Column: Bedankt, bezoekers van AS

SamVR, 19-06-2015 om 09:35, 7509 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De laatste interlands zitten er op en de seizoensvoorbereiding staat al voor de deur, wat betekent dat we bij Ajax Showtime terug kunnen kijken op een jaargang. Het was op zijn zachtst gezegd geen seizoen om van Ajax 1 te genieten, maar ik ben trots op de stappen die we als website hebben gezet.

Als hoofdredactie proberen Sjoerd, Bram en ik de kwaliteit van de website elk jaar weer wat omhoog te brengen. Met een relatief jonge redactie is dat niet altijd even makkelijk, maar we zijn van ver gekomen en hebben nog veel ambitie voor de toekomst. Het platform van Ajax Showtime heeft altijd de potentie gehad om veel meer te worden dan de geruchtensite die het vroeger was. Daar zijn we al een tijdje met veel plezier mee aan de slag en afgelopen seizoen heeft ons daarin alleen maar meer gesterkt.

Rubrieken, nieuws en video's
We zijn met verschillende eigen rubrieken begonnen en kunnen nu concluderen dat die allemaal goed gelezen en ontvangen worden. Bram schrijft de rubriek “Ajax’ Kweekvijver” over de jeugdopleiding, Bas schrijft de rubriek “Ajax-cult” over de clubcultuur, ikzelf schrijf de rubriek “Blik op Jong Ajax” over het beloftenelftal en dan hebben we nog de gezamenlijke rubriek “Uit het Oog” over kleurrijke ex-Ajacieden. Zo zijn bijvoorbeeld de ontwikkeling van Donny van de Beek en Abdelhak Nouri in de A-jeugd, Richaïro Zivkovic en Robert Muric in Jong Ajax, de mogelijkheid voor staantribunes in de Amsterdam Arena en het leven van Marko Pantelic uitgebreid belicht in deze rubrieken, die komend seizoen allemaal weer te lezen zullen zijn op de site. Komend seizoen komt daar in ieder geval de rubriek “Dapp’re Strijders” bij, die volledig is gewijd aan de spelers die in de jaren zeventig, tachtig en negentig voor de winst van de Europa Cup I, Europa Cup II, UEFA Cup en Champions League zorgden.

Naast de toevoeging van de rubrieken is de hoeveelheid eigen nieuwsberichten afgelopen seizoen verdubbeld ten opzichte van het voorgaande seizoen. We produceren nu ongeveer dertig eigen nieuwsberichten per maand, variërend van transfernieuwtjes tot blessure updates. Het is de bedoeling dat de hoeveelheid eigen nieuws komend seizoen verder wordt uitgebreid. Wat videocontent betreft is afgelopen seizoen onder leiding van Reinand een videoteam aan de slag gegaan, zo verschenen er bijvoorbeeld interviewtjes met Danny Blind, Anouk Hoogendijk en Sjaak Swart. Het videoteam zal komend seizoen meer en meer materiaal gaan maken voor het Youtube kanaal van AS, door wedstrijdjes, boekpresentaties enzovoorts te bezoeken. Uiteraard zullen de video's ook allemaal op de site komen.

Nieuwe website en social media
Ook zijn we trots op de nieuwe website, die eind april is gelanceerd. Vooral de nieuwsindeling en het reactiesysteem zijn strakker en overzichtelijker geworden. Sjoerd heeft daar met diverse websitemakers hard aan gewerkt en het resultaat mag er zijn. Nog niet alles functioneert naar behoren, maar achter de schermen zijn we druk bezig met het afronden van het enorme project. Het belangrijkste is dat de site responsive is geworden, wat er op neerkomt dat de site hetzelfde hanteert op een pc als op een tablet of telefoon. Zoals dat gaat bij iedere grootschalige vernieuwing was het even wennen, voor zowel ons als de bezoekers, maar volgens mij is de site inmiddels voor iedereen een verademing ten opzichte van de ietwat chaotische voorganger.

