Mossou laat geen spaan heel van Ajax

Mr. Ajax, 12-12-2015 om 12:27, 8559 views, Algemeen Dagblad |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Sjoerd Mossou, columnist van het Algemeen Dagblad, heeft Ajax zaterdag flink de grond ingeboord. 'Dat oeverloze gelul in Amsterdam. Over de punt naar voren en de punt naar achteren. Over vertrekregelingen en commissies, over arbitragezaken en rapporten. Een revolutie vol onzin en achterklap was nodig om zogenaamd weer de Europese top te gaan bestormen...'

'Allemaal met eigen jeugd, óók als je er donder op kunt zeggen dat die jeugd - indien top - op zijn 21ste alweer vertrokken is. Het geld moest vooral op de bank blijven, want échte topspelers kon je als Nederlandse club toch niet meer kopen. Het moest allemaal anders, maar er werd zoveel lulkoek verkocht, dat niemand nog wist hoe dat "anders" nou precies moest', zo schrijft Mossou.

'Durf te investeren in écht goede spelers, bij voorkeur voor in je as. Scout Guardado's, geen Sanogo's', zo luidt de kritiek van de schrijver. 'Pin jezelf niet vast op een verouderd spelsysteem, of op zoiets als "de Hollandse school".'

Hier kunt u de hele column van Mossou lezen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Voetbal1900
Helemaal mee eens.
0 0
3star
Wacht maar totdat we volgend jaar de kwartfinale van de CL halen met Tete, Bazoer, Nouri, Cerny en vd Beek. Dit zijn de échte talenten waar Cruijff het over had. Geen el Ghazi, Fischer en Kishna (mentaal).

PSV heeft het prima gedaan nu, maar ze zijn niet in staat om gedurende lange tijd achter elkaar CL te spelen. Ajax wel. En dat gaat volgend jaar dan eindelijk zijn vruchten afwerpen.
0 0
31xAjax
Moet ik het rijtje Europese middenmotors waar we de laatste jaren tegen gefaald hebben nu nog een keer opsommen hier?

En jij denkt dat wij het volgend jaar wel de Groepsfase CL overleven? In godsnaam, op basis waarvan????
1 -1
3star
Wat ik net dus al schreef. Omdat ik denk dat deze talenten het wél gaan waarmaken. Fischer, el Ghazi, Klaassen (prima selectiespelers) net niet. Cerny, Nouri en vd Beek verwacht ik veel van. Tete, Riedewald en Bazoer laten het al zien. Andersen wordt langzaam een bikkel. Laat ze maar komen.
0 0
ibrahendriks
PSV kan alleen omschakelen, zag je tegen Roda wel weer. Daar moet ons Ajax zich in verbeteren. En wat je zegt ,gouden lichting, komt er aan.
0 0
IamLegend
ik dacht dat pisvee alleen maar kan counteren?
0 0
trodat4030
Goaltje van Cerny gemist?
0 0
Wimmel
Grappig dat iedereen die commentaar heeft op het aankoop beleid steeds met Guardado op de proppen komt. Dat is inderdaad een top aankoop gebleken maar het feit dat iedereen hem als voorbeeld gebruikt al anderhalf jaar lang, geeft wel aan hoe moeilijk het is voor clubs om zulke spelers te halen.

Makkelijk scoren weer van Mossou, pas wanneer hij iets positiefs durft te melden over Ajax durf ik de man weer enigszins serieus te nemen. Nooit dus :).
2 0
MosesD
Ik denk dat naast Guardado ook Moreno, Pröpper en de Jong uitstekende aankopen zijn. Feit is wel dat het niet makkelijk is zulke spelers te halen, onmogelijk is het niet. En dat doet men bij Ajax wel een beetje voorkomen alsof.
1 0
mboudewijn
Volledig mee eens. Wanneer de vraag aan de boer of overmars wordt gesteld is het steevast: niet haalbaar of konden we niet vinden....
0 0
godenzonensuper
Blijf het uiterst vreemd vinden dat de 4 kampioenschappen altijd alleen met de Boer te maken hebben en niet met Cruijff maar het europees falen van diezelfde teams is dan altijd weer de schuld van plan Cruijff en de Boer komt ermee weg.

