Column: Overmars geeft eigen falen toe

SamVR, 05-01-2016 om 15:20, 20561 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Een wijdverbreid misverstand onder mensen die Ajax volgen, is dat Hans van der Zee bij de Amsterdamse club het hoofd van de scouting is. Dat is hij niet. Van der Zee bekleedt die functie al jaren niet meer. Sinds Marc Overmars op 1 juli 2012 is aangesteld als directeur, is Overmars bij Ajax het hoofd van de scouting. Niet Van der Zee, maar Overmars is dus degene die vanaf 1 februari taken inlevert bij Henk Veldmate, de kersverse hoofdscout van Ajax.

Met de aanstelling van Veldmate geeft Overmars zijn eigen falen als hoofd van de scouting toe. Dat vind ik verstandig. In 2013 zei Overmars nog het volgende over scouten: 'Qua scouting hebben we Zuid-Amerika laten varen, omdat rechten van spelers vaak in het bezit van meerdere mensen zijn.' Die uitspraak staat in schril contrast met de woorden van Overmars afgelopen maandag, bij de presentatie van Veldmate: 'Zijn komst betekent een kwaliteitsimpuls voor onze scouting en die is nodig. Henk heeft een goed netwerk, nationaal en internationaal. Ik denk dat hij voor ons bijvoorbeeld ook veel kan gaan betekenen in Zuid-Amerika.'

Van der Zee en de internationale scouting van Ajax hebben de afgelopen jaren wel degelijk spelers aangedragen uit Zuid-Amerika, maar zij werden daarbij structureel genegeerd door Overmars. De directeur en de technische staf van het eerste elftal hebben vooralsnog de voorkeur gegeven aan spelers uit met name de eredivisie en Scandinavië, waar scout John Steen Olsen wel serieus wordt genomen. De internationale scouting is verder volledig gepasseerd bij het besluit van Overmars en de technische staf om uit het buitenland spelers als Niki Zimling (advies van Morten Olsen) en meest recentelijk Yaya Sanogo (advies van Arsene Wenger) te huren.

Typerend voor de relatie tussen het scoutingsapparaat en Overmars is het feit dat de scouts maandag via de media moesten vernemen dat Veldmate de scouting aan gaat sturen. Overigens kennen Overmars en Veldmate elkaar al jaren. Zij hebben een gezamenlijk verleden bij Go Ahead Eagles en sindsdien goed contact. Ik hoop dat Overmars na de komst van Veldmate bereid zal zijn naar het volledige scoutingsapparaat te luisteren. Alleen in dat geval zal de komst van Veldmate structureel wat veranderen aan het aankoopbeleid van Ajax.

Sam van Raalte (Twitter: @SamRaalte | e-mail: S.vanraalte@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
De Ajax Ziel
Vaag is of een scoutingsapparaat in Zuid-Amerika of Verweggistan überhaupt iets bijdraagt aan eigen Amsterdamse clubcultuur, die de beste voetballers van de wereld heeft voortgebracht. Nee dus.

Leer ClubCultuur AFC Ajax kennen en waarderen..
http://deajaxziel.com/afc-ajax-en-clubcultuur/

WIJ zijn Ajax Amsterdam.

0 0
Jan Doedel
Overmars moest wat mij betreft eruit maar er is dus nog hoop voor hem! Grote klasse om je eigen functioneren aan de kaak te stellen zouden meer bij Ajax moeten doen!
1 0
IamLegend
Overmars hoeft niet op te rotten van mij, maar dit kun je niet normaal noemen. Gelukkig heeft die zelfreflectie, en hopelijk leert die beter om naar mensen te luisteren.

Benieuwd hoeveel Zuid Amerikaantjes via ajax aan de bak gaan komen...
1 0
Ajax412
Overmars moet opflikkeren
1 -2
DHsuarez16
Het probleem is gewoon duidelijk.
Tegen kleine clubjes is het feest, maar mag het?!? Het is Ajax! Tegen grotere clubs is het huilen... Waarom?

