RdB: 'Topdrie groeit naar elkaar toe'

KoenWeijland, 15-07-2015 om 10:08, 7759 views, VI |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ronald de Boer verwacht dat we komend seizoen een haast ouderwets spannende strijd tussen Ajax, Feyenoord en PSV gaan zien in de Eredivisie. De voormalige middenvelder annex aanvaller van Ajax schat de drie traditionele topclubs ongeveer even sterk in met de huidige stand van zaken in de selecties.

PSV zal er volgens De Boer met het vertrek van Memphis Depay en Georginio Wijaldum iets op achteruit gaan, terwijl Feyenoord in zijn ogen sterker wordt door de komst van Dirk Kuijt en Marko Vejinovic én de groei van reeds aanwezig talent. Ook van Ajax verwacht de analist veel, al baart de spitspositie hem zorgen. 'Aan Arek Milik gaat Ajax nog veel plezier beleven, maar in het meevoetballen en druk zetten kan hij nog stappen maken', zo schrijft hij in zijn column in de nieuwe Voetbal International. 'Sowieso is dubbele bezetting op iedere positie belangrijk en in de spits geldt dat al helemaal. Je kunt beter niet op één paard wedden. Het laatste seizoen van Ajax heeft uitgewezen hoe belangrijk goals zijn in de titelstrijd.'

De Boer noemt Anwar El Ghazi en Queensy Menig als alternatieven in de punt van de aanval. Daarnaast vindt hij het ook logisch dat Ajax achter Yaya Sanogo aanzit. De komst van de spits lijkt inmiddels een formaliteit. 'Als je de selecties van Ajax, Feyenoord en PSV nu op een rijtje zet, groeit het niveau dichter naar elkaar toe. De transfermarkt is nog een tijdje open en er kan dus nog van alles gebeuren. Maar zoals het er nu uitziet, gaan we een ouderwetse en langdurige strijd tussen de traditionele topclubs tegemoet', zo concludeert De Boer.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
maikydread
Hoe belangrijk goals zijn in de Titel strijd ? daar gaat het om bij het spelletje dat voetbal heet meneer RdB.
0 0
AlexIbarra
Moeten er weer wat Fox-abonnementen worden verkocht in de regio 010 of zo?
0 0
Starring
Wat zien de zien de gebroeders de Boer in Menig wat wij niet zien? Zouden ze naar dezelfde opticien gaan?
1 0
AjaxD1986
Er word snel vergeten dat we in het afgelopen jaar een half elftal aan versterkingen hebben aangetrokken itt FC Ledlamp en FC Ollie.
0 0
Minsc
Botox Boer ziet er weer strak uit!
0 0
JoodTotMijnDood
Waaauw de rillingen lopen over mijn rug, dit is gewoon het wassen beeld van Ronald.
1 0
DonAdam
Het lijkt mij sterk dat Feyenoord een serieuze concurrent voor Ajax en de gemeente-koopclub zal worden. De titelstrijd gaat tussen Ajax en de gemeente-koopclub, tenzij Ajax zoals vorig seizoen weer via de backs gaat opbouwen ipv via het middenveld, want dan gaat de gemeente-koopclub er met de schaal vandoor.
3 0
idefixion
Als ik eerlijk ben, denk ik dat Vitesse nog een verassing gaat worden komend seizoen. Misschien wel een concurrent voor de titel.
0 0
DonAdam
Vitesse zonder Traoré, Vejinovic en Pröper een concurrent voor de titel? Ze hebben er van Chelski een paar 18 en 19 jarige kids voor in de plaats gekregen en wat jeugdig talent aangetrokken.
1 0
Arek Milik
Danilo Pantić, Shiran Yeini, Lewis Baker.. Niet onderschatten vriend! Ze zullen wel meedoen, maar wel afhaken in een later stadium en 3e/4e eindigen. Ik hoop dat ze zich plaatsen voor Europa anders wordt het wel heel triest dit seizoen, met GAE al eruit.
1 0
Starring
Vitesse heeft laatste jaren talent zat. Klopt. Leuk om naar te kijken. Maar Fietstas wisselt sterke fases vaak met hele slechte af gedurende het seizoen. Na 4 winstpartijen, kunnen ze zomaar 3x kansloos verliezen van een random ploeg.
0 0
Bil
Vitesse heeft 8 spelers gehaald/ gehuurd. En ze zijn nog niet klaar.
0 0
Zaeyx
Ik hoop het van harte. Een sterke competitie is voor iedereen mooi.
0 0
DannyAdam
Hahaha die foto van Ronald!
1 0
Arim_
Met alles wat we nu hebben lijkt Menig me overbodig geworden en rijp om te verhuren of zelfs te verkopen (eventueel met terugkoop clausule).
Aanval van Jong Ajax wordt dan Muric, Hendriks, Cerny, aangevuld met de afvaller(s) van het eerste. Middenveld met Van de Beek en Nouri, aangevuld met Bakker of Warmerdam. Misschien dat JA dan eindelijk eens naar een soort van vast elftal kan.
0 0
Zaeyx
Blijkbaar ziet de technische staff toch iets in die jongen. Hij laat bij vlagen toch ook echt wel leuke dingen zien. Om de een of andere reden heeft die jongen hier op AS gewoon een enorm slechte naam gekregen. Let wel, ik zeg niet dat het een supertalent is, maar volgens mij overdrijven we vaak een beetje in negatieve zin.
0 0
trodat4030
Menig? Die zet je toch niet in de spits? Das een counterspits, daar gaat de opbouw veel te traag voor, voor counteren..
1 0
vd.Vaart
Ajax en PSV strijden altijd mee, feyenoord moet je altijd iedere jaar afwachten wat ze kunnen.
0 0
idefixion
Ik denk dat AZ het zelfs beter gaat doen dan die kakkies.
0 0
zwollie
toevallig is psv kampioen geworden, maar 6 jaar niet meegestreden hoor.
0 -4
macfarrell
Dat is werkelijk onzin.
3 -1