Pot kon eindelijk weer genieten van Ajax

BVeenstra, 03-03-2016 om 14:50, 5584 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het had niet veel gescheeld of Menno Pot was afgelopen zondag in het café nabij de Amsterdam ArenA blijven zitten, waardoor hij de thuiswedstrijd tegen AZ (4-1) had moeten missen. Desondanks besloten de columnist en zijn vrienden toch het stadion in te gaan. En dat had hij niet willen missen, zo vertelt hij donderdag in Het Parool.

De laatste jaren is het spel van Ajax niet heel spectaculair, maar tegen AZ kwam daar de nodige verandering in, zo oordeelt Pot. 'Ajax joeg en toog voorwaarts. Ajax rockte. Meer dan een helft lang. Ajax voétbalde, maakte tempo, enthousiast en met een idee. En wij? Wij hadden het niet koud meer en geneerden ons, omdat we ons bijna hadden laten verleiden door kroegwarmte en de geur van bittergarnituur.'

De voetbalschrijver genoot met name van spelers als Arek Milik, Davy Klaassen, Nemanja Gudelj en Amin Younes. 'Wat hebben we gemekkerd, de laatste twee, drie jaar. Terecht ook. Wat deden we hier nog?', vraagt de scribent zich af. 'Maar wat is er eigenlijk geruststellend weinig voor nodig om het gevoel terug te laten keren en de harten weer te laten gloeien. Eén wedstrijdje maar, vijftig vurige minuutjes Ajax en we zijn blij als kleine jochies', besluit hij vol trots over 'zijn' club.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Robinjo1988
Eerst maar eens de komende wedstrijden afwachten..

Ik zie Frank Gudelj zomaar weer voor de verdediging zetten.
1 -5
De Ajax Ziel
Pas op, kritiek na 1 goede Ajax-wedstrijd wordt niet gewaardeerd :-)

Wat betreft columnist kun je afvragen of die nu eigen visie etaleert of dat-ie elk week maar wat raaskalt om deadline te halen.
0 -1
Robinjo1988
Ik zie het ja. Ach ja laat die opportunisten lekker. :)
0 -1
De Ajax Ziel
Ajax speelde zeker goede wedstrijd, maar dit is wel heel extreem opportunisme.
Zijn vorige column had meer inhoud en realisme.
0 -4
Dennish
@Rootje ben het helemaal eens met jouw. Dit seizoen hebben we veel beter voetbal gezien dan afgelopen paar seizoenen.
3 -3
Labanda
Ado thuis, roda thuis en heerenveen thuis waren redelijk leuke wedstrijden voor de winterstop. De rest was niet om aan te gluren.
Na de winter genoten van de vechtlust tegen feyenoord en tegen AZ afgelopen zondag werd voor het eerst echt heel goed gespeeld.
1 -3
..::Rootje::..
Ik heb leuke wedstrijden gezien hoor dit seizoen en ook goede.
AZ draaide de laatste tijd goed vandaar dat iedereen zo blij is waarschijnlijk. Was het tegen een De Graafschap of Cambuur, dan zo iedereen weer zeiken waarom er niet veel gescoord wordt of iets dergelijks.
De enige periode waar Ajax in een dip zat, in de Eredivisie, waren de wedstrijden net voor de winterstop en net erna. Verder heb ik mij prima vermaakt. In de Eredivisie dan...

Wel jammer dat ie niet gewoon in die café was gebleven..
4 0
IamLegend
dat gevoel heb ik ook aan de wedstrijd overgehouden, mijn ajaxhart met trots blijven dragen.

Trots op dit team van frank de boer. schrijf nooit een top trainer in wording af...
3 -4
Lazell
Een zwaluw maakt nog geen zomer. AZ speelde ons in de kaart door aanvallend te spelen, daar houdt Ajax van. Maar ik ben blij met die eerste zwaluw.