Eigen talent is prima en leuk, maar daarmee neem je gewoon genoegen met middelmaat.
Wanneer je het duo Veltman en Riedewald heilig verklaart, neem je genoegen met foutjes en een trage opbouw (vooral Europees).

Wanneer je als Ajax je portemonnee niet durft te trekken, staat er een wisselvallig elftal op de mat zoals deze er nu staat. Dit is ingezet tijdens de 'Fluwelen revolutie'. Op dat moment stond er een Europees waardig elftal met toppers als Vertonghen, Aldeweireld, Eriksen en ga zo maar door. Ook jongens die vroegtijdig gehaald zijn, maar wel genoeg kwaliteiten hadden voor spelers als de gekochte Suarez, Huntelaar etc.

Wat staat er nu? We moeten het doen met een gekochte Sinkgraven, leuke vent maar absoluut nog niet klaar voor het grote werk (Rapid Wien). Meest ervaren speler is Cillessen en Klaassen, laatstgenoemde kan ook zijn niveau niet constant houden. De weg naar beneden is allang ingezet, maar men houdt zich liever vast aan de idealen van Cruijff en te tijden van vroeger. Bij Ajax durven ze dit niet onder ogen te zien.

Het is toch geen toeval dat PSV in een relatief sterke poule gewoon overwintert, puur en alleen omdat zij hebben geïnvesteerd in mannen die er gelijk kunnen staan (Guardado, Moreno, De Jong). In elke linie staat daar een persoon waar je als tegenstander rekening mee houdt. Wat hebben wij? 5 miljoen uitgegeven aan Gudelj, die weliswaar zijn duels wint, maar zijn broek volschijt als hij een pass naar voren moet geven. Het wordt schrijnend als De Boer met zijn uitspraak over Sanogo "Hij maakt stappen, we zijn positief over zijn ontwikkeling" nog meer afstand creeërt naar de supporters die zich nu nog minder serieus genoemen voelen.

Inmiddels wordt het langzaam ook voor de buitenwereld duidelijk dat er een stel eigenwijze ego's rondlopen bij Ajax die verantwoordelijk zijn voor de neerwaartse spiraal. Een feit wat je met je ogen dicht nog niet eens kan ontkennen. Tegenwoordig moeten we het doen met een 4-0 tegen een hopeloos Heerenveen.. Noem me een pessimist, een kakkerlak omdat ik geen cruyff-adept ben of wat dan ook, maar ik durf de realiteit wel onder ogen te zien.
2 0
Sterretje73
Je bent gedeeltelijk realistisch maar praat ook onzin. Ook Cruyff ziet in dat er ervaring nodig is en heeft nooit geroepen dat je met alleen maar onervaren jeugd en halfwas aankopen moest gaan spelen. Weet echt niet waar jij die kul vandaan haalt. Men heeft alleen alles gedaan om JC dwars te zitten door financieel duurdere maar veel betere aankopen van hoger hand te blokkeren en de onervaren managers maar te laten zweven zonder zelf als sterke ruggengraat te fungeren. Hoop dat je dit kunt begrijpen en dan je betoog wat realistischer wilt herzien. Dank u..
1 -1
3sterren
Het vermogen om gemaakte fouten te kunnen toegeven is slechts gegeven aan een klein selectief groepje managers/bestuurders...
Dat Overmars nu inziet dat de ingeslagen weg voor wat betreft de scouting niet de juiste is, stemt mij op dit punt hoopvol voor de toekomst.
Langs de kantlijn brullen dat hij er niets van kan, dus moet oprotten, is wel heel erg gemakkelijk. Meestal wordt dit geroepen door personen die maatschappelijk gezien geen enkele rol van enige betekenis spelen. Ze kunnen zich beter focussen op hun eigen carrière, als ze die al hebben.
Met het toegeven van zijn fouten vind ik Overmars momenteel een hele grote vent.
1 0
CvE
Sorry maar ik ben het totaal niet met je eens. Overmars is hier echt géén grote vent.

Nu zijn tegenstanders weg zijn bij Ajax en nu durf ie opeens aan te geven dat ie het niet kan. Maar toen hij onder druk stond in december hebben we niks gehoord hierover. Althans niet van hem.

