VI: 'Terughalen oud-Ajacieden geen succes'

SJvanveen, 03-02-2016 om 17:17, 5074 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Volgens Voetbal International is het terughalen van oude bekenden bij Ajax nauwelijks een garantie voor succes. John Heitinga keerde aan het begin van het seizoen terug op het oude nest, maar de publiekslieveling kondigde onlangs zijn afscheid aan als voetballer, mede door een gering aantal speelminuten in de hoofdmacht van de Amsterdamse club. 

Het weekblad ziet naast Heitinga nog veel meer spelers die niet slaagden nadat zij terugkeerden in de hoofdstad. Zo analyseert VI aanvallers Ryan Babel, Mido, maar ook voormalig voetballers als André Ooijer, Edgar Davids, Kenneth Perez en Olaf Lindenbergh. 

Zelfs Jari Litmanen, die zijn tweede periode bij Ajax kende tussen 2002 en 2004 en daarin onder meer de kwartfinale van de Champions League haalde, wordt genoemd omdat hij, mede door veel blessureleed, nooit zijn kwaliteiten helemaal kon waarmaken in die tweede periode. 

Op VI Premium is de hele analyse te lezen. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sazzz
Het is toch ook niet zo vreemd dat ze mislukken als ze terugkeren om min of meer af te bouwen. De meesten zijn dan ook niet direct fit ofzo
0 0
Bazenvan95
Dat van Davids is echt onzin, hij kwam halverwege het seizoen 06/07 en sindsdien verloor Ajax met hem in de basis niets.. Dat seizoen erna brak hij zijn been en 2e helft met hem erbij ging het opnieuw stukken beter.. Sneijder ging bovendien met Davids en Gabri in zijn rug pas echt shinen, waarmee hij zijn transfer naar Madrid verdiende. Wat roet in het eten gooide was Van Basten die niet door 1 deur kon met Davids wat resulteerde in 1 klote seizoen(zonder Davids) van 'pannekoek'.. Davids zijn comeback was gewoon sterk.. Ooijer en Lindenbergh hadden trouwens nauwelijks gespeeld bij Ajax en waren daar slechts opgeleid.. dat lijkt dus pure opvulling voor deze stelling
2 0
WinstonWeed
Eten in het roet..... :)
1 0
Bazenvan95
Hahah correctie
0 0
rss-dion
Vond babel echt prima spelen. Ajax werd kampioen en werd 3e in de poul met real, dortmund en city. Babel hadden ze moeten houden, want die had net die ervaring die we missen voorin, plus dat die een bal bij zich kon houden omdat die fysiek goed was. Waarom babel weg moest is me nog een raadsel.
1 0
De Baarsjes
Nee ik zou de deur dichtgooien als het duo Ibrahimovitch-Suarez zich nu zou aanmelden haha
1 0
Bazenvan95
Goed voor de kleedkamer, maar ze lopen de ontwikkeling van Younes, el Ghazi en Milik in de weg.. Ook zijn ze niet de snelste meer en voeren ze hun taken niet goed uit..
0 0
4xbestevaneurop
Maar Witschge was elke knaak waard dankzij zijn hooghouden ;)
2 0
Duif63
Ik kan er nog wel een paar opnoemen waar hun terugkeer bepaald geen succes was. Frank Verlaat bijvoorbeeld, en Aron Winter en Richard Witsche was ook zonde van het geld. Toch zijn er ook genoeg waar het wel goed uitpakte. Bij Cruijff en Rijkaard natuurlijk, maar ook het terughalen van Henk Groot, Arnold Mühren, Ronald de Boer en Michael Reiziger om er maar een paar te noemen was zeker een succes.
0 0
BlueDuke
Reiziger en Ronald, waren dat niet na verhuur periodes? Of zijn ze op op latere leeftijd ook teruggekomen? Kan me dat namelijk niet herinneren (maar ik word ook dagje ouder) en vind wel wezenlijk verschil.
1 0
Duif63
Reiziger was inderdaad verhuurd en werd door van Gaal na zijn terugkeer omgeturnd tot rechtsback. Ronald de Boer was verkocht aan Twente en werd ,ook door van Gaal, in de winterstop van het seizoen 91-92 of 92-93 dat ben ik ff kwijt, teruggekocht.
1 0
suske
Bij Henk Groot moet je volgen mij al denken aan de jaren begin 1965. Was even naar Feijenoord gegaan. Kwam binnen twee jaar weer terug.
0 0
wladimir
Reiziger en de Boer zijn daarom niet te vergelijken met Aron Winter, Richard Witsche, Edgar Davids en Jari Litmanen. Die waren niet meer zo goed als toen ze vertrokken. Wel hebben ze nog iets bijgedragen.