Ik ben zeer benieuwd of dit spel een vervolg kan krijgen. Ik zat samen met een kakkerlak die wedstrijd te kijken. Prachtig die jaloerse blik, maakte mijn dag.
1 -2
IamLegend
duhh dat weet ik ook wel. Ma dit is gewoon mooie westrijd los van al die minder goede wedstrijden kan ik gewoon oordelen dat ik trots ben op onze ajaxspelers. Onze ajax selectie kan het wel....
0 0
Ajaccus
Ik dacht eerlijk gezegd dat ze aan het begin van het seizoen dit stadium al zouden bereiken. Het Europese seizoen had er dan heel anders uitgezien. Maar ben blij dat het kwartje nu is gevallen. Ik hoop dat al de positieve reacties stimuleren om dit vast te houden en uit te bouwen. De huidige basis nog twee jaar vasthouden en dan gaan we echt weer mooie tijden beleven. Nu nog een balvaste gearriveerde spits halen waarachter de talenten minuten krijgen en de balans tussen transfers en een stabiele basis bewaken.
0 -1
..::Rootje::..
Ik hoop dat ze nog langer blijven. Zo een Klaassen en Veltman zijn echte leidertype's en die heb je nodig om jonge jongens te stimuleren.
Daarom hoop ik echt dat ze voor hun hele leven bij Ajax blijven, zodat ze jonge jongens kunnen motiveren en stimuleren, zoals Klaassen nu bij Van de Beek doet.
Ik zei het laatst al en ben er niet van afgeweken: Ajax moet dit team zo lang mogelijk bij elkaar houden en al het geld uit CL halen met hier en daar een transfer. Maar je beste spelers gewoon zo lang mogelijk proberen te behouden d.m.v. clausules.
0 -1
Sergibusi
Hoezo verwacht je van een selectie waarvan de meeste spelers pas net in de Eredivisie spelen. De meesten zijn rond de 20 jaar oud en die zijn gewoon wisselvallig. Die hebben tijd nodig om te groeien en die tijd verdienen ze ook. Kijk eens naar Vertonghen, Alderweireld, Suarez, De Jong, Blind, Anita. Allen ontstegen ze de Eredivisie op 23-24-jarige leeftijd. Wacht maar tot onze spelers die leeftijd hebben. Zelfs Klaassen is net 23 en kan nog zoveel beter worden.
0 -1
Bobo het Konijn
Het was hiervoor ook niet alleen maar slecht.
3 -4
trodat4030
Wat is slecht? Er zijn hier teveel mensen die denken dat winst gelijk staat aan een goede wedstrijd. Imo waren de uitslagen vaak niet slecht, maar het entertainment (dat is waar ík voor kijk) wel.
1 -3
3*stars*3
Dit was wel de beste 50/60min tegen een ''topclub''.
Vond ons 1e helft in beker tegen die kakkerlakken ook lekker ballen maar wat we zondag zagen, was heerlijk om te zien.
Vooral die positiewisselingen op middenveld waren dodelijk en niet voor niets dat Gudelj zich lekker voelde.

Aan Gudelj heb je imo als opkomende man meer, dan Bazoer.
Gudelj heeft een betere trap en de laatste duels heeft hij ook paar assists gegeven.
Bazoer wilt toch vaak schieten van 20meter, terwijl zijn traptechniek nog niet ''klaar'' is.

Het lijkt er inmiddels op dat Ajax een stijgende lijn heeft te pakken, lets hope so want het heeft erg lang geduurd.
5 0
De_Realist
Ik vind die vrije trappen van Gudelj zo vaak over alle spelers/het doel heen vliegen. Alsof hij voor harde ipv accurate vrije trappen gaat. Wat dat betreft vind ik Schone toch een fijnere vrije trappen nemer.
1 0
3*stars*3
Idd uit stand schieten kan idd beter.
Maar in de loop knallen, is hij wel goed in en heeft hij in Alkmaar vaak laten zien.
1 0
Truus de Bakker
Veel positieve geluiden hier. Ajax moet vooral zo blijven voetballen. Maar is voetbal niet een spel voor twee elkaar bestrijdende teams? Ajax heeft echt niet afgedwongen dat AZ zoveel ruimte weggaf en ook niet dat John vd Brom de boel niet omzette toen duidelijk werd dat AZ weggevoetbald werd. Dus niet alleen Ajax moet zo blijven voetballen maar ook de tegenstanders. Dan gaat het vast wel lukken met dat aantrekkelijke voetbal.
2 0
Lazell
Inderdaad. Tegen voetballende teams is Ajax vaak machtig.

Frank moet meer met 3-4-3 spelen als de tegenstander zich ingraaft, maar dat durft hij (nog) niet als de tegenstander met 3 aanvallers speelt.
1 0
Freddy Al
Ja zou dan wel met ruit op het middenveld moeten;Bazoer punt naar achter Klaassen punt naar voor.Ik vind 4-3-3 toch logischer
0 0
Lazell
Of hoe Ajax laatst speelde. Met Gudelj (zou ik Bazoer neerzetten) als halve centrale verdediger bij balverlies en controleur in balbezit.
0 0
Cesc87
Het is een mooi fenomeen, gelukkig kunnen worden van een goed spelend Ajax!
3 0
Ruff Rhythim
Dat is ook de reden waarom ik ooit supporter ben geworden van Ajax (scc sinds de jaren 80) en ik het dit seizoen gewoonweg niet meer kan opbrengen om erheen te gaan, verdere uitleg overbodig.

