De Groot: 'Revolutie bracht wel verandering'

Mr. Ajax, 05-03-2016 om 10:30, 5980 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jaap de Groot, de chef sport van De Telegraaf, heeft het opgenomen voor de fluwelen revolutie bij Ajax. Sommige voetbalcritici vinden dat die niks opleverde, maar De Groot countert hen.

'Gemakshalve wordt vergeten dat de club een walhalla voor makelaars was, terwijl het op de transfermarkt algemeen bekend was dat er door Ajax vaak 'te veel' werd betaald', zo schrijft De Groot in de rubriek Eigen Kijk. 'De revolutie bracht in ieder geval verandering in het patroon van mensen die thuis ieder dubbeltje omdraaien, maar namens Ajax moeiteloos miljoenen uitgeven.'

'Gedrag dat je nog te vaak in het betaald voetbal terugziet. Het risico van door emoties geleid beleid', vervolgt hij, alvorens hij duidelijk maakt dat hij wil dat het financieel in noodweer verkerende FC Twente haar proflicentie behoudt. 'Het kan niet zo zijn dat een club met een maatschappelijke status als FC Twente zomaar verdwijnt. Dat zou niet alleen een blamage voor de KNVB zijn, maar voor het totale profvoetbal.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Duif63
Die de Groot is gewoon een trekpop van de leiders van die vervloekte revolutie die alleen maar verliezers opgeleverd heeft en waardoor we nu een beleid voeren waar we al jaren het lachertje van Europa mee zijn.
4 -6
Bargoens
Aah hier hebben we een weer een bejaarde ezel die nog steeds snachts huilend wakker wordt omdat Cruijff een jaartje voor feyenoord ging voetballen.
Vertel mij eens wat Ajax presteerde voor
de revolutie in europa? Hilarisch bepaalde mensen hier op AS.
3 -3
Labanda
Hahaha, ja treurig inderdaad. Zelfde type als die petterson63, mensen die volgens mij geloven dat Ajax er voor 2010 geweldig voor stond. Haat verblind de kijk op de realiteit.
Dat het Ajax van Jol thuis werd weggespeeld en vernederd door Anderlecht en hopeloos onderuit ging tegen Auxerre zal wel niet gebeurd zijn ofzo.
0 -3
versman
Wat te denken van de financiele situatie van dat moment, mede veroorzaakt door het feit dat er meer dan 30 selectiespelers op de loonlijst stonden die veel te veel betaald kregen?
0 0
Vak M
Jaap probeert alsnog wat positiefs te zien en missch heeft hij wel een punt over dubbeltjes omkeren bij overmars, maar dat zie je terug op het veld. Verder zijn de personeelskosten enorm gestegen tijdens de periode ondanks dat Jonk niet volledig zijn budget kreeg. Er is daar juist met geld gesmeten door de aangangers revolutie.
Ik denk dat iedereen het Ajax van seizoen Jol/de Boer veel beter vond, toen werd er nog gewonnen bij Milan bv. En het kapitaal stond op het veld, dát elftal heeft ook Financieel waanzinnig veel op gebracht. Jaap probeert recht te lullen wat krom is
4 -1
Labanda
Want Ajax won ik 2012 en 2013 niet van
Barcelona, City, United en op 1sec na bijna van Milan?
Het Ajax van Jol kreeg een thuis een pak slaag van Anderlecht en ging hopeloos onderuit in Auxerre om maar wat voorbeelden te noemen.
0 -1
Qwibuss98
Gelijk heeft 'ie, maar als topclub moet je durven investeren in spelers die voetballend een toegevoegde waarde zijn en (mits jong ingekocht) je ook nog financieel wat kunnen bijbrengen.
Daarnaast moet je als topclub alsnog ervan uitgaan dat max ieder jaar EL doet. Ook moet je niet per se 3 spelers kunnen verkopen om er 1 speler aan te trekken. Je moet als topclub financieel ruimte hebben voor een speler met transfersom en salaris.

Door een dergelijk behoudend beleid hoef je je nooit meer zorgen te maken over de financiën, of je moet er echt een tyfuszooi van maken.
0 -1
OntlastendeMiddenvelder
Maatschappelijke status, rot toch op. Als je een maatschappelijke status hebt moet je geen fraude plegen.
3 0
EVH
Of wanbeleid voeren met geld vanuit de gemeenschap. Ik denk dat Jan van Halst destijds is vertrokken omdat ie dat met lede ogen aanzag en dacht, "dit is niet pluis"
3 0
Bargoens
Ben het met de Groot eens over de revolutie maar over Twente slaat hij inderdaad onzin uit. Twente moet gewoon hetzelfde behandeld worden zoals Veendam en AGOVV.
3 -1
3sterrenAjax1
de groot heeft zoals altijd gelijk. de enige journalist die nog eerlijk kan zijn! jaap for president!
4 -7
Bargoens
Hulde voor El-Futorno. Perfect de situatie op de Toekomst omschreven.
5 -6
EVH
In theorie wel, ja.
3 -3
EVH
Ah daar hebben we Jaap de Groot weer, de man met de bruine onderarm.
9 -11
Bargoens
Jou enige reactie op het stuk van El-Futorno is beginnen over het rechterbeen van Milik.
Beetje belachelijk, vindt je niet?
5 -3
EVH
Hoe komt het dat er zoveel jeugdtrainers zijn vertrokken bij AJAX??

Beetje verder lezen in mijn reacties. Zou veel voor je verklaren. Hoop ik.

En nee. Dat is niet belachelijk. Het is belachelijk dat er bij jou geen lampje gaat branden.
2 -2
Bargoens
Welke jeugdtrainers zjjn er vertrokken dan? Jongens als Tahamata en Witschge zijn gewoon gebleven toen de revolutie begon.
Bogarde is er dankzij Jonk zelfs bijgekomen. Perez en R.de Boer moesten kiezen tussen hun werk voor Fox en het werk voor Ajax. Die zijn niet vertrokken omdat ze het niet eens waren met Jonk of Cruijff.
En de bij de spelers en ouders populaire trainer Brian Tevreden vertrok oa omdat Jonk weg moest en hij zich niet meer kon vinden in de nieuwe aanpak.
3 -3
EVH
Je verhaal is bijna compleet, ...

i rest my case
1 -4
Labanda
Bedankt voor je bijdrage.
Net zon sterke opmerking als over het rechterbeen van Milik.
5 -5
IamLegend
jou reactie is lekker inhoudelijk, bedankt voor je bijdrage.
5 -7
versman
Maar je moet toegeven dat het niet een hele slimme opmerking is over het rechterbeen van Milik. En het alleen maar zwartmaken van Jaap de Groot zonder inhoudelijk op het verhaal in te gaan idem dito.
5 -4
EVH
Hoezo. Alles wat Cruijjf doet en zegt alsmede zijn vriendje De Groot wordt geslikt als zoete koek. Nooit kan en mag er 1 kritische noot worden gekraakt want dan zijn hun vriendjes, vriendinnetjes en bewonderaars in hun wiek geschoten.