Rijkaard en Cruijff keerde terug in een super goed elftal.

Heitinga was gewoon al een paar jaar niet meer fit.
2 0
Prethoofd123
Kaas en aardappel
0 -1
Joseph
Het is heel simpel, hebben ze nog kwaliteit en zijn ze fit, succes. Zo werkt het bij elke speler, zijn ze echter bekend met Ajax zoals een Frank Rijkaard, extra succes..

0 0
Yo
Kijk de reacties, ik kan zelf ook reageren, ik erger me altijd dood aan al die PSV,ers onder Ajax berichten, zie skietje wille en luuk guardado
0 0
ram
Kun je in het Nederlands uitleggen wat je bedoelt?
0 0
Tpes
Met Davids in de basis verloren we bijna geen wedstrijd VI..
2 -1
wladimir
Werden we dat seizoen niet 2e op een doelpunt achter PSV, terwijl AZ het kampioenschap dat seizoen het meest verdiende?
0 0
ram
Davids was inderdaad gewoon een baas toen ie terugkwam. Middenveld Gabri-Davids-Sneijder: heerlijk!
3 0
ram
Lindenbergh? Die heeft toch maar één periode bij Ajax gespeeld?

Maar het zegt wel wéér iets over Ajax. Wederom: puur amateurisme.
We kunnen niet scouten dus halen we spelers terug die we al kennen. Dan denken we dat we ze niet hoeven te scouten; maar dat moet dus wél. Een speler die vroeger top was, kan nu totaal kut zijn. Voldoende voorbeelden.
1 -1
OntlastendeMiddenvelder
Speelde hier ook in de jeugd, geloof ik.
0 0
ram
Hmm, ja, kan wel. Ik zie dat niet echt als 'terugkeren'. In mijn ogen moet je dan echt in het eerste gespeeld hebben, maar goed. Doet er niet toe.
1 0
OntlastendeMiddenvelder
Mee eens hoor.
0 0
ram
Snap ik :)
0 0
Jeppe
Babel en Davids vond ik toch echt wel goed spelen hoor, Davids had meer kunnen spelen als hij geen blessures had.
Litmanen vond ik ook heel redelijk en belangrijk voor het team toen, was alleen zoals vaak in zijn carriere vaak geblesseerd.
3 0
Suarez16_
Dan noem je er ook een paar zeg Lindenbergh, Mido, Babel en Perez. Die waren in hun eerste periode ook niet de beste van Ajax. Verder vond ik Davids gewoon prima in z'n 2de periode, maar ze baseren het waarschijnlijk op geen kampioenschap. Litmanen deed het ook goed in de minuten die hij speelde, maar was veel geblesseerd. De echte (ex-)wereldtoppers als Sneijder, Huntelaar en Suarez zouden wel wat toevoegen in de toekomst op latere leeftijd, maar die zijn niet veel terug gekomen denk aan Bergkamp, Seedorf, Van der Sar, Kluivert en De Boer's, dus dan is het ook niet gek dat middelmaat als Mido en Lindenbergh geen succes was.
0 0
wladimir
Frank de Boer wilde als speler terugkeren. Danny Blind weigerde dat destijds.
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Mido was geen middelmaat. In zijn eerste periode was hij soms subliem, alleen nog wat jong. Bij Tottenham was hij een ster. Zeker geen middelmaat.
2 0
Suarez16_
Het is een constatering van likmevestje. Alle namen die terug kwamen waren toen middelmaat op Davids, Babel en Litmanen na die ondanks hun blessures prima speelde als ze speeltijd kregen. Kijk als het nou een lijstje was met De Boer, Overmars, Kanu, Zlatan, Seedorf en Chivu en ze waren allemaal als Heitinga geëindigd dan kun je het constateren. Niet dat je het baseert op spelers als Olaf Lindenbergh en Kenneth Perez die sowieso nooit toppers waren.
0 0
Suarez16_
Nee bedoelde meer de Mido met 10 kilo teveel die terug kwam. Dat was middelmaat. In z'n eerste periode natuurlijk niet. Kijk als ze nou Bergkamp voor 2 jaar terug wisten te krijgen krijg je in principe een topper terug die 10 jaar met de absolute top heeft meegedaan. Mido was toen al 10 kilo te zwaar en had al niks meer gepresteerd een paar jaar, dus dat dat niet "succesvol" was was logisch. Van zulke namen lust ik er wel een paar, maar ik bedoelde echt de jongens die alles hadden bereikt zoals Seedorf en Bergkamp.
0 0
Suarez16_
En daardoor de 2de periodes geen succes waren de laatste jaren.
0 0