Jacobs: 'El Azzouzi geen aanspeelpunt'

BvdPloeg, 09-08-2016 om 07:25, 6433 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Rob Jacobs is nog geen fan van Zakaria El Azzouzi bij Sparta. De oud-trainer van de club zag dat de Ajax-huurling afgelopen zondag tegen uitgerekend Ajax onzichtbaar was. 

'Ik vond Sparta een dik uur goed mee doen met Ajax. Ik begrijp ook dat je tegen zo'n ploeg bij een 1-1 tussenstand verder inzakt dan gewoonlijk. Dat het team niet stand hield, lag niet zozeer aan het verdedigende gedeelte. Het probleem lag voorin. De druk van Ajax werd steeds groter. Op dat moment heb je voorin spelers nodig die een bal vasthouden. Dat heb ik die nieuwe spits, Zakaria El Azzouzi, niet zien doen', legt Jacobs uit in het Algemeen Dagblad.

El Azzouzi, die van Joël Veltman en Johan Derksen ook al kritiek kreeg over zijn rol bij de rode kaart van Veltman, draaide met veel doelpunten wel een goede voorbereiding. 'Ik zie liever een type als Roland Bergkamp, dat is veel meer een teamspeler. Het is echt een aderlating dat die jongen lange tijd aan de kant staat. Een aanspeelpunt in de spits, dat heeft Sparta gewoon nodig. In de eredivisie kom je als kleinere club vaker onder druk te staan. Een fysiek sterke spits is een uitstekend middel om onder die druk uit te komen. Het lijkt me logisch dat Sparta op zoek gaat naar een vervanger voor Bergkamp. Eentje die over dezelfde kwaliteiten beschikt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MosesD
Eens. Nooit begrepen waarom Jonk het zo in deze jongen zag zitten. Geen slechte speler, maar niet het type wat bij ons in de spits speelt.
0 0
A-west
El Azzouzi is een vieze matennaaier. Draagt niets bij in een elftal. Ajax moet deze gast zo snel mogelijk van de hand doen. Allerlei randzaken hebben de overhand, een vuilak eerste klas.
1 -2
Spuit11
Ik hoorde laatst dat Ajax een type 'vuilak' soms wel eens kon gebruiken? Of is deze te erg?
2 0
Mr-MZ
Beetje makkelijk. Welke middenvelder/aanvaller van Sparta heeft zich wel laten zien?
Het is was toch eenrichtingsverkeer? Daar had een Roland Bergkamp geen verschil in gemaakt.
Ik vind El Azzouzi juist wel een dynamische spits, tuurlijk kon je er zondag weinig van merken maar dat hele team bakte er geen reet van. Die stonden in hun eigen 16 alleen maar. Als spits zijnde sta je dan op een eiland en heb je continu 2 3 verdedigers in je nek hijgen als je geen aansluiting krijgt.
0 0
afca95
ff serieus? Ligt het aan mij of geeft 9/10 journalisten hun bek maar een slinger? Kan mij iemand vertellen of deze journalisten dagelijks bij een training staan? Of schrijven ze om de legen plekken op te vullen? Het voetbal niveau daalt niet alleen maar ook de journalistiek..
3 0
Yev Nehuda
Misschien even opzoeken wie Rob Jacobs precies is.
0 0
V12
Ik vond juist dat el Azzouzi veel bruikbare ballen bij teamgenoten afleverden. Zijn kaatsen zijn goed op maat, over de grond en hebben de juiste snelheid. Ook zijn vrijlopen is heel behoorlijk. Dus je kunt hem zeker wel aanspelen. Je moet alleen wel snel bijsluiten want zijn fysiek laat het niet toe dat hij de bal eventjes vasthoud voor je. Deze jongen wordt onterecht afgezaagd naar mijn mening.
4 0
ram
Natuurlijk ligt het niet aan hem dat Sparta verloor maar ik snap zijn punt wel. Daarbij is El Azzouzi gewoon echt geen Ajax-niveau. Dat kan hij zelf wel denken en ik weet dat hij hier fans heeft maar Sparta, of middenmoot Eredivisie, is volgens mij echt zijn plafond.

Ook zijn persoonlijkheid vind ik niet meevallen, maar okay, dat laat ik buiten beschouwing in dit oordeel.
3 0
Kibbahimovic
sowieso nog geen Ajax-niveau maar ik denk dat hij wel potentie heeft en je weet nooit waar hij over 2jaar staat. Hij wilt tenminste graag voetballen en ik vind het goed dat hij zijn trots opzij doet en gewoon ervaring gaat opdoen bij een Sparta.
1 -1
ram
Ik heb er weinig tot geen vertrouwen in. Apart dat jij zegt dat het goed is dat hij "zijn trots opzij zet" om dan maar bij "een" Sparta te spelen. Rare manier van denken... Op zijn leeftijd en met zijn capaciteiten is Sparta gewoon een prima club. Als hij daar enige trots voor opzij heeft moeten zetten, kunnen we stellen dat er nog meer mis is met zijn persoonlijkheid dan ik al dacht.
0 -1
Kibbahimovic
Als je bij Ajax opgeleid bent, dan zou je in principe bij heel veel subtoppers kunnen spelen. Om dan voor Sparta te kiezen omdat de kans op spelen daar groter is dan bij een pak m beet Herenveen ofzo, moet je toch wel je trots opzij zetten en kijken naar waarvan je echt beter wordt. Van zijn lichting is hij altijd een van de betere geweest dus ik heb er nog steeds wel vertrouwen in. Bij Twente was men erg tevreden over hem en dat is bij Sparta ook het geval.
0 -1
ram
Ik vind het het hele 'trots-verhaal' echt onzin. Hij kiest voor Sparta omdat Sparta hem wil en omdat hij daar dus kan spelen. Clubs als Heerenveen hadden hem misschien wel willen hebben als tweede of misschien wel derde spits. Ajax had daar waarschijnlijk ook niet me ingestemd.

Daarbij twijfel ik zeer aan je "Twente was heel tevreden". Hij deed redelijk mee bij Twente, meer niet. En als ze echt héél tevreden waren hadden ze hem nog wel een jaartje gehuurd, lijkt mij. Ze hebben liever Jari Oosterwijk... Tsja...
0 0
Spuit11
Sparta is gewoon een stuk minder dan Ajax meneer Jacobs. Niet nodig om één iemand eruit te pikken en er een zondebok van te maken. Zakaria speelde gewoon zijn eigen wedstrijd. Niks op aan te merken vanuit mijn kant.
Ook niet die kaartennaaierij. Het is niet sjiek maar gebeurt gewoon. Get over it. Geld ook voor Veltman, die verwacht ik toch met een 1-3 voorsprong, gele kaart op zak, 80steminuutnogwat iets anders te doen dan met zo een hoog been inkomen.
5 -1
4-3-3
Was idd een hele domme actie van Veltman, nu raakt hij zijn plekje nog eerder kwijt aan Sanchez.
0 0
Kibbahimovic
100procent met je eens!
1 0
Kingoffdatoilet
Wat een gelul van die vent. Alsof alleen el Azzouzi er voor zorgde dat ze verloren
4 -1
insectenverdelg
Lachen met Jacobs. T lag alleen aan de spits dat AJax won op het Kasteel. sure.
5 -2