Mede door de verdere professionalisering van de site en de fors toegenomen hoeveelheid eigen artikelen zijn bezoekersaantallen de afgelopen tijd flink gestegen. Een paar jaar geleden had Ajax Showtime nog 200.000 unieke bezoekers per maand, tegenwoordig bezoeken maandelijks ruim 600.000 mensen de site. 600.000 mensen, dat is ruim elf keer een uitverkochte Amsterdam Arena, ongelofelijk. We zien dat ook terug op de social media. Naast Twitter (circa 40.000 volgers) en Instagram (circa 15.000 volgers) zijn we met ruim 85.000 likes vooral op Facebook goed aanwezig. Daar groeit het bereik nog steeds het snelst en hopen we dit kalenderjaar de 100.000 te passeren.

Bedankt
Al met al hebben we als site dus absoluut geen reden tot klagen. We willen iedereen bedanken voor de vele warme, positieve reacties en soms snoeiharde kritieken afgelopen seizoen, zoals bijvoorbeeld in onze enquête die in mei door 1.800 bezoekers is ingevuld. We zijn trots op Ajax Showtime en timmeren hard aan de weg, dat zullen jullie komend seizoen weer merken. Blijf ons vooral feedback geven en als jullie vragen hebben, kunnen jullie die altijd naar ons sturen. Op naar komend seizoen!

Door Sam van Raalte (Twitter: @SamRaalte | e-mail: S.vanraalte@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mickey2602
Hier nog iemand die altijd als eerste op deze site kijkt voor nieuwtjes wat betreft Ajax.
's Morgens gaat de pc aan en direct AS ervoor(in het weekend dan,doordeweeks gebeurt dat na werktijd)en vervolgens,zeker in de transferperiode,meermaals per dag kijken of er nieuws is.
En ook ik vind 1 ding nog niet geheel geslaagd sinds de vernieuwing van deze site en dat is het reactiesysteem,in tegenstelling tot wat jullie hierboven in de tekst zeggen.
Zowel het duimpje ongedaan maken als je eigen reactie terugvinden als email krijgen als er een reactie is op jouw reactie.
Ik zou het fijn vinden als jullie dat nog gaan veranderen,voor de rest,keep up this good work!
1 0
geenenkelproble
Ook mijn favo Ajax site bij verre. Erg overzichtelijk, leuke eigen rubrieken en vaak eigen nieuws. Wat ik ook goed vindt is dat jullie altijd goede bronvermeldingen doen zowel op internet als op social media. Andere sites plaatsen vaak berichten alsof het hij nieuws is. Weet toevallig dat Verweij hier vaak boos om wordt. Niet dat dat heel erg is, maar het siert AS wel. Enige mindere punten zijn (zoals al is gezegd) dat je niet meer profielen en priveberichten hebt en de aanwezigheid van vitessenaar koen weiland. Voor de rest uitstekend bezig ga zo door!
1 0
BojanAjax
Kijk ik elke dag vaak op AS om te kijken of er weer wat nieuws is. Geniet vooral van de soms hele discussies in de reacties. En mn mooiste moment op AS was toch wel vorig jaar zomer. Met die Eto\'o Soap. Wat was dat leuk haha
0 0
Liefhebber
Ik ben ook al jarenlang tevreden bezoeker van AS. Echter blijf ik het reactiesysteem lastig vinden, het is moeilijk om in een oogopslag te zien wie nu op wie reageert. Daarom zie ik liever het oude reactiesysteem terug. Maar misschien ben ik daar de enige in.
3 0
IamLegend
Ik kom al jaren op AS en ben zeer positief over de vooruitgang van de site. Keep going. Met afstand de site waarop ik ajax''nieuws'' volg

