Stalenburg: 'Tete is bepaald geen Depay'

BVeenstra, 09-10-2015 om 11:05, 12001 views, Helden |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

In zijn column op de officiële website van Helden neemt columnist Jaap Stalenburg het op voor Ajacied Kenny Tete. Waar de journalist het gedrag van een speler als Memphis Depay zwaar bekritiseert ziet hij de rechtsback van Ajax als een voorbeeld van hoe een speler zich zou moeten gedragen. Met name het gedrag richting fans en de media is belangrijk in de ogen van Stalenburg.

'Kenny Tete is bepaald geen Memphis Depay, die tijdens de wedstrijden tegen IJsland en Turkije vooral bezig was de vedette te spelen, met zijn arrogante handgebaartjes en minachting naar de harde werkers van de media', klinkt Stalenburg kritisch richting de oud-PSV'er. 'Hij zal absoluut in zijn bovenkamer hebben gedacht dat hij na wat aardige doelpunten tegen clubs als Club Brugge de goddelijke status van Messi en Ronaldo al heeft bereikt.'

Stalenburg noemt Tete, die hoogstwaarschijnlijk aanstaande zaterdag in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan zijn debuut zal maken, een 'knuffelinternational' en iemand die geen vedette-gedrag vertoont. 'Tete is iemand die geen malle hoeden of rare shawls nodig heeft om zijn eigen ego te ‘boosten’. Iemand die in zijn opvoeding heeft meegekregen dat fans een handtekening horen te krijgen en dat journalisten veelal harde werkers zijn die niet voor hun lol staan samengeperst in een mixed zone na een wedstrijd om nog wat woorden te vangen van de vedetten', aldus Stalenburg, die bovendien van mening is dat door spelers als Tete en generatiegenoten als Jaïro Riedewald, Riechedly Bazoer en Anwar El Ghazi zelfs bij het missen van het EK er volop reden is om Nederland weer massaal achter de nationale ploeg te krijgen. 

 

Gefeliciteerd @kennytete! Vandaag een gebakje, morgen vlammen! #20

Een foto die is geplaatst door Ajax Showtime (@ajaxshowtimecom) op

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
godofajax1900
Beste masterr

DE depay waar jij het over hebt .moest en zou met nr 7 willen spelen .om dat hij zo graag als cr7 word gezien hij heeft zich zelf dit allemaal op zn nek gehaald .en wie volwassen is word volwassenen behandeld . Kijk we weten heus wel dat ie kan ballen .dat ziet zelfs een blinde. Maar als hij zich zo omhoog cijfert. en dan nog naast zn schoenen gaat lopen .Ja vul de rest zelf maar in
0 0
WinstonWeed
Die hoed en die sjaal....... Belachelijk.....echt belachelijk.
2 0
glob
Ik hoop dat je gelijk hebt Stalenburg vwb Tete, maar dat moet eerst op langere termijn zien. ik zie die Depay maniertjes bij veel spelers: Vd Wiel, V Rijn, Boilessen, Kishna, El Gazi.....
0 0
3*stars*3
Voordat Memphis arriveerde in Manchester, dachten die fans daar echt dat ze de nieuwe Messi-Ibra en CR7 in 1 hadden binnen gehaald maar Depay is gewoon een speler die het moet hebben van fysiek en snelheid.
Af en toe lukt een trucje maar het is niet zo dat we hebben te maken met een wereld talent en daarom is alles wat Martial daar doet een genot voor hun en de kijkers.
Memphis gaat ten onder aan zijn eigen grootheidswaanzin.
Voor NL is het goed als hij daar slaagt maar hij kan ook ten onder gaan en een pad bewandelen als een Elia want velen hadden hem ook een grote toekomst voorspeld...

