Van Kempen: 'Ling wil geld verdienen'

KoenWeijland, 26-08-2015 om 09:07, 7430 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jop van Kempen legt in Het Parool dinsdag uit hoe de bestuurlijke chaos bij Ajax volgens hem in elkaar steekt. Het aanstellen van Tscheu La Ling is in zijn ogen in elk geval geen goed idee, gezien zijn kapitalistische mindset.

'Zo zit het: Cruijff wil de baas zijn. Daarom wil hij dat Ling, zijn vriend, algemeen directeur wordt. Maar, dames en heren, de raad van commissarissen van Wijers wil een stokje steken voor de benoeming van Ling. Wijers, de slimme econoom die zelfs minister was, wil echter geen ruzie met Cruijff', legt Van Kempen uit. 'Maar dat Ling zou weten hoe een club grote sportieve successen behaalt, is grote onzin. Ling is eigenaar van AS Trencin, uit Slowakije. Ik ben een keer bij Trencin geweest. Het krioelde van de spelers die in acht verschillende talen spraken. Ze kwamen uit Afrika, Zuid-Amerika en andere uithoeken.'

De vele talen die bij Trencin worden gesproken lijkt niet echt een legitiem argument, maar de columnist vindt daarnaast dat Ling te veel aan geld denkt. 'Voor een klein salaris haalde Ling ze binnen, hij stopte ze vol met zijn eigen voedingssupplementen -een bijhandeltje- en hij wilde ze voor veel geld verkopen. Als een goudzoeker kwakte hij een hap modder op een zeef, hopend op een korreltje goud. Een Argentijnse speler was het spoor bijster in Slowakije en vroeg me of ik een clubje voor hem wist. Nu leiden ze bij Trencin ook spelers op, maar in de kern blijft Lings idee met die club hetzelfde: geld verdienen. Als er íets is waar Ajax géén behoefte aan heeft, dan is het aan meer geld. Goede spelers die blijven, die zijn nodig. Goede spelers en sportieve successen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
V12
Hé nog een slap en suggestief verhaal. Alsof ze bij Ajax geen geld verdienen. Gelukkig is het nu alleen zo dat Ajax als club ook geld verdiend. De vorige kliek schakelden continu vriendjes in die konden factureren. Terwijl de club elk jaar verlies leed streek het toenmalige netwerk vele euro's op. Ze zaten overal tussen. Van de sponsoring tot het medische gebeuren van de website tot de online academy en Ajax TV.
2 0
Jornnn
Moet La Ling dan spelers uit Afrika halen om ze een betere toekomst voor te schotelen? Er is geen een zakenman die geen geld wil verdienen. Het is pas erg zodra hij ze na de training in een klein donker hok stopt zonder voedsel.
1 0
MosesD
Er was een tijd dat men jaloers was op Ajax. Het was afgunst en dat was juist mooi! Je was trots supporter te zijn. Voor de aftrap stonden we bij wijze van spreken al 1-0 voor.
Nu wekt Ajax bijna louter medelijden en pesterijtjes zijn niet van de lucht. Je schaamt je soms om voor Ajax te zijn.
De Boer heeft knap de rust bewaard toen de club in brand stond. 4 titels zijn hier mede door gehaald, maar ook doordat de concurrentie een grote voorsprong liet glippen (dat vergeten nogal wat mensen weleens...). 5x achtereen CL, verkoop van spelers uit de eigen opleiding en het geld stroomde binnen.
Inmiddels zijn we 5 jaar verder. Is Ajax1 beter geworden? Nee. Speelt Ajax weer des-Ajax? Nee. Zijn er plots meer eigen jeugd spelers dan 5 jaar terug? Nee. Is Ajax richting de Europese top gekropen (iets wat Cruyff te pas en te onpas roept)? Nee. Was de jeugd heel slecht en nu plots heel goed? Nee.
Wat is nou het pluspunt na de zogenaamde revolutie? Ajax is rijk op de bank, maar speelt al ruim 2 jaar armzalig voetbal.
Minputen: de club is verscheurd, op de Toekomst heerst een ijzige sfeer, 5 van de grotere talenten zijn vroegtijdig vertrokken uit de opleiding (iets wat vroeger niet of nauwelijks gebeurde), het voetbal is niet om aan te zien, Europees stellen we helemaal niets meer voor, de selectie wordt volkomen overschat, de scouting voor het eerste elftal is een drama, de Arena raakt leger en leger, slechts een enkele speler wordt beter, spelers spelen regelmatig op verkeerde posities, ervaring wordt eigenlijk niet gehaald, de enkele ervaring die er is heeft bijna nog geen minuut gemaakt, een echte Ajacied en clubman wordt ontslagen zonder echte reden, groot deel seizoenkaarten duurder geworden ondanks miserabele prestaties, er is niemand die het th evalueert behalve het th zelf, afspraken van rapport Jonk/Jongkind staan niet op papier, Ling blijft maar naar voren geschoven worden door JC terwijl de man wel of niet terecht een behoorlijk besmet blazoen heeft.
Ach, wij rollen ADO zondag op en we halen volgens Frank de Boer de halve finale van de EL. Net als afgelopen seizoen.
Kortom, het gaat fantastisch.......
Waar is het realisme gebleven? Waar is Ajax gebleven?
2 -3
heinp
Staplethon toch
1 -1
tonny
Oprotte ling bemoei je met je eigen club en loop de boel hier niet te verzieken
Stel hier een echte technische directeur aan die niet op eigen gewin uit is
2 -8
JCr14
Lachwekkend
1 -1
Rinus M.
Het wordt nu toch wel tijd om meneer Ling door de zijdeur af te voeren. Je mag van Wijers vinden wat je wilt maar als bestuurder heeft hij veel beter gepresteerd dan Ling ooit zal doen. Gaan anderen Ajax misschien ook weer eens serieus nemen want deze soap duurt nu toch wel erg lang.
3 -8
JohnDylan
Als voetbalbestuurder is Ling veel succesvoller en ervarener dan Wijers. Volgens mij blijft Ajax een voetbalclub.
3 -2
4xbestevaneurop
Hoorde dat Molenaar zei dat Cruijff juist graag een paar 'grote' spelers zou willen bij Ajax die best wat meer mogen verdienen en mogen kosten. Als geld dan geen probleem is, wat dan wel. Dat ze die Pistone ofzo te duur vinden kan ik begrijpen. Maar er is/was toch wel wat ervaring te koop in heel Europa? Misschien denkt De Boer dat niet nodig te hebben en vroeg hij niet om extra spelers. Misschien heeft Overmars veel namen genoemd maar wilde De Boer ze niet, wie weet..
Nu heb je Younes en Sanogo gehaald en dus nog steeds geen enkele man met de ervaring van +5jaar in de aanval. Als er nou middenvelders zijn die dat met ervaring kunnen compenseren,
Dan krijg je blijkbaar dus dat je supporters voor de uitwedstrijd van de VOORONDE van het 2e Europese bekertoernooi nog hun hart vast moeten houden aangezien dit Ajax er klaarblijkelijk niet voor kan zorgen dat de uitwedstrijd tegen de Tsjechische nr /9/10?? een formaliteit is omdat er thuis al ruim afstand is genomen, en dat allemaal met zo'n bankrekening..
Er moeten toch wel van die types zijn zoals die Mexicaan bij PSV, eentje met 100 interlands ofzo.
5 -1
RusselWestbrook
Dat was Molenaar's eigen mening.