In het gewone bedrijfsleven als je faalt in je functie, dan wordt je ontslagen. Maar op een of andere manier weet ie toch in functie te blijven.Het lijkt wel of ze zijn functie als een traineeship zien, waar je met vallen en opstaan beter wordt.

Ajax is geen klein bedrijfje, het is/was de mooiste club ter wereld. Opzouten met die kerel.

Hoe kan dit? Hoe kan Ajax zijn falen blijven accepteren.

Door de vakantie ebt al het ongenoegen van ons supporters over de gang van zaken een beetje weg. Maar 0
0 0
3sterren
Ik heb respect voor je mening, maar betreur het ten zeerste dat je zelf bij een bedrijf werkt waar je kennelijk geen fouten mag maken, zonder direct te worden ontslagen.

Waar gewerkt wordt maakt men nu eenmaal fouten, waar hard gewerkt wordt maakt men nog meer fouten.
Ik ken mensen die nog nooit een fout hebben gemaakt...

By the way, fouten maken is heel menselijk. Het toegeven van fouten niet altijd.
0 0
CvE
In principe ben ik het ook wel met je eens. Alleen vind ik persoonlijk, en ik denk veel ajaxieden met mij, dat het leerproces voor overmars allang voorbij is. Hij is naar mijn mening te
licht voor deze functie. En laten we eerlijk zijn, Hij is misschien voor zijn carrière gezien, te vroeg bij Ajax gekomen. Ik vind dit , als cruyf aanhanger, ook gewoon een fout van het team cruyf om hem voor deze positie te benaderen. Ik denk dat onze eeuwige nummer 14 hier toch een inschattingsfout heeft gemaakt.

Wat er nu helaas gebeurt is dat alle tegenstanders (of weggestuurde
professionals) van het plan cruyf nu terugkomen bij de jeugdopleiding en bij Ajax. Er is niks waarop je kan baseren dat zij het nu wel waar kunnen maken. Het enige wat je wel kan zeggen is dat het voorstanders zijn van kamp Overmars-Bergkamp. Het blijft een in en in trieste zaak.
0 0
3sterren
Waarin een kleine man groot kan zijn...
0 -1
De Stift
Toch is scouting abnormaal moeilijk bij Ajax. Een speler moet niet een beetje, maar veel beter zijn dat wat er in de jeugd rondloopt. Ik kan me de discussie rondom Maher nog wel goed herinneren. Bijna iedereen op dit forum verklaarde Ajax voor gek dat het Maher naar PSV liet gaan. Alleen kozen Overmars en De Boer op dat moment voor Klaassen. Die speelde in de jeugd, had een ellenlange blessure gehad en nog niets gepresteerd. Een enorm risico, alleen bij Ajax hoort: de jeugd gaat voor. Achteraf is gebleken dat deze keuze fantastisch is geweest: Maher worstelt bij PSV en Klaassen is aanvoerder bij Ajax.

Kijk je naar de selectie van dit seizoen, dan vraag je je ook af voor welke positie Ajax dan een betere speler had moeten scouten. Ja, in de spits misschien. Toch heeft Ajax daar met Milik en Zivkovic al prima talenten. Spelers boven dat niveau, haal je zomaar niet naar Ajax. Ook een Suarez was in zijn eerste jaren bij Groningen nog niet klaar geweest voor Ajax. DIe moest zich eerst ook nog ontwikkelen.

De grote vraag is: kan de scouting spelers vinden die er bovenuit steken bij andere clubs -zoals Suarez destijds bij Groningen- maar nog niet zijn opgevallen bij de kapitaalkrachtige andere clubs? En kan Ajax dan die spelers halen? Of moet Ajax verder op de ingezette weg, door vooral jonge talenten te halen, zoals Bay, Cerny, etc?

Dit seizoen heeft Ajax overigens met Dijks, Gudelj en natuurlijk vooral Younes prima spelers binnengehaald. Heitinga valt wat tegen, maar dat was een gok en dat wist iedereen. Sanago is een paniekaankoop geweest, maar dat is ook de enige slechte aankoop geweest. Aan de andere kant: hij is gehuurd dus ook zo weer weg.