Owja, Tete? nuchtere jongen die nu al weet wat hij wel en niet kan.
Vroeger kwamen de arrogantjes uit Amsterdam/speelden ze voor Ajax maar met;Tete, Riedewald, Klaassen, Bazoer en El Ghazi heeft Ajax gewoon een groep nette, nuchtere jongens.
7 0
Eric Ajax
Goed verhaal, maar je noemt een naam teveel. El Ghazi, die zich steeds meer gedraagt alsof hij de nieuwe wereldster al is............
2 0
JanTa
Als er iemand is die ook echt met zijn vak bezig is dan is het El Ghazi wel. Ik heb nooit een onvertogen woord van hem gehoord en is altijd zelfkritisch. Ja, net als iedere voetballer van zijn leeftijd heeft hij ook zijn idolen waar hij zich aan op wil trekken en is dat nou zo erg?
0 0
Eric Ajax
Het gaat niet om wat hij zegt bij het zoveelste interview, maar wat hij op het veld laat zien.
Ghazi is niet zo veel met zijn vak bezig, maar heel erg met zichzelf.
0 0
glob
helemaal mee eens
0 0
3*stars*3
Op het veld gedraagd die zich soms idd eng maar als je hem voor de camera ziet en hoort praten, lijkt het gewon een nuchtere jongen.
Depay had bij PSV wat trekjes maar tis alleen maar erger geworden nadat hij zijn stap heeft gemaakt naar Engeland.
Kijk alleen hoe meneer komt aanlopen bij spelershotel in Noordwijk..
0 0
blava
Helemaal mee eens. Depay is een overschatte voetballer.

De huidige Ajax talenten (inclusief Sinkgraven en Dijks) en van Beek (Feyenoord) en Hendrix zullen de komende 6 tot 8 jaar de basis van het Nederlands elftal vormen. Allemaal no nonsense voetballers. Ik heb ook vertrouwen in Nouri en Donny v.d. Beek. Ook Jari Schuurman van Feyenoord kan mij wel bekoren. Zivlovic en Kishna zijn twijfelgevallen.
1 0
Ajax27
Ach hou toch allemaal je jaloerse bakkes over die Depay. Depay is Nederlands grootste toptalent. 21 jaar... ja inderdaad, hij heeft nu een wat mindere periode en door alle aandacht, z'n mega salaris en weet ik veel wat etaleert ie zich op het moment ff als een mongool. Maar hij is 21 jongens... laat m dadelijk al eens 24 zijn, 3 jaar verder, hopelijk een EK en WK achter de rug en dan is hij dé grote man van buitenklasse in het team. Kijk eens naar een Sneijder, Robben, vd Vaart (in z'n goeie tijd), Nigel, v Persie...maar ook een Ibrahimovic, Suarez...etc. Die hebben allemaal in hun jongere jaren zo'n periode gehad waarin de arrogantie er vanaf droop. Maar blijkbaar heb je dat als jong voetballertje toch nodig want dat zijn wel dé jongens die de mooiste carrières hebben (gehad) en die het als jonge jongen tussen de grote gevestigde namen hebben gemaakt. Die kleding.. tjah ik word ook te oud voor die shit maar das gewoon een generatie dingetje. Maar ik zou willen dat er bij Ajax een paar bij liepen met gepaste arrogantie alsof niemand ze wat kan maken, dat niemand ze een bal afpakt en dat zij degenen zijn die op hun positie dé grote man zijn.
0 -1
glob
Twijfelgevallen? Denk het niet, zijn afvallers.
0 0
daniajax1
Vind Zivkovic tegenvallen. Had gehoopt dat hij bij Willem 2 wat zou opbloeien. Wordt denk ik een lastig verhaal met hem.

Daarnaast kan je nog vrij weinig zeggen over Sinkgraven. En denk dat Willems de linksback van het Nederlands elftal wordt en niet Dijks.

Nouri en Donny ben ik heel benieuwd naar. Benieuwd hoe Nouri zich doorontwikkeld, zeker met zijn fysiek. Donny valt mij de laatste tijd wat tegen eigenlijk.

Riedewald ontwikkelt zich goed, maar in het centrum heb je ook De Vrij, Daley Blind, Van Dijk, Van Beek, Kongolo, BMI, Bruma, Rekik.

Sowieso moeilijk in te schatten allemaal. Komt Strootman weer terug op niveau, is 25 jaar. Van Ginkel. Ontwikkeling van talenten is zo lastig in te schatten.

