Sintenie: 'Stilzwijgende koerswijziging Ajax'

SJvanveen, 18-10-2016 om 15:36, 7972 views, Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dick Sintenie schrijft vrijdag in Het Parool dat hij een 'stilzwijgende koerswijziging' ziet bij Ajax. 'Jong talent legt het af tegen routiniers.'

De journalist doelt op de talentvolle bankzitters Jairo Riedewald, Kenny Tete, Riechedly Bazoer en Anwar El Ghazi. Vorig seizoen nog basisspeler bij Ajax, nu sporadische invallers in de hoofdmacht. 'Bij hun club zijn ze voorbijgestreefd door routiniers als Nick Viergever en Lasse Schöne en door de recent aangetrokken Davinson Sánchez, Hakim Ziyech en Bertrand Traoré.' 

Sintenie ziet dan ook dat er weinig meer over is gebleven van de ideeën die uit de Fluwelen Revolutie onder Johan Cruijff voortkwamen. 'Dat zegt overigens niets over het talent of de voetbaltoekomst van Tete, Riedewald, Bazoer en El Ghazi. Het zegt vooral veel over de stilzwijgende koerswijziging van Ajax.' 

Lees hier de hele column in Blendle.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Het lijkt mij helemaal geen koerswijziging. Als in iets dat je bewust en langdurig doet. Wat wel een kleine koerswijziging lijkt, is dat Bosz minder lang aan dezelfde spelers vasthoudt dan De Boer. Voor mijn gevoel kijkt hij iets meer naar de vorm van het moment.

De beste speelt gewoon, en als je niet genoeg brengt op jouw positie dan kom je op de bank. Dat op de bank zitten duurt niet het hele seizoen of je hele contract, je kunt je weer in de basis spelen door meer te laten zien. Traore en Ziyech zijn we straks een tijdje kwijt, Schöne zie ik niet nog jaren basis staan en Viergever is iemand die je (met alle respect voor hem) toch echt uit het team moet kunnen spelen wanneer je een toekomst als LCV in de top wilt hebben.

Dat je op basis van leeftijd of 'eigen-jeugd' een basisplaats krijgt was volgens mij nooit de bedoeling. Tete, Riedewald, Bazoer en Ghazi vind ik alle vier goede spelers maar momenteel missen we ze niet. Ik win zondag liever van de kakkies dan dat we ons druk maken over mensen die 'moeten' spelen.

1 0
RuffRhythim
Die Sintenie is echt zo dom he?

Tete, Bazoer, Reidewald en El Ghazi zijn helemaal geen exponenten van de Fluwelen Revolutie.
De aanstormende talenten die je nu in JA ziet zijn de eerste lichting daarvan.

Als die gast nou eens een beetje zijn huiswerk zou maken dan had ie dat geweten...
1 0
Joseph
Niks mis mee om deze jongens extra te prikkelen, ze zijn er te makkelijk in gekomen. Revolutie was niet jonge talenten opstellen, was de kwaliteit van die jongens verhogen. Nu moeten ze harder werken en kunnen ze van anderen leren, zo wilde Cruijff het ook.
4 -1
A Cohen
Dan vergeet ik El Ghazi.
Die heeft een wat mindere periode achter de rug.
Moet veel meer rendement uit z'n spel en acties gaan halen, was zwaar onvoldoende.
1 0
A Cohen
Een belachelijke en domme keuze wordt er gemaakt door PeeBee.
Tete heeft veel meer kwaliteit in verdedigend opzicht dan Veltman. Meer wendbaar, perfecte sliding en....sneller. Je moet Tete 3x voorbij.
Opbouwend brengt Veltman nagenoeg niets.
Waarom hij verkozen wordt in de basis is mij echt een raadsel.

We hebben Viergever gezien tijdens cornerballen zondag jl ten opzichte van die domme Hagenees.
Hij staat gewoon te kijken, gaat geen duel aan, springt niet mee c.q. tegen hem aan etc etc.
Ik hou mijn hart echt vast zondag in de kuip.
Riedewald heeft voetballend veel meer kwaliteit.