Maargoed deze meneer schijn vergeten te zijn dat Ajax wel wat andere tegenstanders trof dan psv in de CL. En waarom is iedereen helemaal in de war dat psv een ronde verder komt? Volgende ronde liggen ze er gewoon kansloos uit met hun " topaankopen".
0 0
MosesD
De 4 kampioenschappen daar heeft Cruyff inderdaad niets te maken. Het matige spel van Ajax1 trouwens ook niet.
Feit is dat Psv voor het eerst weer meedoet meteen de volgende rond haalt, iets wat Ajax tot 5x toe niet gelukt is. Ajax echt niet 5x achter elkaar in een kansloze poule.
0 -1
3sterren
PSV speelt vandaag gelijk tegen Roda...
Het is echt niet allemaal hosanna in Eindhoven.
0 0
stopperspil
De Hollandse School uit de jaren 70 en 90 is verouderd, het gaat nu om techniek , veel kracht, omschakeling, snelheid en verrassing en niet meer balbezit om het balbezit in een dogmatisch systeem, zeker als de techniek en de wereldspelers die in de jaren 70 en 90 er wel waren er nu niet meer zijn. Molde en Jablonec is nu ons internationale middenmoot niveau. Wellicht veel jong talent samen met ervaring en een enkele in Ajax ogen overbetaalde topspeler en goede scouting natuurlijk. Maar onze achterstand als klein land is onoverbrugbaar vergeleken met de grotere competities en de grotere salarissen.
1 0
ambtenaar
Precies kracht en omschakeling worden onderschat
0 0
mcjc
Over het aankoopbeleid heeft hij 100% gelijk.
1 0
DetMaiers
Deze man is van het AD. Als hij positief over AJAX schrijft, is hij zijn baan kwijt.
1 -2
PeterVKV
Hij heeft gewoon gelijk. AD of niet.
3 -1
V12
Deze man heeft helemaal geen verstand van voetbal. Dat laat hij elke keer weer zien. Hij is wel heel blij met zichzelf. Hij is de zoveelste AD journalist die geen verstand heeft van voetbal maar er wel over mag schrijven.
2 -2
Mathijsvenner
Mossou Probeert nu gewoon makkelijk te score
Hij heeft natuurlijk een punt.
De aankopen van Ajax zijn werkelijk dramatisch.
Alleen over Younes ( wanneer hij van links komt, ) ben ik dit seizoen zeker tevreden en Gudelj in mindere maten.
0 -1
JPC40
Sjoerd kan dan nu wel heel stoer kletsen vorige keer werd meneer volkomen onder tafel geluld door een vrouwelijk voetbal coach in studio sport.
4 -1
Juichtoon
En ik maar denken dat teams zich juist enorm opladen tegen Ajax en vaak de wedstrijd vh jaar tegen Ajax speelden, maar het is juist andersom ploegen zijn naief tegen Ajax en spelen Ajax vaak in de kaart. Wellicht zou Sjoerd gewoon dit artikel even moeten lezen, dat helpt ook, http://www.catenaccio.nl/waarom-ajax-geen-vuist-kan-maken-in-europa/
2 -1
Jan Doedel
Aan die mensen hier die dit een vervelend stukje vinden: Je kunt het er niet mee eens zijn of niet leuk vinden maar dat wil nog niet zeggen dat het niet waar is! Teveel mensen met een belangrijke rol bij Ajax doen maar wat. Sterker nog de kans dat een willekeurige supporter het nog slechter zou doen is nihil. Cruyff weet hoe het wel moet, maar ze doen gewoon hun eigen zin en prutsen er maar wat op los en noemen het dan de Ajax-filosofie plus dat ze het dan het plan Cruyff blijven noemen..........je kunt er klakkeloos achteraan lopen maar dan ben je volgens mij geschikter als Feyenoord-supporter :) Ajacieden houden van aanvallend, aantrekkelijk voetbal met durf en flair. Niet dit schijterige oh als we maar niet verliezen voetbal. Waar is de bluf? Waar is het zelfvertrouwen? En als er al een speler is die het wel heeft wordt het er vakkundig uitgetraind door de Boer. Geef Ajax z'n gezicht terug! En dan bedoel ik niet alleen het oude logo maar ook het spel! Nou kom maar op met die minnetjes blinde volgelingen van dit kutbeleid (als je het beleid mag noemen)
7 0
MosesD
Eens.
1 0
Juichtoon
Het is niet waar vrind. Dit is voetbalverstand op het niveau vd schoolkrant. Als jij dit waar vindt zegt dit veel over jou.
1 -1
Cruyffie
Kneus. Visieloze mafklapper. Ik heb zo'n onvoorstelbare hekel aan dit soort dommigheid. Kortzichtig ten top, ongelofelijk.

