Stalenburg: 'Sinkgraven slachtoffer Ajax-beleid'

BVeenstra, 18-09-2015 om 10:40, 8468 views, Helden |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ajax verspeelde donderdagavond in de Europa League twee punten in de wedstrijd tegen Celtic (2-2). Eén van de spelers die flinke kritiek over zich heen kreeg is Daley Sinkgraven. Volgens Helden-columnist Jaap Stalenburg is dat niet terecht. Hij ziet de 19-jarige middenvelder als het slachtoffer van het beleid dat gevoerd wordt door de Amsterdammers. 

'Daley Sinkgraven staat model voor de sportieve crisis in Amsterdam waar weer een megatalent dreigt te sneuvelen door een visie die in 2015 ruim voorbij de houdbaarheid is', begint Stalenburg zijn column. 'Die dramatische momenten van Daley Sinkgraven bij het meeverdedigen in de wankele Ajax-defensie. Tegen Rapid Wien bij de eerste goal. En gisteren tegen Celtic opnieuw: eenvoudig balverlies aan de Israëliër Nir Button en een net iets te makkelijke eerste goal voor Celtic. De verbijstering van keeper Jasper Cillessen, de hangende schouders en treurige blik van Daley Sinkgraven zelf en het keiharde ‘miskoop’-vonnis van de immer cynisch oordelende Ajax-aanhang vanaf de gekleurde stoeltjes in de Arena.'

'Daley Sinkgraven is geen misstap, maar een megatalent met de beste steekpass van Nederland', oordeelt Stalenburg. Hij denkt te weten hoe spelers als Sinkgraven toch kunnen excelleren in het shirt van Ajax. 'Het verschil tussen Ajax en PSV deze week op Europees niveau is simpelweg het effect van twee uitgekookte Zuid-Amerikanen, Guardado en Moreno, die jonge spelers uit de wind houden. Balbezit en balverlies meteen kunnen uitbuiten. Het tempo van de wedstrijd kunnen beïnvloeden. Op cruciale momenten tegenstanders intimideren en grote talenten in de wedstrijd leren dat voetbal op topniveau iets anders is dan een technisch hoogstandje op De Toekomst.'

Stalenburg heeft te doen met Sinkgraven, een speler in wie hij het heel erg ziet zitten. 'Daley Sinkgraven weet het ook niet meer. Een enkele keer laat hij zijn bijzondere klasse zien. Het schrijnende is dat je aan voetbal-artiesten als Sinkgraven ziet dat ze zoveel meer kunnen dan er nu uitkomt en dat het juist zo goed als er een regisseur in de buurt is om mee te vechten. In het belang van Daley Sinkgraven en al die andere jonge helden in het rood-witte tenue is het tijd voor revolutie in de Arena', is het oordeel van de Helden-columnist. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mcatarinob
Begrijp niet, dat we jaren succesvol met een 6 gespeeld hebben en dat het nu ineens
anders moet. mijn mening is, zet Serero weer op 6, als rustpunt tussen de jongere talenten.
0 0
tonny
Helemaal mee eens gauw een andere trainer die dat wel snapt
Wanbeleid van dit bestuur
0 0
michel1974
het hele probleem is Franki zelf.
kwaliteit genoeg in dit elftal je moet ze alleen op de juiste plek zetten.
het is bij Frank een puinhoop in zijn hoofd.
en ik ben nog steeds van mening dat schone in de basis moet.
0 0
skaradonna
Niet op gisterenavond bedoeld, maar als Sinkgraven op 18 jaar na zijn debuut 1 van grootste talenten is van eredivisie en dan nog uit jeugd van Heerenveen komt dan miljoenen kost.
Waarom kan men dit soort spelers ala El Ghazi 2 jaar,eerder Scouten zodat deze amper miljoen kosten? Net zoals Van Ginkel toen ook supertalent was als Ziyech, Maher, ... Ook breken ze niet allemaal door. Natuurlijk deed men dit,al wel goed met Kishna en de Denen allemaal en kan je niet iedereen aantrekken maar toch
0 -2
hantayo
Als ik de reakties lees zijn er veel mensen die het nu echt wel gehad hebben met de zwalkvisie van Frank. Keizer Nero had het van zichzelf ook niet in de gaten, best lastig een 'blinde vlek'.
1 -3
ajaxmening
Ha wat een bal gehakt , beetje goedkoop proberen te scoren, Sinkgraven speelde gisteren dramatisch zowel met als zonder bal heeft totaal niks met beleid te maken, een talent staat er gewoon bij Ajax en een geweldig talent is zeer dringend aanwezig, probleem is dat deze niet meer zoveel rond lopen dan verval je in dit level, soms leuk maar over het algemeen te matig voor de kwaliteit die vele hier graag willen zien .
1 0
ajaxinho
Speelde op een positie waar hij teveel verantwoordelijkheid krijgt.

