Driessen: 'Een enorme klap voor Ajax'

FinnDekker, 14-08-2016 om 21:00, 10593 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Valentijn Driessen heeft zondagavond voor de camera's van zijn eigen werkgever, De Telegraaf, kort teruggeblikt op het puntenverlies van Ajax tegen Roda JC. De Amsterdammers gaven een 2-1 voorsprong in de laatste minuten van de wedstrijd uit handen. 'Dit is een enorme klap voor Ajax.'

'Ze begonnen uitstekend, waardoor Roda niet wist waar ze het moesten zoeken', begint de sportjournalist. 'Het spel was wat de staf voor ogen heeft met goed druk zetten en een hoog tempo op de helft van de tegenstander. Je moet jezelf vervolgens belonen en uitlopen naar 3-1, zodat je geen last meer hebt van Roda.'

Dat gebeurde echter niet. Sterker nog, de ploeg uit Kerkrade kwam terug in de wedstrijd. 'Ajax kon het hoge tempo niet meer opbrengen en Roda nam daarmee het heft in handen. Dan kan er een bal verkeerd vallen en dat gebeurde vlak voor tijd. Dan loop je tegen een zeperd aan', besluit Driessen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
flyingsoccer
Dit is echt zwaar overdreven. Ajax in de stijl van de geest Cruijff laten spelen onder Peter Bosz moet lukken. De vraag is alleen zijn onze verdedigers kwalitatief genoeg om een overwinning uit het vuur te slepen met vakkundig verdedigen die vraag moet gesteld worden. Los van het feit dat het middenveld totaal niet in balans is, creatief loos is en totaal geen logica bevat is het juist de verdediging die hopeloos faalt.

In de 2e helft zagen we Ajax weer verkeerde keuzes maken namelijk achteruit lopen en opgejaagd worden terwijl het spelletje van Bosz juist is de tegenstander op eigen helft opsluiten en bij de strot grijpen dit heb ik de 2e helft niet gezien sterker wij werden opgesloten.

Dus Verweij kakkies, Tokkies, pisvee gaan ook wel punten verspelen hoor alleen zijn ze verder en dat zal waarschijnlijk de doorslag gaan geven. Gerust ben ik niet maar misschien vlammen ze tegen Rostov mits ze geen fouten maken want die ploeg straft alle foutjes hoe klein ook af met een genadig countervoetbal Anderlecht weet er alles van.
0 0
De Ajax Ziel
Valt erg mee, Valentijn, er zijn ergere dingen.
1 0
lyrical80
Ik zat op de 1e rij in vak 021, zag het eerste tegen doelpunt van roda dus van heel dichtbij gebeuren. Ik denk dat het een misverstand was tussen sanchez en tete. 2 man roda over de linkerflank, tete iets achter hun 2e man, sanchez moet uitstappen, tete te laat.. doorgetikt door roda.. tegengoal. Met 3 centrale verdedigers mag een tete dus nooit te laat zijn (gaf al aan het zwaar te vinden, melde hij nooit over vorig systeem) In het 4-3-3 systeem was dit nooit gebeurd op die manier, dan had tete daar al gestaan (rechts achter), en had sanchez de 2e man roda kunnen dekken.

Ik vind dat ook het systeem onder de loep moet, past dit bij ajax kunnen ze dit in de praktijk 90 minuten volhouden ? Tete fungeert nu soms als rechtsbuitenspeler? Is er een mogelijkheid in het 4-3-3 systeem je beter voor te bereiden voor de nieuwe manier van spelen? 4-3-3 systeem is een andere conditie belasting, een die de spelers gewend zijn. Je kunt eisen dat ze dit beter gaan beheersen, terwijl we voor de competitie en champions league spelen, maar dat maak het mentaal alleen maar zwaarder mochten we eruit worden getikt of weer een competitie wedstrijd lullig verliezen. De eerste die in dit systeem moeten geloven zijn de spelers. Peter Bosz moet wel de (technische) historie van Ajax in overweging nemen, zeker m.b.t. de jeugdopleiding.

Ajax heeft een duidelijke filosofie over voetbal en die wordt jarenlang aan de jeugd in opleiding aangeleerd, gaat de jeugdopleiding nu ook in het zelfde systeem spelen als het 1e ? Zoniet, hoe kunnen die dan ooit aansluiten ? Ervaren spelers hebben hier al moeite mee, laat staan de jeugd die soms als jaren lang een ander systeem gewend zijn. Zeker omdat de jeugd nou juist "overgaat" naar een hoger team, op basis van functioneren in dit Ajax systeem. Zou Dennis Bergkamp trouwens niet de clubcultuur en visie van J. Cruijff bewaken?