Op je 21ste weg, wie zegt dat? De kans is er gewoon dat als plan Cruyff wordt doorgezet op de juiste wijze jongens als Donny, Cerny, Nouri en Eiting tot en met hun 22ste/23ste blijven. Je weet het nooit: het kan prima.

En precies in dat laaste jaar van die jongens moet alles dan samenvallen: winnen van de CL. Dat is waar je als club naar moet streven, en dat kost nou eenmaal flink wat discussie en (oeverloos) geouwehoer: juist omdat nitwits als shoerd er de ballen verstand van hebben.
2 -4
vanstra
Er is helemaal geen plan Cruijff meer. Cruijff heeft zelf zijn handen er van af getrokken en aangegeven dat zijn naam niet meer gebruikt mag worden. 'Plan Cruijff' waar ze het nog steeds over hebben is weg dus valt er geen 'plan' meer te volgen.
1 0
jaribombari
Waan van de dag regeert. psv staat toevallig een keer in de volgende ronde van CL en daar is het allemaal ineens hosanna. Vreemd. Op vorig jaar na, 7 jaar lang geen kampioen geworden en ook dit seizoen gelijk tegen Ado, Willem II en excelsior, maar daar praat een paar weken later ineens niemand meer over.

Ajax speelt dit seizoen eindelijk eens een beetje redelijk acceptabel voetbal, maar omdat ze het overduidelijk laten afweten is het huidige spel in de competitie en zijn die 4 kampioenschappen ineens niks meer waard. Gek is dat toch altijd.
3 -1
PetrusKeizer
op vorig jaar na, 7 jaar lang geen kampioen geworden. zo weet ik er ook nog wel n paar.
0 0
geDaante
Stuitend dit, weer zo'n roeptoeter die totaal niet ingevoerd is, en maar wat raaskalt. Jonk heeft uitstekend werk verricht, en de revolutie was nodig, en de uit te rollen visie was duidelijk en stak zeer goed in elkaar, alleen de poppetjes lieten het afweten.
3 -6
4xbestevaneurop
Nu 40 jr na '74 heeft niemand het ooit nog over de winnaar Duitsland, maar de Naranja Mecanica herinneren de mensen zich nog steeds. Je hebt dan wel niet die beker maar je hebt de hele wereld geinspireerd en 40 jr na dato ben je nog steeds legendarisch.
Sommige mensen zien hun ploeg liever met 1-0 winnen terwijl ze in de 65e min. al in slaap vallen en geen 1 spelers hoger als een 6 scoort. Anderen zien liever een 3-3 waarbij sommige spelers uitschieters van een 7/8/9 hebben maar je het wel onderweg naar huis nog over die fantastische actie's hebt ook al leverde die actie's maar 1 punt op. Als je elke wedstrijd aanvallend en gedurfd speelt is de kans op winst ook groter omdat je logischerwijs met die manier van spelen veel meer kansen krijgt dan altijd op safe spelen + je vermaakt je publiek.
1 0
HeinJan
En nu even de seizoenen 12/13 en 13/14 van ons aller psv erbij pakken. Toen ging de vlieger ineens niet meer op.