Die Mexicaan van PSV speelt als een natte krant de laatste tijd.
1 -5
Poldervoetbal
Hey Frenkie de Jong,met Ajax. Zeg,we willen je kopen en 4 jaar binden. Maarre,wat denk jij dat je over 4 jaar waard zal zijn? Wat zeg je, 20M.? Goed dan weten we dat. Zeg W2, we geven julie 20M. voor Frenkie,is dat goed? Anders worden we er over 4 jaar van beschuldigd dat we hem goedkoop kochten en met winst wilden verkopen. Daar gaat dan je goede naam.
4 -2
JCr14
"Hoe het volgens hem in elkaar steekt" dus hij gokt maar wat??????
En stukken van de Cruijff kant worden niet eens geplaatst?!?!?
Hoezo gekleurd. Komt weer uit de krant waar AS iets mee heeft natuurlijk???
9 -3
AlexIbarra
Het is toch alleen maar knap wanneer je als club pijlsnel omhoogschiet, de rest van je organisatie wat achterloopt bij de explosieve groei van de prestaties en je met een samengeraapt zooitje voetballers toch een efficient team kunt creeren?

Wij willen als club met een kleine omzet, uit een schamele competitie met weinig aanzien, ook graag een keer verder komen dan ManUnited. Als we daarvoor eerst een groter bedrijf moeten worden dan zij, gaat dat niet lukken. Wat Amsterdamse bluf lijkt me dan een beter idee.
0 0
MosesD
Wat in non verhaal dit. Alsof het in het huidige voetbal niet om geld verdienen gaat.
6 -1
Joseph
Hij heeft geen sportief succes geboekt bij Trencin?

De basis hiervoor is dat ze een verschillende taal spreken en dat Ling geld wil verdienen aan transfers?