Daar doelt de schrijver op.
Op LVM moet een ervaren speler spelen, zonder creatieve geest.

Serero had daar gisteren moeten beginnen.
Hij moet sowieso meer in de roulatie komen.
0 0
fanforeffer
Sinkgraven is het slachtoffer van een trainer die het niet meer weet !!! hij is gekocht als linker middenvelder maar wordt gebruikt als linksbuiten en nog erger als rechtsbuiten. gevolg .... speler wordt onzeker, zakt ver terug. het zelfde is gebeurd met Kisna ,Sigthorson , Duarte en gaat gebeuren met Milik .en wie weet hoeveel spelers er nog volgen.
1 -2
ajaxmening
Precies allemaal spelers die het totaal niet hebben, als je dit talenten vind dan ben je wel heel snel tevreden, een sterke spits laat die kopbal gewoon rustig ploffen in de hoek.
0 -1
fanforeffer
dus jij vind Sinkgraven of Kisna geen talent.
0 0
3*stars*3
Volgens velen, was Sinkgraven gister een miskoop en bakt hij er niets van maar hij had gewoon een kut dag en ik heb de beste spelers een kutdag zien hebben.

Kijk bijv. hoe hij bij die corner over bal heen springt, op een slechte dag mislukken zelfs zulke dingen.
Niet vergeten dat Sinkgraven ook onze jongste broertje kan zijn met zijn 19/20 jaartjes.
En pas aan zijn 1e echte seizoen bezig is in Amsterdam...
1 -1
Truus de Bakker
Goede opmerking. 'Ons jongste broertje' en voor sommigen onze oudere broer.
0 0
31xAjax
Volledig eens met de inhoud van dit stuk. Sinkgraven, maar hij niet alleen, is slachtoffer van allerlei zaken die er mis zijn sinds de machtsgreep van de almachtige.

Daarbij heeft hij ook nog eens de pech dat hij nu een trainer heeft die zijn kwaliteiten niet kent danwel ze miet volledig weet te benutten.

Dat verrast mij geenszins want van iemand die spelers niet beter weet te maken, ze op verleerde posities op stelt, verkeerd wisselt en op verkeerde momenten, steeds van tactiek en opstelling verandert, (reserve) aanvoerders kiest die niet onomstreden zijn en de handen vol aan zichzelf hebben, de kwaliteit van de selektie chronisch overschat had ik niet anders verwacht....
1 -1
MosesD
Volledig eens. Sinkgraven is een geweldig talent. Maar zeker geen linksbuiten. Op 10 zetten achter een goede spits en die jongen gaat bloeien!
1 -2
Jambalaja
Helemaal mee eens,

Frank moet de juiste mensen op de juiste plaats zetten dan komt het Ajax spelletje vanzelf op gang.
Tempo moet omhoog, potentie is er. Cillessen staat nu ook op 1 been te keepen, onterecht zoveel
Ajax-bashing in de media.

Frank moet naar zijn assistenten luisteren en af van zijn struisvogelmentaliteit. Op dit moment is
Ajax onstabiel aan alle kanten en dat moet Frank veranderen anders exit in de winterstop Frank.