Bazoer, was de belangrijke pion op het middenveld vorig jaar en nu..... kan hij er niets meer van ???
Schöne heeft nu fff z'n kans gepakt dit is nog wel uit te leggen.
Bazoer krijgt nog volop kanzen vermoed ik zo.
Ik vind het wel jammer.
Veel respect voor Schöne maar ik zou voor Bazoer kiezen.
1 -8
AFCArjen
Er moet iets te zaniken blijven, dus als het spel en de resultaten aardig zijn gaan we het maar over deze boeg gooien.

Wat een gelul. Dit is geen koerswijziging, maar juist de uitkomst van een paar jaar beleid. Uitgangspunt: jong talent moet kunnen rijpen te midden van ervaring en kwaliteit, waarbij leeftijd van secundair belang is.

Nu doet men het weer voorkomen alsof Riedewald, El Ghazi en Tete al volledig afgeschreven zijn. Bullshit. Die krijgen hun kansen om te tonen dat ze erin horen en zien zich genoodzaakt een tandje bij te zetten om hun concurrenten voorbij te streven.

Ondertussen staan ze in Jong Ajax te trappelen. Ook die gastjes hebben er al aan mogen ruiken, maar moeten echt uitblinken om in het stabiele eerste door te dringen.

Kortom: precies zoals het hoort te zijn bij Ajax, zoals het hoort bij een topclub en precies zoals Cruijff het voor ogen had.

Onzin om de huidige gang van zaken uit te leggen als een soort stiekem verraad.
3 0
Daniii
Ik mag toch hopen dat we vanaf nu nooit meer aankopen doen zoals Westermann, want dat is hetzelfde verhaal geworden als met Zivkovic, zo zie je maar van Schalke naar Jong Ajax want na zijn 1e actie zag je al dat het nooit iets zou worden.

Zoals Traore blijkt nu een nutteloze aankoop te zijn geweest want Dolberg presteerde van minuut 1 in tegenstelling met Traore die erg matig is/was.
1 -6
ram
Dus de conclusie is? Nooit meer spelers huren van clubs als Chelsea? Nooit meer supertalenten kopen én nooit meer ervaren spelers kopen?

Right...
1 0
Barra
Traore is geen nutteloze aankoop want hij heeft als rechtsbuiten ook prima wedstrijden gespeeld. Omdat iemand een slechte wedstrijd speelt wil niet zeggen dat ze er ineens niks meer van kunnen. Wordt Ziyech de volgende miskoop als hij straks even een paar wedstrijden minder speelt?
3 0
munser
wat een gelul, wat zijn dolberg en onana dan? en sanchez is ook een routinier ofzo? riedewield heeft geen kans gehad zeker? of el ghazi? er moet gewoon goed gevoetbald worden, en dat begint eindelijk een beetje te komen.
3 0
zillion078
klopt helemaal
1 0
ram
Waarom zeiken mensen op de ze Dick Sentenie?

Ik begrijp agressie tegenover een andere 'mening' sowieso niet maar dit is gewoon een constatering... Mensen die dit 'riooljournalistiek' en weet ik wat allemaal vinden, snappen er echt niets van.
0 -6
Pauw
Ik voel mij aangesproken. Waarom is dit geen journalistiek volgens jou?

En al zou t geen journalistiek zijn maar zomaar een mening van iemand die zich geen journalist waant: dan mag ik dat toch een mening die ik niets waard vind en een plek gunnen in 't riool? Daar waar niemand kijkt...

En als we datgene wat jij agressie noemt beperken tot weerstand dan is waar jij tegen ageert precies tgeen dat jij zelf nu ook doet.


0 -2
ram
Volgens mij doe je nu gewoon echt je best om zo onsamenhangend en dom te lullen als mogelijk is. Hier is geen reactie op mogelijk want het slaat allemaal nergens op.

