'Jammer dat ze Kishna makkelijk lieten gaan'

SamVR, 21-03-2016 om 22:40, 9622 views, Fox Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Valentijn Driessen betreurt het dat Ajax Ricardo Kishna afgelopen zomer heeft verkocht aan Lazio Roma, omdat er vanuit de jeugd weinig andere spelers met een individuele actie doorstromen. 'Kishna kwam uit de jeugd en had dat wel', sprak Driessen maandagavond bij Natafelen met Kees.

'Frank de Boer kon dan weer wat minder goed met hem omgaan. Ik vind het heel jammer dat ze Kishna bij Ajax zo makkelijk hebben laten gaan', aldus de chef voetbal van De Telegraaf. Willem Vissers van De Volkskrant stipte bij het praatprogramma ook een gebrek aan creativiteit bij Ajax aan. 'De goal tegen PSV was hartstikke mooi, maar verder was het voetbal niet goed. Van Ajax verwacht je gewoon af en toe heel mooi voetbal en dat heb je al heel lang niet gezien. Het is dit jaar een stuk minder saai, maar ik vind het nog steeds heel vaak heel lang niet leuk om naar te kijken.'

Henk Hoijtink van Trouw brak vervolgens een lans voor de hoofdtrainer van Ajax. 'Frank de Boer is stug doorgegaan en kijk waar ze nu staan', sprak de journalist. 'Ze speelden een tijdje saai. Nemanja Gudelj kreeg vooral veel kritiek, want hij speelde steeds terug. Hij koos in een nieuwe ploeg veel voor zekerheid. Nu speelt hij heel veel vooruit.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Noxin
"Het is dit jaar een stuk minder saai." Oh, je bedoelt het jaar zonder Kishna? Ga toch weg, man. Younes heb ik al meer leuke dingen zien doen dan Kishna.
1 -1
Joseph
Younes > Kishna
1 -1
Blankenburg
Kishna is ook verkocht omdat zijn knie niet geschikt is om lang professioneel voetbal te spelen. Is er dit jaar ook al een paar keer uit geweest. El laten we eerlijk zijn, op de linkerflank heeft Younes echt al meer laten zien dan Kishna. Ik hoor eerlijk gezegd, op Valentijn Driessen na, niemand meer over Kishna
1 0
Qwibuss98
Inderdaad jammer dat hij weg is. Was ondanks mentaliteit (en zaakwaarnemer) zeker wel van meerwaarde. Zou hem nu liever zien dan El Ghazi/Fischer die nu niet bepaalt lekker draaien.
Voor de rest lult die Driessen alleen maar onzin
0 0
RotteBert
valentijn driessen... wat een mongool
0 0
Rsv
Ik ben eerlijk gezegd niet rouwig om het vertrek van Kishna. De beste man speelde van de 90 minuten misschien 5 minuten goed, verder mislukte er heeeeeel erg veel. Amin Younes heeft in tegenstelling tot Ricardo Kishna zooo veel meer dreiging en geslaagde acties, dat ik me haast niet voor kan stellen dat er supporters rouwig zijn met deze wissel op de linkerflank.
1 0
Reicer
Ik heb het gezien en de context waarin dit werd gezegd lag een stukje anders dan hier wordt voorgesteld. Vissers gaf aan dat hij het hartstikke sympathiek vond dat Ajax op de centjes past en voor de opleiding gaat, maar vond wel dat ze soms een goede speler moesten kopen waarvoor je naar het stadion komt. Als argument gaf hij aan dat het beetje creativiteit wat er nu is ook niet is opgeleid (lees: Younes). Als tegenargument gaf Driessen Kishna als voorbeeld van iemand die wel uit de eigen opleiding kwam en ook iets 'extra's' had, maar dat die helaas is moeten gaan omdat hij en FdB niet overweg konden.
0 0
Truus de Bakker
Jammer dat Kishna zich gek liet maken door Raiola. Dat Ajax na een paar incidentjes geen trek meer had in Kishna is zo gek niet.
4 -1
Chesterson93
Oke
0 0
HenryVakH1972
Inderdaad! Kishna was kicken
0 0
Chesterson93
Mooie woorden van Valentijn Driessen.
0 -1
Raydo
Dat wekelijkse gehuil van Raiola omdat Kishna in zijn zoveelste matige wedstrijd werd gewisseld? Ik mis het geen moment.
4 0
Bennyben
