Sintenie: 'Verwacht geen wonderen van Bosz'

Dick Sintenie tempert graag de verwachtingen omtrent Peter Bosz, aantrekkelijk voetbal en Ajax. Volgens de journalist van Het Parool ligt de sleutel voornamelijk bij de individuele speler. 

'Bosz zegt dat hij Ajax op een andere manier wil laten voetballen, met veel druk op de tegenstander, snelle balveroveringen en meer direct doelgevaar', schrijft Sintenie. 'Een nobel streven, en de nieuwe trainer verdient alle tijd en ruimte om zijn ideeën over te brengen op zijn spelers, maar verwacht geen wonderen van hem.'

Ajax verloor met 3-4 van FC Liefering, jonge talentvolle honden van de satellietclub van de Red Bull-verenigingen, en dat lag niet aan Bosz' speelwijze, maar puur aan de spelers zelf. 'Individuele kwaliteiten van de voetballers bepalen de boven- én de ondergrens van een elftal en het welslagen van elk tactisch systeem begint met concentratie, overtuiging, scherpte en meedogenloosheid', somt Sintenie een aantal facetten op waar Ajax nog aan moet sleutelen voordat ze de voorronde(s) van de Champions League ingaan eind juli. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bijgoochem
Is maar deels waar. Manchester City en PSG kopen de duurste spelers die individueel het beste zouden moeten zijn, maar hebben de champions league nog niet gewonnen.
0 0
je
Zo Goedkoop geef Peter Bosz Een eerlijke kans .
0 0
Pierre Heno
Wie heeft er dan wèl grote verwachtingen van Ajax komend seizoen? Bijna niemand. We zijn wel gek ( dat we nog naar de Arena komen ) maar ook weer niet zo gek dat we niet begrijpen waarom het voorlopig nog lang geen hosanna voetbal zal worden met Ajax. Heb geduld (tot 2022 minimaal) en dan komt alles goed ( of niet natuurlijk).
1 0
HarryHarHar
Nog steeds hebben we geen mannen in onze selectie, de Boer kon met deze jongens geen potten breken in Europa en de laatste twee jaar in Nederland ook helemaal niks, nakkes nada!... en dat kan Bosz ook niet, sterker nog je word toch dood en dood moe van dat achterhaalde beleid van Ajax... ze willen met de grote jongens mee doen met Ajax, maar het mag niks kosten.. dan zal je toch ook wat grote jongens in je selectie moeten hebben.. gewoon één of twee spelers waar je wel!!! voor naar het stadion gaat... die lopen er nu niet, sterker nog als je s'maandags naar de toekomst gaat zie je hetzelfde als zondags in de ArenA...
2 -5
JPC40
Wat betreff Peter Bosz is voor mij het zelfde als Mike v/d Hoorn geef hem nou even de tijd om op stoom te komen !!!
0 -5
deMeester
Voor wonderen moet je bij de RvC zijn: Zij zitten als Alice in wonderland!
2 -2
Ajacied33
Best apart, toen Bosz net aangesteld werd was ik zo happy en had ik het gevoel dat we al kampioen waren bij wijze van...Had het gevoel dat we eindelijk prachtig voetbal zouden gaan zien (hoop en verwacht ik nog steeds) Alleen merk ik wel aan mezelf dat ik na de wedstrijd van afgelopen zaterdag weer een gevoel over Ajax heb wat ik de afgelopen 2 jaar heb gehad zeg maar onder de Boer. ..En dat is een gevoel dat je naar een zwak,inspiratieloos, en passieloos Ajax kijkt
2 -5
klopper
Beetje voorbarig. Ik maak mij nog nergens druk om. Ajax kan uitstekend druk zetten en aanvallend voetballen, alleen deed De Boer dat zelden. Ook dat Bosz met Vitesse altijd afhaakte in de eindfase is helemaal niet vreemd. Het succes van Vitesse hangt bijna geheel op de uitzonderlijke kwaliteiten van geleende top-talenten en die moeten in de eindfase beslissingen forceren, waar tegenstanders ook feller zullen zijn, omdat het er voor hen ook om gaat. Alleen de aller allergrootsten kunnen dan op jonge leeftijd hun elftal naar de titel toe trekken...en die gaat Chelsea echt niet bij Vitesse stallen, als ze die al hebben.
1 0
davidoff
ach ja, als ik opeens moet auto rijden zoals ik het ooit geleerd heb ,na jaren mijn eigen rijstijl te hebben, gaat niet goedkomen hoor:-). gaan wel een paar weken overheen om al die gewoontes af te leren.
2 -2
HarryHarHar
En inzet en de wil om te winnen dan?.. die was er vorig jaar niet en dat zag je zaterdag ook niet.. juist nu zou je zeggen ze willen zich het snot voor de ogen spelen voor hun nieuwe trainer maar heb jij het gezien?.. ja bij wat a-junioren die willen nog wel maar de rest...... bah!..........
1 -2
davidoff
ja, je heb helemaal gelijk. mijn post was dan ook meer met een knipoog.
0 -2
blava
Het kwalijke van afgelopen zatedag is het gebrek aan ambitie bj de spelers in de eerste helft. Je hoeft niet goed te spelen na een week hard trainen maar je moet wel de ambitie hebben. Dat hadden zij duidelijk niet. Ik zie het somber in voor komend seizoen. Alleen een paleis revolutie zal uitkomst bieden. Van de Beek, de Jong, Nouri, Cerny en de Ligt in de basis. Ik ben dat gezapige voetbal volledig zat

