De Groot fileert artikel Volkskrant over Ling

SamVR, 24-08-2015 om 06:59, 8041 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jaap de Groot, chef sport van De Telegraaf, uit maandag stevige kritiek op De Volkskrant in zijn column. De Volkskrant publiceerde afgelopen week een artikel waarin Tscheu La Ling werd weggezet als een persoon die rept over een vastgoedproject in Trencin van 350 miljoen euro dat niet zou bestaan. De Groot benadrukt dat hij degene is die melding maakte van het project, in plaats van Ling. Daarnaast benadrukt De Groot dat het vastgoedproject wel degelijk bestaat.

'In het artikel wordt het accent gelegd op het project van 350 miljoen euro rond het stadion van Trencin', schrijft De Groot. 'Als bron wordt de door ondergetekende geschreven Eigen Kijk (column De Groot, red.) van zaterdag 20 juni gebruikt. Daarin wordt duidelijk dat het hier NIET om een quote van Ling gaat, maar de mening schrijvers dezes, aan de hand van informatie die ik tijdens een bezoek aan Trencin kreeg. Ook stelt De Volkskrant dat het project van Ling van 350 miljoen euro niet bestaat.'

'Dan de feiten', vervolgt De Groot. 'Niet alleen in de column van 20 juni, maar ook in andere publicaties, wordt nergens aangegeven dat het om een persoonlijk project van Ling gaat. Waar de schrijvers de koppeling tussen de ex-international en het stadsproject op baseren is niet duidelijk. Het project van 350 miljoen, gelegen bij het nieuwe stadion van AS Trencin, bestaat wel. Zodra op Google ’Trencin Central Zone Development Plan’ wordt ingetikt doemt op diverse links het bewuste project op. Ondersteund met plattegrond en video’s (waarop alleen al 240 miljoen euro aan het spoorlijnproject wordt gekoppeld).'

Artikel geregisseerd
Verder benadrukt de journalist dat het geen toeval is dat het artikel over Ling afgelopen vrijdag uitkwam. 'Binnen Ajax, dat Ling heeft gevraagd om de technische organisatie van de club door te lichten, bestaat sterk het vermoeden dat de reportage met hulp van insiders binnen of rond de club is geregisseerd om zowel Johan Cruijff als de door hem naar voren geschoven Ling in een kwaad daglicht te stellen. Dit heeft ook met de timing van het artikel te maken, dat uitgerekend op de dag gepubliceerd werd dat het rapport van Ling door de raad van commissarissen zou worden besproken', aldus De Groot.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
je
Brood je aap verhaal
0 0
Middenweg401
Even iets positiefs.
De foto bij het artikel doet herinneringen opkomen, ook al was ik nog zeer jong. Tahamata links, en Ling rechts. Wat een mooi buitenspelers duo was dat zeg!
3 0
HeinJan
Als je het artikel niet kan weerleggen, probeer het dan ook niet. Wat een slechte poging is dit van De Groot. De Volkskrant heeft Ling nota bene niet eens geciteerd. Zij gaven aan dat De Telegraaf melding maakte van een project van 350mln.
De Groot zegt hier zelf dat daar niets van klopt, want 240mln is voor de spoorlijn. Die, na navraag van de Volkskrant, met EU-geld wordt betaald. Dat kan je onmogelijk een project van Ling noemen.
3 -9
Juichtoon
Ben jij dit Uri?
1 -2
suske
Beter lezen De Volkskrant citeerde wel uit de kolom van de Groot. En haalde er derde bij. De Groot staat in zijn recht. De Volkskrant koppelde het ver haal aan Ling maar daar is nooit sprake van geweest gelukkig neemt de RVC van Ajax afstand van het artikel in de Volkskrant.
7 -3
HeinJan
Beter lezen. Ik zeg nergens dat de column niet werd geciteerd, ik zeg dat Ling niet werd geciteerd.
0 -1
Rick4Ajax
Het gaat er om dat Jaap de Groot verkeerd wordt geciteerd, en vandaar dat hij dit schrijft. Iedereen hier denkt dat De Groot een artikel uit de Volskrant wil weerleggen, maar het enige dat hij doet is de feitelijk juiste informatie geven.