Ga er maar eens aan staan: een complete veelscorende spits naar Ajax halen, die als aanspeelpunt kan dienen en ook nog eens een individuele actie heeft en een mannetje uit kan spelen maar nog niet begeerd wordt door de Europese (sub)top.
2 -2
WinstonWeed
Elk normaal denkend mens wist dat Heitinga echt niet meer kon. Dus dat noem ik geen gok. Dat noem ik tegen beter weten in en vriendjespolitiek, je zin doordrijven.
2 0
tonny
Oprotten overmars met de hele kliek
6 -4
4xbestevaneurop
Met een verleden bij Arsenal en barcelona zou je toch denken dat je daar wel wat meer had kunnen de afgelopen jaren dan Sanogo en Onana. Had die Cuenca en Bojan nog wat jaartjes gehouden dan was de aanval de afgelopen jaren een stuk leuker om te zien geweest.
Een spits moet vind ik altijd snelheid hebben, Milik kan je nooit diep sturen als hij een keer ruimte achter de verdedigers heeft. Dolberg is 1.90 maar heeft bijv. wel snelheid.
Als Tete en Bazoer nog 2 jaar blijven en er voorin meer scorend vermogen bijkomt en het liefst nog wat ervaring dan kan Ajax met de aankomende talenten zoals vd Beek en Nouri en Dolberg over 2 jaar een prachtig team hebben.
1 -2
suske
Je kunt het goed uitleggen maar het snijd geen hout wat je zegt. Er moeten op Europees niveau maatregelen worden genomen. Want zolang men in Engeland-Spanje Rusland Italië exetra onze talenten kunnen weg kopen. Zal er niets veranderen aan de huidige situatie. Ajax is een van de weinige clubs in Europa die financieel gezond is. Of vind jij het goed dat Barcelona zie berichtgeving op een dag na dat ze een straf hebben uitgezeten. 77 nieuwe contracten sluit met spelers die ze ten tijden van hun straf periode al hadden binnen gehaald alleen een getekend contract ontbrak nog om dat niet was toegestaan. En sinds 1-1-2016 wel mocht.
Zolang dit soort praktijken en toestanden de boven toon voeren is Ajax kansloos om een goed elftal te bouwen. Waar wij als Ajax financieel gezond zijn en 100,mlj op de bank hebben . Zijn het toch Clubs met honderden miljoenenschuld. Die onze talenten weg kopen. Zie Engeland Spanje extra.
1 0
Pettersson1963
Cuenca en Bojan wilden niet nog een jaar op huurbasis voor Ajax spelen. Beide heren wilden terug naar Barcelona en hielden alle opties open om de stap naar een grotere competitie te maken.
2 -2
ambtenaar
Heb net weer ff naar Bojan gekeken maar verliest toch echt veel ballen.
4 0
JPC40
en bij die reden vindt ik ook wel dat Marc zijn functie ter beschikking moet stellen, maar die ballen heeft Marc niet.
3 -4
JubbegaAFCA
en de vd Zee, werkt die nog als scout bij Ajax? wat voor spelers heeft hij naar ajax gehaald?
1 -1
flasher93
farfan naar PSV, geen idee wie bij Ajax. Kerlon miss? :p
0 -1
DappreStryder
Van de Zee had een positief advies over De Zeeuw en El Hamdaoui. Van de spelers die gekocht zijn dan. Hij had waarschijnlijk meer positieve rapportages over spelers, maar daar deed de club niks mee.....
0 0
flasher93
Okee, maar goed. Kopen bij AZ kan Overmars ook. Als hij alleen met zulke dingen kwam haha.. Ik ben wel benieuw naar goede namen die het daarna wel ergens anders op redelijk niveau gemaakt hebben.
1 -1
behangdelul
Lijkt mij heerlijk, al die jaren geld verdienen en je enige inbreng zijn twee spelers van 30km verderop :P
1 0
flasher93
haha, ja dan snap ik wel dat Overmars het overnam haha.
0 -1
davidoff
het kwartje is eindelijk gevallen en we gaan eindelijk weer met genoegen richting de arena........Damn , wat hoop ik op het moment dat ik dit serieus ooit weer eens kan vermelden.
0 -2
ajaxinho
Komt zelden of nooit.
We zullen incidenteel genieten van een top selectie van jong en oud.