Zoek het interview met Jaap op, op YouTube, dat een paar maanden geleden bij Kees aan Tafel werd gevoerd en ga dan maar met droge ogen beweren dat dat hout sneed. Ging helemaal nergens meer over maar ow wee, alles wat Johan en zijn discipelen roepen moet voor absolute waarheid worden aangenomen. Zelfs al speelt het 1e elftal ruk, dan nog mag daar amper een kritische noot over worden gekraakt. FDB die ons na talloze slechte wedstrijden smoezen op de mouw blijft spelden, en ons allemaal wil doen geloven dat we Ajax voetbal spelen. Dat hele inteeltclubje bij Ajax is te walgelijk voor woorden. Zeker nu op een schandalige manier Jonk is weggewerkt. Kijk Overmars terug op YouTube, aan tafel bij Kees, lachwekkend. Van der sar die zgn Algemeen Directeur moet worden van een club/organisatie, na een cursusje JC Academie, van 100 mln omzet en 100 werknemers. Het aankoopbeleid. De belofte dat we weer gaan aanhaken bij Europese top. En een hele vracht fans blijven het voor zoete koek slikken. Allemaal gehersenspoeld door zoete woordjes.

Ja ik ben kritisch. Ik ben niet ziende blind en horende doof. Ik volg niet als een blind schaap. Dat mag in een democratie. Dat houdt mensen scherp en hopelijk gaan ze daardoor zelf nadenken en hun ogen open.
7 -9
versman
Beetje rare opmerking overigens dat ergens niet mee eens mag zijn omdat je anders een dom schaap bent. Dus als je maatregelen van Cruijff en Jonk goed vindt ben je dom en denk je zelf niet na? Gaat leiden tot hele rare conclusies. Want wat als je het wel eens bent met de opvatting van de tegenstanders van Jonk en Cruijff?
Dan slik je die mening voor zoete koek en ben je in jouw ogen dus net zo goed een dom schaap.
3 -2
EVH
Ziende blind. Horende doof.
3 -3
versman
Slaat nergens op. Dus mensen die het niet met jou eens zijn zet je weg als ziende blind en horende doof? Ja, als je maar hard genoeg schreeuwt hoef je de mening van anderen ook niet te horen. Misschien ben ik het wel je eens op sommige punten, zoals jouw stelling (briljant in zijn eenvoud): 'ik ben tegen wanbeleid'. Ik vermoed dat je daar wel meer medestanders voor kan vinden. Zijn in jouw ogen wel domme schapen, want ze lopen achter jouw mening aan, maar dat is even niet anders. Ik ben zelfs eens met je dat vd Sar niet de beste directeur voor Ajax is. Kinsbergen had nog een paar jaar moeten blijven. Ik ben ook teleurgesteld dat Bergkamp, Jonk en FdB het niet samen met Overmars hebben kunnen rooien. Daar heeft Cruijff denk ik een inschattingsfout gemaakt. Kan gebeuren. Maar dan niet de tijd krijgen om het te herstellen en de manier waarop de RvC dit heeft aangegrepen om Jonk buiten de deur te zetten is in mijn ogen een zeer domme zet. Dat is ook wanbeleid in mijn ogen.
1 -3
godenzonensuper
Wie? Jijzelf bedoel je.
Het zwakke rechterbeen van Milik koppelen aan de aanpak op de Toekomst...
Dat heb je er niet veel van begrepen.
2 -4
IamLegend
*gaat alle reacties verwijderen zodat niemand je tekst leest* mhwahaha
0 -5
EVH
Je moet even verder lezen in de rest van mijn reacties.
Maar dat schijnt sowieso een probleem te zijn bij veel Ajax fans/mensen; kleine stukjes lezen, kleine stukjes luisteren en dan net doen of ze een compleet beeld hebben.

Probeer het nog eens.
2 -4
versman
Prima, dank voor je heldere uiteenzetting van jouw standpunt en hoe je met deze bril op alle informatie interpreteerd. Maar wat is nu precies jouw punt over het rechterbeen van Milik en waarom plaats je die opmerking onder een stuk dat 100% alleen over de jeugdopleiding gaat? En vind je nu ook omdat je tegen Cruijff en zijn vrienden bent dat alle maatregelen daarom per definitie niet deugen?
3 -3
EVH
Het gaat mij over/om het gehele beleid. Er zou anders getraind gaan worden, over de gehele breedte. Ook bij het 1e elftal. Individueel. Nu, we kunnen na twee jaar wel concluderen dat er blijkbaar niet individueel getraind is op Milik's rechterbeen. Dat zegt mij wat.
Ik ben niet tegen Cruijff. Ik ben tegen wanbeleid. En dat is ook nu aan de orde van de dag en wordt onder het tapijt geveegd want Johan's vriendjes zijn aan het bewind dus wordt blijkbaar alles met bloemen bedekt. Ook de al jaren heersende spelopvatting van het eerste elftal getraind door zgn "Cruijff adepten" FDB en Bergkamp.
3 -3
Bargoens
Individueel trainen bij Ajax 1? Kom eens met bewijzen van die uitspraken. Je slaat onzin uit.
0 -2
EVH
Ja toch? Dat maakt toch deel uit van het nieuwe Techn Beleid? Of is dat onderdeeltje geschrapt. Dennis zou toch de aanvallers individueel gaan trainen?
Bewijs??? Het rechterbeen van Milik, na twee jaar AJAX.
0 -2
El-Futuro
Naar aanleiding van enthousiaste reacties van AS leden heb ik besloten jullie nog een keer deel genoot te maken van de 2/5 delen aan verbeteringen op de toekomst

Oud: Linkerbeen ontwikkelen werd overgelaten aan spelers en ouders in hun privé tijd (middenbouw)
Nieuw: Ontwikkelen linkerbeen is prioriteit, er worden in Mentor trainingen het zwakke been getraind (middenbouw).

Oud: Spelers in middenbouw geen techniek training, training in kleine ruimte of zaal
NIEUW: Spelers in middenbouw 1 keer in de week in de zaal en door de weeks veel trainingen in de kleine ruimte onder druk.

Oud: weinig tot geen intensiteit in trainingen door de week vanwege grote ruimtes in de oefeningen.
NIEUW: Meerdere keren in de week minimaal hoge intensiteit. Voorbeelden als 1 vs 1, 2 vs 2 en 4 vs 4 in wedstrijdvorm van 8 keer 2 minuten in de kleine ruimte.