Het is sowieso triest van de Volkskrant om een column van Jaap de Groot te gebruiken als bron.
8 -1
HeinJan
Onzin. Maar goed, lees de twitter van Huib Modderkolk maar na. Die is bereid hierover open en bloot, direct, verantwoording af te leggen. Dat komt een stuk geloofwaardiger over dan Ling of De Groot.
1 -3
RusselWestbrook
Ling en de Groot hebben goed gekeken naar Blatter (en Lance Armstrong... en racisten): net doen alsof degenen die suggereren dat er een probleem is het probleem zijn.

Of 1 iets minder sterk argument van de tegenstander nemen, die 'ontkrachten' en dan maar hopen dat het gepeupel niet doorheeft dat alle andere punten gewoon keihard en correct zijn.

Werkt goed, aan de reacties te zien.
2 -5
RusselWestbrook
Nog tekenender dat AST dit 'fileren' noemt. Alsjeblieft zeg.
4 -6
RusselWestbrook
Tekenend dat het alleen maar over dat project lijkt te gaan (niet hele artikel gelezen, ben aan't werk), en niet over die 3 ondernemingen die technisch failliet zijn. Of dat Trencin er helemaal niet zo lekker voor staat.

Lekker de aandacht afleiden.
2 -2
je
Ik maar denken dat de volkskrant een reputatie heeft Hoog te Houden ?
3 0
pcknaller
Who Fucking cares..... Dingen gebeuren omdat ze gebeuren. Dat is inherent aan zaken als clubpolitiek.
Voor en tegenstanders vliegen elkaar in de haren om er het beste uit te komen voor eigen belang.
We zien het wel waar we staan als de rook is opgetrokken. Tot nu toe gebeurt er vrij weinig behalve dan een hoop gezever op de achtergrond.

Wordt zeker vervolgd...... (nu weer voetballen??)
0 0
Zorro
Het is weer allemaal televaag. De Vazal van Cruijff is weer aan het werk gezet om de puinhoop op te ruimen. Maar als de lokale overheden ontkennen dat een dergelijk groot project instaat dan bestaat die ook niet. Zij zullen minimaal mee moeten financieren.
2 -8
Raydo
De damage control is begonnen zie ik.

De Groot gaat nu in op een punt (dat 350 mln project) dat niet de focus is van het stuk in de Volkskrant. Het artikel ging om het vermeende financiële 'succesverhaal' van zowel Trencín als Ling persoonlijk. Daar gaat De Groot kennelijk niet op in, maar het blijft overeind dat de werkelijkheid niet strookt met wat Ling verkondigt. Er bestaat een vreemde constructie van rechtspersonen die schulden bij elkaar hebben en per saldo in het rood blijken te staan. Daarnaast komt het stadion niet van de grond. Hoezo succes?