Enige van Ajax die me zeker lijken voor basis Nederlands Elftal in de toekomst lijken mij Tete en Bazoer op dit moment. En Cillissen blijft ook wel eerste keeper denk ik. Probleem van Oranje is denk het het ontbreken van exceptionele talenten en dan vooral de creatieve, aanvallende spelers.
1 0
daniajax1
Vond dit antwoord in zijn interview met NOS zeer opvallend:

Tete: “Ik weet eerlijk gezegd niets van Kazachstan, ook niet van mijn directe tegenstander. Ik bereid me nooit voor. Ik ga er elke wedstrijd hetzelfde in. Gewoon goed verdedigen. Dat pakt tot nu toe goed uit.”

Ben fan van Tete hoor. Maar je niet voorbereiden op je directe tegenstander, dat is toch ongelofelijk. Is hij links, is hij recht? Gaat hij vaak binnendoor of buitenom? Wat zijn zijn sterke en zwakke punten. Is hij makkelijk op te naaien, is hij super snel, schiet hij snel op doel, etc. Dat hoor je toch te weten als verdediger van Ajax. En Ajax hoort hem die informatie ook te geven lijkt me. Wat doen die gasten tijdens de voorbereiding op een wedstrijd vraag ik me dan af.
1 0
HeavenlyDivine
Het kan een tactiek zijn.
Dat je niet constant bij jezelf denkt 'oh, hij kapt nu vast naar binnen'
Gewoon naar de bal blijven kijken en alles verwachten

Maar waarschijnlijk heeft hij simpelweg een ander beeld bij 'voorbereiden'
0 0
Joseph
Hij krijgt heus wel te horen wie hij voor zich heeft en waar hij op moet letten. Maar ik kan mij voorstellen dat er spelers zijn die daar veel meer tijd in steken..
0 0
daniajax1
Laten we het hopen. Vond het gewoon een vreemde uitspraak voor een full-time prof van Ajax. En helemaal als je aan de vooravond staat van je debuut in Oranje in een allesbeslissende wedstrijd.
0 0
Joseph
Hij krijgt heus wel te horen wie hij voor zich heeft en waar hij op moet letten. Maar ik kan mij voorstellen dat er spelers zijn die daar veel meer tijd in steken..
0 0
Sterretje73
Aan de andere kant kan het natuurlijk ook zeggen dat hij gewoon 90 minuten bloedscherp op elke directe tegenstander is. Tot nogtoe heeft hij het gelijk aan zijn kant...
0 0
daniajax1
Ja misschien wel. Maar als je prof bent is het toch vreemd dat je niet eens weet of je directe speler links of rechts is en wat zijn sterke punten zijn. Ook al vind Tete dit zelf niet nodig, dan vind ik dat Ajax op zijn minst de basic informatie moet voorleggen aan Tete. Is gewoon niet professioneel om dat niet te weten vooraf als dit je fulltime baan is.
0 0
Sterretje73
Ja denk het wel maar aan der andere kant kan het je natuurlijk ook afleiden of op het verkeerde been zetten. Immers is het nooit 100% zeker dat je tegenstander ook altijd dezelfde moves uitvoert. ikzelf stapte vroeger ook liever blanco het veld in. Dan had ik binnen 2 duels door hoe de stand van zaken was en vrat ik ze op =-p Als ik teveel vantevoren wist ging ik daar veel te veel mee bezig in m'n hoofd. Denk dat het een karakter dingetje is...
0 0
polygonzonbi
Die Depay is echt een ontzettende mongool.
8 -1
OntlastendeMiddenvelder
Als hij bij Ajax had gespeeld had je dat niet gevonden.
1 0
polygonzonbi
Echt wel, overschatte speler.
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Dat is iets anders dan 'een ontzettende mongool'.
0 0
polygonzonbi
Nee, een overschatte speler die daarbij ook een ontzettende mongool is.
0 0
Sterretje73
Hallo ! Beledig jij ff lekker alle mensen met het syndroom van down zeg...
1 0
3sterren
Tete is duidelijk een product van zijn opvoeding... Pa Tete is een vader zoals een vader hoort te zijn: liefdevol, ondersteunend, streng, doch rechtvaardig. Dat straalt die man uit in elke tv reportage waarin hij wordt geïnterviewd.
14 0
FWAjacied
Kinderachtig om nog steeds de kleding van Depay te gebruiken om hem te bekritiseren. Mag toch zelf zeker weten wat hij draagt.
3 -11
Ruff Rhythim
Al draagt die hele Depay het gewaad van Gandalf, dat zal me een worst wezen.
Het gaat om de persoon en het voorkomen wat in dat gewaad schuil gaat, en dan is het duidelijk dat die gast met zn niks wat hij bereikt heeft zwaar naast zn hipsterpatta's loopt...
4 0
3*stars*3
Ow shit, gewaad van Gandolf, Hahahaha!
Maar ik had er in begin geen moeite mee maar heb wel moeite met zijn blik en houding, een heel nare blik.
Die man denkt echt dat hij DE MAN is, kijk eens hoe hij veld oploopt of arriveert bij hotel (N.De Jong had ook dat nare maar heeft wel veel meer bereikt).
Typisch voorbeeld van een gozer die een ploeg ja-knikkers om hem heen heeft.