Het begint al met "Waarom zou dit geen journalistiek zijn volgens jou". Jij verzint dat. Ik zeg dat namelijk helemaal niet en ik insinueer het ook niet.
1 -1
Ferd
Hij schrijft hier klinklare onzin, daarom wordt hij afgezeken.

Kritiek is prima zolang het maar hout snijdt.
1 -1
ram
Maar waarom zie je dit als kritiek? Het is toch veel meer een constatering. Dat kun je niet leuk vinden maar klinkklare onzin kun je het niet noemen.
0 -1
Ferd
Zoals ik eerder al schreef: bazoer, Dijks, El Ghazi en Tete zijn vervangen door spelers van begin 20, dus niet door routiniers, dus is het wel klinklare onzin.
1 -1
MosesD
Je leest gewoon niet verzint dingen die hij niet zegt. Sintenie heeft het over routiniers als het gaat over Schöne en Viergever. Dus niet begin 20ers.
1 -1
Ferd
Ik zie het niet als kritiek, het is onzin en dat van een zogenaamde journalist & kenner.
0 -1
Barra
Omdat er nu een paar talenten op de bank zitten, wil niet zeggen dat er niks meer over is van de filosofie om jeugdspelers in te passen. Sintenie doet hier voorkomen alsof Ajax afstand doet van het opleiden en kiest voor aankopen. Volgens mij zitten Gudelj en Westerman ook gewoon op de bank en ja het is jammer dat er zoveel talent op de bank zit, maar de echte potentiële toppers komen wel weer bovendrijven.
1 -1
MosesD
Zijn paar schreeuwertjes die er idd geen bal van begrijpen.
1 -5
Ellende
Dit is een gezonde koers. Die jongens moeten nu gewoon op de beurt wachten. Er staan nog steeds jonge voetballer in het team.
Talenten gaan in een stabiel elftal voetballen.
Er wordt dan minder geleund op de jongens van onder de 20.
En er gaan een hoop talenten aankomen.
Tete, Riedewald, Bazoer, El Ghazi, Cerny, vd Beek, Nouri, de Jong, de Ligt, Eiting, Zeefuik, Cassierra zullen er echt voor moeten strijden. De talenten die dan slagen gaan dan ook keihard doorbreken.
5 0
PeterVKV
Het is ook nooit goed voor die journalisten. Eerst janken over een te jong elftal. En nu klagen dat de jeugd geen kans krijgt en dan heel snel de conclusie trekken dat de fluwelen revolutie volledig mislukt is. Ondertussen speelt het eerste elftal eindelijk weer het leukste voetbal van NL en speelt Jong Ajax het leukste voetbal van....de wereld.
5 -1
Van Reenen
Peter laat die jankers maar janken. Als wij als supporters naar genieten. Ik! heb Ajax het afgelopen seizoen nauwelijks gevolgd ten gevolge van het feit dat de gezondheid van mijn hart ver te boven gaat aan het anti voetbal van die geweldige Inter coach☺
3 -1
gebruikersnaam
Ach 2 jaar lang zeikt men over gebrek aan routine en nu staat ef wat routine en is de revolutie ineens mislukt. Sommige journalisten zijn echt totaal niet serieus niet nemen
6 -1
fanvooraltijd
Dit is juist een heel goede koers! De gemakzucht van Bazoer en El Gazhi en andere jeugd wordt gewoon afgestraft. Er zal harder gewerkt moet worden. Alleen talent is niet genoeg! De beste voor het team moet spelen. En al die talenten konden geen landskampioen worden vorig jaar, niet omdat ze geen talent hadden maar om dat ze juiste winnaars mentaliteit niet hadden. Bazoer,Riedewald,Tete,El Gazhi moet qua talent toch makkelijk Viergever,Schone,Veltman en Traore uit het eerste kunnen spelen ,maar ze doen het niet.
5 0
SuperJood2016
Nog nooit heb ik zoveel onzin zien staan in 10 regels tekst.
2 -2
Rinus M.
Dick raakt blijkbaar een gevoelige snaar.
0 0
gras
Dit verdient echt geen inhoudelijke reactie. Wat een gezochte, politieke pulp weer.
1 0
Koenniiee
Ach, check het stuk van Pieter Zwart over leeftijden maar eens. Ondanks dat daar gezegd wordt dat je het met jeugd in Nederland wel kunt redden, wil je ook een ingespeeld ervaren elftal in Europa op kunnen stellen. Dus zul je ze ook in Nederland samen moeten laten spelen. Ik ben blij met deze ontwikkeling!