Jonge talenten worden vroeg in de opleiding al weggelokt.
Oude vedetten kunnen we niet betalen of willen niet meer terugkomen.
1 0
carel romijn
Het is niet de eerste fout van Overmars. Deze man heeft de klasse niet om een leiding gevend bestuurder te zijn. Jammer genoeg is hij niet de enige bij AJAX.
Deze club verdiend een beter en betrouwbare leiding.
5 -1
Truus de Bakker
Ja want de fans zijn zo trouw als honden. Hahaha.
0 -4
grapje
Zoals gewoonlijk slaat je reactie weer is nergens op.
0 0
je
Ji niet ji valt de grootste icon van de club af
2 -1
DappreStryder
Overmars is wel al een hele verbetering ten opzichte van veel voorgangers... Van der Boog of zo was nog slechter voor de club.
1 -3
wladimir
Van der Boog heeft Martin Jol aangesteld, omdat Co Adriaanse heeft afgezegd. Dat jaar eindigde Ajax 2e achter FC Twente met meer punten dan ooit onder Frank de Boer zijn gehaald. Het jaar erop heeft Ajax zich via de voorronde voor Champions League gekwalificeerd. In de winter heeft hij Jol eruit geflikkerd en Frank de Boer als interim aangesteld. Volgens mij heeft hij zelfs besloten Frank de Boer definitief hoofdtrainer te maken.

Natuurlijk heeft hij toegestaan dat Jol vriendjes als Verhoeven, Atouba, Mido en nog een paar anderen binnenhaalde. Vanaf van der Boog heeft Ajax zowel financieel als sportief uitstekende resultaten behaald. Van der Boog liet ook z'n oren hangen naar de trainer, maar was communicatief in ieder geval vaardig genoeg om geen plee figuur te slaan op TV. Overmars is echt een drama.
2 -2
robertomalone
Tijd heelt alle wonden hè. Zoals jij het stelt was Van der Boog zo slecht nog niet..... Pfff
2 0
gofee
JC heeft de afgelopen periode zelf voor gedragen, Overmars, vd sar, rvc etc

3 -1
wladimir
Henk Veltmate is dus een vriendje van Overmars. Daarom wordt hij aangesteld. Marc Overmars gebruikt zijn functie om vrienden en familie te helpen. Hij is een beetje een Martin Jol. Dick Jol was alleen geen slechte trainer. Marc Overmars wel een heel slechte TD. Het wordt tijd FdB de absolute macht grijpt binnen de club. Dat kan aankomende zomer als hij z'n 5e titel in 5,5 jaar heeft binnengehaald.
1 -12
De natte dwijl
Dick is dat die andere broer van Cock en Martin?? Sjonge jonge zeg...
3 0
Raydo
Dick Jol was inderdaad geen slechte trainer. Hij was überhaupt geen trainer.
9 0
Flarkow
Hahaha scherp vriend!
0 0
Sjaakvaak
Volgens mij heeft Veldmate zijn capaciteiten al meer dan eens aangetoond.. En lijk het me ook sterk dat De Boer opeens "absolute macht" kan pakken door nog een kampioenschap binnen te halen. Los van dat je dat natuurlijk ook niet moet willen.
1 -1
wladimir
Veldmate heeft zijn capaciteiten aangetoond bij Grunn. Dit is Ajax. Frank de Boer heeft al best veel macht. Denk je dat Mike van der Hoorn, Nick Viergever, Nikki Zimling en Daley Sinkgraven uit de koker van Overmars zijn gekomen?

Dennis Bergkamp, Marc Overmars en Edwin van der Sar dansen naar de pijpen van Frank de Boer, maar voegen niets toe. Wim Jonk was weleens tegen en is nu dus weg.

