Zwartkruis ziet jeugd met flair en diepgang

KoenWeijland, 08-04-2015 om 11:16, 9485 views, VI |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Simon Zwartkruis heeft in de nieuwe Voetbal International een groot stuk gewijd aan de achteruitlopende attractiviteit én productiviteit van het eerste elftal bij Ajax. Tegelijkertijd schrijft de Ajax-watcher dat de jeugd daadwerkelijk de toekomst heeft in Amsterdam.

'Ten opzichte van vorig seizoen is er nog een lichte vooruitgang in het aantal gemaakte goals: 62 versus 59. Maar in de voorgaande jaren stond de teller na 29 wedstrijden op achtereenvolgens 81 en 70. Daar komt het gebrek aan attractiviteit nog eens bij', weet Zwartkruis dat er weinig aanknopingspunten zijn op basis van het veldspel en de statistieken van het eerste elftal. 'Na vier opeenvolgende landstitels weegt het vertoonde spel dit seizoen zwaarder bij de kritische achterban dan voorheen. Bovendien was het opschroeven van de amusementswaarde een doelstelling van Ajax. Net als de gebruikelijke speerpunten in de Amsterdam Arena: kampioen van Nederland worden, de groepsfase van de Champions League overleven en de KNVB-beker winnen. Geen van die vier doelstellingen is dit seizoen behaald.'

Het opleiden van jong talent begint zich langzamerhand te vertalen in jongens die klaar zijn voor het echte werk. Zwartkruis is onder de indruk van de vele Ajacieden die uitkwamen voor Oranje U19 en van de B1, die schitterde tijdens de ABN Amro Future Cup vorig weekend. 'Voor vermaak moeten de Ajax-supporters deze jaargang op jeugdcomplex De Toekomst zijn. Zowel de A1- als de B1-junioren spelen het voetbal dat de club bij het eerste elftal voor ogen heeft: met flair, tempo en diepgang', stelt Zwartkruis. Donyell Malen, speler van het toernooi Matthijs de Ligt, Ché Nunnely en Carel Eiting sprongen er wat Zwartkruis betreft uit tijdens de Future Cup.

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Poldervoetbal
Als ik de Boer geirriteerd langs de lijn zie schreeuwen,bij 1-0 tegen Utrecht hoor gillen : terugkomen en controleren weet ik genoeg.
Zelf bij een interview,gevraagd of hij zich niet ergerde aan dat tikkie breed en tikkie terug antwoordde hij dat dat dat juist zo moest.Resultaat is dat de tegenstander na een aanval wat kan drinken en rustig hergroeperen voordat de verdedigers van Ajax de bal naar voren proberen te krijgen,balletje onder de voet en aarzelend.
Geen creativiteit meer,maar angst in de broek voor de Toorn van de Boer als ze de bal volgens hem verkeerd aannemen of het lef hebben zelf iets te proberen,want ze moeten zijn looplijnen en bedachte combinaties uitvoeren, Punt.
Met alle respect voor de Boer, denk ik dat een andere trainer die ze laat voetballen vanuit hun talent,binnen een seizoen prachtig voetbal kan toveren.
0 0
MosesD
Het is altijd maar afwachten of talenten die laatste stap kunnen maken. Maar er lopen zeker een paar leuke talenten tussen. Voor hen hoop ik dat de Boer al weg is, als ze eenmaal aan de deur van Ajax1 kloppen. Ajax1 speelt al heel lang geen Ajax voetbal meer en talenten worden volgepropt met instructies en al hun oorspronkelijke sprankeling verdwijnt. Bij de Boer gaat het om controle, om niet verliezen. Ook al kopen we een heel sterrenesemble bijeen, het voetbal blijft ook komend seizoen hetzelfde, simpelweg omdat de filosofie van de Boer anders is dan die van het echte Ajax.
0 0
mistermiyagi
Ik zie in vele spelers van Ajax 1 een groot potentieel, ze beginnen elk jaar goed, ze zakken steeds verder weg tot een niveau "middenmoter" eredivisie..

Misschien is het na dit seizoen wel hosanna binnen Ajax, vervang Boilesen en zet Riedewald in de ploeg voor Viergever.

Het Talent/Potentieel is er maar niet dit seizoen het werd er minder en minder op..
0 0
District
Het nadeel voor Boilesen heb je nog niet een vervanger rondlopen, over Riedewald ben ik het met je eens.
0 0
joodje!
Ik vind de attractiviteit van de B1 wel meevallen, omdat er op het middenveld geen creatieve spelers lopen. Alles moet komen van Eiting. De A1 daarentegen is een genot om naar te kijken
0 0
AjaxD1986
God eindelijk heeft hij niet de Telegraaf overgekalkt en heeft hij zelf gekeken.
0 0
Daniii
Als ze al 70% inzet toonen zoals in de CL wedstrijden zal al een hoop veranderen lijkt wel of ze geen zin hebben in Willem2 en dergelijke en daar geen druk op nodig is.
0 0
Jornnn
Ja maar ja....

Frank rost alle flair er wel uit tijdens de voorbereiding.
0 0
AFCABart
jammer genoeg heb ik het gevoel dat je hier gelijk in hebt.
0 0