Oud: Trainer en leider beslissen over toekomst jeugdspeler en of stage speler
NIEUW: Trainers, coördinator, scouting en hoofdjeugdopleiding (veel draagvlak)

Oud: Geen enkele toekomst plan voor elke speler, alleen de toppers krijgen een contract en aandacht.
NIEUW: Toekomst plan voor elke speler mede ontwikkelt door de speler zelf. Jeugdspeler moet dit plan zelf vorm geven en invullen welk onderdeel te ontwikkelen. Dit om het besef bij kinderen te stimuleren hun toekomst vorm te geven.

Oud: Weinig communicatie met ouders en geen begeleiding.
Nieuw: Mentor komt bij de ouders thuis, begeleid het kind en communiceert met ouders. Weet wat er leeft in de familie.

Oud: Interne selectie jeugdspelers werd amateuristisch en onverantwoord gedaan.
Alleen trainer, leider en coördinator beslisten zonder rapportages, evaluaties, ontwikkelmomenten en rapporten op schrift. Er staat niets op papier. Gesloten organisatie gestoeld op angst
NIEUW: Interne selectie word door evaluatiemomenten, ontwikkelpunten, mentorgesprekken, mentortrainingen, wedstrijd beelden, trainingsbeelden, input van alle jeugdtrainers en scouting gebundeld in spelers dossiers, alles staat op schrift en kan terug bekeken worden om later van te kunnen leren.

Oud: Geen mentor (begeleiding door de hele opleiding), geen individueel trainingen (onderdelen) door de hele jeugdopleiding
NIEUW: Mentor training teamtraining movement training
Mentor training - Alle jeugdspelers worden getraind/onderhouden in onderdelen als techniek, traptechniek en koptechniek. Jeugdspelers die het nodig hebben worden ook mentaal begeleid (ondersteund door psycholoog)
Team trainer - beoefent tactiek en positiespel in team relateerde oefenstof.

Oud: Geen movement trainingen, wel judo en touwklimmen.
NIEUW: Movement trainers die spelers in alle geledingen trainen in onderdelen die voor verschillende leeftijdsfase belangrijk zijn. Op maat gemaakte individuele training gebaseerd op wat een speler nodig heeft.
Jeugd spelers krijgen looptechniek, lichaamsgewicht oefeningen, oefeningen in explosiviteit en loopvermogen.

Oud: Geen beeld materiaal van jeugd wedstrijden en trainingen. Beperkte compilatie beeldmateriaal Ajax tv.
NIEUW: Alle wedstrijden uit en thuis worden opgenomen (ontwikkeling spelers monitoren) van alle jeugdspelers in opleiding, inclusief de allerjongste. Alle trainingen van ATP (Ajax voetbalschool) worden opgenomen. Ook trainingen van Ajax jeugd teams worden opgenomen en geëvalueerd (toezicht) met betrekking tot oefenstof en principes. Van alle spelers van de hele jeugdopleiding worden compilaties gemaakt van elke wedstrijden, inclusief spelers die op stage komen, spelers voetbalschool (ATP) en de aller jongste! Er word maatwerk geleverd ten aanzien van ontwikkeling van alle spelers.

Oud: Oogappeltjes politiek, lees de beste/betere spelers werden jarenlang op handen gedragen en gepamperd/voorgetrokken. De rest hing er maar bij en moest zelf aanhaken of afhaken.
NIEUW: Iedereen krijgt even veel speelminuten en de daarbij behorende begeleiding en training om zijn/haar ontwikkel onderdeel goed te blijven trainen en te verbeteren
In plaats van te gokken op 2 a 3 spelers word er ingezet om alle selectiespelers beter te maken.

Oud: Geen of weinig bijles mbt tot studie, dit werd er maar bij gedaan.
NIEUW: Er is een school gebouwd om zodoende de hele dag op de toekomst aanwezig te zijn om meerdere trainingsmomenten te creëren zodat de spelers meer kwalitatieve voetbalmomenten krijgen in de hun ontwikkeling. School is heel belangrijk, de hersenen (schakelen, het snel oppikken) zijn hier een belangrijke onderdeel in. Immers voetbal word in grote mate met het hoofd gespeeld. Daarnaast is het heel belangrijk dat er extra minuten/uren vrijgemaakt worden om dit aan voetbalonderdelen te spenderen. Er is een school gebouwd om zodoende de hele dag op de toekomst aanwezig te zijn om meerdere trainingsmomenten te creëren en spelers meer kwalitatieve voetbalmomenten te gunnen in de hun ontwikkeling.

Oud: Kind werd niet begeleid en beschermd van ongepaste geestelijke druk van omgeving kind (ouders die dollartekens in ogen hebben en zaakwaarnemers)
NIEUW: Alle trainingen mogen niet door ouders en zaakwaarnemers bezocht worden (druk ontnemen bij kind door omgeving). Zaakwaarnemers bij jonge spelers word ook niet getolereerd.

Oud: Geen rode lijn door de jeugdopleiding. Trainers waren koningen over hun koninkrijkjes en trainden naar eigen inzichten en ervaring.
NIEUW: Afdeling Methodologie opgericht en ingevoerd houd toezicht, monitort , evalueert de trainers op Ajax principes, kernwaarden en oefenstof.
Opleiding is het belangrijkste onderdeel in een jeugdopleiding. Het ontwikkelen, stimuleren en begeleiden van jonge spelers tot eerste elftal is de levensader van de club.
Dit is een tijdrovend en kostbare taak waar toezicht een pre is.
Het spelbeeld van jeugdspelers word gevormd door de oefenstof die aangereikt word.
Trainingen en oefenstof worden gemonitord en geëvalueerd met de desbetreffende trainer.

Dennis, Frank en Marc weten van al deze verbeteringen en desondanks hebben ze het onderdeel "Movement" onder een vergrootglas gelegd teneinde een punt te willen maken over de opleiding!.