Ik hoop het niet, maar ik vrees dat door twijfel over dit systeem bij spelers zelf, een Peter Bosz die de uitvoer blijft aanwijzen als schuldige, ontevreden supporters die dit fluitend kenbaar maken, het mentaal niet lekker zal zitten. Dit uit zich dan in een reporter die vraagt hoe het komt dat er geen snelheid/lef/felheid in het spel zat en klaasen antwoord dat hij geen idee heeft hoe dit kan. Nogmaals.. ik hoop er echt zooooo naast te zitten !!

Ajax, onze club, wij zijn Ajax, wij zijn de beste !
1 0
Eduard
We wilden aanvallen voetbal. Ze hebben Bosz gehaald en Ik zie dat bij vlagen en dat is echt mooi!!. We wilden spelers die waarde toevoegen. Voorlopig ben ik enthousiast over het aankoopbeleid(Traore, Sanchez, Cassiera). We willen nog een versterking een meer creativiteit naar voren toe. De club laat weten dat ze daar mee bezig zijn. Ik vind dit allemaal erg positief!

De resultaten zijn nog magertjes. Nou ja... we zitten nog in de voorronde van de Champions League. En laten we wel wezen ik vond het logischer dat het 3-1 werd tegen Roda JC dan dat het 2-2 werd.

We moeten ze steunen ondanks de kater van een eventueel verloren wedstrijd. Zie het als een nieuwe wind die drie jaar de kans krijgt. Ik voorspel je daar zit minimaal een kampioenschap bij. Maar belangrijker nog, we zitten weer met plezier te kijken.
4 -1
w86
Eindelijk eens een realistische kijk. In een seizoen loop je nu eenmaal tegen puntverlies aan. Zondag PSV gezien, die spelen ook niet overtuigend en gaan ook echt niet alle wedstrijden winnen.

Ja het moet beter, maar nee er is nog niks aan de hand! Laten we het ook zo benaderen.
0 0
stefanzob
Precies, en er is zelf nog geen een wedstrijd die er toe doet verloren. Maar goed, tijd en rust zijn dingen die niet echt bij Ajax horen helaas...
1 0
Beachboy
Vervelend ja, maar een klap? Pfff, wat een chocoladeletters journalistiek weer.

Daarnaast is het misschien nog wel een goed moment, zitten in een leercurve, dan kunnen tegenslagen zaken versnellen.

Ik ga er eerlijk gezegd vanuit dat ie, nu alle verdedigers weer inzetbaar zijn opnieuw voor Riedewald op het middenveld kiest.

