'Het wachten is dus wéér op Cruijff'

KoenWeijland, 29-04-2015 om 08:27, 5500 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Dick Sintenie heeft uitgehaald naar de oud-voetballers die het bij Ajax tegenwoordig voor het zeggen hebben. Met uitzondering van hoofdtrainer Frank de Boer laat niemand van de oud-Ajacieden in het technisch hart en de directie zich ooit horen, vindt hij in zijn column in Het Parool. 

'Bergkamp, Jonk, Van der Sar en Overmars vervullen tegenwoordig een veeleisende maar goedbetaalde functie bij Ajax, die zij te danken hebben aan Johan Cruijff en zijn revolutie. Bergkamp is assistent-trainer bij het eerste en bruggenbouwer tussen de jeugd en de A-selectie, Jonk is hoofd opleidingen, Van der Sar is directeur marketing en Overmars directeur voetbalzaken', illustreert Sintenie de huidige situatie. 'Het kwartet is aangesteld om Ajax weer een 'voetbalgezicht' te geven, maar hun consequente zwijgen wekt onbegrip op. Vooral nu blijkt dat onder die oud-spelers nogal verschillend wordt gedacht over de koers die de club zou moeten varen.'

'Ondertussen zien we het kwalitatief uitgeholde, veel te jonge eerste elftal ploeteren, lezen we de kritiek daarop van adviseur-op-afstand Cruijff en horen we trainer De Boer zich zuchtend verdedigen. Over de chaos in de jeugdopleiding, de haperende doorstroom van talenten naar Ajax 1, de miskopen en het feit dat veel supporters zwaar teleurgesteld zijn in hun club krijgt het publiek niet of slechts summier uitleg van de direct verantwoordelijken, die kennelijk lak hebben aan hun achterban', is de columnist hard voor Bergkamp, Jonk, Van der Sar en Ovemars. 'Het wachten is dus wéér op een verlossend woord van Cruijff. Hij komt binnenkort naar Amsterdam.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FlyingDutchMan
En we wachten... https://www.youtube.com/watch?v=B1cg39nlvS8
0 0
Truus de Bakker
Het moet inderdaad best wel frustrerend zijn voor de persmuskieten. Je houdt Ajax al wekenlang in de gaten, zit al die tijd klaar in je bruine poepwerende bedrijfskleding in de hoop dat je er als eerste bij bent als het openbare poepgooien begint. Dat je het materiaal in de schoot geworpen krijgt en dat je voor de komende maanden weer voldoende poep hebt om uit te melken.

Maar niks. Het deksel wil maar niet van het riool springen...
6 0
Arek Milik
Hij heeft wel gelijk, Ajax van nu geeft geen f**k om hun achterban. Enkele voorbeelden zijn; Oude Logo zonder argument van tafel gooien, prijsverhoging zonder normale communicatie naar je trouwe supporters toe, en het voorbeeld wat hierboven staat. Het is allemaal koud en kil geworden. Jammer want ik had het anders gedacht met oud-voetballers aan het roer.
3 -4
MichelAngelo66
Ben het wel met je eens dat ze schamper met het logo omgaan. Daar zijn ze niks anders aan de de vorige bestuurders. Heb alleen sterk het vermoeden dat vooral de zakelijke broeders in de RvC daar achter zitten. Zo ook bij de prijsverhogingen, maar daar ga je niet over in discussie met je supporters. Overigens vind ik het wel een oliedomme zet.

Het niet lekken van info moet je niet verwarren met niet communiceren. Dat is alleen maar beter is en heeft niets te maken met kilheid.
1 0
Ruff Rhythim
Tegenwoordig staan er dagelijks meer artikelen in de krant met emmers stront die over Ajax worden uitgestrooid dan wat er verder in de wereld aan de hand is...
4 0
flasher93
Ajax = de grootste en mooiste club.
Als er bij WIllem II of RKC iets gebeurd, boeit dat maar een paar duizend mensen.
Gebeurd er iets bij Feyenoord en PSV dan zijn dat er al een stuk meer, maar niemand kan opboksen tegen Ajax. Als er bij ons wat gebeurd dan zijn alle fans, nep fans en Ajax haters actief bij het lezen en reageren en dat is = Geld.
1 0