Deze van Kempen is duidelijk geen sporter, voor sportief succes ben ik redelijk geneigd te kijken naar het voetbal en de prestaties..

Haatartikel #3128
9 0
bramski
Trencin is het goed gaan doen daar
Sinds Ling daar zit
Kaapte moses daddy voor onze neus weg
En verkoopte hem weer voor veel geld
Dat doen we bij Ajax toch ook !?!
1 0
Poldervoetbal
Job,ouwe flapdrol. wat je hier beschrijft is schandalig en crimineel .Alle topclubs in Europa doen hetzelfde maar dat is anders he? M.U. koopt honderden kinderen in de hoop dat er uit de modder 1 goudkorreltje komt. Wat een looser zeg. Wat jij niet begrijpt,domme jongen,is dat in Slowakije niet de regel van buiten -Europa spelers geld wat salaris betreft. Moses Daddy bleef daar tot hij in europa mocht voetballen b.v. Zwart maken oke, maar doe het dan wel goed he, dit is belachelijk.
10 -3
MichelAngelo66
Proest!

Wat een kul verhaal weer. Wat wil Josje nou zeggen? Dat je niet teveel verschillende talen mag spreken binnen een club? Dat je geen winst mag maken? Of wel mag maken, maar als al genoeg hebt moet barmhartig alles weggeven? Dat Josje een veel betere zaakwaarnemer is en Argentijnse voetballers de weg wijst? Dat Zuid Amerika en Afrika blij mogen zijn dat we ze nog accepteren omdat het de uithoeken van de wereld zijn!

Ja Het Parool streeft wel naar kwaliteit hoor met zulke hoogstaande werknemers.
11 0
Ajax Koersvast
Het blijft toch knap dat Ajax, (onder deze door de media bedachte?) bestuurlijke/organisatorische chaos, 4 kampioenschappen op rij heeft behaald, een super jeugdopleiding aan t ontwikkelen is, en financiëel supergezond is.
Maar misschien komt het wel door die vermeende organisatorische chaos dat het spel van het 1e elftal nog niet altijd even sprankelend is...;)

Hoe dan ook: er is weer een ware anti-Cruijff propoganda machine aan de gang bij Volkskrant, Parool en AS, gevoed door nog altijd wat rotte appels uit de gelederen van (gepasseerde) Ajax bobo's.
7 -5
MosesD
De titels zijn te danken aan de Boer en een falende concurrentie, de jeugdopleiding was goed en wordt nog beter en financieel supergezond dankzij 5x achtereen CL en verkoop jeugdspelers.
2 -5
Joseph
Een titel wordt altijd gehaald door falende concurentie, tenzij je al je wedstrijden wint, nog nooit gebeurt in de geschiedenis van het voetbal.. PSV won ook door falende concurrentie.

De jeugdopleiding was inderdaad goed, maar is nu beter en vooral ook slimmer met aankopen. Perfect beleid!

Misschien moet je toch eens kijken naar de jaarverslagen van Ajax, het zijn niet alleen de verkopen van spelers en meedoen aan de CL waardoor we financieel supergezond zijn. Of tellen de betere sponsordeals en lagere salarissen en lagere transfersommen niet? Er wordt hier namelijk nogal selectief gekeken naar hoe het gaat met Ajax..
6 -1
Beelzebart
Vergeet het maar hoor. Versman heeft gisteren ook al uitgelegd (net als BigDaddy vorige week trouwens) dat het feit dat we financieel supergezond zijn alles te maken heeft met een verstandig, verantwoord beleid. Dat er in tegenstelling tot voorheen niet meer met bakken geld gesmeten wordt. Maar daar lult hij zoals gewoonlijk weer overheen. Je kunt net zo goed met een lantaarnpaal in discussie gaan. Dan heb je waarschijnlijk nog een grotere kans dat er op je argumenten gereageerd wordt.
5 -1
MosesD
Nou, Ajax stond 3x een straatlengte achter. Als de concurrentie niet zo had geschutterd waren we geen kampioen geworden. Psv was afgelopen seizoen de enige die aanspraak mocht maken op titel.
Natuurlijk zijn er ook nwe sponsordeals binnengehaald, maar de grootste som komt toch uit de CL. 5 x /- 20 mio, tel uit je winst.
1 -7
Joseph
Boehoe (excuus, maar echt..), daarna zijn ze toch kampioen geworden? Ik laat ook graag optekenen dat het 3x ook een haast perfecte 2e seizoenshelft was..

PSV (Depay) was de enige ja, Ajax in de jaren daarvoor. Ajax dit jaar, tenzij het gat met Feyenoord te groot wordt in de eerste seizoenshelft, maar onze jongens zijn goed bezig..