Bovenal moet ie (Bosz) de ruimte krijgen om het e.e.a. neer te zetten.
2 0
Redrum
Ach, in deze wedstrijd kwam de ware aard van een aantal spelers weer naar boven. En die laat zien dat ze nog steeds niet mans genoeg zijn om er een hele wedstrijd te staan. Erg jammer dit.
0 0
Leviathan
Nou nou daar was tegen de graafschap gelijk spelen niets bij zo'n harde klap. Win de andere 32 wedstrijden en je hebt 100 punten.. Het is jammer maar er is nog geen man overboord
0 0
A Cohen
Gewoon een beschamende wanvertoning.
Ook wel een beetje pech met afwerken op de goal in de 2e helft.
Traoré had minimaal 1 x moeten scoren en had de kans op 2x.
Dat het schot/intikker van Younes met het bovenbeen van Brouwers nog gekeerd kon worden was gewoon pech.
Echter het verdedigen tijdens die vrije trap van Roda, waaruit de 2-2 viel was gewoon amateuristisch.
0 0
NouriVandeBeek
Een enorme klap valt wel mee. Dat is bij een uitschakeling van Rostov. Over die 2 punten achterstand zit ik ook nog niet mee in mijn maag. Het belangrijkste is dat Bosz ballen gaat tonen en nooit meer een middenveld met Gudelj-Klaassen-Bazoer op gaat stellen.
8 -1
johnd
Eens, driedubbel eens!
0 0
Avontia
Hier kan niemand het mee oneens zijn.
1 -2
Patrick78
Een enorme klap? Ja zeker! Driessen met zijn bullshit.
1 -2
Barrabrava
tis een feyenooider, dus die probeert nu al een bommetje onder Ajax te leggen
0 0
Labanda
Driessen kan zo een account aanmaken hier.
Man man man.. Een gelijkspel in speelronde 2, het is wat hoor.
2 -1
Pettersson1963
Driessen overdrijft maar heeft wel degelijk een punt. Wanneer De Boer deze wanprestatie had geleverd, tegen een laagvlieger uit Limburg, werd hij tot aan zijn enkels afgezaagd. Onder Bosz heet het een leerproces en komt hij er mee weg.
0 0
Knalpot
Die laagvlieger die de complete top 4 punten afhandig heeft gemaakt vorig seizoen? Misschien doen ze het gewoon goed tegen grote clubs en kan je dit weer deels aan onderschatting toeschrijven. Wissel younes/sinkgraven was belachelijk natuurlijk en alleen maar op dinsdag gericht. Sinkie speelde prima was steeds tussen de linies aanspeelbaar, wisselen in minuut 70 had veel beter geweest en wellicht hadden we dan allang 3-1, 4-1 voor gestaan.
0 0
Pettersson1963
Je zegt dus dat Bosz gefaald heeft door zijn idiote wissels. Ik ben het roerend met je eens.
0 0
Alexander40
Doe niet zo overdreven. We zijn net begonnen. Laat dit een wijze les zijn voor de wedstrijd tegen Rostov. Als we tegen die ploeg hetzelfde spelen als tegen Roda wordt het gewoon 1-3 of zo. Ben dus benieuwd of Bosz weer Russisch roulette gaat spelen of meer Europees gaat spelen. Ik vrees het eerste.
0 -1
..::Rootje::..
Dikke onzin van meneer Driessen, zoals altijd.
Ajax had moeten uitlopen naar een 2-0, 3-0 stand, en dat al in de eerste helft. Maar het nonchalante en amateuristische verdedigen bracht Roda JC op gelijke hoogte. Want de 1-1 had natuurlijk nooit mogen vallen, als je zo goed in de wedstrijd zit.
Daarnaast kan je moe worden in een wedstrijd. Maar dan moet je het nog steeds in je hebben om zo'n wedstrijd over de streep te trekken. Maar ook dat konden ze niet.
0 -1
Joseph
Zou die Valentijn ooit een enorme klap voor zijn kop gekregen hebben?! Die is in ieder geval ergens in zijn leven hersencellen verloren, zo moeilijk is het niet om iets fatsoenlijke te schrijven.
0 -1
jaripettersson
Over het klimaat van de Benelux wist Driessen te melden dat het vaak regent. Maar niet altijd.
4 -1
AjaxAddicted
Past prima bij de Telegraaf dus. Die worden ook steeds erger
0 -1
Cello
Wat een drama-queen. En dan nog wel een enorme klap. Valentijn past perfect tussen het gemiddelde negatieve volk op deze site....hij misstaat iig niet.

Gelukkig sta ik wat positiever erin. Okay...puntverlies is nooit leuk, zeker niet tegen een club als Roda en op deze manier.....maar Valentijn doet bijna net alsof de wereld vergaan is. We wisten allemaal dat Bosz de speelwijze aan het veranderen is. Dat het nog niet allemaal 100% is, dat wisten we van tevoren. Dat ze bezig zijn het erin te slijpen....óók dat weten we. Wisten we al vóór de wedstrijd. Maar goed, dannog is puntverlies niet leuk en doet het pijn....maar Valentijn overdrijft het schromelijk!.
1 -2
deMeester
Tegen Sparta was het ook al niet overtuigend nu tegen Roda was het a hellemaal niets. Laatste wedstrijd vorig seizoen gelijk. Dus tegen 3 Eerste Divisie clubs pak je 4 punten. Tel daarbij op een gelijkspel tegen de amateurs en een nederlaag tegen een eerste divisionist uit Oostenrijk en je weet dat het zwaar gaat worden. Ik heb totaal geen zin om straks, net als Feyenoord 18 jaar of langer te moeten gaan wachten op een titel. Ze zorgen maar dat er prijzen komen, hoe zal mij en zorg zijn!
1 -1
RusselWestbrook
Het seizoen duurt nog 32 wedstrijden en dan duurt het nog 15 jaar (!) voordat we op 18 jaar zonder titel zitten

Dat is 15 × 34 + 32= 542 wedstrijden nog te gaan.