Tot de volgende keer!
15 -5
EVH
Aan het rechterbeen van Milik is wel te merken dat er inderdaad heel anders wordt getraind tegenwoordig.
1 -5
godenzonensuper
Geen woorden voor deze opmerking, shit man.
4 -1
EVH
Zie jij verbetering in Milik's rechterbeen dan?
1 -2
godenzonensuper
Ajax 1 heeft niks te maken gehad met Jonk en alle innovaties.
Als je wilt klagen over Milik zijn rechterbeen moet je bij de Boer zijn.
2 -1
EVH
Ow dus het nieuwe beleid stopt bij Ajax 1??
FDB en Dennis doen daar niet aan?
Het gehele technisch beleid bij de gehele club AJAX, dat is waar het mij om gaat.
1 -3
Labanda
Hahahahah dom, dommer, domst, evh.
4 -3
EVH
Zie jij Milik's rechterbeen verbeteren dan?? Ow wacht het gaat natuurlijk alleen over de jeugdopleiding. Right..
1 -3
versman
Het stuk van El-Futuro waar jij je reactie onder plaatst gaat 100% over de verschillen tussen de jeugdopleiding voor en na de revolutie. Dus ja, het gaat alleen over de jeugdopleiding. En ook al ging het niet alleen over de jeugdopleiding heeft Simon Zwartkruis in de link die ik gepost heb aangegeven dat Bergkamp Milik helpt zijn rechterbeen te verbeteren. Dus probeer het met deze informatie nog eens: wat kun je precies concluderen uit het rechterbeen van Milik?
2 -1
EVH
Dat het geen hout is verbetert met die rechterpoot. Maar hee, als jij verbetering ziet prima joh. Ligt jouw lat op een ander niveau. Maar ik zie het niet en ik ben niet bepaald de enige.
Maar ik geloof dat hier op dit forum alles wat goed is aan Ajax wordt/werd toegeschreven aan JC en ik las onlangs zelfs dat er mensen zijn die de negentiger jaren successen toeschreven aan JC.
Doe vooral mee met de blinde adoratie en geloof vooral alle propaganda. Zeker als je je daar beter door voelt.
0 -2
versman
Het succes van het beleid baseren op het rechterbeen van Milik, terwijl net iemand 2 A4 met veranderpunten heeft opgeschreven over de jeugdopleiding vind ik nogal merkwaardig. Jij denkt dus dat er geen verbetering is in de jeugdopleiding?
3 0
versman
Knap staaltje: een heel stuk over de jeugdopleiding en jouw enige opmerking gaat over een eerste elftalspeler. Overigens zijn ze ook met zijn rechterbeen bezig: http://www.vi.nl/radio/je-ziet-aan-alles-dat-milik-goed-in-zijn-vel-zit.htm
7 -1
Labanda
Wat een reactie van die gast.
Hoe dom ben je.
5 -4
chrisjuhhh
thanks heel duidelijk , misschien iemand die uit de vorige jeugd opleiding kom , maar is duidelijk .
0 0
Yo
Hoe kom je aan deze informatie? Werk je op de toekomst of kom je er vaak
0 0
IamLegend
ehm denk dat het mr jonk zelf is;) kan me niet voorstellen dat die dit zelf bedacht heeft.
2 -8
godenzonensuper
Hennie hou eens op met trollen.
6 -3
IamLegend
Gast je hebt een grote bek. Kan iemand godenzonensuper bannen
Die komt hier alleen om te bashen op IamLegend.

reden = geen ajaxsupporter

*BAN*
1 -7
nightgoat
Agossie, nou heb je alweer een nieuwe luier nodig.
4 -1
IamLegend
kom jij me luier verschonen
1 -2
Yo
Die oude hebben het maar zwaar als je het leest :)
0 0
IamLegend
duimpje omhoog voor jou;)
0 -2
Labanda
Inhoudelijke reacties van de Cruijff bashers ga je niet krijgen, minnetjes wel.
6 -1
Labanda
Klopt Jaap, maar veel veranderingen worden weer teruggedraaid. Zoals iemand afgelopen week al zei. 2 spelers die de veranderingen van dichtbij hebben meegemaakt ( Tete en Riedewald) gaven in de VI tijd terug aan dat zij vonden dat de opleiding sterk was verbeterd na de revolutie.

Maarja als Ajax 1 punt onder psv eindigt ligt het aan Cruijff en als Ajax 1 punt boven psv eindigt ligt het niet aan Cruijff maar is het volledig de verdienste van de Boer en Dolf Collee. Zo werkt het in bepaalde hoofden hier.
6 -5
godenzonensuper
Er is nu nog niet veel teruggedraaid.
Valt teveel op om dat midden in het seizoen te gaan doen natuurlijk.
Er zijn wel al dingen afgenomen (invloed performance trainers oa).
In Juli/Augustus wordt het het interresant, dan zal duidelijk worden op welke lijn ze door zullen gaan. Ik vrees het ergste...
7 -1
Truus de Bakker
Zolang jij je vooroordelen tav bepaalde mensen niet opruimt blijf jij het ergste vrezen.
4 -6
godenzonensuper
Welke vooroordelen?
Ik schat mensen met kennis en passie voor opleiden als Jonk, Jongkind etc hoger in dan Bergkamp die zich amper liet zien op de Toekomst maar wel even ging vertellen hoe het moest.
5 -4
IamLegend
je vergeet nog iemand nog minder op de toekomst is. HH
0 0
Truus de Bakker
Is dat alles wat je hebt? Bergkamp kwam volgens jouw bronnen wat weinig op de toekomst? Hahaha.
1 -1
godenzonensuper
Dat weet iedereen die Ajax een beetje volgt, jij blijkbaar dus niet.
2 0
versman
Haha, Cruijff is geen Ajax-icoon? En moet je eens kijken wat daarmee gebeurd hier op het forum.
0 0
versman
Hmm, snel je reactie over Bergkamp als Ajax icoon wijzigen. Je had zelf ook wel in de gaten wat het effect daarvan zou zijn...
3 0
Truus de Bakker
Beweer jij nu hier dat dat Bergkamp geen Ajax-icoon is?
0 0
versman
Nee, maar iemand verwijten het Ajax icoon Bergkamp een mes in de rug te steken, terwijl Bergkamp door zijn handeling hét Ajax icoon een mes in de rug steekt is wel raar.
0 0
Truus de Bakker
Ik vind jouw zwart/wit denken triest.
0 0
versman
Ah kop op, niet zo somber!
0 0
versman
En dan bedoel ik natuurlijk Johan Cruijff als hét Ajax icoon. De rest staat allemaal in zijn schaduw.
0 0
IamLegend
over paar maanden kan die misschien zeggen dat die beetje gelijk heeft;)
1 -5
IamLegend
Welke veranderingen zijn terug gedraaid dan? Word is een x specifiek?

Oja dat kan je niet zeggen, want je komt nauwelijks op de toekomst...
2 -2
versman
Jij wel blijkbaar, dus zegt het maar.
1 -3
IamLegend
Er is nog steeds een 9 tot 5 mentaliteit.
de performance afdeling bestaat nog steeds is alleen verkleind.
en de hier onder genoemde veranderingen zijn er ook nog steeds. Maar dan minder intensief.
De individuele trainingen zijn er ook nog. de 1 wat meer dan de ander.