Daarom geniet ik dubbel als Martial weer wat moois doet en ook van die goals van hem.
Martial is jonger, mooiere speler en straalt nuchterheid uit, i like that.
1 0
Mats
Volgens mij snap jij niet helemaal op welke site je zit. Het is de bedoeling dat je iedereen die geen ajacied is haat en elke stok om mee te slaan aanpakt hier op calimerozone.
4 -2
waynelove
Ja! verdomme! BLINDE HAAT! Al die nuance tegenwoordig.. bah :(
4 0
Asociaal
Wat kleding betreft ben ik 't met je eens, dat vind ik persoonlijk geen goed argument van hem. Voor de rest vind ik niet dat hij ongelijk heeft. Tete komt echter ook pas net kijken dus dan lijkt het me wel logisch dat hij nu nog met beide benen op de grond staat. Al heeft Tete me voorlopig ook niet de indruk gegeven dat 't arrogante in hem zit, wat je niet bepaald van Depay kan zeggen
1 0
Suarez16_
Ja maar als je je verkleed als Mexicaan en de andere dag als hipster, maar je hebt nog geen 1 goede wedstrijd in de BPL gespeeld als grote aankoop van United, dan gaat de media het vanzelf uitlichten. Laat meneer depay eerst maar is 5 fatsoenlijke wedstrijden spelen in de BPL voor dat ie zich gaat gedragen als Ronaldo. Mij maakt het niks uit ofzo, maar waarom als een asociale arogante kwal overkomen die het in zn bol heeft door een goede wedstrijd tegen club brugge als je als Tete gewoon gewoon heel blij bent dat je in Oranje mag spelen en dan zn Voetbalspullen nog vergeet, omdat ie zo gespannen is. Ik weet niet of depay het niveau gaat bereiken wat de meesten verwachten. Ik vind dat als je de zomeraankoop bent van United die op dit moment gedeeld 2de staat na 8 wedstrijden dat 1 goal wel heel matig is. Als je ziet hoe die Martial het nu doet bij United zie je toch wel dat 1 aardig seizoen in de Eredivisie niks zegt.
4 0
FWAjacied
Al verkleedt hij zich de ene week als Mexicaan en de andere dag als Sugar Lee Hooper, dan is het nog belachelijk dat de media zich daar druk over gaan maken. Misschien een idee om naar zijn prestaties op het veld te kijken en te kunnen verklaren waarom hij niet presteert, in plaats van randzaken erbij te halen die er totaal niet toe doen. Of doen we volgende week een rondje hoe het kan dat Klaassen steeds wat minder begint te presteren ondanks dat hij in C
3 -6
waynelove
sja.. de manier waarop hij zich kleedt is in principe het probleem niet.. het is eerder een symptoon van het probleem. hij houdt zich schijnbaar veel met lifestyle bezig, en je kan je afvragen of dat in deze fase handig is..
1 0
FWAjacied
Hoezo is het een symptoom van het probleem? Moet hij dan in kleren lopen die hij niks aan vindt? Ik zoek ook kleren uit die ik mooi vind en bij mij vind passen: ben ik dan ook veel bezig met lifestyle? Of dat sommige spelers veel naar rap luisteren en soms zelf uitoefenen: waarom is dat wel een probleem, maar is Davy Klaassen die van oud-Hollandse spellen houdt en dat graag veel speelt geen probleem? Het past niet in het kader van de journalisten en fans, dus dan zijn ze niet goed genoeg met de sport bezig. Ik vind het nogal makkelijk gezegd, alleen maar omdat het niet past in 'onze' visie op het leven.