Goede aankopen zijn voor 50% geluk. Zelfs de beste scoutingsapparaten zitten vaker mis dan goed. Midtjylland koopt waardeloze spelers na ze tot in het oneindige te hebben gescout. Porto hetzelfde. Arsenal idem. Die laatste twee clubs hebben de grootste scoutingsapparaten van de wereld.
Misschien als ze die rare salarisregel voor non-EU spelers afschaffen dat er iets meer muziek komt in het aantrekken van spelers, maar momenteel is het voor Ajax en Psv gewoon een ontzettend risico als ze een speler van buiten de EU aantrekken. Niet voor niets zitten er geen zuid-Amerikaanse talenten bij Ajax, fey en Psv. Dat is gewoon niet rationeel want die gasten moeten op jonge leeftijd veel geld verdienen.
0 0
ARUCAMBA
Picture this, dus jij wordt gelukkig van de manier van spelen van Chelsea, het Chelsea van verleden seizoen, niet te geloven, geef mij maar barcelona, hoeven niet eens kampioen te worden, de ene mooie aanval na de andere, dat is pas publiek vermaken daar ga je voor naar het stadion
0 0
MichelAngelo66
Hij heeft gelijk, maar ook ongelijk. Tuurlijk is het een zooitje, maar dat komt niet door een zogenaamde revolutie vol onzin. Wel door de door hem genoemde achterklap. Het komt niet doordat niemand meer wist hoe anders het moest, maar omdat sommigen gewoon hun eigen agenda volgden. Zijn grondgedachte klopt dus helemaal niet. Weer lekker kort door de bocht zoals in de media gemeengoed is.
1 0
3*stars*3
http://www.ad.nl/ad/nl/1441/Ajax/article/detail/4206681/2015/12/12/Clubs-in-de-Eredivisie-leggen-rode-loper-uit-voor-Ajax.dhtml?show=react

Typisch AD om reacties uit te lokken en haatzaaien.
2 -2
3sterren
Picture this:

Hongerwinter 1945, iedereen verrekt van de honger.
Zegt Sam tegen Moos, jij hep toch een loods vol sardineblikjes?
Ja, zegt Moos.
Sam: kennuh we die toch ete?
Moos: goed plan seg!
Zo geschiedde.
Gavter!! Zegt Sam na zijn eerste hap. Niet te kanen.
Antwoord Moos: tis niet om te ete, tis voor de handel…

Sinds de beursgang in 1998 is Ajax verworden van voetbalclub tot handelshuis.
Resultaat halen luidt dwingend het credo.
Afgelopen jaren hebben de club, lees NV, absoluut geen windeieren gebracht.
Mooi voetbal is ondergeschikt gemaakt aan de knikkers.

Maar het plezier bij de supporters nam helaas per wedstrijd af.
Ondanks de resultaten die ook op sportief vlak werden geboekt.
Vier maal eerste en één keer tweede van heel Nederland. Poeh poeh…
Menig trainer moet het met minder stellen. Frank is koning!
Treurig voor de ’die hard fans’ die van sprankelend aanvallend spel houden, maar wel de keiharde realiteit.
Kunnen we tot in lengte van dagen over door zeveren.
Wat sommige schrijvers op dit forum ook daadwerkelijk dagelijks doen.
Jammer, voornamelijk voor hun zelf. Je gaat er zo van stinken.
Je wordt omgeven door een nare, zure en zeer penetrante azijnlucht.