Dus het valt wel mee....
1 -3
versman
Vind je dat positief of niet? Geloof je in deze nieuwe aanpak?
1 -1
IamLegend
Misschien is het een idee dat je zelf wat vaker na de toekomst gaat;)

mja ik vind het wel positief. Maar ik geloof er nog niet 100% in;)verandering is altijd goed.
0 -3
chrisjuhhh
dus jij dacht dat alles in 3 jaar er stond ?
cruijff en jonk riepen al tijden dat zoiets tijd vergt zeker 10 jaar en ja ook ik kom vaak op de toekomst en nee directe verandering in training zie je nog niet , maar vanaf juli / augustus kan je dat beter beoordelen .
wel de speelstijl zie je het een en ander gebeuren
0 -2
versman
Ik woon wat ver weg om regelmatig naar de Toekomst te gaan. Maar dat zou wel het beste zijn om zelf te kijken wat er gebeurd ja. Gelukkig zijn er genoeg mensen op AS die dit wel zouden kunnen doen en hun ervaring hier kunnen delen.
1 0
versman
Maar jij zag denk ik ook wel dat basisdingen in het voetbal, zoals mer juiste snelheid inspelen op het goede been, tweebenigheid, handelingssnelheid in de kleine ruimte, 1 tegen 1 acties, kortom, alles waar Ajax jeugd voor staat wel erg ver te zoeken waren in de periode vanaf zo ongeveer 1998? En dat kan niet alleen liggen aan een lichting. Een paar natuurtalenten daargelaten (kan eigenlijk alleen vd Vaart en Sneijder noemen) mistten de Ajax talenten gewoon basis vaardigheden.
0 0
IamLegend
De eerste revolutie stond ik ook volledig achter JC, maar toen het 2e moddergevecht begon, met die rare achterban van jc-beliebers ben ik toch wel beetje bijgedraaid. Ik geloof nog steeds in de oud voetballers maar de meeste JC-beliebers hebben de moed opgegeven. En juist dat laatste is raar...

En daarnaast ben ik ook niet eens met een aantal meningen en uitlatingen en visies van jc,...
Dat wil niet zeggen dat ik 100% tegen JC ben.
1 -3
versman
Als het een machtspel wordt krijg je vaak dit soort gedrag. Jammer, want dan gaat de focus van de inhoud. Het zijn vaak ego's die botsen die zorgen voor gezeik. Doodzonde, want ik geloof wel in de lijn Cruijff-Jonk, ondanks het feit dat die ook niet foutloos is.
Volgens mij heeft Cruijff dat zelf ook aangegeven: je moet blijven evalueren om te verbeteren.
Waar ik zelf niet bijkan is dat er allerlei figureren uit pure rancune de plannen van Cruijff of Van Gaal of Jonk of wie dan ook tegenwerken. Als je je eigen ego en positie binnen een club belangrijker vind dan de prestaties van Ajax moet je wat mij betreft wegwezen. Dan ben je niet in staat het beste te kiezen voor de club. Ik ben geen Van Gaal man, omdat ie na 1995 zich heel vreemd en onsympathiek is gaan gedragen, maar als hij een plan zou hebben om Ajax naar de top te brengen zou je het plan moeten gebruiken, ongeacht het feit dat Van Gaal het heeft bedacht. Dat zie ik bij te weinig mensen terug helaas.
3 0
IamLegend
En daarom zou ik nooit een kamp kiezen, tussen JC en van gaal of wie dan ook die een Ajax plan heeft om ons beste club te helpen.

Ik ben meer een van gaal liefhebber, dat geef ik toe. Maar dat komt ook omdat ik zijn periode bewust heb meegemaakt. Toen was ik jaar of 14, en beleefde ik het mooiste voetbal aller tijde bij ajax. Maar ook sommige dingen die van gaal doet kan gewoon niet.
Daarnaast hou ik ook wel van de JC stijl, maar dat is de laatste jaren wel minder geworden...

Ja als de discussie verhard, dan doe ik daar graag aan mee, ik ben niet iemand die dat uit de weg gaat.
En dat doe ik niet uit racune, al weet ik wel dat het zo over kan komen...
1 -2
versman
Dat zie je vaak: mensen die Van Gaal bewust hebben meegemaakt zijn meer op de hand van Van Gaal, mensen die Cruijff hebben zien voetballen en hem als coach hebben meegemaakt zijn wat meer op zijn hand. Heb je het DreamTeam 1 van Barca nog zien voetballen onder de hand van Cruijff? Dat was ook smullen hoor! Ik ben zelf meer van de vrijheid en creativiteit die Cruijff heeft dan van het in perfectie getrainde systeem van Vam Gaal, hoewel het ook geweldig was wat Ajax liet zien in 1995. Overigens was er toen nog geen ruzie tussen Cruijff en Van Gaal, integendeel.
2 -2
IamLegend
Jup ook dat heb ik gezien, prachtig.

En de stijl van frank de boer hoe zou je die omschrijven? Vind het wel wat hebben van beiden...Beetje JC en beetje van Gaal. Of is dat nog te vroeg om er iets over te zeggen?
0 -2
versman
FdB begon erg verfrissend vond ik. Vind het nu te behoudend eigenlijk. Maar dat komt denk ik ook omdat hij met deze selectie moet werken en hij kiest voor resultaat. Ik vind het teveel vanuit een systeem, met te weinig ruimte voor individuele acties.

Het verbeterd wel met Youness, Muric, Cerny en hopelijk straks met Nouri.

De beste resultaten haal je denk ik met een perfecte mix tussen een systeem waar je op terug kan vallen en ruimte voor eigen creativiteit. En dan kijk ik toch weer hoe ze dat bij Barca doen. Tikkie-takka kan alleen met een goed systeem, maar daarbovenop hebben ze individuele acties met Messi en Neymar. Is ook het leukst om naar te kijken.

Ik denk dat FdB op dit moment nog meer van v Gaal heeft dan van Cruijff.
1 0
IamLegend
Ik zou frank wel aan het werk willen zien met zulk spelers bij barca
0 -3
IamLegend
Zo zie je maar weer dat er jc beliebers zijn die een plaat voor de kop hebben, en vooral een reactie schrijven op emotie, en gevoel met extremen.

Op een paar na...
2 -5
Labanda
Nja ik zie mensen hier nooit reageren en zodra er 1 topic staat waarin Cruijff voorkomt spugen ze hun gal en brallen ze de meest grote onzin.
2 -1
IamLegend
Wie dan? ga ma namen noemen;)
1 -3
versman
Gaat beide kanten op. De voor- en tegenstanders van Cruijff maken zich hier schuldig aan. Nu eens een zwaar inhoudelijk stuk waarin feitelijk staat wat er veranderd is in de opleiding. De discussie zou moeten gaan over de inhoud (zijn de maatregelen goed om het niveau van talenten te verbeteren?). Maar niet iedereen is blijkbaar in staat om op die manier te reageren.
1 0
versman
Verklaar je nader?
0 0
El-Futuro
Een van de beste stukken ooit lees ik hier van mensen die er mijlen ver van afstaan.

