar waar Traore mee bezig is is nog dramatischer, je zou meer verwachten van een huurling van Chelsea en voetballen kan hij ook wel, maar lijkt alles op halve kracht te willen doen.
5 0
Knalpot
voetballen kan hij wel maar het kwartje moet ff vallen dat het niet allemaal vanzelf gaat.
0 0