Ik kan nog steeds intens genieten van een overwinning van ons aller Ajax.
De euforie die zich dan van mij meester maakt is onbeschrijflijk. En duurt een hele week. Mits niet wreed verstoord door een potje EL voetbal. Het heerlijke gevoel van winnen verheft de afhaalmaaltijd van onze lokale Chinees tot een 3-sterren diner. En ’s avonds laat val ik dronken van geluk in slaap.

Ik roep alle Ajaxsupporters op om weer te genieten van hetgeen je hebt, en niet meer te treuren om wat er ontbreekt.

Een Ajacied is geen jankerd…
2 -1
je
Krantenvuller wat waren de resultstaten van dat cluppie uit rotjeknor in europa?
2 -6
MosesD
Fantastisch column. Dat eeuwige gezeik bij ons. Psv doet weer eens mee aan de CL en haalt gelijk de tweede ronde. Knap gedaan. Laten ze bij Ajax eens stoppen met ouwe hoeren, kappen ook met al die colums, plannen en rapporten. Haal eens een echt goede spits bijvoorbeeld en ga gewoon voetballen.
7 -4
OlavMokum
Het Nederlandse voetbal staat op instorten, het voetbal van Ajax is niet om aan te gluren en onherkenbaar en MosesD roept "ga gewoon voetballen." Hmm, vind ik niet heel erg intelligent opgemerkt. Nog ff en dan haalt Tjechie ons op de ranglijst als er niks gaat veranderen....
0 0
PeterVKV
Als mensen gaan roepen dat het Nederlandse voetbal op instorten staat, dan is het al ingestort. Het is net de beurs wat dat betreft. Dus ga gewoon voetballen. Slechter dan nu kan bijna niet.
0 0
MosesD
Er wordt bij Ajax veel te veel gekletst. Gewoon voetballen. Europees doen we al lang niet meer mee. Maar laat in de Eredivisie gewoon goed voetbal zien waar je voor naar het stadion komt.
1 0
wladimir
Als we dit jaar kampioen worden en dus gekwalificeerd zijn voor de CL halen we Zlatan op in Parijs onder het motto liever in Mokum zonder poen dan in Parijs met een miljoen. De huidige jonge, maar talentvolle selectie Zlatan. Overwinteren in de Champions League lijkt me dan realistisch en het kampioenschap kan ons dan niet ontgaan. De uitwedstrijden tegen de kleintjes hoeft Zlatan niet mee te doen. Dat mag best 10 miljoen kosten.
0 0
Mokum_32
Hij heeft hier gewoon helemaal gelijk hoor. Er is gewoon geen beleid, dat blijkt wel uit het rapport Ling waarin staat dat er geen scouting rapporten of notulen staan
We zitten nu met een directeur spelerszaken die geen oog heeft voor talent of kwaliteit. Scouten doet hij niet aan. Marcje gaat gewoon even zijn kleine netwerkje af, Barcelona of arsenal. Bojan, cuenca,en nu sanogo allemaal mislukt. Als dat niet lukt gaat netto het even iets verder zoeken bij een bekende olsen die even aanraad om zimling te halen. En ja mochten we dan niks hebben dan doen we toch lekker aan bord op op schoot scouting, duarte, van der hoorn en viergever allemaal spelers waarvan iedereen al zei, die kunnen het niveau niet aan. Het is ronduit belachelijk dat ze met excuses komen van: er zijn geen goede spelers die naar ajax willen. Psv haalt ook gewoon even een guardardo, araiz en moreno. Ik ben helemaal klaar met dit wanbeleid. In europa voelen we ons te groot om ons aan te passen en als we dan toch 1-0 voorstaan blijven we lekker dom hoog pressie spelen tegen een counter ploeg. De vriendjes houden elkaar het hand boven het hoofd netto had allang ontslagen moeten worden
12 -2
Juichtoon
Hij heeft geen gelijk want de FR is geen onzin maar onze way out. Alleen wordt deze niet uitgevoerd.
0 -1
Johan1
Pijnlijk om te lezen, maar hij heeft in grote lijnen wel gelijk. Het is een zooitje bij Ajax, vol met incapabele, zelfingenomen personen die het belang van Ajax niet dienen, maar er puur zitten voor de status. Vd. Sar en Overmars, prutsers 1e klas. Situatie Jonk, amateuristisch. Voetbaltechnisch is het ook een drama als we kijken naar de Europese martelgang. PSV is gewoon veel slimmer en realistischer en zullen fluitend kampioen worden.
5 0
ajax190030kampi
lekker positief jij zeg. dat noemt zich ajaxsuporter