Ben veel blijer met younes, die heeft in evenveel wedstrijden al 10x meer gepresteerd als die kishna
4 0
oudzuid2
Kishna was gewoon een vervelend en over het paard getild mannetje die zn vrije tijd met zn zaakwaarnemer op de playstation doorbracht. was n groot talent maar dat soort jochies kan je als Ajax beter kwijt dan kijk zijn. en wie denkt er nog aan Kishna als we Younes hebben?
8 -1
Amsteraaij
Heb je t over kishna? Of over Zlatan? Just sayin...
2 -3
FlyingDutchMan
Kishna in 1 zin met sir Zlatan noemen, die mag zijn kano schoenveters nog niet strikken. Bovendien maakt Zlatan het waar, wat een fenomeen en ben in tegenstelling tot die Ado speler trots dat Zlatan onze club heeft gediend!
1 0
Ellende
Die grote mond is inderdaad het enige wat klopt in deze vergelijking
3 -1
Amsteraaij
Dat vind ik niet. Begrijp me niet verkeerd, zeg niet dat kishna van t zelfde kaliber is als Zlatan. En younes is inderdaad verfrissend als linksbuiten. Maar kishna had/heeft ook zeker z'n kwaliteiten. Mannetje uitspelen, goed schot en prima voorzet. Dat gecombineerd met die uitstraling van ik ben Jezus christus himself. Ik mag dat wel. Dat ie niet zon perfecte schoonzoon was als anderen dat zal zo zijn. En inderdaad speelde hij niet constant de pannen van t dak. Maar dat deed Zlatan ook niet in t begin. Ik kan me wel vinden in de opmerking, "ze hebben kishna te vroeg laten gaan".
1 -2
wladimir
Kishna is fysiek zwak en gaat het nooit zo lang volhouden als Zlatan. Kishna moest cashen. Ajax heeft eraan verdiend.
3 -1
Jantjeajax
Jammer da zon jongen niet met het hart voor de club wil spelen die hem zover gebracht heeft.
1 0
Chesterson93
Je vergeet ADO ook nog, dat ook een rol speelde in zijn carrière.
0 0
AFCA0492
wat moet je dan? als die jongen weg wilt en niet meer gemotiveerd is voor ajax dan kun je toch niks anders doen dan hem te verkopen? zo goed was hij nou ook niet. paseerde leuk zn mannetje maar of je er echt zoveel aan had?
3 0
TsigalkoAFCA
Die transfer is voor Kishna en Ajax een prima deal geweest. Kishna is inmiddels weer geblesseerd en ik betwijfel of hij ooit nog structureel fit gaat worden dan is een dik contract bij Lazio (volgens mij pakt ie meer dan een miljoen) toch fijn voor de toekomst. En Ajax heeft nog een paar miljoen gepakt voor een speler die misschien wel nooit meer helemaal fit wordt.
7 0
FlyingDutchMan
Vind ik ook, vrees voor Kishna dat hij een 2e Elia gaat worden. Op zo'n 28e niet meer vooruit te branden.
0 0
Noxin
En het grappige is dat Elia nog steeds een attitude van hier tot ginder heeft, ondanks het feit dat hij in het buitenland is geflopt en bij een subtopper in de Eredivisie amper presteert.
0 0
SNTR
Nog belangrijker is eigenlijk dat Kishna enorme pieken, maar ook enorme dalen had. Younes haalt vrijwel altijd een stabiel niveau. Ondanks dat hij gister niet zijn beste wedstrijd speelde, had hij ook toen weer een paar mooie momenten. Die perfecte pass op Milik die Milik ook echt perfect meenam (is ook wel eens anders geweest dit seizoen bij hem) en Zoet het stiftje pakte. Of dat schot door de benen van Bruma die net voorlangs ging. Younes laat Ajax vrijwel altijd beter voetballen, ook als hij geen beste wedstrijd heeft. Dat is gewoon voetbalintelligentie.
6 0
SNTR
Ligt niet alleen aan Ajax. Mooie praatjes in de media dat hij huilend thuiskwam omdat hem werd verteld dat ie misschien nooit meer kon voetballen (logisch dat je dan zo kapot bent). Ajax hield vertrouwen in hem, maar hij betaalde het nooit terug. Niet presteren is kwalijk, 0,0 intentie hebben om te presteren is nog kwalijker. Ook al werd ie soms niet altijd even goed behandeld. Uiteindelijk is hij nu bij Lazio ook meer geblesseerd dan fit, maar goed, Raiola en hij hebben er mooi aan verdiend.

