Visser hoopt dat missers titelstrijd bepalen

FinnDekker, 22-04-2016 om 08:49, 7308 views, Metro |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Na Danny Makkelie krijgt ook Serdar Gözübüyük veel over zich heen. De arbiter gaf Ajax volgens enkele media een omstreden penalty, waarna hij het moest ontgelden. Piet Visser schrijft in zijn column dat de heisa rondom de penalty's belachelijk is. De Amsterdammers zouden bovendien recht hebben op een mazzeltje, schrijft de columnist in de Metro.

'De hysterie in het gekkenhuis voetbal is weer om je te bescheuren. Evenals het verongelijkte jeremiëren in kleinzielig Eindhoven', aldus Visser. 'Daar geloven ze nog altijd in een grote samenspanning tegen PSV boven de Moerdijk en niet in een gelijke verdeling van mee- en tegenvallers over het hele seizoen. Toch bestaat die, en is de balans er niet over één competitie gemeten, dan toch zeker over tien seizoenen.'

Visser doelt daarmee op een incident uit 2005. 'Pieter Vink trapte in een schwalbe van Jefferson Farfán die zo zonneklaar was dat de PSV-supporters achter het Ajax-doel niet meer bijkwamen van het lachen.' Ajax zou volgens de oud-voetballer dus recht hebben op wat geluk. 'Nu maar hopen dat de twee koplopers tot het voor Eindhoven bittere einde gelijk op blijven gaan, zodat de missers van Makkelie en Gözübüyük de uitkomst van dit eredivisieseizoen bepalen.' Die missers hebben volgens Visser overigens een extra voordeel. 'Sportieve rampjes zullen de videoscheidsrechter eindelijk in beeld brengen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
A Cohen
Over die fopduik van Farfan heb ik t ook nog gehad na het cadeautje van Makkelie.
0 0
Truus de Bakker
Al dat gelul over die pingels. Ajax heeft er dit seizoen 6 gekregen en PSV 7.
1 0
Cartman
Jaap Visser.
0 0
Redrum
Ik heb het al heel vaak gezegd de afgelopen dagen en ik doe het gewoon nog een keer: het waren twee terechte pingels! Als die gozer van Heerenveen de bal had gevangen hadden de haters nog steeds lopen janken.
1 -1
M.Olsen
Geluk en ongeluk heft elkaar op aan het eind
0 0
ibrahendriks
Zeker wat Ajax, Feyenoord, PSV betreft!
0 0
3*stars*3
Hahah Piet is een beetje voor Ajax?
Damn, hij gaat terug naar 2005! Kan me die actie van Farfan trouwens niet herinneren maar kan me wel herinneren dat PSV dit seizoen aardig wat potjes de scheids mee had.
Kan me helder herinneren hoe ze door 2 buitenspelgoals (!!!), een puntje konden pakken in Tilburg.
Wij vonden het hier op AS een schande maar toen hoorde ik; AD columnisten, NOS, FOX analisten, VI en weet ik veel wat, niet schreeuwen en janken.

Nee, NL laat zich dit seizoen kennen, als het om de titelrace gaat en het gunnen van de titel aan die gemeentekoopclub.
6 0
Redrum
Dat is precies de reden dat ik geen hekel heb aan Johan Derksen, ondanks het feit dat hij regelmatig zeer negatief is over Ajax. Hij benoemt namelijk ook de dingen die goed gaan bij Ajax en hij is ook niet te beroerd om andere clubs er ook van langs te geven. Bijna alle andere journalisten en zogenaamde kenners in Nederland hebben een overduidelijke hekel aan Ajax en laten dat graag blijken. Ze zijn nu allemaal opeens massaal pro PSV vanwege de simpele reden dat zij onze enige concurrent zijn op het moment. Maar ik heb het al vaker gezegd, het maakt kampioenschappen voor ons extra lekker. En deze gaat heel goed smaken!
0 0
Juichtoon
Heb je gisteren zeker niet gekeken. Hij liet vd strafschoppen geen spaan heel en prees PSV zelfs dat zij nu zo rustig bleven.
0 0
3*stars*3
Ik heb nooit een hekel gehad aan Derksen hoor, aan niemand aan die tafel maar Genee is wel een engerd en Gijpie bagatelliseert wel vaak prestaties van Ajax of de Ajacieden.
Kan me herinneren hoe Gijp, Frank en Ajax belachelijk maakte, toen Frank een keer aan tafel schoof met de schaal.
Sindsdien was ik geminderd en daarna keek ik niet meer, vond het te pro kakkie worden.

@achterlijn, kan wel kloppen wat je zegt over Derksen, de stiekeme Ajacied.
Maar hij kan het natuurlijk niet te hard roepen.
1 -1
DeWareRealist
Oude koeien uit de sloot halen dit.
1 -1
WyZynDeBeste
Videoscheidsrechter gaan discussies over handsballen niet oplossen. Ene keer geven ze hem wel, andere keer niet. Het ontbreekt aan een duidelijke regel.
1 0
wendoo9
Iedereen hoopt dat Ajax punten gaat verspelen , zodat Psv kampioen zal worden ! Maar dit gaat niet gebeuren, want Ajax gaat dit nooit meer weggeven . Ik lees nergens buiten Ajax supporters om dat iemand hoopt op punten verlies van Pisveee ! Het was niet altijd geweldig wat Ajax liet zien ,maar ben wel erg trots op deze jonge team die voortreffelijk hebben gedaan tot nu toe !! Ajax 4 ever !
6 0
Reicer
Probleem met video-scheids is alleen dat je net zoveel, of misschien nog wel meer discussies krijgt, zo lang er geen zwart/wit regels zijn mbt hands en wanneer een overtreding zwaar genoeg is voor een penalty.
0 -1
Kingoffdatoilet
Ik hoop dat er nooit een videoscheidsrechter komt. Is toch een van de charmes van voetbal.
0 -3
OntlastendeMiddenvelder
Vroeger mocht de keeper een terugspeelbal met de handen pakken.
Heel vroeger bestond buitenspel niet.
Mensen zullen dat destijds charmant gevonden hebben. Toch goed dat het ooit veranderd is.
0 0
RusselWestbrook
Voetbal is wel toe aan wat nieuwe veranderingen.

Zuivere speeltijd bijvoorbeeld. Doorlopend wisselen. Grotere wedstrijdselecties (WK grootte).

Om maar eens wat te noemen.
0 0
RusselWestbrook
Hey Sepp jonge, alles goed?
0 0
grunnjood
Was ook zo leuk thuis tegen Real terwijl Zagreb goed geld verdiende aan Lyon in het seizoen 2011/12.
1 0
LuisSuarez2010
Leuke charme die ajax in de Champions League alleen al de afgelopen 5 jaar, miljoenen heeft gekost.
2 0
Kingoffdatoilet
Het hoort er gewoon bij. Vind ik.
1 -4
Tinus
Stilstand in ontwikkeling is achteruitgang.
2 0