Erger mij ook aan de uitspraken van Bosz. We hebben flinke stappen gemaakt met het opbouwen van de conditie. Na een weekje trainen ineens 5 minuten sneller op de 10km. Wat een onzin. Conditie krijg je door regelmatig te trainen op uithoudings vermogen. Niet na een weekje een paar sprintjes trekken of tegen een heuvel op fietsen.
0 -3
Bensco
Net alsof Bosz gelijk zijn eerste wedstrijd al met 10-0 zou winnen. Deze nieuwe manier van spelen gaat tijd kosten om in te voeren. Hopelijk lukt dat met een kwalificatie voor de CL maar die mislopen zou geen falen van Bosz zijn. De spelers en de coach hebben nu eenmaal de tijd nodig om zich dit spel eigen te maken
1 -1
..::Rootje::..
Koning Open Deuren Intrappen heeft weer gesproken.

Bosz is pas bezig. Geef die man wat tijd, zodat hij de juiste mix weet te vinden tussen ervaring en talent. Dan ben ik er zeker van, dat hij Ajax aan het voetballen krijgt.
Onthoud wel, dat dit spelers zijn met een mentaliteit van likmevestje. Bij Maccabi heb je mannen lopen, en geen jongens. Die pakken het dus veel sneller op, dan een Veltman of Bazoer.
Geef hem een half jaar, en Ajax voetbalt weer vanouds.
1 -4
pinballmagic
Hoop dat je gelijk hebt.
Ben bang dat het zo verziekt is dat het langer gaat duren
Met dank aan Frank
3 -2
..::Rootje::..
Je kan ook de schuld geven aan Overmars of de RvC, die de juiste budget niet gaf om aankopen te doen.
Verder is dit een goede selectie met de juiste mix van talent en ervaring. Alleen mist het hier en daar nog wat spelers. Het heeft echt niet alleen met Frank te maken. Dat willen mensen heel graag, maar dat is niet zo. Het ligt gewoon aan de mentaliteit van de spelers.
1 -1
JPC40
Daar geef ik je gelijk in, Frank heeft zodanig schade toe gebracht dat Bosz eigenlijk voor een onmogelijk opgave staat, een race tegen de klok, om Ajax een goed resultaat in CL te brengen en prijzen in eigen competitie.
0 -2
ambtenaar
Goed stuk, verwacht eigenlijk ook niet veel maar dat komt vooral door het gebrek aan kwaliteit.

Een verdediging van knullen, achterin heb je mannen nodig.
Een middenveld wat elkaar niet aanvult.
3 -1
pablofranka
Dat middenveld baart mij echt zorgen, het is echt veel te traag en totaal niet bewegelijk, kortom makkelijk druk op te zetten waardoor je alleen maar lange ballen krijgt. Er uit combineren is niet te doen als opendraaien met de bal aan de voeten een half uur duurt en dat is helaas het geval met Gudelj en met Klaassen, 1 van de twee moet echt ruimen voor een bewegelijk, lopende middenvelder die ook nog eens een fijn motoriek heeft om snel open te draaien.
0 -1
SjakieWolfs
Ik verwacht ook zeker geen wonderen. Een kampioenschap zie ik niet gebeuren. We zullen in het begin veel problemen krijgen met de speelstijl die Bosz voor ogen heeft. Dat gaat ons veel punten kosten. Wat ik afgelopen zaterdag zag, was niet best. En nou niet met verzachtende omstandogheden komen want die wedstrijd had gewoon gewonnen moeten worden, zware trainingsweek of niet.
0 -4
Maxwell_5
Je spreekt jezelf een beetje tegen. Je verwacht geen wonderen, of kampioenschap, maar er moet wel gewonnen worden met een speelstijl die hun niet eigen is.
0 -1
Leviathan
Oefenwedstrijden zijn echt geen graadmeter voor het seizoen ofzo en vooral de 1e niet onder een nieuwe trainer.. Topclubs verliezen ook wel eens oefenwedstrijden tegen vage clubs hoor.
0 0
ajaxinho
Van de talenten verwacht ik stiekem wonderen.
Dat kan alleen met aanvallend voetballen.
En dat biedt Bosz.

Aan concentratie en overtuiging heeft het niet gelegen vorig jaar.
Anders waren we niet zo dichtbij het kampioenschap.

De scherpte en meedogenloosheid moeten we inkopen.
Ik ben benieuwd wie dat zal zijn...
0 0
geDaante
Eerst maar eens naar voetballende kwaliteiten kijken, voor er weer gehamerd wordt op het mentale.
Tegen Liefering werd goed duidelijk wat je al kon verwachten; met name de basismiddenvelders, en dan met name Gudelj, komen techniek, balcontrole, handelingssnelheid, wendbaarheid, creativiteit en anticiperend vermogen tekort. Kan je nog zo hard hameren op mentaliteit, komen gewoon voetballend tekort, zeker als deze drie samenspelen. Bazoer kan zich nog goed ontwikkelen, en Klaassen houdt wel het tempo erin en passt strak en snel, is ook nog wel bruikbaar. Gudelj niet. Schöne is veel handiger in de kleine ruimte dan Gudelj, die zou al boven hem moeten staan in de pikorde.