Kwaliteiten om Real Madrid te halen
Instelling om Achilles '29 te halen
10 0
kaashaas
volgend jaar speelt die in griekenland of in de zandbak
4 0
HeavenlyDivine
Younes op links, Kishna op rechts
Was toch echt wel heerlijk geweest

6 -6
Ruff Rhythim
Alsof "makkellijk" in dit geheel er ook maar een fluit mee te maken heeft...
0 0
Mokum_32
Ook gewoon een domme jongen hoor. Heb die younes gezien bij fc afkicken wereld van verschil. Verstandige jongen met goede teksten
6 0
TikkieTerugJaap
^
0 0
AjaxDordt
Totaal niet jammer! Rotte plek in je selectie en speelde maar 1 op de 6 wedstrijden goed. Daarbij is Younes een prima vervanger en zitten Muric en Cerny er nog achter.
4 0
FlyingDutchMan
Precies, een beste zet van Frankie. Genoeg Mouniers gehad in de afgelopen 10 jaar.
0 0
Labanda
Niet dezelfde posities, Muric en Cerny zijn geen klassieke linksbuitens, Kishna wel.
0 0
Suarez16_
Ze zijn allebei snel, hebben een actie en zijn linksbenig. Dus op de linkerflank (waar Cerny vaak speelt) zijn het klassieke linksbuitens. Verder ben ik meer gecharmeerd van Younes dan dat ik ooit van Kishna ben geweest.
1 0
Labanda
Driessen heeft ergens wel gelijk maar als Kishna was gebleven dan was Younes niet gehaald dusja..
1 0
flasher93
Als Boilesen niet had bijgetekend dan was Dijks niet gehaald. Als Denswil had bijgetekend dan was Viergever niet gehaald. Als Vermeer geen fouten had gemaakt, was hij nu nog eerste keeper. Als El-Ghazi geen blessure had, dan had Muric zijn debuut nog niet gemaakt. Als de Jong niet in de winterstop naar Jong Ajax was gekomen, speelde hij nu in het tweede bij WIllem II. Als Als :)

Ben blij dat Kishna weg is en dat we younes hebben. De een zijn dood is de ander zijn brood, dat is voetbal.
4 0
Labanda
Dat bedoelde ik eigenlijk ook te zeggen :)
1 0
flasher93
Dan vullen we elkaar goed aan :P
1 0
..::Rootje::..
Dat krijg je, meneer Driessen, als je team elk jaar wordt leeggekocht en je geen vastigheid in je team kan bouwen. Dat je talenten dan wisselvalliger worden helpt ook niet mee.
Als iedereen gewoon zijn normale nibeau haalt, en in het belang van het geam speelt en daarnaast ook de opdrachten van de trainer vervult, dan zal het echt niet meer saai zijn, wat ik overigens helemaal niet vind.
0 -2
Kishnaaa7
BULLSHIT!!! Ieder jaar weer mag het technisch hart het team invullen naar wens. Afgelopen transferperiode was er niemand nodig, de twee transferperiodes ervoor is er gewoon geld uitgegeven. Als je beter met je geld omgaat hoef je niet te janken dat je wordt leeggekocht, Younes is een hele goede aankoop daarentegen. Als je andere aankopen ook iets toe zouden voegen zou je een stuk verder zijn en misschien je beloften nakomen: "Wij kunnen halve finale EL halen", "Wij willen dit jaar attractief gaan spelen".
2 -1
..::Rootje::..
Invullen naar wens? Je doet net alsof ze ieder jaar zoveel kunnen en mogen uitgeven als meneer Van Gaal.
En ergens heb je wel gelijk ja, maar zoals ik al zei als ieder zijn niveau haalt dan zijn grote aankopen onnodig.