2 -1
Inhartennieren
Frank, ik smeek je op m'n knieën, LEES DIT, EN DOE ER IETS MEE !!!!
5 -5
Boer Gijs
Raak!
3 -4
Obnoxious
Sinkgraven was gisteren echt heel slecht aan het voetballen, maar iets zegt me dat dat niet zozeer aan zijn kwaliteiten ligt..
4 -3
JPC40
Het ligt ook niet aan zijn kwaliteit het ligt aan het beleid, je kunt denk ik zelf wel invullen waar dit probleem vandaan komt en bij WIE .
3 0
JPC40
Het ligt ook niet aan zijn kwaliteit het ligt aan het beleid, je kunt denk ik zelf wel invullen waar dit probleem vandaan komt en bij WIE .
0 0
JPC40
Het ligt ook niet aan zijn kwaliteit het ligt aan het beleid, je kunt denk ik zelf wel invullen waar dit probleem vandaan komt en bij WIE .
0 0
Fred Gerritsen
De heer Stalenburg is zeker fan van countervoetbal, zoals PSV speelt. Daarnaast wil hij blijkbaar dat ook Ajax de botte bijl hanteert (Moreno). Als Sinkgraven op de goede plaats speelt en Younes op links voorin, dan moet het gaan lopen bij Ajax. Younes wordt zeker een smaakmaker. Alleen komt hij nu nog wat lucht tekort voor een hele wedstrijd.
2 -2
Truus de Bakker
Helden? Ja eerst helden creeeren om ze daarna lekker neer te sabelen. Lang leve het opportunisme...

Vorig seizoen bakte een sterker PSV (met Memphis, Wijnaldum, een fitte Willems) er in de EL helemaal niets van. We zijn dus weer lekker opportunistisch bezig. Een gelukkige wedstrijd tegen United en een gebroken been verder en PSV is de maat der dingen.

Zoek toch een ander beroep man. Rot toch op met je kroegpraatjes.
10 0
maikelklaassen
precies!!! met alle geluk op "zijn chelsea's" een wedstrijd winnen van de nummer 4 van engeland en dit is de nieuwe standaard. rot toch op!!! als je dan toch een column wil schrijven over de aankoop van sinkgraven, schrijf dan waarom ajax ipv daley geen propper of ziech haalt die veel verder zijn als hem
1 0
BigDaddy84
Dit dus! En alsjeblieft niet alleen met Sinkgraven. Want ook het nu alweer neersabelen van een Gudelj snap ik echt niet. Nu moeten Schöne en Serero opeens weer spelen. Maar ondertussen moet De Boer wel met een vaste opstelling werken. En Klaassen hoort niet in de spits, terwijl dit hier al tig keer is voorgesteld. Opportunisme ten top! Ga eens achter je team staan en vertrouw eens in een trainer die al eerder teams aan de praat heeft gekregen.
6 -1
AFCABart
Die Sinkgraven moet een verbod krijgen om op de eigen helft terecht te komen. Gaat structureel fout daar. Al was die gisteren in balbezit ook nog eens dramatisch.
1 -3
ST
Hij snapt het. Sinkgraven is een heel groot talent, maar moet een ballen afpakker achter zich hebben. Bazoer blijkt dat niet te zijn, dus moet je wellicht met Serero als CVM weer gaan spelen. Dit gaat dan wel ten kosten van Gudelj.

1 0
godenzonensuper
Moet als linksbuiten of als controlerende middenvelder spelen. Misschien eens handig om hem op 10 te zetten. En dit soort jongens worden door mongolen als Derksen aangepakt terwijl de clown die ze altijd verkeerd neerzet weer overal mee weg komt.
0 0
ST
Als controlerende middenvelder heb je niks aan hem. Hij moet juist aanvallend en creatief bezig zijn. Type Eriksen.
0 0
trodat4030
Dat zegt hij ook. Hij zegt dat hij al linksbuiten of controlerende middenvelder moet spelen (van Frank, want díe zet hem steeds op die posities).
0 0
Scottish_Fan
Ben het wel met je eens, echter is de lcm in een punt naar voren niet perse controlerend, meer ondersteunend. probleem was dat we gister gewoon geen controleur op t middenveld hadden. Gudelj en Sinkgraven zijn beide andere types, maar zeker geen controleurs.
0 0
mistermiyagi
Ik blijf het zeggen haal ervaring en betaal ze goed.
als je nou optelt alle aankopen die ze gedaan hebben in de jaren onder Overmars aan een Gudelj, Sinkgraven, Vd Hoorn, Viergever, Milik, enz (ook met de jongens die het wel laten zien)

Dan hadden wij Huntelaar, Sneijder, vd Vaart, een dik contract voor kunnen geven (tekenbonus)

Balance: toptalenten moeten samen spelen met mannen die de top hebben aangetikt.