Natuurlijk helpt de CL mee, dat heb ik nergens ontkent. Als je het goed wilt benoemen, kun je zeggen dat de Boer en de CL Ajax "supergezond" heeft gemaakt en het nieuwe beleid Ajax "gezond".

Als we echter de komende jaren, nu het beleid op het veld bij het eerste staat, de CL zo vaak blijft halen, hoort dat ook bij het beleid.
3 0
MosesD
Precies, een tweede seizoenshelft die bijna perfect was, terwijl de concurrentie punt na punt verspeelde.
Nou, ik vind dat je Psv tekort doet door te zeggen dat het alleen Depay was. Ik denk dat Psv mogelijk zelfs sterker is dit seizoen. Iig hebben ze genoeg keuze qua spelers. Net als Fnoord trouwens.
In de toekomst de CL halen zal steeds moeilijker worden. Dit seizoen is vermoedelijk het laatste waarbij de kampioen uit Nederland rechtstreeks voor het hoofdtoernooi is geplaatst. Daarna wordt het dus de voorronde. We weten inmiddels hoe dat kan gaan.....
Al die idioten die ook hopen dat andere clubs het niet goed doen Europees. Uiteindelijk is dat heel slecht voor ons hele voetbal dus ook Ajax.
1 -2
Joseph
Waarom blijf je er dan zo in hangen? Toch prachtig dat ze zo'n goede 2e seizoenshelft speelde.. Wat maakt het dan uit dat de concurrentie niet die verbetering tov de eerste seizoenshelft konden laten zien? Beste heeft gewonnen..

PSV heeft vorig jaar ontzettend veel slechte wedstrijden gespeeld, wedstrijden zonder echte kansen en lelijk voetbal, en dan was het Depay die ze op individuele klasse redde. Als team is PSV denk ik ook beter geworden, maar het gemis van Depay maakt voor mij dat ze nummer 3 zijn voor de titel voor mij. Het verschil met Feyenoord is wel klein, hun spel zag er ook niet uit..

Die idioten die andere Nederlandse teams niet steunen in het buitenland zijn mij ook een doorn in het ook, maar teams die niet willen presteren (PSV) vind ik nog veel erger! Ik stond gewoon op de banken bij de vrije trappen van van Hooijdonk toen Feyenoord de EL won..
3 0
MosesD
Ik blijf nergens in hangen, maar ik heb gewoon helder op het netvlies hoe we kampioen werden. Niets meer, niets minder. Sommige mensen vergeten snel. Natuurlijk wie aan het eind bovenaan staat is de terecht kampioen. Maar ik zou graag kampioen worden (of zelfs niet) met oogstrelend Ajax voetbal. Dat heb ik toch echt al een jaar of 2 niet meer gezien. Ik vrees dat het dit jaar tussen Psv en Fnoord gaat. Helaas heeft Ajax nagelaten echte kwaliteit en ervaring te halen. De jeugdigheid zal ons opbreken.
0 -2
Joseph
Duidelijk prioriteit dan wat je wilt, ik zag een terechte kampioen die steeds beter werd, jij blijkbaar concurrentie die niet met dat niveau mee kon..

Iedereen wilt hier oogstrelend voetbal zien, maar dat hebben we 2 jaar geleden niet gezien en ook niet 10 jaar geleden, dat hebben we hoogstens nog eens in de jaren met Sneijder, vd Vaart en Zlatan gezien en dan weer een gat tot de jaren rond '95. (dan heb ik het over 5 wedstrijden op rij ofzoiets)

Duidelijk is in ieder geval dat we dat met het beleid van voor JC, ook nooit meer zouden zien. Toppers van AZ, Heerveneen, Twente.. Ik verwacht ze vaker in het rechter rijtje in de PL, met de nieuwe tv inkomsten daar. Dan had Ajax niks meer..

Ajax laat met dit jeugdige team, dat pas net samen speelt, heel volwassen spel zien. Dit volwassen spel moet nog uitgroeien tot mooi voetbal, maar die potentie zie ik bij Feyenoord niet, die missen kwaliteit en dat gaat het imo altijd verliezen van ervaring.