Bovendien wordt er geen openheid gegeven over de rol van enkele voormalige compagnons van Ling. Dat hij weigert te reageren op dit stuk doet mij sterk vermoeden dat de Volkskrant-journalisten (de gerenommeerde Huib Modderkolk en Tom Kreling, die absoluut geen sensationalistisch verhaal hebben geschreven zoals sommigen hier willen doen voorkomen) op het goede spoor zitten.
3 -8
suske
Ik ben gaan Goochelen en de Groot heeft wel degelijk het gelijk aan zijn zijde. Het plan bestaat . En behelst het centrum van Trensin. De rol die de Volkskrant Ling toebedeelt bestaat niet. Het succes van Ling met Trencin staat hier los van en komt zelfs niet in fragen. Google maar naar de link die de Groot aan gaf en dan zul je zien dat het voetbal stadion van Trencin buiten het project van 350,mlj valt . Modderkolk en Kreling gaan uit van aannames van een persoon niet van de werkelijkheid . Jij vermoed ook dingen omdat Ling niet op dit stuk van de Volkskrant ingaat en geen openheid van zaken geeft. Hij handelt eerst zijn zaken met Ajax af. ( Advies Rapport ) en daarna zal Ling in dien nodig wel of niet reageren op het stuk over hem in de Volkskrant.
7 -1
MosesD
Het plan bestaat, echter is er geen ruimte rond het stadion. Staat ook letterlijk in artikel en wordt bevestigd door plaatselijke autoriteiten. Dat is dus een luchtkasteel. Daarnaast is de financiële positie van Trencin bepaald niet rooskleurig en wordt er gewerkt met allemaal schimmige constructies.
2 -4
Raydo
Ik geloof dat het verspilde moeite is om dit te proberen te verduidelijken. Mensen hebben alleen wat quootjes gelezen uit het Volkskrant-artikel maar alsnog weten ze zeker dat De Groot gelijk heeft. Ik herinner me meteen weer waarom ik ooit gestopt was met reageren op AS.
0 -3
heinp
Over schimmig gesproken ?
2 -2
MosesD
Precies. Je wist dat ie over die 350 mio zou beginnen. Verder gaat ie werkelijk nergens op in. Slap verhaal. Net als het optreden van de Groot in 'Bij Kees aan tafel' van een week geleden. Hakkelend en onsamenhangend probeerde hij toen e.e.a. te vertellen.
3 -5
versman
Dat een kwaliteitskrant als de Volkskrant zich nu ook al laat inzetten door de tegenstanders van de lijn Cruijff is toch wel treurig. Van het AD en de Telegraaf kan je dit soort praktijken verwachten, maar ik constateer dat ook de zogenaamde kranten van de intellectuelen zich nu ook verlagen tot dit soort propaganda.
8 -2
Gagarin
@ MosesD en nog iemand waar ik de naam niet van herinner (sorry!):

Zien jullie nu meer van waar ik vandaan kwam in onze discussie in het artikel over de column van Auke Kok en het artikel over de volkskrant?

Is het artikel al uit de database verwijderd AS of doe ik iets verkeerd? Jammer dat ik de discussie niet terug kan vinden.

http://www.ajaxshowtime.com/article/opinie/89736/kok-oplichters-kan-ajax-goed-gebruiken
1 0
MosesD
In stukje van Auke Kok ging het over een 'type Ling' in het elftal.Het artikel in de VK handelt over Trencin en Ling. Toch wel heel wat anders, lijkt me.
0 -4
gras
Moses weer? Niet voorspelbaar hoor. Noem Cruijff en hij komt aanstuiven met maatje Liefhebber.
7 -2
Gagarin
Haha het was inderdaad Liefhebber volgens mij. Het is echt verschrikkelijk. Dacht gisteren een leuke discussie te voeren, op gegeven moment wisten ze geen weerwoord meer nadat mij om aanvullende onderbouwing was gevraagd en kwamen ze alleen met verwijten dat ik niet begrijpend kon lezen en waarschijnlijk nog een kind was. Alsof het om het winnen van een discussie gaat... Nu ook weer de reactie hierboven. Mijn discussie met hen ging over zowel het stuk van Kok als over het artikel van de Volkskrant, maar daar wordt natuurlijk weer compleet aan voorbijgegaan door mosesd. Jammer dat AS na een dag al dat artikel uit de database heeft gehaald, dan had ik dit beter kunnen aantonen.
1 0
Liefhebber
Het was Liefhebber? Ik heb helemaal niet op dat artikel gereageerd. Maar makkelijk om dat te roepen als het artikel niet meer op te zoeken is.

0 -3
Sterretje73
Grappig dat er tegelijkertijd ook allerlei nieuwe reageerders op dit en andere forums kwamen die ook anti JC kwamen blaten. Man man man...wat is onze club toch in een soap beland. Wanneer houdt het nou eens een keer op...
4 0
aietos
Dat jullie de volkskant nog serieus nemen, is mij een raadsel.