En kom aub niet met die halve finale uitspraak, want dat wordt totaal uit zijn verband getrokken en is iets voor de zeikerts om te gaan jennen.
En ik vind dat ze redelijk attractief spelen... Dat gaat trouwens ook stap voor stap, want je kan niet van 0 meteen naar 10. Daar tussen zitten nog negen cijfers.
2 0
AFCA199O
Ik word soms zo moe van die kritiek dat het voetbal niet goed is. Dat weten we nu wel. Moet je serieus eens in de gaten houden hoe vaak praatprogramma's als Studio Voetbal en Voetbal Inside direct over het niveau van een Nederlandse wedstrijd beginnen. Feitelijk is het juist, maar we weten nu al jaren dat er gewoon niet heel veel kwaliteit meer rondloopt op de Nederlandse velden, omdat de toppers steeds vroeger naar het buitenland vertrekken.

Ik zie ook graag een beter Ajax, maar dat is nu eenmaal lastig omdat er elk seizoen nieuw talent doorbreekt dat zich nog moet ontwikkelen en wekelijks fouten maakt. De wat oudere spelers zijn blijkbaar niet goed genoeg voor een buitenlandse (sub)topclub, anders speelden ze niet in Nederland. Dat is allemaal helemaal niet erg, maar het hoeft niet wekelijks zo negatief te worden benadrukt.
2 0
Toekomst1900
Ach, dat Ajax gisteren stuk verder dan normaal inzakt is gewoon volkomen logisch! In het centrum staan 2 verdedigers die totaal niet snel zijn en niet goed zijn met ruimte in de rug, zie de goals die ze tegen krijgen. Dan kiest Ajax voor resultaat, wat gewoon begrijpelijk is ivm de CL inkomsten, en is er kritiek dat ze niet vrij speelden. Als Ajax in Europa eruit geknikkerd wordt, dan moet men eens teruggrijpen op een andere speelwijze. Het is nooit goed. En ik denk overigens wel, dat het oer saaie positiespel de basis is om vanuit daar meer naar voren te spelen. Ik ben in ieder geval nog steeds happy met de 3 punten. Dat het niet geweldig was, interesseert mij geen reet. De kans dat deze groep bij elkaar blijft is heel groot als je CL gaat spelen. De mindere zullen vertrekken en opgevangen gaan worden voor gerichte aankopen en diverse jeugdspelers!
4 0
AFCA199O
Ja, ben het helemaal met je eens. Als we gister vol op de aanval hadden gespeeld en er met 3-0 waren afgegaan, waren we weer te naïef geweest. Ik zie wel een stijgende lijn bij onze jongens, maar analytici moeten ons gewoon beoordelen als Nederlandse topclub. Met jongens die de Europese top kunnen halen, maar daar nog veel tijd voor nodig hebben. Daar hoort gewoon wisselvalligheid bij. Op het moment dat dat eruit is, spelen ze niet meer voor Ajax. En wij moeten dan weer opnieuw aan die cyclus beginnen. Oftewel: vicieuze cirkel.
1 0
Truus de Bakker
Driessen heeft er echt verstand van. Die heeft allang geschoten dat Cerny, Muric, Appie en de Jong spelers zonder actie zijn. Wacht... klopt ergens niet.
1 0
godenzonensuper
Was een fan van Kishna en heb nog steeds mijn twijfels bij het handelen van de Boer in die situatie maar Younes is achteraf geen verkeerde vervanger gebleken om het zacht uit te drukken.
7 0
Bensco
achteraf indd een goede keuze geweest. Younes is een goede aankoop gebleken, misschien zelfs beter dan een wisselvallige kishna
1 0
Redrum
Laat dat misschien maar weg. Neem maar van mij aan, Kishna gaan we weinig meer van horen op niveau en dat heeft hij volledig aan zichzelf en zijn dikke vriend te danken.
2 0
Koenniiee
Zie Kishna nog altijd veel liever dan El Ghazi. Wellicht wat minder doelgericht, maar wel een speler met een veel betere techniek, actie en oog voor anderen. Jammer!
6 -2
TsigalkoAFCA
En ook een speler die nog wisselvalliger speelde dan El Ghazi en superblessure gevoelig en een slappe instelling.
4 0
3*stars*3
Vond het ook erg jammer maar Younes doet het top en heeft Kishna doen vergeten!
Alleen jammer dat Fischer in een lange dip zit want een goede back up voor younes hebben we nu niet.
6 0
AJAX1996
Achteraf blij dat we nu younes hebben
1 0