0 -2
PeterVKV
zo denken Feyenoord supporters. Omdat ze dom zijn. Kan wel zijn voordelen hebben, maar is niet voor Amsterdammers.
0 0
ram
Ja, dat is slim: altijd positief zijn en nooit kritisch zijn...
0 0
zwollie
Ze zullen in het AD ook eens iets positiefs over ajax schrijven
1 -6
Truus de Bakker
Hahaha Sjoerd, waarom koos jij voor journalistiek en niet voor een commerciele opleiding? Waarschijnlijk omdat je wist dat je talent in het schrijven lag en omdat je inzag dat je met dat talent maar een matige bankbediende zou worden als je voor een commerciele opleiding zou kiezen.
1 -6
rein3
Hij heeft hier wel een punt natuurlijk. Met balbezit en willen domineren win je geen wedstrijden mee. Zeker Europees mag je best is 4-4-2 spelen of is afzien van je gebruikelijke opstelling. Een mooi voorbeeld wat al te lang geleden is, was van Ronald Koeman. Hij liet Ajax met de CL vaak op verschillende formaties aantreden. Natuurlijk was dat elftal geweldig. Maar hij bouwde op een sterk aanvallend maar ook verdediging team. Je ziet dat nu terug bij PSV (alleen Europees). En de aankopen zijn al 5 jaar niet goed geweest. Want waar hebben we Heitinga voor nodig of een Sanoga? Om ze alleen maar op de loonlijst te staan? Of je nou Cruijf bent of van Gaal allebei zullen ze het waardeloos vinden.
3 -1
Sjaakvaak
Sjoerd Mossou klinkt altijd alsof 1 van de professionele azijnzeikers van AS die er zijn baan van heeft mogen maken. Onbegrijpelijk dat mensen hem grof geld betalen voor zijn mening. Komt bijna nooit wat zinnigs uit en is altijd gekleurd.
1 -7
geronimo
Hij heeft gelijk wat de "Hollandse school" betreft maar een Guardado had de Boer ook verkeerd opgesteld zodat hij niet goed functioneert
2 0
godenzonensuper
AD mannetje heeft gelijk , maar toch heb ik het het idee dat AD mannetje Cruijff de schuld geeft. En dat slaat natuurlijk nergens op.
1 -3
maruda
Precies, hij legt de schuld ook bij Cruijff en zijn (wan)beleid en fatamorgana verhalen, Net zoals ze dat in de Volkskrant, Trouw, VI, Voetbal Insite en de rest van analytisch Nederland ook doen. En vergeet vooral de buitenlandse media niet. Alleen de huiskrant van Cruijff weet nog steeds op onnavolgbare wijze zoveel medestanders te creëren dat je er bang van wordt.Iedere minkukel kan zien dat je met 11 kinderen niets in Europa te zoeken hebt. Zolang het salarisplafond opgesteld in plan Cruijff nog steeds van belang is hoeft men ook geen Guardado's te verwachten natuurlijk. Het is allemaal redelijk eenvoudig hoor. Gewoon goed aankopen. Spelers die in de buitenlandse topcompetities buiten de boot vallen met een leeftijd van achter in de 20 aantrekken en een interlandje of 100 achter hun naam hebben. Alleen willen deze spelers natuurlijk wel een centje verdienen en laat dat nu net niet mogen volgens het fameuze plan Cruijff. En inderdaad, laat dat dogmatische 4-3-3 in Europa eens achterwege. Echt een topstuk van deze columnist, ik had het niet beter kunnen verwoorden !
0 -1
godenzonensuper
Hou je onzin voor je , want je hebt je niet verdiept in plan Cruijff dat is alweer te merken.
0 0
PeterVKV
Dat gelul over wie de schuld heeft. Waar het mij om gaat is dat ik me (bijna) elke wedstrijd rot erger aan het spel van Ajax. Niet anders dan 5 jaar geleden onder Martin Jol wat ook helemaal klote was. IEDEREEN die bij Ajax betrokken is geweest in de afgelopen 5 jaar heeft daarvoor een deel van de schuld. En 5 jaar is lang.
0 0
OlavMokum
Nee hoor, Wim Jonk heeft daar geen schuld aan. die heeft het getracht te veranderen en was goed op weg.
0 0
PeterVKV
deze discussie word ik moe van. Iedereen heeft schuld dus ook Jonk.
0 0
Horrontelli
'Het moest allemaal anders, maar er werd zoveel lulkoek verkocht dat niemand nog wist hoe dat anders nou precies moest'. Johan Cruijff weet precies hoe het moet, alleen er wordt niet naar hem geluisterd. Dat is wat er mis gaat.