Check alleen al hoe Nouri opkijkt naar Ziyech. Dat zegt genoeg, toch? Hoe vaak hoor je Bosz over 'hoog baltempo' voetbal? Dat is (voorlopig) onmogelijk met Bazoer, Dijks, El Ghazi en Tete. Het is allemaal ''logisch''..
4 0
Wesl
Fischer is vertrokken omdat hij met oudere spelers wilde spelen om iets te leren.
0 0
RusselWestbrook
haha, ja, natuurlijk.
0 0
DappreStryder
Goed verhaal, maar helemaal logisch? Veltman is voor het baltempo echt niet beter dan Tete. Viergever is daarin niet sneller of beter dan Riedewald. Maar hoe dan ook, de talenten zijn jong doorgebroken en nu even een reserverol kan ze ook juist goed doen. Ze leren omgaan met concurrentie, beseffen dat spelen voor Ajax 1 niet vanzelfsprekend is (er moet hard voor gewerkt worden) en het hogere niveau in de selectie (waardoor de meeste op de bank zitten) zal ze hopelijk ook uitdagen.
2 0
31xAjax
Ben echt niet pro Viergever, alleen pro Ajax. Maar Viergever is de snelste vd hele selektie, dus ook sneller dan Riedewald. Hij maakt minder fouten dan Riedewald het laatste half jaar deed. Kan ook aanvallend koppen en heeft meer ervaring. Dus op dit moment volledig terecht dat hij LCV speelt.....
3 -1
AjaxPassion
Heb je testuitslagen of waar baseer je dat op? Dijks is namelijk de snelste. Riedewald neemt ten eerste meer risico en speelde met een heel ander team, dus totaal niet te vergelijken. Hij moet eerst maar eens verdedigend leren koppen voordat dat aanvallende van meerwaarde is, daarnaast is hij daarin niet beter dan Veltman (wel duidelijk beter de Tete en Riedewald). Dus ik zou Tete op rechts zetten en Veltman centraal.
0 0
31xAjax
Voordat Dijks op gang is is Viergever en een aantal anderen al lang klaar met douchen, dus hou op met zulk een onzin te verkopen.

En als ik volgens jou de vergelijking niet kan maken omdat Redewald in een heel ander team speeldem waarom kun of doe jij dat wel dan.

Verder heb ik de namen van Tete (betere back dan Veltman) en Veltman (erg vaak betrokken bij tegengoals, eigen goals en penalties) niet genoemd dus waarom je dat opbrengt????
0 0
Koenniiee
Dat is ook de reden dat ik Riedewald niet noem. Maar als je eerlijk bent, is er een (goede) reden om Viergever te wisselen?

Ja, Veltman zoekt de passing veel meer vooruit in plaats van terug. Begrijp me niet verkeerd, ik ben geen fan van Veltman. Maar in de passing is hij echt stukken beter. Plus, hij ziet het ook veel beter.

Zeker eens met dat laatste!
1 0
Redrum
Wat Dick hier schrijft zint me nie. Wat een verschrikkelijk goor laf stukje riooljournalistiek. Gatverdamme Dick, laat jezelf behandelen en stop gewoon met schrijven alsjeblieft.
5 -2
AFCAwooz
Schrijf dan een stuk over een ontwikkeling waarbij Ajax, afgezien van Viergever, meer kiest voor spelers die het spelletje van het 'een keer raken' beter beheersen. Daar zijn Bazoer, El Ghazi, tete en in iets mindere mate Riedewald absoluut geen helden in. Dit artikel slaat zoals hieronder gezegd helemaal nergens op.
3 0
Pauw
Riooljournalistiek.
3 -2
Ajacied1989
"Jong talent legt het af tegen routiniers" - Schone is de enige speler die 30 is. Lachwekkend gewoon. Straks gaan ze Klaassen en Veltman nog bestempelen als mister Ajax, omdat ze tot na hun 24e bij Ajax zijn gebleven.
6 -2
Ajax4life16
En dan te bedenken dat Klaassen nog niet eens 24 is.
0 0
Ferd
Vervangen door routiniers als de 20 jarige Sánchez, de 20 jarige Traore en de 21 jarige Sinkgraven die al jarenlange ervaring hebben in de Europese top.