Tijd dat de rotte appels binnen Ajax voorgoed verwijdert worden.
Deze lieden hebben 15 jaar lang ons aller Ajax naar de rand van de afgrond gebracht met wanbeleid zowel sportief als financieel.

7 0
CHRISSSSZ
Die laatste alinea doet het hem, heb dat idee al langer dat er nog steeds kampen binnen de club tegen Cruijf zijn en hun eigen gang willen gaan.
2 0
Bobo het Konijn
Er staat 'bestaat het sterke vermoeden'. En ja Ajax is verdeeld tot op het bot. Dat zie ik ook nog wel dat is geen vermoeden maar een feit. Prutsjournalistiek hij zegt nog minder dan het vk stuk.
0 -1
CHRISSSSZ
Volgens Bart Sanders van Ajaxlife is intern bekend wie deze personen zijn die tegen Cruijf zijn. Dus die 'vermoedens' zijn toch echt juist.
1 0
versman
Wat vind jij Bobo? Moeten we deze tweespalt maar lekker laten dooretteren of is het goed om 1 lijn te kiezen en je daar achter te scharen, ook al ben je het niet met alles eens? Grote mannen 'stappen over hun schaduw heen' zoals dat tegenwoordig zo mooi heet en zetten zich in om Ajax beter te maken, in plaats van de huidige lijn openlijk en stiekum te boycotten, zodat de gekozen lijn geen kans maakt. Wil jij liever weer terug naar de tijd van voor de revolutie, toen het bestuurlijk ook een wanorde was met onderzoekscommissies, adviesraden, ledenraden en een structuur die eerder leek op een bank dan een voetbalclub. Niet alleen ging het toen sportief niet goed, maar ook financieel. Ik merk dat er veel mensen op het forum wel de mond vol hebben met kritiek op de revolutie, maar niet met een geloofwaardig alternatief komen.
0 0
Bobo het Konijn
Nee, natuulijk niet, het mooiste zou zijn als de gelederen weer gesloten worden en Frank de Boer alle steun krijg in plaats van poten zagen van binnenuit. Maar ik heb nog niet gezien dat de revolutie een alternatief is. En is de nu de oplossing om de volgende groep mensen die niet deugen maar weer door het putje te spoelen? Cruijff had in het begin over zijn eigen schaduw moeten heenspringen en het gewoon bij voetbal moeten houden. Maar het ging over de macht en Cruijff heeft een feilloos gevoel voor verkeerde vrienden. Maar ik zie het, het is zal een heidens karwei voordat Ajax weer in rustige vaarwater komt. Ik zou op dit moment niet weten wie dat voor elkaar moet krijgen. Ik heb het idee dat de RVC vooral aan het manouvreren is om het nog niet verder uit de klauwen te laten gieren. Ik zou het ook niet weten, Ajax heeft intern een mega probleem, een verdeelde club, geen bestuurd, voetbaltak gebrouilleerd. Het best is om het maar bij voetbal te houden, Jablonec staat voor de deur.
0 0
Darius
Grappig dat de mannen van de telegraaf praten over een geregiseerde aanval. Zij doen niet anders. Beetje pot verwijt de ketel dit.
6 -2
OntlastendeMiddenvelder
Totaal.
0 0
afca95
Inderdaad volgens mij is er Fittie tussen Telegraaf vs Volskrant!
0 0
Bobo het Konijn
Natuurlijk het is hypocriet. En inmiddels beginnen de hoofdrolspelers en die hele revolutie iets heel sneus te krijgen en brokkelt het af en verliest het de grip. Ajax is in wanorde, bestuurlijk en organisatorisch en de voetbaltak kan niet meer door een deur.
0 -2
Bobo het Konijn
Rotte appels binnen Ajax! Ik had het wel gedacht. Opsporen en liquideren. Wie zou het zijn?
3 -2
Clarence
Ajax is dus nog steeds ziek...
2 0
heinp
Het is overduidelijk dat vele media constant het plan cruijff bij ajax proberen te raken waar ze kunnen ,is het al een hetze of is dit normaal geworden in nederland?
9 -2