En je op aankopen richten zou volgens Sjoerd Mossou wel werken. Nou dat hebben we gezien tussen 2000 en 2010. Cruijff is heel duidelijk, de basis komt uit eigen opleiding, aangevuld met een enkele (ervaren) topper met toegevoegde waarde. Maar ipv die topper worden Sanogo en Van der Hoorn gekocht.
1 -2
watervisser
Hij heeft volkomen gelijk en wat ik nog het aller ergste vind is dat het plan Cruijff nooit is uitgevoerd. Als je leest dat Van der Sar pas in maart het plan Cruijff las, dan is dit toch gewoon te gek voor woorden.
3 -2
PeterVKV
Nou, wat ik het allerergste vind is dat ik me na 5 jaar revolutie nog steeds op dezelfde manier de pleuris erger aan het spel van Ajax als onder Martin Jol.
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Helemaal mee eens! Weg met die demagogen!
1 -1
Robinjo1988
Hij kan wel hard schreeuwen maar de revolutie en plan cruijff is nooit goed uitgevoerd. Anders waren er geen breedte aankopen gedaan.

Hij moet zijn stuk vooral richten op de directie, rvc en bestuursraad.
5 -3
VFischer
Klopt, de grootste fout die over plan cruijf gemaakt wordt is dat je niet 15 miljoen voor één topspeler mag neerleggen. Al die breedte aankopen wordt je helemaal gek van, en dat zijn nou juist ook de spelers die de jeugd in de weg staan. Plan cruijf is jeugd een paar aangekochte, dure, topspelers. Dan bereik je ook wat. Liever eenmaal 15 miljoen uitgeven dan 5 keer 3 miljoen. Gewoon per jaar een zo'n speler die écht wat toevoegt dan de duartes en viergevers van deze wereld.
2 -1
ram
Helemaal mee eens en precies wat ik hier al tijden zeg. De analyse van het beleid bij VI gisteren was ook spot on, in mijn ogen.

Bij Ajax ontbreekt elke vorm van realisme en ambitie. In plaatst daarvan is er een extreme hang naar het verleden en vasthoudendheid aan de halfdode 'Hollandsche school'.
6 -3
3*stars*3
Het is zeker een zooitje en het blijft een schande dat wij maar 1x winnen in een zwakke EL poule en thuis niets konden winnen, schandalig...

Sjoerd komt trouwens erg boos over, een halve dag nadat ZIJN NAC thuis verliest tegen 10 van GAE en eens kijken of die kakkies weer eens voor de 2e keer in 7jaar kan kwalificeren voor EU.
4 -2