Natuurlijk had ik graag gezien dat ipv Heitinga een echte topper gehaald was op de plek van Veltman, maar dan verdien je daar niks meer op. Hopelijk maakt hij een mooie transfer en halen we een topper volgend jaar! In 90% van de wedstrijden die we gaan spelen, kan Veltman wel mee..
2 0
MosesD
Het mooiste voetbal in de Arena was jaar onder Olsen, echt fantastisch.
Maar ik vond het eerste jaar onder Jol ook al een stuk aantrekkelijker dan nu. Opportunistischer ja, maar wel veel goals 100 en ieder geval op de aanval gericht en niet het eindeloze gebrei wat we nu al 2 jaar zien.
Wat zouden we met het beleid van voor JC nooit meer zien?
Je vindt dat Ajax heel volwassen voetbal laat zien? Ik vind het als gezegd vrnl traag, voorspelbaar en iig niet des-Ajax. En echt volwassen tegen Rapid vond ik nou niet bepaald...
Ik denk als je de elftallen van Fnoord en van ons naast elkaar legt, het niet heel veel verschilt.
Ik vind Heitinga geen verkeerde. Moet wel de kans krijgen. Maar ons was een ervaren spits beloofd. En die was ook hard nodig. Voorin is het gewoon mager en jong.
0 0
Joseph
Jol had de beschikking over het beste wat haalbaar was onder het vorige beleid, dus eens, dat was beter dan wat we nu op dit moment hebben staan.

Je moet niet vergeten dat het beleid vanaf JC, nu pas voor het eerst op het veld staat. De middelmatige aankopen zijn allemaal uit de basis gespeeld door jonge gasten die verder zijn.

Het is misschien nog wat traag, maar dat moet in elk team groeien, als je kijkt naar het aantal kansen, is er een zeer duidelijke groei zichtbaar tov vorig seizoen. Ajax-waardig spel is wat Barcelona doet, dat duurt heel lang en staat of valt met bepaalde spelers. Barca zonder messi, krijgt hun spelletje ook niet van de grond.

Het zal mij niks verbazen als we het echte Ajax spelletje pas gaan zien onder Nouri, vd Beek en Cerny, maar ook van deze lichting verwacht ik veel!

Ajax en Feyenoord ontlopen elkaar op dit moment niet heel veel, al vond ik ze tegen Vitesse echt lachwekkend slecht in hun passing. Ajax zal met dit materiaal alleen over ze heen gaan, er zit te weinig rek in het team van Feyenoord.

Ik ben ook blij met Heitinga, voorbeeld prof, maar had hem graag in het eerste gezien, nu fysiek heel moeilijk. Die spits hebben we gewoon met Milik, onbetwiste nummer 1. Noem mij de ervaren spits die genoegen neemt met een plek achter Milik en ook iets toevoegt als hij speelt? Dat is moeilijk hoor.. Zeker als je die spits niet met miljoenen tevreden wilt houden.
2 -1
MosesD
Jol had de beschikking over het beste wat haalbaar was onder het vorige beleid? Suarez en De Zeeuw waren even duur als Gudelj en Sinkgraven nu. Pantelic was transfervrij. Nu hebben ze nog meer aankopen dan toen: Cillesen, Dijks, Younes, Milik. Onder Jol waren het behalve genoemde 3 allemaal eigen jeugd spelers, dus ik begrijp die verwijzing van jou niet.

Het beleid van JC staat nu pas op het veld?? Heb beleid van JC is pas 3 bezig, dus bij de Btjes zou dat pas te merken zijn. Klaassen, Dijks etc komen gewoon uit de oude opleiding. Maar goed, ik denk ook dat je het begrip opleiding/opleiden overschat. Echte talenten komen sowieso wel bovendrijven. Je kan ze hoogste wat handvatten aanreiken, meer niet.

Dat vergelijken met Barca, daar moeten we ook eens vanaf. Bij Barca kan men een team bouwen en bovendien de beste spelers halen. Dat kan niet bij Ajax. Focus nou gewoon op Ajax. Kijk desnoods naar een club als Salzburg, Lyon en dergelijke.

Tja, ik vind Fnoord beter in balans als het gaat om talent en ervaring. In mijn ogen zeer belangrijk. Ajax zal afhaken vanwege de jeugdigheid, mark my words.

Ik vind qua spits dat je dus een ervaren jongen had moeten halen. Met Milik daarachter. Milik is net 21 en die vind ik nog niet rijp om als nr 1 spits te spelen.
0 0
Joseph
Er is in de 5 jaar voor Overmars 90 miljoen uitgegeven aan transfers, waar dat bij Overmars rond de 35 ligt. Dus misschien moet je toch eens naar de feiten kijken. Er zijn ontzettend veel matige spelers voor miljoenen gehaald. Ogararu, luque, Rosenberg, silva, lindgren, cvitanich, wielaert, Oleguer, aisatti, de Zeeuw en Lodero. Een verdomd lange lijst (allemaal boven de 3 miljoen) die laat zien wat we met ons vorige beleid konden kopen. het maximaal haalbare dus..