Frank de Boer heeft veel fouten gemaakt. Toch is en blijft hij op dit moment de beste coach voor Ajax. Hij pakt titels en geeft eigen jeugd een kans.
3 -2
gebruikersnaam
Waar het bij Overmars toch vooral steedsmis lijkt te lopen is in de communicatie.
4 -1
mingjen_tk@hotmail.com
Hiermee is in feite een brevet van onvermogen afgegeven aan Overmars.
4 -4
strafschop
'In 2013 zei Overmars nog het volgende over scouten: 'Qua scouting hebben we Zuid-Amerika laten varen, omdat rechten van spelers vaak in het bezit van meerdere mensen zijn.' Die uitspraak staat in schril contrast met de woorden van Overmars afgelopen maandag"

Anno 2016 is die situatie in vergelijking met 2013 geminimaliseerd. Sinds 1 mei 2015 is '3rd party ownership' verboden door de FIFA. Alle in 2015 nog gerealiseerde contracten lopen uiterlijk 30 april 2016 af. Dan zijn alleen alle nog lopende 3e partij contracten gesloten voor 1 januari 2015 nog geldig.
8 0
HeinJan
Heel scherp.
1 -1
RusselWestbrook
Fijn dat er hier nog mensen zijn die niet vanuit de onderbuik reageren.
2 -3
swabs
Dit noemt men een Column??
7 -5
Kuffour
Waarom niet? Een mening op basis van info.
2 0
fanforeffer
Overmars en eigen fouten toegeven zijn 2 totaal verschillende dingen.
2 -1
eros
Hopen op het beste dan maar,....
2 0
gofee
Hij is wel gekomen op voorspraak van ene JC. ,!!
8 -1
Duif63
Inderdaad, net als vd Sar, van Wijk, van Duijvenbode etc. maar dat vergeten de meesten hier liever.
8 -1
Kuffour
En allemaal hebben ze zich tegen de uitvoerders van Plan Cruijff op De Toekomst gekeerd. Cruijff heeft zijn vertrouwen in de verkeerde mensen (Overmars, Sar, RvC, etc.) gestoken. Ook Cruijff heeft dus gefaald.
3 0
gofee
Dat bedoel ik dus, hele volksstammen op deze site hebben echt een heel kort geheugen.
Maar JC heeft ook nooit gereageerd op de mensen die hij zelf heeft uitgekozen en nu ook door hem bij het grof vuil worden gezet. Wanneer steekt hij eens de hand in eigen boezem ? Doet ie niet want hij is zelf maar erg gauw weg gegaan voor dat iedereen het door heeft dat ie zelf ook volledig gefaald heeft. Het is een meester om vooral anderen de schuld te geven
2 -1
robertomalone
Wat een ongelofelijke bull. Omdat iedereen hierboven Overmars afrekent, had Cruijff dat ook moeten doen? Het siert juist de instelling van Cruijff dat hij vertrouwen gaf aan mensen. Hij had al vantevoren aangegeven dat de door jou genoemden ondersteund moesten worden. Dat is/zou gedaan worden door een ervaren interim directeur en dito RvC. En Cruijff maar denken dat ze als team sterker zouden worden. In dat opzichte is Cruijff te goedgelovig geweest. Ajax is nog steeds een club met overheersend "kleine meneertjes". Voor een visionair is de club gewoon niet sterk genoeg.
1 0
Ewald
Tonnen verdienen, falen en gewoon lekker doorgaan. Is een apparte wereld. Ik werk voor een klein bedrag en sta op straat als ik faal, op mn werk
5 -3
afca95
Nu nog zijn contract inleveren!
5 -7
je
Als je faalt mag je blijven zitten en als goed werk aflevert moet je eruit.
12 -7
Truus de Bakker
Daarom handhaven we jou hier.
7 -4
je
ga je nou grappig worden ik vindt het wel leuk
ji bent altijd lang van stof en serieus hou dit vast he .

Een nieuw account Moses d
1 -2
Ajacied1989
Overmars geeft eigen falen toe. Overmars leert van fouten. Het kan allebei.