Af en toe vind ik het jammer dat bepaalde leden van de redactie niet tegen kritiek kunnen als er op een fatsoenlijke manier negatief gereageerd word op een bepaald artikel. Sommige reacties worden zonder pardon verwijderd.
Hoop dat die leden van de redactie met zichzelf aan de slag gaan en beter om zullen gaan met kritiek over een bepaald column of artikel.
3 -1
V12
Ben ondertussen al wat jaartjes bezoeker van jullie site en met veel plezier. Jullie staan in mijn top 3! Vooral verder gaan met jullie werk je vermaakt er een hoop mensen mee!
1 0
el_holandes
Ben net overgekomen van een andere Ajax site (zal de naam niet noemen) want die was sinds een maand niet meer toegangelijk vanuit Spanje waar ik dus woon. Kreeg een één of andere of andere Wordpress foutmelding, geen idee waarom, maarja..

Heb een beetje rondgekeken naar andere Ajax fansites en ben toen aangenaam verrast door deze site. Zeer aktueel en vele levendige reacties.

Eigenlijk veel beter dan die andere fansite. Toppertje!!
2 0
luciano24
Toppers! Toch een deel van mijn ochtend: even kijken of er iets nieuws bekend is over Ajax. Jullie zijn snel geïnformeerd en bijna altijd betrouwbaar. Keep it up!
1 0
elpresidente
Vroeger kon je nog een pm sturen of op mensen hun profiel kijken , is dat weg of werkt dat alleen bij mij niet ?
0 0
ajaxmening
Perfect is sta er mee op en ga er mee naar bed, 24/7 Ajax news top mannen ga zo door.

2 0
TikkieTerugJaap
Kom al jaren op AS, en doe alles via de iPhone app. AS is de shit, keep it up.
1 0
ambtenaar
Topsite jongens, zit hier al elke dag sinds 2011.
1 0
devoetbalfan
Moet toch een reactie plaatsen :)
AS is toch de beste Ajax nieuwssite die er is.
Ook meteen de eerste site als ik de laatste nieuwtjes wilt weten vooral omdat Ajax het belangrijkste is voor mij voor voetbal voordat ik ergens anders ga zoeken.

Ga zo door AS!
2 0
FlyingDutchMan
LEKKER AS, GA ZO DOOR! FUCK CAPSLOCK :P
1 0
JoodTotMijnDood
Ajax Showtime > FR12
1 0
RuudRuud
Heeft Sjoerd inmiddels al een Maserati besteld?
0 0
sv
Nee..een Bentley.
1 0
Mokum_32
Goed bezig mannen
1 0
BigDaddy84
Ajax Showtime is verreweg de beste Ajax-nieuwssite die ik heb kunnen vinden. Een dagelijks bezoekje is dus een must. Ik ben het lang niet altijd eens met de eigen opiniestukken en vind het soms jammer dat er wel erg negatieve berichtgeving wordt geplaatst zonder kanttekening. Ik snap dat het bezoekers trekt en het ook onderdeel is van Ajax, maar een beetje positiviteit op een fansite mag wel in mijn ogen. De artikels mogen verder af en toe wat secuurder geplaatst worden (titels die veranderd worden, spelfouten, feitelijk fouten -> Milik vierjarig in plaats van driejarig contract), dat zou de site een professionelere uitstraling geven. Dat gezegd hebbende toch mijn complimenten. Zoals gezegd is dit verreweg de beste fansite en vooral de meest complete. Ik kijk uit naar een nieuw seizoen!
1 -1
vd.Vaart
En één ding weet ik zeker: Vanaf seizoen 2015/16 AFC AJAX zijn we weer kampioen!!!

Bedankt dat je er zoveel werk van gemaakt hebt voor de club.
Hoe krijg je het voor elkaar?
De site is zeer mooi geworden en overzichtelijk alles wijst zich vanzelf.
Ook de complimenten hoe je de site steeds bijhoud.
Ik ben in elk geval erg positief, en ik vind dat de ontwerpers wel een dikke pluim verdient!
2 0
Onpartijdig
Mooie site, ik kijk er elke dag op en ga dat komende tijd nog zeker doen. Het is wat Truus de Bakker hieronder al zegt, soms wat hardere kritiek op bijvoorbeeld het Ajax1 spel is niet erg. Ookal snap ik dat jullie dingen soms juist wat positiever willen zien dan bijvoorbeeld het AD dat altijd negatief is.