De gedachte van dit beleid staat er nu, geen middelmatige aankopen meer, maar alleen talenten en op de plekken waar nodig, een goede aankoop. Dat de lichting van Nouri misschien echt pas de eerste is ben ik met je eens, maar je kan nu al zien waar dit beleid toe kan lijden.

Je wilt het over oogstrelend voetbal hebben, dan zie ik hoe moeilijk Barcelona het daar al mee heeft, ik wil aankaarten dat je dat niet zomaar op de mat legt. Dat het tijd kost, en voor Ajax ook betekend dat je geluk moet hebben met net een topper die wilt komen en een talentvol team.

Ik zou die spits ook graag zien, maar de spitsen van 5 jaar geleden die we gehaald hebben, staan nog vers op het netvlies, dat was echt niet best, en daar werd al vele miljoenen voor betaald! Nu willen we er 1 kopen voor op de bank.. Milik is rijp, hij hoort bij dit team van jonge spelers in opbouw.

Als je vanaf dit punt opbouwt, doe je het niet slecht.
0 0
MosesD
Ja, maar je had het over het elftal van Jol. Maar goed er is een tijd met geld gesmeten. Vooral in de tijd van van Basten, overigens destijds op advies van Cruyff bij Ajax gekomen.....
Er is hoe dan ook veel te veel uitgegeven. Helaas gaat dit beleid wel door met middelmatige aankopen. Ze zochten een ervaren spits, hoe kan je dan in vredesnaam bij Sanogo uitkomen? Die jongen kan er bovendien echt niet veel van, to put it mildly....
0 0
Joseph
Je weet niet wat ze geprobeerd hebben voor die ervaren spits, zo iemand moet ook wel echt iets toevoegen. Milik is gewoon onbetwist nummer 1 en Sanogo gehaald als sterke spits om iets te forceren ook denk ik.

Ik begrijp ook wel dat er in het vorige beleid gesmeten is met geld, de jeugd was er niet zo op ingericht dat op bijna elke positie een talent komt te staan. Dan moet je kopen, als je beter wilt worden.

We hebben nu midelmatige aankopen voor de breeste gekocht, en met Dijks, Gudelj, Milik en SInkgraven ook het eerste goed versterkt, wat naar mijn mening geen middelmaat is..

Ik ben gewoon heel tevreden hoe het nu gaat en dan bedoel ik vooral waar ze heen gaan met dit beleid en elftal. Er is echt toekomst voor Ajax!
0 0
MosesD
Tenenkrommend was het weer. Ik schaam me gewoon voor Ajax.
0 0
Joseph
Ach, was ook een rare wedstrijd. Je hoeft niet te voetballen, je moet ook zeker geen risico nemen en de tegenstander die moet scoren doet niks.. Met 10 man was het moeilijk maar bleven de grootste kansen houden. Maar 1 ding is duidelijk, Veltman is voorlopig klaar in het eerste! Anders is de Boer niet geloofwaardig..
0 0
MosesD
Eens qua Veltman.
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Weer zo eentje die een Groot Complot tegen Cruijff ziet.
2 -6
Rudolph J
Anti-Cruijff 'propaganda' vanuit De Volkskrant en het Parool, ja. Maar ook vanuit AS? Graag wat voorbeelden. Of bedoel je AD. AS is, vind ik, juist koersvast (..) pro-JC.
2 0
Joseph
Daar miste ik het bericht als reactie op de Volkskrant en betichtingen van complotten van de Telegraaf voor..

Dat soort verhaaltjes moet je ook melden, er zijn weinig tot geen pro-JC verhaaltjes te lezen.
2 0
Raydo
Lekker weer citaatjes uit hun context trekken, AS.
4 -2
aietos
Dit stukje slaat werkelijk alles!

De spelers spreken verschillende talen, dus Ling wil alleen maar geld verdienen.

Kan het nog dommer?
12 -4
Len nart
"Ik ben een keer bij Trencin geweest. Het krioelde van de spelers die in acht verschillende talen spraken." Dus is het logisch dat Ling alleen maar geld wil verdienen aan Ajax?

Dat is wel heel slecht onderbouwd, normaal vind ik dat niet erg in een column, maar volgens mij was deze volledig serieus bedoeld.
11 0
Truus de Bakker
Armzalig stukje in het Parool. Er wordt voorbij gegaan aan het feit dat Ling met de club uit het niets is gepromoveerd en vervolgens na drie seizoenen kampioen is geworden en de beker heeft gepakt.