Ik weiger Overmars keihard af te branden. Gewoon vanwege het feit dat een schande is dat men hem heeft aangesteld. Dat is pas falen. Het is hem in alle redelijkheid nauwelijks aan te rekenen dat-ie zo gefaald heeft. Hij is als het ware aan z'n lot overgelaten, terwijl VdSar wel een mentor meekreeg.
12 -4
Yoyoyoyo
Hij wist anders donders goed hoe het werkt op dat pluche.
je tegenstanders uit de weg ruimen, iedereen met een andere mening ontslaan, en structureel iedereen negeren terwijl je hun functies ook overneemt.
3 -2
3*stars*3
JC had het een tijd geleden over ex (buitenlandse) spelers betrekken in scouting.
Dat lijkt mij een heel goed idee.
Zo'n Escude, zou perfect zijn als hij wilt, om ons te helpen aan Franse pareltjes.
In Ligue2 loopt genoeg rond bij clubs als Le Havre (Pogba, Mahrez) of een Auxerre (Haller), die ons kunnen versterken.
Galasek voor Tsjechisch talent, O'Brien in VS, Dani in Portugal, Kanu Nigeria (Nigeria U17 werd trouwens WK), Gabri Spanje etc.

Dat constant maar geilen op Scandinavië, word je toch ziek van?
Voetbalwereld is veel groter als fucking NL en Scandinavië.
8 -2
MosesD
Eens. Maar ook hier geldt, niet elke ex-topspeler is een goede scout. Ook dat is toch een vak. Petterson droeg bijvoorbeeld Sana aan........
2 0
3*stars*3
Pettersson1963 praat wel vaker onzin ;-)

Nee maar ff serieus, tuurlijk is niet elk oudspeler een goede scout maar wij konden destijds allemaal ook zien dat Sana geen rechtsbuiten was want alle videomateriaal die je kon vinden over hem, zag je hem vanaf links/middenveld spelen.

Een oudspeler kan een speler voordragen en dan moet de scout de finaleoordeel over vellen.

Ibra werd volgens mij door Steen Olsen getipt en Beenhakker ging ff voor de finaleoordeel en was overtuigd van wat hij zag.
Don Leo was trouwens de laatste die in 1 transferperiode, echt 4 toppers voor Ajax binnen haalde met; Ibra, Maxwell, Mido en Trabelsi.

Dat 2 van de 4, daarna hun carriere verneukt hebben doet er niet to maar voor Ajax waren ze echt top.
1 -2
Bensco
ronald de boer droeg duarte aan :\
0 0
Lazell
Nee niet elke speler is een goede scout. Maar ik vraag me af hoe lastig het is om absolute toptalenten te scouten. Kijk naar Nouri bijvoorbeeld, elke blinde ziet dat Nouri een absoluut toptalent is.

Ex-voetballers kunnen over het algemeen wel zien of een jeugdspeler kan voetballen. Of hij dan naar Ajax moet komen, daar moet die Veltmate of het TH nog een keer naar kijken.
0 0
Duif63
Weer een bewijs dat Overmars gewoon niet geschikt is voor de functies waar hij voor aangenomen is. Die conclusie had intern natuurlijk al veel eerder getrokken moeten zijn. Inmiddels is kostbare tijd verloren gegaan, lopen er bergen mensen teleurgesteld en gefrustreerd rond, of zijn zelfs al dan niet vrijwillig vertrokken.

8 -1
A Cohen
Laat ik beginnen om te zeggen dat het aanstellen van een "hoofd scouting", in dit geval Henk Veltmate een dappere keuze is. Of Veltmate de juiste man op de juiste plaats is, zal de "toekomst" uitwijzen.

Overmars in dit geval mogen we z'n bijnaam "Netto" niet gebruiken, stelt zich kwetsbaar op door te erkennen dat het beter is deze taak aan een fulltimer over te laten.
Ajax moet zich afvragen waarom dit zo lang heeft moeten duren om voor deze taak een professional in te huren. Weer een staaltje van mismanagement, wat niet bij een TOPclub past.