Buiten de jonge spelers om ( Donny vdB, Nouri, Cherni, Riedewald, Tete, El Ghazi, Mathijs en Carl Eiting) die allemaal aangegeven heel veel baat te hebben door extra movement trainingen, daardoor er meteen staan in het eerste elftal, sterker zijn geworden en het ook langer vol houden (dip moment uit stellen) zijn er nog een heleboel verandering geweest waar weinig mensen vanaf weten omdat ze alleen maar naar het eerste elftal kijken, zo beperkt is de kijk en inhoud van mensen met betrekking tot FR.
Eigenlijk kun je dan wel stellen dat dit van ongekende domheid is.

Ik zal hier maar een kleine deel van de veranderingen op noemen, misschien gaan dan de oogjes open.

Onderbouw

Oud: weinig tot geen techniek trainingen- meer judo gerelateerde oefeningen touwklimmen.
Nieuw: Veel techniek trainingen – heel veel individuele minuten aan de bal per speler in de onderbouw.

Oud: Geen traptechniek oefeningen
Nieuw: Extra traptechniek oefeningen met beide benen. Net zoals met basistechniek is het belangrijk dat traptechniek van jongs af continu beoefend word.

Oud: Veel team gerichte oefeningen en partijvormen
Nieuw: Veel op de individu gerichte oefeningen als het dribbelen, drijven en draaien. En word er veel op de actie gestimuleerd in de 1 x 1, 2 x 2

Oud: T/m 9 jaar halve veldjes en vanaf 10 jaar hele veld vanaf (E junioren)
Nieuw: Kleinere veldjes op maat voor verschillende leeftijdsfases tot en met U12 = meer balcontacten en meer situaties onder druk in de kleine ruimte – daardoor ook sneller handelen en beslissen (snel schakelen in het hoofd)

Oud: Geen zaalvoetbal(verboden)
Nieuw: Wel Zaalvoetbal – zaalvoetbal toernooien onderbouw in binnen en buitenland. Ajax organiseert voor de 2e keer op een rij een zaalvoetbal toernooi met groot succes. Middenbouw elftallen bezoeken zaaltoernooien in buitenland. Alle elftallen in onderbouw en middenbouw = verbeteren van de technische bagage in de basis (onderbouw) en onderhouden (middenbouw).

Oud: geen straatvoetbal
Nieuw: Wel Straatvoetbal = verbeteren van de technische bagage, alertheid en gogme.

Oud: Grote ballen door de hele opleiding (alleen verschillende gewichten in de onderbouw)
Nieuw:Veel verschillende ballen, verschillende gewichten, van groot tot klein en zelfs hele kleine ballen, ieder zijn eigen bal, zelfs squash voetbal en voetvolley.

Oud: Geen huiswerk, geen beelden, geen voorbeelden.
Nieuw:Veel huiswerk (techniek oefeningen, lenigheid en lichaamsgewicht oefeningen), schrift en beeldmateriaal met voorbeelden van uitvoering.

Oud: Geen stimulatie van linkerbeen
Nieuw: Veel stimulatie van spelers in de opleiding door middel van aparte trainingen met alleen linkerbeen, team partijen en oefeningen met alleen maar linkerbeen. Ook in hogere elftallen word hier de nadruk op gelegd.
Nieuwe ingevoerde sokkensysteem. Verschillende kleuren laten zien hoe gevorderd iemand is met het zwakke been en daardoor de kinderen stimuleren om extra hun best te doen. Opzienbarende resultaten

Oud: Geen beeldmateriaal
Nieuw: Beeldmateriaal voor de hele onderbouw. Elke speler heeft een eigen login waar hij zijn eigen beeldmateriaal kan bekijken van wedstrijden en trainingen. Voor elke speler word een compilatie gemaakt van al zijn balcontacten gedurende de wedstrijd.

Oud: Geen plan van aanpak
Nieuw: Voor elke speler in de onderbouw is een plan van aanpak "toekomstplan" gemaakt en bij gehouden door de Mentor. De benaming geeft het al, hoef verder niet uit te leggen. Alle spelers worden gestimuleerd in het mee denken van de eigen ontwikkeling.

Oud: Helemaal geen info, geen voorlichting, geen begeleiding
Nieuw: Veel info, advies en voorlichting. Advies en voorlichting over voeding, topsport, school etcetera. De Mentor die de spelers thuis bezoekt om in de eigen omgeving de achtergrond van deze spelers te leren kennen. Alles gericht op de begeleiding van het individu.

Oud: Geen voedingsadvies, geen eten. Jonge spelers aten in de auto.
Nieuw: Veel info over voeding met zelfs verschillende kookworkshops voor ouders om te leren hoe gezond en op topsport bereide voeding te maken.
Voor elke elftal in de onderbouw ligt er een krat met fruit, drinken en voedingsrepen klaar voor elke training. Ook na de training word er een maaltijd klaar gemaakt wat bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsschema wat essentieel is bij het bedrijven van topsport. Vanaf de U12 word hier gretig gebruik van gemaakt. Ook Ouders zij hier heel blij mee.

Oud: Geen voetbalschool, alleen stage momenten.
Nieuw: ATP, wat staat voor Ajax Talenten Programma waar de gescoute spelertjes 8 weken lang hun kunstjes kunnen vertrouwen.
Dit zonder enige vorm van druk of hoge weerstand van de Ajax spelers. Dit zorgt ervoor dat kinderen eerder op hun gemak kunnen voelen en meer kunnen laten zien.

Oud: Geen F2 elftal
Nieuw: Een extra elftal met eerste jaars Effies en zelfs af en toe een talentvolle mini's. Dit zorgt ervoor dat potentievolle mini's niet overgeleverd worden aan goedbedoelde vaders bij amateurclubs. Bij Ajax besteed men 3 keer per week met veel plezier en aandacht aan de welbekende technische basis vaardigheden. Ook hier opzienbarend resultaten. De kinderen en ouders vinden dit prachtig. Het gerucht gaat dat nieuwe mensen op de toekomst hier geen voorstander van zijn.

Heeft FR ons niets opgeleverd?
Dit zijn nog maar een kleine deel van de hervormingen die ingevoerd zijn.

Kleine veldjes worden nu in het hele land door gevoerd dankzij FR ander hadden we nu nog in de middeleeuwen gezeten met kinderen van 9 jaar op een 100 meter veldlengte.
12 -5
AjaxPassion
Wat bedoel je hier mee?