Of Ling de man is die Ajax nodig heeft, weet ik niet maar om de sportieve successen van Trencin weg te moffelen lijkt me een beetje tendentieus.
9 -1
je
Komt er weer een riool journalist uit de put met een zuig ik uit mijn duim verhaal .
Wat een lul verhaal dot weer.
6 0
El-Dorado
Journalisten proberen idd Ajax/Ling te ontmaskeren oid.. maar wat hier boven soort van beschreven wordt, iedere eigenaar / directeur zou zoiets doen, logisch. Je koopt en verkoopt, dat is bij Ajax iets anders; je leidt op en verkoopt.
6 0
trodat4030
En iedere journalist wil scoren met een collumpje over de rug van Ajax/Ling. Vooral díe journalisten van kranten die hun bronnen kwijt zijn, namelijk het Parool en de Volkskrant. En het Rotterdams stadsblad dat zichzelf een landelijk dagblad noemt (het AD) doet er traditioneel aan mee. What else is new? Who the fuck is Jop van Kempen eigenlijk?
10 -1
A Cohen
Kan iemand mij vertellen, en met deze vraag bedoel ik niets hé:
Wat is precies de opdracht van / voor Tjeu la Ling ?
Wat is de meerwaarde / toegevoegde waarde van La Ling momenteel bij Ajax?
Wat doet hij, wat gaat hij doen wat anderen momenteel niet kunnen?
1 -1
JohnDylan
Het is Ling en niet La Ling.

EDIT: Krijg ik die duimpjes omlaag omdat mensen denken dat het wel La Ling is? Ling zelf zegt namelijk dat het Ling is.
1 -4
Len nart
1. Advies geven aan de Rvc en het schrijven van een rapport over de organisatie van Ajax.
2. Oud Ajacied met bestuurlijke ervaring, die niet in de club zat voordat hij het rapport ging schrijven.
3. Hij schrijft dus als buitenstaander een rapport, dat kunnen anderen niet omdat ze al jaren bij de club werken en dus niet onpartijdig zijn.

Natuurlijk kun je ook zeggen dat Cruijff Ling nog andere opdrachten heeft meegegeven om zelf meer macht in Ajax te krijgen of dat Ling niet onpartijdig is, maar dat kun je niet bewijzen, we zullen dus maar moeten afwachten.
0 -1
OntlastendeMiddenvelder
Wat betreft 3: een buitenstaander zou ik hem niet noemen en de schijn van onpartijdigheid heeft hij allang verloren.
2 0
JohnDylan
Wat vreemd is want Cruijff en Ling zijn nooit vrienden geweest. Sterker nog Ling vond Cruijff een vervelende man. Het is dus onzin dat Cruijff zijn vriendje naar voren wil schuiven zoals sommige beweren.
3 -3
OntlastendeMiddenvelder
Dan is het toch apart dat Cruijff Ling zo graag naar voren wilde schuiven en vervolgens, toen de directie daar haar bedenkingen bij had, woedend in De Telegraaf schreef: "Ze zijn gek geworden."

Zou hij dat doen bij iemand die hem een vervelende man vindt?
1 -1
Ajax Koersvast
Volgens mij is het niet correct wat jij hier beweert.
Iets in de trant van "ze zijn gek geworden" antwoordde Cruijff in een interview over het feit dat ze LvGaal plotseling achterbaks achter Cruijff's rug om hadden benoemd.
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Klopt, daar was het inderdaad een reactie op. I stand corrected. En toch klopt het deels wel wat ik zei: want Cruijff zei het in de context van wie de nieuwe sterke man van Ajax moest worden (Ling of Van Gaal) en het bestuur koos voor Van Gaal in plaats van Ling. Cruijff was boos, ook omdat hij er niet bij was. Zoals bekend had hij belangrijkere verplichtingen dan Ajax, die avond.
1 0
Ajax Koersvast
Kennelijk heb je de rechtszaak omtrent die benoeming en uitslag daarvan gemist destijds.....
0 -1
OntlastendeMiddenvelder
Heb ik gevolgd. Cruijff was de juridische winnaar, maar wat mij betreft niet de morele.
0 0
Ajax Koersvast
Oké. duidelijk dat jij dus achter dat achterbaks gedoe van TenHave stond.
0 -1
OntlastendeMiddenvelder
Ik ga hier niemand verdedigen, maar feit is wel dat Cruijff een paar nare dingen heeft uitgehaald, waaronder een racistische opmerking maken tegen Davids. Alles moest uit de kast worden gehaald. Zelden zo'n ego gezien. Om je kapot te schrikken. Maar men blijft in hem geloven alsof hij God is en altijd gelijk heeft.
0 -1
Ajax Koersvast
Hier heb je weer gemist dat dat interview met davids ook een opzetje was. Alles om Cruijff in een kwaad daglicht te stellen.
Cruijff zal echt niet perfect zijn, maar ik ben er van overtuigd dat hij alleen maar z'n nek uit wil(de) steken voor Ajax.
Er beter van worden heeft hij echt niet nodig; dan had ie al veel eerder bondscoach geworden van een oliestaatje of zo.
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Opzet? Dat is weer dat complotdenken waar Cruijff-adepten zo graag aan doen. Hiermee beschuldig je Davids van iets heel ergs.

