Driessen: 'Transfer Milik juist toejuichen'

BvdPloeg, 01-08-2016 om 07:08, 7952 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

In tegenstelling tot veel journalisten en analisten is Valentijn Driessen van De Telegraaf juist positief over de enorme transfersom van Arek Milik. De Pool verhuist voor 34 miljoen euro naar Napoli en dat is volgens hem 'een geschenk'.

Driessen vindt dat mensen moeten ophouden met zeuren over de steeds duurder wordende markt. 'Door dromen verblinde clubbestuurders willen en kunnen miljoenen betalen. Waarom zouden verkopers en ontvangers dan nee zeggen? Het is de economische realiteit in een kapitalistisch systeem. Zijn het perverse transferbedragen? Het is een kwestie van vraag en aanbod. In de filmindustrie is het niet anders, maar wie spreekt daar schande van? Voetbal en voetballers hebben de hele wereld als afzetmarkt en vertegenwoordigen zo’n enorme commerciële waarde dat ook de 150 miljoen euro-transfergrens op termijn wordt doorbroken.'

'De hypocrisie van de ach en wee klagers is stuitender dan het verhaal van de realisten', vervolgt de journalist, die vindt dat mensen niet zo hypocriet moeten doen over bedragen, maar de transfer van Milik juist moeten toejuichen. 'Daarom moet Nederland trots zijn op de Milik-transfer. Hijs hem op een schild. Hij geeft ons land als opleidingsland voor de grote competities juist een impuls. Wordt Milik een succes bij Napoli, dan profiteren de eredivisieclubs daarvan en zullen buitenlandse clubs vaker bereid zijn miljoenen voor talenten uit de eredivisie te betalen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Caparzo
Goed gesproken Driessen, en alle (jaloerse/afgunstige) meehuilers in het bos: it's the economy stupid. Milik ruim 30mio, vraag niet hoe het kan maar profiteer ervan..
0 0
zwollie
en straks allemaal, inclusief valentijn driessen zeuren dat we geen scorend vermogen hebben.
0 0
komopajax777
Zo is het, want Nederland en Ajax moeten ophouden de Aldi te zijn voor de ultra-rijke clubs.Zo kunnen we onze eigen ambities tenminste enigszins in stand houden.
3 -1
3*stars*3
Idd, Toen Depay vorig jaar voor zo'n bedrag vertrok was het allemaal geweldig en goed voor NL voetbal.
Janssen speelde vorig seizoen in de Jup en na 1 seizoen AZ vertrokken voor 22 mil, prima.
Nu gaat Ajax cashen en mensen spreken er bijna schande van.

Ik kan er wel om lachen en vooral.de jaloerse reacties van boeren en helemaal uit 010 want daar moeten ze 4 spelers verkopen om zo'n bedrag binnen te kunnen slepen.

Weet alleen niet welke 4 spelers van hun dat zijn...
2 0
Prethoofd123
Naar mijn mening is de hele selectie van 010 bij elkaar nog geen 34 miljoen waard. Een en al prutsers daar. En het ergste is nog dat ze zichzelf een topclub noemen en zeggen elk jaar dat ze voor kampioenschap gaan. Walgelijke, misselijkmakend en arrogante club dat Feyenoord. Inclusief die supporters.
1 0
3*stars*3
Niets aan toe te voegen!
0 0
deajaxcommissie
Transfer nieuws 2040: Raul Robpa van Atletico naar Man City voor 1 miljard. Atletico ziet in Ajax talent Stevy Vaasen een geschikte opvolger. De vraagprijs van 10 miljoen moet voor Atletico geen probleem zijn na de inkomsten van Raul Robpa. De TD van ajax Rafael van der Vaart vind dat Ajax dergelijke bedragen niet kan weigeren "nee gap, dat kunnen wij niet weigeren" aldus van der Vaart.
2 -3
amberjari
Gaat niet om hypocriet of de hoogte van het bedrag an sich- voetbal als kijksport gaat kapot aan commerciële belangen.
1 -2
Clarence
Daar zit ook de paradox, omdat voetbal een kijksport is, stort de commercie erop. Als niemand meer kijkt, verdwijnt de commercie vanzelf...
0 -2
amberjari
Klopt, maar je moet regels verzinnen waardoor alle clubs profiteren en er geen kloof ontstaat. Nu gebeurt het tegenovergestelde omdat de grote clubs (g7 ofzo?) bepalen.

Die kiezen voor korte termijn eigen belang, ie zo weinig mogelijk risico om status te verspelen.

Zie ook het voorstel van rummenige voor aanpassing CL (en voorspelbaarheid nog verder vergroten). Dit versterkt de kloof en beperkt de concurrentie. Dan is eerlijke marktwerking (punt driessen) niet van toepassing.
1 0
SoAFCA
Vandaag eindelijk transfernieuws!!!
0 -2
Mace0107
Wat?
1 0
Ajacied33
Mooi stukje Driessen. Ik ben blij met de transfer van Milik
3 0