Een van de beste stukken ooit lees ik hier van mensen die er mijlen ver van afstaan.
0 0
Freddy Al
Hopelijk blijven al deze verbeteringen gewoon in stand,ik zou niet weten waarom er binnen Ajax,door wie dan ook, niet gezien zou worden wat er gegroeid is en welke voordelen dat heeft.
Ik hoop dat iedereen die Johan Cruijff hoog in het vaandel heeft staan kijkt naar de zaken die bereikt zijn en stoppen met afzeiken van mensen waarvan zij vinden dat die Cruijff niet voldoende respecteren,daarbij is het ook goed als JC-haters hun ogen openen voor de goede kanten van deze revolutie.
Het is een illusie om er vanuit te gaan dat je binnen en rondom Ajax structurele veranderingen kunt aanbrengen(zoals hierboven keurig benoemd) zonder de nodige beroering.
Het is geen illusie om een stap achteruit te zetten en kijkend naar de uitkomsten ervan bereid te zijn om dit positief te ondersteunen .
Daar hoort ook bij dat het altijd een verbeter proces is waar je naar kijkt,waarbij helemaal niemand het alleenrecht op het gelijk mag claimen maar juist open moet staan voor hoe het ook kan.
0 0
Whazzza
Kijk hier heb je wat aan. Ook op revolute volgt weer evolutie, dus veranderingen zijn niet erg. Maar die moeten dan wel het verbeteren van de jeugdopleiding als doel hebben en niet ingegeven zijn door machtstrijd
0 0
rodnet
Mooi stuk, met kennelijk verstand van zaken geschreven. Als dit allemaal klopt is het des te zuurder dat er momenteel het een en ander terug wordt gedraaid. Uitspraken van Bergkamp over de Toekomst stemmen mij niet hoopvol.
2 0
Yo
Kunnen ze dit stuk niet poosten op as?
0 0
IamLegend
Er is idd wel iets veranderd, mooi stuk.
0 0
versman
Super stuk. En dan nog beweren hele volksstammen hier dat er allemaal weinig is veranderd in de jeugdopleiding en dat we onder Olde Riekerink ook wel talenten voortbrachten. Ja ja, maar gestructureerd werken aan een betere jeugd of gokken op een talentje dat eens doorbreekt (zoals Sneijder of vd Vaart) is wel een verschil. Zeker het trainen op passen, tweebenigheid en juiste keuzes maken in de kleine ruimte is nodig, want dat was de laatste jaren echt ver weggezakt bij de eigen jeugd.
4 0
Eriksen11
Geweldig stuk. Kunnen al die criticasters van de FR eens lezen wat er allemaal ten goede is veranderd op De Toekomst en wat voor positief werk Jonk en Jongkind hebben geleverd.
4 0
Labanda
En de naieve struisvogels die ooit overgeslagen door JC met handtekeningen uitdelen ( MosesD oa) minnen weer.
Inhoudelijk reageren op jou stuk lukt hem niet want zijn niveau brengt hem niet verder dan roepen dat Malen vertrok door Cruijff en Cruijff verantwoordelijk was voor het wanbeleid van v.Basten en danny blind.
1 -2
versman
Je zou toch denken dar Moses hier mee uit de voeten kan, want het zijn stuk voor stuk feiten die hier worden gepresenteerd en meningen zijn per definitie onzin en fantasiepraatjes volgens Moses. Dus ik verwacht wel een feitelijk antwoord van Moses op dit verhaal.
2 -2
Eriksen11
De meeste zeikerds zijn dan ook oude mannetjes die het nog steeds niet kunnen verkroppen dat Cruijff ooit naar Feyenoord ging. Die moet je gewoon niet serieus nemen.
1 -2
Truus de Bakker
Dan weer heet het dat de revolutie is mislukt en dat het plan Cruijff nooit is uitgevoerd, dan weer dat Ajax zonder Cruijff/Jonk de lijn Cruijff niet meer volgt en alle veranderingen terugdraait.
3 -2
Eduard
Zeer verheldered en zeer veel dank!!

Twee vragen
1. worden al deze veranderingen nu nog steeds doorgevoerd of is er met het vertrek van Jonk weer het een en ander gewijzigd

2. Heb jij het idee dat de FR NU al vruchten afwerpt bij het eerste of kan je dat niet echt zeggen
3 0
El-Futuro
Ik denk dat er tussentijds weinig word verandert. Dit zou stom zijn en is veel te opvallend. Even afwachten wat het nieuwe seizoen ons gaat brengen.
Er word wel in de wandelgangen getwijfeld over het nut van Twin-games bij de kleintjes. Wat wel meteen verandert is in de visie en coaching naar jeugdspelers wat nu meer op fysiek ( duels winnen/mentaliteit) en de lange bal gecoacht word.

FR werpt nu al zeker haar vruchten af. Donny vdB, Nouri, Cherni, Riedewald, Tete, El Ghazi, Mathijs en Carl Eiting hebben allemaal in de media aangegeven dat hun dag indeling (instelling verandert en besef groeit) extra krachttraining heel erg geholpen heeft in het zich staande houden, het lang volhouden, het uitstellen van de vormdip en het voorkomen van spierblessures op het hoogste niveau.
1 0
Eduard
Mooi veel dank ik ga nu naar de A1

Goed die veranderingen te lezen Het is toch fantastisch wat er is gebeurd
1 0
Yo
Jij denkt dat ik dit helemaal ga lezen

Toch gelezen :) goed stuk, maar hoe kom je aan deze informatie? Werk je bij de toekomst?
1 -2
Eduard
Ik denk dat dat plussen en minnen over de fluwelen revolutie wellicht niet meer zal opleveren.

Toch heb ik hier een vraag voor hen die Ajax beter kennen dan ik. Het lijkt wel of er nu nog veel meer (zelf) opgeleide jeugd doorstroomt naar Ajax 1 en dat er ook een mooie lichting aankomt (Donny vdB, Nouri, Cherni, Muric) en ik zie verder ook een of twee jonge en goede spelers bij A1.

Is, en dat is mijn vraag, de kwaliteit van de spelers die doorkomt de laatste paar jaar verbeterd of is het altijd al zo geweest en als dat "ja" is heeft dat dan te maken met een verbeterde opleiding bij de toekomst.

Ik ben gewoon benieuwd of hier iets over te zeggen is ...
0 0
IamLegend
Onderleiding van toen malige a1 trainer frank de boer was er ook zo'n mooie gouden lichting. Spelers als veltman, klaassen, Fischer, En spelers als eriksen, toby, vertonghe, anita, urby van der wiel... is Weer en andere gouden lichting.

Zo heb je om de zoveel tijd een gouden lichting. En dat heb je alleen maar in de a1, omdat de beste spelers uit de onderbouw en middenbouw overblijven in de a1.

En dat is altijd al zo geweest, ook zonder plan JC.
0 0
Eduard
Ah ok dank

En ik ben wel onder de indruk van wat er allemaal veranderd is Dat ziet er toch heel goed uit en kan toch niet anders dan vruchten afwerpen

Ik hoop dat t behouden blijft en dat er constructief op verder wordt gebouwd
1 0
Zorro
Het gaat de laatste weken weer iets beter en het claimen van succes is weer begonnen. Ik durf te voorspellen dat, mocht Ajax kampioen worden, het allemaal komt door de door de revolutie geschoolde trainers en spelers. Keerzijde is dat we waarschijnlijk geen kampioen worden omdat we niet genoeg geïnvesteerd hebben in 1 of 2 internationaal gelouterde krachten....
4 -3
MosesD
Geheel eens. Opportunisme ten top. De Groot vergeet even te vermelden dat het beleid waar hij het over heeft, het beleid is van Overmars en Sar. Die waren volgens de Groot toch o.a. verantwoordelijk voor vertrek van Jonk (en Cruyff zelf)? Er was door hen toch gebroken met plan Cruyff? En dan nu een pluim geven aan deze dissonanten (lees anti-Cruyff plan mensen). Tja, de ene week worden Overmars
0 0
AjaxPassion
Je haalt er dingen bij die totaal geen betrekking hebben op zijn verhaal?