En ja, Cruijff wilde vast zijn nek uitsteken voor Ajax, uit clubliefde zeker, de oude Feyenoorder... :)

Die man doet alles voor zichzelf.
0 0
Ajax Koersvast
Jij hebt kennelijk het Ajax-nieuws destijds niet goed gevolgd...
0 0
JohnDylan
Waarom is dat apart? Cruijff had gewoon door dat de enige reden dat ze tegen Ling waren is dat hij dezelfde visie had als Cruijff.

Cruijff wil het beste voor Ajax.
3 -2
OntlastendeMiddenvelder
Het is apart omdat Cruijff een geschiedenis heeft van iemand met de botte bijl bewerken (of laten bewerken) als je het niet met hem eens bent. Cruijff vindt zichzelf geen vervelende man, dus als Ling hem dat wel vindt, heb je een probleem, lijkt me.

Cruijff wil het beste voor Cruijff.
1 -1
JohnDylan
Ling VOND Cruijff een vervelende man. Ze zijn nog steeds geen vrienden maar ze hebben wel dezelfde visie als het gaat om hoe een club geleid moet worden.
2 -2
OntlastendeMiddenvelder
Dan zal Cruijff daar geen weet van hebben. Want hij staat nu niet bepaald bekend om zijn vergevingsgezindheid.
0 -2
JohnDylan
Dat weet Cruijff wel. Sterker nog hij haalde dat zelf eens aan toen iemand Ling zijn vriendje noemde.
0 0
TOOL
Kolere wat een slecht stuk zeg! En door...
6 -1
JohnDylan
Ik was een voorstander van de komst van Ling maar ik wist natuurlijk niet dat hij winst wil maken op transfers. Nee ik wil liever dat we spelers voor vier miljoen kopen en twee jaar later voor een paar ton laten vertrekken (zoals we nu met Duarte proberen)...
8 -2
Truus de Bakker
Inderdaad. Dat moet het uitgangspunt worden: duur inkopen en goedkoop verkopen. Zo gun je een ander ook nog wat. ;)
3 0
drazic
Hij is een keer bij Trencin geweest en daar waren voetballers uit Afrika, Zuid-Amerika en andere uithoeken? Nou en, gaat toch om het voetbal? Wij hebben ook ervaring met Afrikanen, Noord-Europeanen, Wes-Europeanen en Aziaten. Dat argument is inderdaad niet legitiem. Want als je verder leest is dat dus de reden dat iemand in geld denkt? Ajax is toch ook aan het opleiden om geld te verdienen of ben ik nou helemaal gek geworden? We hebben niet de illusie dat ze tot hun 35e bij ons blijven, we geven talenten de kans om naar de europese top te gaan, dus om geld te verdienen en niet transfervrij.

Ze lopen weer lekker te stoken....
4 0
SilverHaze
Ja inderdaad, gewoon een waardeloze uitspraak. 'We hebben geen behoefte aan geld, maar aan goede spelers die blijven.' HALLO? Hoe ga je dat realiseren? Juist ja, met geld.
3 0
JohnDylan
Onze minister president heeft gezegd dat we terug moeten naar de sfeer van de gouden eeuw dus ik neem aan dat we over een tijdje Surinaamse en Molukse spelers niets meer aan salaris hoeven te betalen...
2 -1
SilverHaze
Ohja dat klopt. Scheelt weer in de kosten. Misschien worden we met die VOC mentaliteit toch weer CL winnaar.
2 0
Mokummerdam
Dit hele stuk is dom gelul. Ik lees hier en daar allemaal stukjes over Ling. Maar er is niet een stuk met een legitiem bewijs over het negatieve bericht geving waar ze Ling mee beschuldigen. Maar ja, onze enge vriend Petterson zal er wel weer anders over denken.
4 -1
Tecmessa
Ik ben met je eens dat dit stuk een hoop ongefundeerd gewouwel is. Maar ik wacht nog steeds op een reactie van Ajax over het stuk in de Volkskrant. Als jouw adviseur claimt dat hij allemaal vastgoed successen in het buitenland heeft en daar blijkt geen spoor van te vinden, zou ik met toch enigszins zorgen maken...
0 0
PeterVKV
wie niet?
1 0