Spaan: 'Zijn die commissarissen levensmoe?'

KoenWeijland, 23-04-2015 om 16:07, 5449 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Henk Spaan heeft in zijn column in Het Parool zijn onbegrip geuit over de aanstelling van Roger van Boxtel. De politicus lijkt algemeen Michael Kinsbergen te gaan aflossen als algemeen directeur van Ajax.

'Volgens Jaap de Groot is Tscheu La Ling een gedroomde kandidaat om Edwin van der Sar bij te staan in zijn leerproces naar het algemeen directeurschap van Ajax. Nadat AGOVV en Tonegido teleurstellend failliet waren gegaan na een partnership met Ling en er slechts één gesprek nodig was geweest om Mark van der Kallen van ADO te doen afzien van zo'n samenwerkingsverband, houdt de voormalige vleugeltovenaar nog altijd de bal in de lucht die Ajax heet. Jaap de Groot schreef dat Van Boxtel echt niet de bedoeling kon zijn. De bedoeling van Johan Cruijff wel te verstaan', haalt Spaan de column van zijn collega aan.

'Dat houdt in dat Van Boxtels naam is gedropt zonder overleg met Cruijff. Zijn ze levensmoe, die commissarissen?', vraagt hij zich af of de zittende raad van commissarissen bewust tegen Cruijff ingaat. 'Willen zij ook allemaal met een groot kruis door hun hoofd op de voorpagina van De Telegraaf?'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
heinp
laat die spaan onderhand is schrijven voor het parool in plaats van a.s..
Wat een hitser .
0 0
Jornnn
En van mij hoeft de Boer niet weg, maar hij moet het spelletje wel anders gaan benaderen, want elke tegenstander heeft Ajax door.
3 0
Warrior
Dat is altijd al zo geweest, alleen kon er niemand iets tegen doen..in het verleden. Nu zetten ze er een stel jonge honden in, en die moeten zich maar zien te redden. Als er niet in elke linie ervaring bij komt, gaan ze het niet redden, en zijn ze straks alleen individueel goed opgeleid. Als team is het nog niks.
3 -1
JCr14
We hebben ervaring met Schöne, Viergever, Zimling, Moisander en Cilessen.
Het probleem is dat die niet gemotiveerd genoeg waren, (en met andere dingen bezig waren) en de Boer krijgt het niet voor elkaar om passie in het spel te krijgen.
1 -3
Voetbal1900
Cruijf creëert naar mijn mening gewoon baantjes voor zijn vriendjes. Als hij die vriendjes niet kan helpen aan een baan, dan uit hij zijn onvrede via Jaapie Groot. Ik was het eens met Cruijf dat het spel niet om aan te zien was 5 jaar geleden. Het spel is eigenlijk gewoon nog slechter geworden sinds hij de scepter zwaait. Niet alles wat Cruijf zegt is waar. Zet gewoon een goede bestuurder met ervaring op de functie als algemeen directeur, iemand die onafhankelijk is!
4 -7
JCr14
Onzin. Cruijff geeft ook kritiek op "zijn vriendjes" zoals jij ze noemt.
2 -1
Arek Milik
Halló, open je ogen, Frank de Boer is hier debet aan, niet Cruijff.
5 -8
DHsuarez16
Ja of jij! Het lijkt nu wel een trend om De Boer overal de schuld van te geven. Ik ben er wel een beetje klaar mee. Tuurlijk zijn er fouten gemaakt en wordt het voetbal er niet beter op. Dat ziet een blinde. Maar te huilen en te klagen als een ongesteld wijf na 4 kampioenschappen weiger is vooralsnog. Vorig jaar was Frank nog de grootste held, nu kan ie voor sommige wel doodvallen... Nou schaam je, zou ik zeggen!
3 -3
Cruijff4ever
Dus het slechte spel is aan Cruijff te wijten maar als we De Boer erop aanspreken huilen we als ongestelde wijven na 4 kampioenschappen? Die volg ik niet helemaal
3 0
Finance
Amen.
0 0
Jornnn
De Boer maakt de opstellingen toch? De Boer wil domineren door risicoloos te spelen. Of kreeg Sinkgraven van Cruijff op zijn kloten dat hij te veel risico neemt?
5 0
DHsuarez16
Heb je leren lezen? Dat beaam ik toch ook allemaal? Ik vind alleen de hetze die, aangewakkerd door de media, wordt opgezet rondom De Boer respectloos. Stelletje ondankbare honden na afgelopen vier succesvolle jaren. In die 6 magere jaren daarvoor had elke Ajacied getekend voor 4 jaar aaneen kampioen zijn, ook al is het voetbal niet sprankelend. En dan nu achteraf gaan lopen janken omdat je 2e wordt?

Het is een jong elftal, te jong. Maar daar heeft iedereen die nu bij Ajax zit voor gekozen, niet alleen De Boer. Nee, De Boer moet het er mee doen. Dan is tweede worden een prima prestatie, ongeacht de foute keuzes die hij maakt en het belabberde voetbal. Dat ziet Frank zelf ook echt wel in hoor! Mensen die denken dat Frank zo dom is, zijn zelf in mijn ogen niet bijster intelligent.
0 0
Jornnn
Ling is een top kandidaat. Graag liever vandaag dan morgen. Dan kunnen we morgen weer verder op de goede weg.
3 -6
Finance
Waarom is Ling dan in vredesnaam een topkandidaat? Een of ander clubje uit Slowakije heeft hij onder zijn hoede........En zelfs daar is hij sinds 2007 nog niet 1 keer kampioen in de hoogste divisie geworden.

Dat verhaal ook van vanmorgen waarin hij doodleuk zegt dat ze daar nooit blessures hebben.........nee, zonder tegenstand is dat risico een stukje lager.
1 -2
Warrior
Dat weet niemand. Ik schat dat hij dat is, om dat het een vriend van Cruijff is.
0 -2
Jornnn
Nee hoor. Ze komen uit de eerste divisie, dus het is logisch dat ze nooit kampioen geworden zijn. Dat worden ze dit jaar wel.

En al zou het niet zo zijn, het gaat om de juiste visie en het succesvol implementeren er van. Dat doet hij prima.

En wat blessures betreft. Alles is relatief. Dus jij zegt dat ze bij NEC meer blessures hebben dan bij fortuna, omdat ze minder goed zijn. Jaja, dus bij Barcelona hebben ze nog meer blessures dan bij Ajax. Sure!
1 -1
Finance
Ze zijn in eerste instantie, juist met Ling aan het roer, vanuit die hoogste divisie gedegradeerd! En wat weet je nou serieus over het beleid dat hij daar heeft geïmplementeerd? Af en toe een stukje van Cruijff?

EN ik zeg niet dat Ajax meer blessures heeft omdat ze beter zijn, ik zeg dat je niet een club die naast competitie (die niet best is, maar nog altijd beter als Slowakije) en beker ook nog CL speelt kunt vergelijken met een club uit Slowakije.
1 -2
Alderweireld3
Ja, en? Ling heeft de hele club naar zijn hand gezet. Ajax zou ook verliezen van Trencin. Van een in de eerste divisie onderaan staande club heeft Ling in een paar jaar tijd de club omgetoverd door beleid en niet door geld. Trencin is bijkans in iedere nationale jeugdselectie hofleverancier. Overigens kunnen ze de dubbel halen want volgens mij hebben ze de bekerfinale ook bereikt.
0 -1
grunnjood
Dat laatste vind ik dan wel weer getuigen van humor.
1 0