Jansen: 'Ajax verdiend bovenaan'

KoenWeijland, 25-10-2015 om 19:36, 7470 views, VI Radio |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Freek Jansen vindt dat Ajax de terechte koploper van de Eredivisie is. Dat zegt de journalist zondagavond in gesprek met VI Radio. Tegen Vitesse zag het er lang niet naar uit dat de Amsterdammers zouden gaan winnen, maar een sterke slotfase kreeg de Arnhemmers op de knieën.

'Twintig minuten voor tijd leek het er niet op, maar aan het einde van de rit viel het erg mee met de Vitesse-storm. Iedereen verwachtte dat ze Ajax bij de keel zouden grijpen, maar Ajax voetbalde er aardig onderuit. Ineens was het binnen een paar minuten twee keer raak en de counter via Jaïro Riedewald was een uit het boekje', aldus Jansen, die Ajax goed vindt voetballen maar te vaak slordigheden in de eindfase ziet.

'Je kunt het jezelf zoveel makkelijker maken door de juiste momenten toe te slaan. Met wat meer creativiteit, durf, individuele sterkte er doorheen komen. Afgelopen donderdag (tegen Fenerbahçe, red.) lag die ruimte er ook steeds. Nu was ook de eindpass lange tijd niet goed. Het is ook best te verklaren hoor, alle spitsen zijn geblesseerd. Er is nog geen sprake van vaste patronen. Daardoor maakt Ajax het zich lastiger dan zou hoeven', zo zegt de journalist, die weet dat dit niet het eerste seizoen is dat er wordt geschoven met aanvallers. 'Het spitsenprobleem is een jarenlang proces. Het is niet voor niets zo dat Siem de Jong vaak in de spits speelde bij Ajax. Je moet een duizendpoot zijn. Het is niet zo makkelijk om dat bij één voetballer terug te vinden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
talent020
Freek Jansen vind iedere week wat anders dus zijn mening is er vooral 1 waarbij de waan van de dag regeert.
2 -1
JoodTotMijnDood
Iemand van de 'VI' die positief is over Ajax? Moet een typefout zijn.
4 -1