Ook zou ik het leuk vinden als jullie iets meer richten op de onderbouw. Ik weet het, het is wat minder interessant om te kijken naar spelers die pas over 10 jaar mogelijk in Ajax1 staan, maar het zou voor de actieve "jeugdwatcher" wel leuker zijn.

Laatste kleine tip: ProHulst0sTV heeft vorige week een nieuw filmpje van Naci Unuvar op youtube gezet, misschien iets voor bij videoberichten?

Nogmaals, mijn complimenten. Het gaat veel dieper in op de club ajax dan welk andere site ook, met afstand.
0 0
trodat4030
Onderbouw en zelfs middenbouw is gewoon niet rendabel voor die gasten. Kost teveel tijd voor teweinig lezers (dus minder reclame, dus minder inkomsten. Klinkt lullig dat het over geld gaat, maar deze gasten moeten er wel van eten). Wil je echt dieper ingaan op jongste jeugd, raad ik je Ajax.netwerk.to aan, maar volgens mij heb je die al ontdekt ;)

O, Sam en co, zorg voor (desnoods slechts een paar) smiley's, daarmee kun je makkelijker nuances in je berichten aangeven. Platte tekst is maar platte tekst en wordt te gemakkelijk verkeerd geïnterpreteerd.. En misschien een button om meldingen te rapporteren aan de moderators, meldingen die het boekje te buiten gaan of puur zijn om te provoceren.
0 0
Onpartijdig
Ik snap je inderdaad, ik ken de site wel maar kijk er niet erg vaak op. Ik zal er komende tijd wat meer op kijken. Bedankt voor de tip!
0 0
Truus de Bakker
Complimentos. Suggestie: artikelen die in de rubriek opinie worden geplaatst zijn dikwijls samenvattingen van stukken die elders gepubliceerd zijn. Jullie geven die samenvatting vrij neutraal weer. Echte meerwaarde zou het hebben als je die samenvattingen voorziet van een eigen mening/visie/standpunt op het elders gepubliceerde. Dat zwengelt de discussie wat aan.
1 -2
sv
Bedankt voor de complimenten. Zonder bezoekers zijn we nergens.
4 0
RoodWit
Dagelijks even kijken of er wat nieuws is, soms zelf nieuwtjes plaatsen wanneer nodig.

Beste website voor Ajax supporters/fans waar wij ook onze mening kunnen ventileren, kortom top.
2 0
rogerbandit
Elke dag even op AS kijken en het laatste nieuws over onze club volgen! Top hoor! Ga zo door mannen!!!! Goed bezig!!!!!
2 0
sv
thanks
1 0
superman0313
Geen dag gaat mij voorbij zonder Ajax Showtime aan mn zij! Keep up the good work!!
3 0
PowNed
Verre weg de beste Ajax-website. Net als vakp bezoeker vanaf het eerste uur, en er gaat zeker geen dag voorbij zonder AS. Voor het slapen gaan, bij het wakker worden, op 't werk, op de sportclub: AS is er altijd bij. Zeker de nieuwe mobiele site is een aanwinst!
10 0
jerry078
lekker bezig boys!
1 0
Mees0107
Klasse wat jullie doen. Ga zo door!
4 -3
Dionysos
Jullie bedankt! Geen dag gaat voorbij zonder dat ik Ajax Showtime even helemaal uitpluis. Voor mij de beste Ajax gerelateerde website. Keep up the good work!
5 0
vakp
Top mannen !! Ik volg jullie al vanaf het 1e moment en mijn dag is niet compleet zonder AS !!
Geef alleen iets minder aandacht aan de anti- Ajax (lees anti Cruijff) mensen die Ajax gebruiken voor hun eigen ego !!!
5 0