Ik zie dit zeker als een positieve stap voorwaarts, die Ajax hopelijk geen windeieren zal gaan leggen.
4 0
IamLegend
wow, ik zeg het niet vaak tegen je. Maar dit is een mooie nette reactie.
0 0
grapje
Deze man verdient 5 ton door een bonus terwijl deze man in mijn oog meer in aanmerking komt voor ontslagpremie.
3 -1
3*stars*3
Tja, maar de vriendenkliek houden elkaar binnenboord, om te kotsen dit...
4 -1
Cruyffie
Gaan we nou opeens voor Zuid-Amerikaanse spelers ipv eigen jeugd?! Manmanman wat een falend beleid dit. Kutovermars, inpakken en wegwezen.
4 -7
Yo
Ze willen de eriksen,dolbergs,enz van zuid amirika halen dus: tussen de 15 en 18 jaar. Dat doen ze nu ook,dus wat zeik je?
0 0
strafschop
Hoe wil je dat voor elkaar krijgen? Niet-EU'rs jonger dan 18 jaar als voetballer naar NL halen.
0 0
JohnDylan
De rol van Overmars moet (zolang hij niet wordt ontslagen) zo klein mogelijk worden gemaakt. Laat de scouts zo veel mogelijk wedstrijden bekijken en rapporteren aan Veldmate (als hoofd scouting). Veldmate moet dan de spelers waar de scouts lovend over zijn verder bekijken en daar een selectie uit maken welke hij goed genoeg vind voor Ajax. Wanneer het technische hart dan van mening is dat een bepaalde positie in het eerste niet goed genoeg bezet is (en er geen talent uit eigen jeugdopleiding klaar staat) moeten ze Veldmate vragen welke spelers voor die positie hij aanraadt.

Veldmate moet dan met een paar opties komen die het technische hart dan verder bekijkt en waar ze hun keuze uit maken. Overmars mag vervolgens de onderhandelingen doen met degene die het technische hart (waar hij jammer genoeg wel onderdeel van is) heeft uitgekozen. Zo kan Ajax er zeker van zijn dat een speler die wordt gekocht door tenminste één scout, de hoofdscout én de leden van het technische hart is bekeken (en goed genoeg is bevonden) voordat die als aankoop wordt binnengehaald. Zo worden transfers als die van Sana (die Steen Olsen had afgeraden) en Sanogo (die niemand heeft zien spelen) voorkomen.
11 -1
3*stars*3
We hebben gelukkig Aardig wat op de bank want anders waren we door types als Marc weer beland in de rode cijfers!
2 -2
NouriVandeBeek
Overmars mag geluk spreken dat de RVC hem niet heeft ontslagen. Hij maakt toch erg veel fouten en communicatief lijkt hij me erg zwak.
7 -1
trodat4030
Eíndelijk iemand die eens uit de doeken doet dat het probleem niet bij de scouts ligt, maar aan de manier waarop men binnen Ajax met de scouting ómgaat! Ik roep het al ruim een jaar, maar niemand, of iig weinigen, geloofden me. Hopelijk gaan hun ogen nu een x open en richt men hun kritiek op het TH en niet op de scouts zelf!
9 -1
Koenniiee
Ling riep het ook. Jonk weet ook dat Overmars incompetent is, maar gaat er nog behoorlijk netjes mee om. Maar een aantal binnen Ajax houden elkaar lekker de handjes boven het hoofd waardoor iedereen mooi kan blijven zitten. En de betrokken supporters zijn de dupe.
5 -2
trodat4030
Ling heeft hier ook een accountje en heeft het gewoon stiekum van mij ;)
3 -1
Koenniiee
Wat een incompetent persoon op misschien wel de belangrijkste functie van een voetbalclub, technisch directeur.
11 -1
flasher93
Het biedt de burger weer hoop in ieder geval. Met gerichte leuke aankopen, die niet in Europa rondlopen, kan zomaar goed uitpakken.
1 -1
Lazell
Ik vraag me af op basis van wat Overmars nog steeds mag blijven zitten. Stapelt de grootste amateuristische fouten op elkaar.
17 -1