Hij zegt het duidelijk op een toon die laat blijken dat hij niet geheel tevreden is, maar dat er ten minste nog één positief puntje aan de Fluwelen revolutie zat.

Wil je ontkennen dat de mensen die er voor hebben gezorgd dat Ajax er nu financieel weer rooskleurig opstaan, door de fluwelen revolutie op hun positie terecht zijn gekomen?
1 -1
MosesD
Jawel, hij claimt nu financieel succes als onderdeel van de revolutie terwijl hij een week eerder juist beweerde dat Overmars anti- plan Cruyff was en daardoor Jonk (en Cruyff zelf) weg waren. Is Overmars nu plots weer wel van plan Cruyff? Japie de Groot waait alle kanten op.
0 0
AjaxPassion
Sluit het een het ander uit dan?

Kan het niet zo zijn dat Jaap vindt dat hij financieel goed werk heeft verricht, maar dat hij slecht heeft gehandeld door Jonk (en Cruijff) (mede) buiten spel te zetten? Overmars is altijd plan Cruijff geweest. In de loop van de tijd hebben (o.a.) Overmars en Jonk echter een andere visie ontwikkeld, waardoor Jonk (en Cruijff) dus buitenspel zijn gezet.

Nogmaals, hij blijft dus gewoon bij zijn oorspronkelijke mening, het een sluit het ander niet uit.
0 0
Labanda
Ik heb hier iemand zien roepen dat de verloren bekerfinale tegen Zwolle aan Cruijff lag en het kampioenschap een week later was volledig de verdienste van de Boer en had niks met Cruijff te maken.
Wat vindt jij van dit soort teksten?
0 -3
Truus de Bakker
Als we geen kampioen worden dan ligt daar precies het verschil. We verspeelden 4 punten in de twee wedstrijden dat onze meest dragende veldspeler (Klaassen) geblesseerd was.
0 -1
De Ajax Ziel
Helemaal eens met deze bijdrage van JdG. Eindelijk eens niet over de poppetjes en 'kampen'.
2 -5
IamLegend
De o zo grote revolutie heeft tot nu toe 4 jaar lang zijn gang kunnen gaan. Een aantal jongens zijn er beter van geworden. Dat is te weinig.

Daarnaast vind ik ook dat er teveel op het atletisch aspect gericht is. Fysiek is ook belangrijk, daar mag ook iets meer aandacht voor zijn. En tactiek ook.

De basis en techniek moet en zal de leidraad blijven bij ajax. Hoe dat maakt me niet uit. Maar traject van JC duurt gewoon te lang.

Er zijn vast wel betere ideetjes en visies waar je sneller resultaat ziet. En zo als het er nu uitziet op de toekomst. Vind ik het prima, want de grote lijnen van plan jc gaat gewoon door...Maar dan net een beetje anders dan JC voor ogen had.

Ajax blijft zich vernieuwen op zijn eigen manier en blijft ook het ajax voetbalcultuur bewaken op de toekomst. Helaas in het eerste van ajax is de realiteit dat met ajax visie spelen niet altijd het gewenste resultaat opleverd.

En dan mag er best wel eens de lange bal gespeeld worden, dan mag er best wel eens alle balle op milik gegeven worden. Als dit dan maar bij enkele wedstrijden blijft.

Mooie ajax voetbal zal nooit en ten nimmer van het grasmat verdwijnen, dat is the legecy van JOHAN. Hooguit zal er af en toe anders gespeeld worden. En daar kan ik mee leven. Omdat daarmee het beste resultaat gehaald word.
4 -6
Yo
Dit is een van de beste stukken ooit gelezen hier over de revolutie, wrm zo weinig duimpjes?!
1 -5
Labanda
Omdat het totale onzin is.
4 -2
IamLegend
Weer een JC-belieber die een plaat voor de kop heeft. mag er geen kritiek gegeven worden op de uitvoering?
2 -3
Freddy Al
Ik vind dat je de resultaten op langere termijn moet borgen door goed beleid.
De korte termijn is ook belangrijk maar is door technische staf en scouting voldoende te beïnvloeden.
Ik denk dat het plan Cruijff in eerste instantie voor de langere termijn gemaakt is,het implementeren van deze plannen in de praktijk is alleen niet goed gegaan als het gaat om welke personen er in welke rol functioneren.
Plan van JC gaat er gewoon aan bijdragen dat we er structureel beter voor komen te staan.
0 0
Eriksen11
Best knap dat je Labanda verwijt dat hij een plaat voor de kop heeft, terwijl jezelf gewoon Bergkamps interview uit de VI hebt gekopieerd in je reactie hierboven. Vooral met die onzin over de Ajax-cultuur op De Toekomst. Dat zei Bergkamp alleen zodat hij al die ouwe amateurs uit het JOR-tijdperk kon terughalen. Nou nou, wat een Ajax-cultuur zeg.
Of die onzin over dat er teveel aandacht aan het atletische aspect werd besteed. Dat was gewoon niet zo en dat wordt ondersteund door feiten. Lees de brief van Jonk maar.
En nu duurde het plan van Cruijff opeens te lang? Man, wat een onzin. Alsof je een opleiding binnen 2/3 jaar volledig kunt veranderen. Dat kost tijd. En er zijn geen "betere ideetjes of visies" waarmee dat wel kan. Zeker niet bij een opleiding in dramatische staat, zoals het er bij Ajax in 2011 voorstond.
0 -2
IamLegend
Ik vorm de mening op basis van wat ik zie op de toekomst,.. jc beliebers via de media bespelen kan iedereen.

Dit is toch echt me eigen mening, niet gekopieerd;)
1 -2
Eriksen11
Beliebers? Volgens mij bedoel je 'believers'. En het is een beetje gek om supporters van de FR en de ideeën van Cruijff en Jonk zo weg te zetten als een rare, sektarische groep. Dat bevordert een normale discussie niet.
Daarnaast is het net zo makkelijk om JC-haters via de media te bespelen en de FR in een negatief frame weg te zetten. Wat Arno Vermeulen dus de afgelopen vijf jaar heeft gedaan. Die bereikt daarnaast een groter publiek dan de column van Jaap de Groot.
0 0