Ook Stam, Litmanen, Davids hebben hun waarde gehad aan hun terug komst.
0 -2
De_Realist
Even naast het feit dat ik Sinkgraven liever niet zag komen voor dat geld, en liever Ziyech. Moet ik zeggen dat Sinkgraven bij SC Heerenveen juist excelleerde op de 10 positie in een 4-2-3-1 formatie met een controllerende en verdedigende middenvelder achter zich en bij ons veel meer verdedigend werk moet doen op linkshalf.
0 0
Intec
Ach lachwekkend dit. Lekker makkelijk concluderen nu de een in vorm is (Ziyech) en de andere niet (Sinkgraven). Daarbij wordt Sinkgraven totaal verkeerd gebruikt. Ik sluit me wel aan dat het betaalde bedrag iets te hoog ligt. Maar wat als hij over 2-3 jaar voor 30 mil verkocht wordt dan zeurt niemand er meer over. Dit is een leer moment voor hem. Als je op jeugd gokt gebeuren deze dingen. Sinkgraven was niet best maar ook nog maar een knul talent spat ervan af en meer dan Ziyech ooit zal krijgen.
0 0
kritiekmagniet
Och komt dat nutteloze Guardado argument weer. Waar haalt AS die azijnzeikers toch telkens vandaan? Krijg ik ook een premie als ik een jankstuk weet te vinden?
2 -2
blava
Sinkgraven leert op deze manier de wetten van het internationale voetbal. Het is meer een aanklacht tegen het lage niveau in de Nederlandse competitie waar dit soort fouten blijkbaar niet worden afgestraft. Hier wordt Sinkgraven alleen maar beter van.

Ik wordt een beetje moe van het afkraken van Ajax. Ajax heeft een bijzonder jong elftal en speelt tegen ervaren buitenlandse ploegen. Het is een harde leerschool maar de enige juiste.
2 0
isgoed
Je hebt opzich wel gelijk,maar het probleem is dat dit ieder jaar het geval is.Moet zeggen dat ik ook meer van Gudelj had verwacht.Wat dat betreft hebben ze het bij PSV beter dan gedaan met guardado en romeno.
0 0
FlyingDutchMan
Sinkgraven is een groot talent, alleen leert schijnbaar niet zo snel. Gisteren was precies dezelfde fout als tegen Rapid Wien. Dan kan je wel weer de schuld bij Frankie of de onervaren omgeving leggen, maar Daley moet gewoon leren van zijn eerder gemaakte fout.. Dat doen Daley en Gudelj te weinig bij de tegendoelpunten.
0 0
blava
Sinkgraven speelde voor het eerst sinds lange tijd weer op die positive. Geef hem een paar maanden. Hij betaalt dan met rente terug. De keeper van Barcelona maakte beslissende fout, Schweinsteiger maakte een beslissende fout enz. Voetbal is per definitie een spel waar veel fout kan gaan. Daarom is het een aantrekkelijke sport.
1 0
versman
Precies, zoals ik hieronder al zei: aan bijna elk doelpunt gaat een fout van de tegenpartij aan vooraf.
0 0
Truus de Bakker
Mee eens. Ik begin ook steeds meer te balen van die voetbalpraatpoppen die een speler afschrijven omdat hij een paar fouten maakt. Als je op die leeftijd geen fouten meer maakt speel je bij Real of Barca en ook daar zie je vaak genoeg domme fouten zelfs bij ervaren spelers.
1 0
versman
Echt, het niveau was al om te huilen, maar het wordt steeds erger. Leo Driessen die bij een goal uit een corner roept: wat een blunder. Tuurlijk. Aan elke goal gaat een fout vooraf, zelfs de goal van Roma tegen Barca (want Terstegen staat te ver voor de goal). Maar een blunder is heel wat anders dan een fout. Tuurlijk komt een tegengoal vaak voort uit balverlies, waaruit zou het anders moeten voortkomen? Tuurlijk wordt er niet goed gedekt als iemand een voorzet kan inkoppen, maar dat gelul om iemand dan direct af te serveren. Sinkgraven is 19 jaar, heeft nauwelijks twee jaar ervaring op Eredivisie niveau en we gaan hem nu al beoordelen alsof ie Xabi Alonso of Pirlo zou moeten zijn, Ga toch weg.
0 0
freshfield
Rot op mensen beleid is bagger en de Boer moet nu maar eens opstappen. Tijd voor vernieuwing.
Kampioenschap kunnen we vergeten.
3 -4
Intec
Flapdrol meer kan ik hier niet van maken.
Ga er ook geen tekst en uitleg geven.
Schuif je frustratie aan de kant en ga is realistisch nadenken.
1 -1
Joseph
"Weer een megatalent", wie is dan dat vorige megatalent? Kischna, met zijn geweldige mentaliteit?