Zo ontzettend belachelijk overdrijf jij.
0 0
Knalpot
Laat me raden de meester heeft de jaren 70 of 90 heel bewust meegemaakt? Owjee de kleintjes doen tegenwoordig ook aan video-analyses en weten hoe ze efficient een dubbele bus kunnen parkeren! Zo makkelijk is het tegenwoordig niet meer opa daarmee heeft the special one wel de ogen geopend voor de rest van de wereld.
0 0
@Maar7en
Twee keer gelijk en winst is 5 punten uit 3 wedstrijdenen niet 4... dat even ter zijde want wat je stelt gaat nergens over. De clubs zijn eredivisie clubs op het monent dat er gespeeld is, dat ten eerste. Ten tweede Sparta en Roda JC hadden beide makkelijk gewonnen moeten worden. Tegen Sparta had nog vaker gescoord kunnen worden en was een terechte winst. Het spel kon beter, maar het kwam op gang. Tegen Roda JC wordt slordig met kansen om gesprongen (Younes, Traore en Cassierra hadden allen een grote kans) en wordt tweemaal een doelpunt weggegeven terwijl Ajax flink domineerde (haalde zelfs 80% balbezit bij een uur spelen).
Er zit meer voetbal in dan vorig seizoen, alleen de wissels waren beroerd en gingen ten koste van de creativiteit in het team. Wel is er een stijgende lijn ingezet qua voetbalstijl gelukkig en was het niet dodelijk saai zoals het onder De Boer de laatste twee seizoenen was.
0 -1
Ajacied33
Wat er ook gebeurd, wij zullen nooit losers worden zoals de club die jij opnoemt die al 20 jaar op een titel wacht. Ik voel me bijna beledigd dat je Ajax en Feyenoord in 1 zin noemt
0 -1
SigAjaxSig
Sanne ben jij dit?
0 -1
Cello
Tsjonge.... wat doe je dramatisch....'net als Fnoord 18 jaar of langer moeten wachten'. Ik moet om je lachen, sorry!.
1 -1
..::Rootje::..
Ik denk, dat hij doelt op de aankomende CL-wedstrijd. Ajax had goed vertrouwen kunnen tanken, als ze de 2-1 over de streep hadden kunnen trekken. Maar dat liep niet helemaal zoals het had gemoeten.

Ben het overigens met je eens, dat Valentijn een tikkeltje overdrijft.
0 0
Spuit11
Mag die open deur dicht Driessen? Bedankt!
1 -1
Piejotter
Aldus " deskundige" Dries. Waarom niet een interview met een insider. Heeft Dries ooit een bal geraakt? Hij doet alsof ie een oud speler is van Ajax. Zou zeggen : " Vuilnisman kan deze man ook mee" ???
0 -1
Ajacied33
Enorme klap voor Ajax?? Overdrijven is ook een vak. Alsof we thuis met 0-4 onderuit zijn gegaan voor een CL wedstrijd of zo...
1 -1
ambtenaar
" dan kan er een bal verkeerd vallen" helaas gebeurt dat bijna elke westrijd bij ons.
0 0
Koenniiee
Ach, afgelopen jaren heb ik zoveel wedstrijden gezien waarin we het onszelf nog onwijs lastig maken en het nog spannend wordt..

Zonder dat ik ook maar tien minuten heb kunnen genieten van echt heerlijk voetbal. En dat heb ik gisteren de eerste helft wel!
1 -2
SigAjaxSig
Veltman en Sanchez heb ik zoveel meer vertrouwen in. Die twee in het hart van de defensie is echt keihard nodig. Riedewald is een uitstekende voetballer, op het middenveld.
2 0
Arek Milik
Dinsdag is een andere dag, andere tegenstander, andere wedstrijd, andere atmosfeer en andere belangen.....
2 0
Runnerlex
conditie is nog niet top,om dit vol tehouden. ..Dat kom van zelf ,is ook fff wennen ...
1 0
Morrissey
Wat één onzin het zijn topsporters. als ze dat niet kunnen volhouden, zoeken ze maar een andere baan. Ik verwacht dinsdag Bloed Zweet en Tranen.
0 0
Knalpot
Met zo'n nicknaam is je glas altijd al meteen halfleeg natuurlijk :)
0 0
Morrissey
Live Is A Pigsty.

Ajax is Ajax niet meer. Het wordt tijd dat er actie gaat worden gevoerd. Vooral het tegenwerken van bepaalde supportersgroepen zit mij dwars.

De ArenA moet elke wedstrijd in vuur en vlam staan. De tegenpartij moet bang zijn om te komen. Onze jongens hebben dat ook nodig.

Wat het middenveld ook nodig heeft is een speler die weet wanneer het nodig is om een vieze overtreding te maken en wanneer het nodig is om er vol in te gaan. Onze jongens moeten leren om vol de strijd aan te gaan. Dan maar een zeer been. Niks terugtrekken.

Ook slim de tegenstander irriteren zal handig zijn. Dat is echt wel aan te leren
0 0
Sazzz
Overdrijf niet zo man.
0 -1