Net zoals velen was ik blij te zien met wat ik afgelopen zondag zag.

Echter, laat dat nu maar zien over een constante periode en laat het niet weer zo'n eenmalige gebeurtenis zijn zoals het de afgelopen jaren vaak het geval is geweest.
1 0
Ajaccus
Ik ben fan van Ajax omdat ze het doen met grotendeels zelf opgeleide spelers/jeugd. Daar wordt onder Frank de Boer de laatste jaren weer de nadruk op gelegd en dat vind ik top. Wat veel mede fans vergeten is dat er een onbalans was in leeftijd en ervaring en dat het proces om terug te komen naar een ideale situatie veel tijd/energie kost en pieken en dalen kent. Wat je nu ziet is dat de leeftijd en ervaring terugkeert in het team en dat het gevoerde beleid zich gaat uitbetalen. Daar stond vijf jaar voor en dat klopt ( give or take a few months) wel. Er zijn met dat doel lange contracten afgesloten met bepalende spelers en nu is het dus zaak het beleid voort te zetten. Goed afwegen wie er wel en niet weg mag en wat er achter aan talent groeit. Daarbij anticiperen op het feit dat iemand misschien toch gaat vertrekken en of dat gat intern opgevuld kan worden of dat je moet kopen. Die meneer uit Groningen gaat er nu voor zorgen dat het dan inderdaad spelers met meerwaarde zijn...
4 -1
Truus de Bakker
Dit seizoen zie je Klaassen en Veltman in de rol van dragende speler groeien. De onbalans wordt daardoor minder. Het is te hopen dat spelers zelf langer willen blijven. Als ze toch weg willen maar Ajax wil ze niet laten gaan dan wordt het team daar niet beter van. Een stoorzender of een niet gemotiveerde speler kun je missen als kiespijn.
0 0
..::Rootje::..
Waarom zouden ze weg willen, denk je?
Als Ajax hun gewoon ieder jaar een verhoging bieden of een beter contract dan blijven die spelers heus wel. Zeker als Ajax ieder jaar CL speelt. Dat moet dan niet moeilijk zijn, aangesien je met een ingespeelde en fitte selectie fluitend kampioen kan worden.
0 0
Truus de Bakker
Klaassen bijvoorbeeld zal zich na dit seizoen de vraag stellen of hij in de eredivisie is uitgeleerd of niet. Ik zou zeggen nog niet maar stel er komt een club langs zoals de Spurs of Bayern Leverkusen. Of Barca klopt voor Bazoer aan. Dat zijn moeilijke beslissingen.
0 0
Lazell
Eigenlijk zou je met het talent dat nu eraan zit te komen en het geld dat we kunnen uitgeven, de komende 5 jaar ontzettend kunnen groeien. Bij het vertrek van een dragende speler staat er bijna op elke positie een jeugdspeler klaar en met het geld op de bank hebben we de mogelijkheid om kwaliteit/ervaring toe te voegen. Met dit geld op en een nagenoeg positieve financiële huishouding bij het missen van CL, hoef je je spelers niet te verkopen (mits ze inderdaad lang genoeg vast liggen).

Waar ik me wel zorgen over maak is het aankoopbeleid. Dit is vrij matig. Om de ideale mix van ervaring en talent te hebben, moet je af en toe een goede ervaren speler halen. Ik denk niet dat Overmars de kwaliteiten bezit om dit uit te voeren, maar ik laat me graag verrassen. Er werd nou niet bepaald naar de scouts geluisterd, dus ik blijf sceptisch wat betreft het aankoopgebied. Maar misschien bestond de scouting ook uit hansworsten voordat Veldmate kwam.
0 0
Truus de Bakker
Ook Brands heeft een lange lijst spelers die niet brachten wat ervan verwacht was. Het blijft voor een groot deel god zegen de greep. Dit seizoen lijkt het geluk een beetje aan de kant van Overmars met Younes, Gudelj en Milik. Denk dat je er gewoon van uit moet gaan dat van elke 2 spelers die je haalt er 1 mislukt. Kijk naar de aankopen van van Geel. Ook daar zie je hetzelfde beeld.
0 0