Ik zie een jongen van 19, die gewoon nog wat grillig is. Je speelt op die leeftijd niet elke wedstrijd goed, zeker niet als er zo veel druk op staat.

Het middenveld van Ajax staat nog niet, dat is het probleem. Wie heeft welke rol en is dat de rol die bij hem past? Ik denk eigenlijk dat het beter zou zijn om nu weer met een CVM te spelen, met Sinkgraven en Klaassen op de zijkanten, die om en om naar binnen komen.

Die verheerlijking van PSV gaat mij echt te ver. Als die geweldige Moreno voor zijn tackle op Shaw rood had gekregen, was het een penalty en door zijn beenbreuk waarschijnlijk een lange schorsing.. Inderdaad erg handig zo'n speler. Guardado is gewoon een waanzinnig goede aankoop met veel kwaliteit, die wilt elke club wel. PSV zou er daar ook 11 van willen. Is gewoon moeilijk te vinden en je hebt wat geluk nodig..

4 -1
De_Realist
Moreno verdiende geen rood voor die tackle. De tackle was absoluut hard, maar gewoon correct op de bal. Het was gewoon ongelukkig dat Shaw daarna zijn been brak. Maar dit soort harde tackles worden in binnen- en buitenland wel vaker gemaakt, en de enige reden waarom er nu zoveel aandacht voor is en waardoor sommige mensen om een rode kaart vragen is omdat Shaw nu zijn been breek, maar als dit niet gebeurde zou het stil zijn.

Die tackle van Smalling op Guardado verdiende pas een rode kaart, die was echt gemeen.

Overigens deed PSV tegen Man U wat menig club tegen ons doet, kont tegen de achterlijn aan en verdedigen tot je kunt counteren. Niks bijzonders, maar wel effectief. En uiteraard hebben ze een beetje mazzel met die goal van Moreno die er via een speler van Man U in het doel terecht komt. Ik vond het ook niet heel bijzonder, maar ze wonnen wel en daar gaat het om.
0 0
Joseph
Een tackle die een gevaar oplevert voor de tegenstander, is volgens mij gewoon rood.

Dat is moeilijk te beoordelen, maar hij komt goed weg. Genoeg scheidsrechters die dan rood geven en dan hang je.. Dan ga je met een beetje pech als voorbeeld dienen.
0 0
Truus de Bakker
Maar voor hetzelfde geld had de scheids het anders gezien en dan had die tackle PSV de wedstrijd gekost.
0 0
Scottish_Fan
Voor hetzelfde geld had Depay een hattrick gemaakt, en dan had de verdedigende tactiek psv de wedstrijd gekost.
0 0
Roem
Een talent als Bazoer, die goed meespeelt, keihard werkt, niet alleen teert op zijn voetballende kwaliteiten, maar weet dat hij hard moet werken en een vechtersmentaliteit heeft, dat is een talent die in de basis hoort! En dus niet Daley Sinkgraven, die denkt dat hij alles kan afdoen op zijn talent, geen winnaarsmentaliteit heeft, elke wedstrijd hierdoor fouten maakt, om vervolgens als een verongelijkte puber zijn schouders te laten hangen! En dan die blik in zijn ogen....!

Andersen... kennen we die nog? Waarom Andersen verhuren om een andere 'Andersen' (Sinkgraven) te halen voor belachelijk veel geld en nog in de basis te zetten, zonder dat hij een heel seizoen, of in ieder geval een serie (meerdere) goede wedstrijden in Heerenveen 1 heeft gespeeld?