In de meeste eredivisiewedstrijden, en ook genoeg wedstrijden in Europa, kan je zelfs met Klaassen, Bazoer en een creatiever speler al wel prima voetbal op de mat leggen, daar Ajax in die wedstrijden niet zo zwaar onder druk zal staan als Liefering, want dat was relatief vrij extreme druk.

Maar wil je echt lekker voetballen, ook in de kleine ruimte, dus zowel met druk naar voren aan de bal weten te blijven en in de kleine ruimte er geregeld doorheen te snijden, en onder hevige druk uit kunnen voetballen, moet je zo snel mogelijk toe naar een middenveld met Nouri, De Jong en Van de Beek of Sinkgraven als 6 in de punt naar achter. Zij hebben de handelingssnelheid, het anticiperen, de balcontrole en de creativiteit.
2 -4
ajaxinho
Sinkgraven op 6 lijkt me riskant.

Hij wil teveel dribbelen.
En dat kan hij ook heel goed als creatieve middenvelder.

Bazoer heeft een verleden als verdediger.
Daar moeten we definitief gebruik van maken op 6.
0 -2
geDaante
Bazoer staat juist bekend om het lopen met de bal, maar dat was onder De Boer, dus dat zegt nog niet heel veel. Ik vind Bazoer meer een opkomende CV, dan een middenvelder tot nog toe. Anita was ideaal als 6, Eiting is de ideale beoogde 6, en nu zou het eigenlijk Serero moeten zijn, maar die mag weg. Van de Beek zie ik dan nu als de beste optie, is technisch, heeft in- en overzicht, denkt naar voren en ziet snel de oplossing naar voren, goede, strakke pass, niet zo wendbaar als Serero of Sinkgraven, maar genoeg.

Sinkgraven kan inderdaad net zo goed op de halven, maar gaat vooral dribbelen omdat er weinig afspeelmogelijkheden waren denk ik.
0 -1
ajaxinho
100% mee eens!

Bazoer kan zeker een mooi duo vormen met Riedewald.
Misschien Veltman schuiven naar RB tot Tete zijn vorm terugvindt.

Er valt veel te puzzelen in deze selectie.
Ben benieuwd wat Bosz er uiteindelijk van maakt...
0 0
EricAjax1
probleem is dat bazoer niet de mentaliteit heeft om in dienst van een team te spelen maar alleen maar op de plek waar hij wil staan..
0 0
Sterretje73
Concentratie, overtuiging en scherpte...die zijn er de laatste paar seizoenen zorgvuldig uitgeslepen lijkt het wel. Dus nee...dat vraagt een verversing van de verpeste spelers en tijd om het er weer bij de welwillenden in te slijpen.
1 -3
flasher93
Goed, bij Heracles en Vitesse was het ook tot op zekere hoogte gelukt met minder materiaal. De vraag is gewoon of hij genoeg tijd heeft, in 3 weken de vastigheden van 5 jaar tijd eruit halen, is moeilijk. Al zijn al die spelers van 5 jaar geleden al wel weer vertrokken. Laten we de laatste 3 jaar zeggen.
1 0
MosesD
Geen woord aan toe te voegen. Selectie herbergt enkele mooie talenten, maar top is die niet. Het voetbal zal komend seizoen ongetwijfeld attractiever zijn. De CL daar zullen we niet bij zijn. Gewoon niet goed en volwassen genoeg. Hopen dat we het in de EL beter doen dan afgelopen jaar. En graag nog wat spelers erbij. Echte versterkingen, spelers die wat toevoegen. Tieners genoeg.
0 0
Hwb
Het aantal tieners wordt zwaar overdreven: Cerny, Vd Beek, De Jong, Casierra en dan nog Riedewald en Bazoer, die binnen enkele maanden 20 worden. Ook Dolberg en Zivkovic nu, maar minstens 1 van die 2 zal naar Jong Ajax teruggaan vermoed ik.
0 0
Van Reenen
Als Zivkovic terug moet naar Jong, denk ik dat hij naar Bologna vertrekt of een ander gelijkwaardig team. Afwachten maar wat Marc uit de hoge hoed tovert!
0 0
MosesD
Ik doel op de tieners die gehaald zijn. Haal eens een speler met een beetje ervaring die gelijk klaar is voor de basis. Nee, dat zijn geen Europese toppers, die kwamen en komen niet naar Nederland. Maar met een beetje goed en creatief scouten zijn er heus spelers te halen met meerwaarde voor het huidige Ajax.
0 0
Intec
Dat zijn facetten die je in je moet hebben. Scherpte en meedogenloos missen wij Nederlanders vaak.
1 0
koeman1
tegenwoordig wel!!!!!!!!!!! klopt
0 0