Wat een onzinnig artikel.
8 -2
MosesD
Lezen. Sanchez wordt nergens een routinier genoemd. Traore ook niet. Sinkgraven wordt in column al helemaal niet genoemd.
1 -2
Ferd
Lezen: 'jong talent legt het af tegen routiniers' staat in de eerste regel. En daar klopt geen flikker van. De enige spelers die door een routinier uit de basis is verdreven zijn gudelj door Schone en dat is geen jong talent en Riedewald door Viergever.

Dijks (Sinkgraven), Bazoer (Ziyech), Tete (Veltman/Sánchez) en El Ghazi (Traore) hebben hun plek allemaal verloren aan andere jonge spelers en dus niet aan routiniers.
2 -1
MosesD
De enige spelers die hij in zijn column noemt als routiniers zijn Schone en Viergever. De rest verzin jij erbij.
1 0
Ferd
Lees zijn openingsstatement. En sintenie noemt El Ghazi, Riedewald, Tete, die verzin ik er niet bij.
0 0
MosesD
Hij doelt daarbij zoals ik al eerder zei dus op Schöne en Viergever, die hij letterlijk de routiniers noemt.De anderen niet. In de column zegt hij letterlijk: 'Bij hun club zijn ze voorbij gestreefd door routiniers als Schöne en Viergever én door recent aangetrokken Sanchez, Ziyech en Traore'.
Jij noemt in je reactie hierboven Sanchez, Traore en Sinkgraven routiniers. Dat doet Sintenie dus nergens.
0 0
Ferd
Oh en Sheldon Cooper, dat ik de jonge Sinkgraven, Sánchez en Traore routiniers noem is sarcasme omdat het de onzin aantoont die Sintenie schrijft.
0 0
Ferd
Hij noemt Tete, Bazoer, Riedewald en El Ghazi wel in 1 zin met de stille koerswijziging. En die koerswijziging is talenten vervangen voor routiniers schreef hij in de eerste alinea.
1 0
MosesD
Als routiniers noemt hij Schöne en Viergever. Niet zelf dingen gaan verzinnen.
0 0
Sxndxr
Gelezen. En dan nog is het een kansloos stuk. Riooljournalistiek ten top.
1 -2
Ajax412
Ik vind het ook een kansloos stuk.
0 -1
Ajacied1989
Haha. Ik viel echt over precies dezelfde zinsnede, afgezien van de idioterie van het artikel, zoals Russel hieronder al aangeeft.
0 0
RusselWestbrook
De media speelt echt een hele kwalijke rol in het Nederlandse voetbal. Eén goeie wedstrijd en ze vragen je bijna meteen wanneer je naar het buitenland gaat. Zit je op de bank? Zelfde fucking vraag. Ze schrijven iedereen zo snel mogelijk naar het buitenland om dan vervolgens te janken dat we in een veredelde jeugdcompetitie spelen.

Verder is dit verhaal ook nog gewoon achterlijk ook. Alsof er in het plan Cruijff geen plek was voor routiniers en alleen maar jeugdspelers opgesteld mochten worden.

Wat een dom stuk.
30 -5
chrisjuhhh
Nou ben ik wel 100% met je mee eens .
Het is nooit goed .
0 -2
tafeldemeut
Wat een onzin.
1 0
chrisjuhhh
volgens Dick Sintenie ???
0 0