Wat een wanbeleid! Willekeur en onkunde! Overmars of wie er uiteindelijk verantwoordelijk voor is: WAKKER WORDEN!

Wat is ons doel, het doel van AJAX, het doel van de supporter: een team als in 94/95: dwz goede spelers, een mix van ervaring en jeugd in het veld (niet op de bank), goede mentaliteit (Davids, Reiziger, Kluivert bv woonden nog 'thuis' toen ze de CL wonnen, maw ze stonden met beide benen op de grond) met als gevolg dat de resultaten en prijzen vanzelf komen.

Als je dit spiegels aan het team van nu, dan moet je concluderen dat geen één speler (op wellicht Bazoer, Klaassen en Riedewald na) de kwaliteiten beschikt om zich te proberen te meten met de spelers van toen! en vooral niet de aankopen Sinkgraven en Gudelj!
3 -1
ajax4ever01
Mooi verhaal waar ik het absoluut mee eens ben.. sommige spelers moet je gebruiken waar ze goed in zijn.. veel spelers worden misbruikt op posities waae ze geen eens behoren te spelen. Ook de spitsen moeten meeverdedigen.. wat een onzin is dat.. gebruik de kwaliteiten eens van de spelers maar met Frank nog een tijd aan het roer word het er niet beter op met alle respect voor de kampioenschappen die we met hem hebben behaald.
0 0
Harrie Nak
Eensch!
1 0
El-Dorado
oke en dus? en nu?

ze doen er toch niks aan. zelfs voor de spits positie zou er een ervaren KRACHT bij komen, komen ze met sanogo aan, 21 of 22 waar een kabouter nog een kopduel van wint.

halen ze Heitinga, blijkt ie; OF niet goed genoeg te zijn, OF niet fit genoeg.. waarom haal je hem dan in godsnaam?!

Op het middenveld, meest belangrijke linie is de een jonger dan de ander.

oja, die zogenaamde ambities kunnen mn kont kussen. want die zien we niet terug, CL overwinteren? ha, laat me niet lachen.. EL overwinteren? met deze kleuterklas zie ik het er somber in.

Beleid moet een shop onder hun klote krijgen, gvd eerst zeggen "je moet trots kunnen zijn om het ajax shirt te dragen" hoe zit het dan met de technische staf? en de directie?

nee, Ajax is zijn gezicht kwijtgeraakt en dan heb ik het niet over het logo.

4 a 5 ervaren jongens graag die wel wat toevoegen! desnoods geef je ze een dik salaris, die kleuren moeten gewoon hun mond houden er over. eerst maar is uit de pampers

allemaal leuk en aardig, maar er gaat toch niks gebeuren. want jaaa.. met A1 overwinter je in de CL, met A1 wordt je kampioen van de eredivisie.. terwijl Jong Ajax iedere week ondersteboven wordt gelopen in de JL.
2 0
Pauw
Daley komt er wel. Ik laat me niet gekmaken. De Boer haalt om allerlei redenen niet het optimale rendement uit zijn groep. Ik weet zeker dat een trainer die Cruyff-principes najaagt ons weer vol trots zal doen kijken naar Ajax.

Ik wacht niet geduldig af op het einde van het seizoen. Tot die tijd zou ik iedereen willen vragen hun oordeel over spelers uit te stellen.
1 0
Scottish_Fan
Tijd voor een revolutie als slot conclusie. Moet niet gekker worden...

Sinkgraven komt er wel, maar laat die jongen even een poosje uit de wind, wat aan kracht winnen en zo zijn zelfvertrouwen opkrikken, Serero kan zijn plek heus goed invullen in de tijd dat deze jongen aan zichzelf werkt en naar een basisplaats toewerkt.

Het middenveld werd gister zonder Bazoer en Klaasen gewoon afgetroeft. Dat was niet enkelt Sinkgraven zijn fout of door zijn tekortkomingen.
2 0
El-Dorado
nee, maar toch weer 2fouten; Sinkgraven en Gudelj.. iedere keer is het iemand anders die een fout maakt en zo gaan we verder.. of er iets van geleerd wordt? pff..

dat we bovenaan in de eredivisie staan is ook maar schijn, want we hebben de degradatiekandidaten gehad.. zelfs tegen een ploeg in de crisis (twente) weten we niet van te winnen.
0 -2