1 -1
waynelove
zijn hele gedrag man.. "volgende vraag aub" bij een persconferentie met zon uit de hoogte lachje erbij.. dat creert een context die de rest van zijn handelingen al snel in het negatieve schuiven.
Die jongen vindt zichzelf geweldig, en voelt zich verheven boven anderen. Dat proef je in alles. Het gaat allemaal om hoe stoer hij over kan komen. En als iemand daar zo veel mee bezig is, kun je toch wel concluderen dat zijn focus niet alleen op het presteren voor zijn gigantische salaris zit.
1 -1
FWAjacied
Maar wat hebben zijn kleren er mee te maken? Ik vind hem ook niet bepaald sympathiek overkomen, maar daar heeft zijn kledingkeuze niets mee te maken.
1 -1
Luie
natuurlijk wordt er over geschreven als een publiek figuur zich als een clown gedraagt, niks mis mee.
5 0
FWAjacied
Jij vindt het een clown, anderen vinden het mode. Laat hem zich lekker zo uiten als hij zich daar prettig in voelt. Heeft verder helemaal niets met zijn prestaties te maken. Niet iedereen gedraagt en uit zich nou eenmaal op dezelfde manier.
3 -5
OntlastendeMiddenvelder
Heel raar dat mensen dit niet begrijpen.
2 -1
Suarez16_
Ik zeg toch dat als hij niet presteert dat de media dan gaat kijken naar zn gedrag en kleding. Dat ze dan de reden zoeken dat die jongen verkleed gaat bij alles en nog wat en dat hij daardoor niet presteert. Ik begrijp wat je bedoeld, maar de media zit nou eenmaal zo in mekaar. Als je als Mexicaan verkleed gaat naar het werk en de volgende dag als Sugar Lee Hooper en je bent alleen maar met jezelf bezig en je prestaties zijn ondermaats, dan zegt de baas er op een gegeven moment toch ook wat van? Of denk je dat jouw baas het goed vind als je als Mexicaan verkleed gaat en morgen als Rus, maar jij doet niks goed op het werk? Zelfde nu met memphis. Die gedraagd zich als superster terwijl die nog geen bal goed geraakt heeft in de BPL en dan gaan de tabloids grappen maken over je kleding en denkt iedereen dat je een arrogante kwal bent en dat ie zelf al denkt dat ie het gemaakt heeft. Kijk maar 1 keer hoeveel heisa er is als El Ghazi juicht als Ronaldo.
2 -2
FWAjacied
Wie zegt dat hij alleen maar met zichzelf bezig is? Omdat hij zich anders kleedt dan de journalisten doen op een dagelijkse dag? Er bestaat zoiets als mode en de ene groep kleedt zich nou eenmaal anders dan een andere groep. Om daarmee zijn prestaties mee te willen verklaren is kinderachtig en totaal niet meer van deze tijd.
2 -3
Suarez16_
Het is een algemene opvatting van de "mens", dat als je je kleed als depay nu doet dat je dan denkt dat hij het gemaakt heeft. De schrijver wil alleen maar aan duiden dat Tete met beide benen op de grond staat en dat memphis met zn hoofd tussen de wolken loopt door een droom transfer naar United. Terwijl hij op brugge na wat niveau heereveen is nog geen goede pot heeft gespeeld voor United. Maar als Willem-Alexander er morgen zo bij loopt staan de kranten ook vol. Dat komt gewoon puur en alleen door dat ze bekend zijn en zelfs een aap zich nog beter kan kleden.
2 -1