'Kan Nouri niet alleen maar tegenvallen?'

KoenWeijland, 06-03-2015 om 07:26, 19955 views, Algemeen Dagblad |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

De vroege verheerlijking van jonge spelers bij Ajax mag wel wat minder, want velen bezweken al onder de vroege vergelijkingen met grootheden uit het verleden en wisten hun belofte nooit in te lossen. Dat schrijft Sjoerd Mossou vrijdagochtend in het Algemeen Dagblad.

Ook Mossou ziet het grote talent ervan afspatten bij Riechedly Bazoer en Abdelhak Nouri, maar wordt nu al moe van de vergelijking met Frank Rijkaard en Johan Cruijff. Iedere talentvolle Deen moet volgens hem al van meet af aan de 'nieuwe Michael Laudrup' worden bij Ajax. Degenen die het meest schuldig zijn aan het hoge verwachtingspatroon, zijn de journalisten, zo stelt de columnist. Zo was het Sierd de Vos die Bazoer met Rijkaard vergeleek, en Henk Spaan die Nouri aan Cruijff linkte.

'Ricardo Kishna: dat ging hem he-le-maal worden. Donny van de Beek? Die wordt minstens zo goed als Davy Klaassen, die op zijn beurt weer op Dennis Bergkamp lijkt - u weet wel, de Bergkamp die vroeger door Johan Cruijff... enfin. Bladiebladiebla.' Volgens Mossou zullen de vergelijkingen moeilijk achterwege blijven in de toekomst, maar hij zet zijn vraagtekens bij het effect ervan. 'Want hoeveel Ajax-talent is er al wel niet ten onder gegaan aan alle verwachtingen? Wat doet het met jongens, wanneer ze al zo snel aan al die grootheden van weleer worden gespiegeld? Een echte Ajacied moet daar tegen kunnen, zult u misschien zeggen, maar ligt het allemaal wel zo eenvoudig? Kan Nouri straks in de Arena niet alleen maar tegenvallen?'

Foto: Black Bath Towel Photographers

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cello
Ik denk, dat die Sjoerd Mossou er weer eens véél te véél van maakt en er te veel achter zoekt.

Spelers bij Ajax zijn het wel gewend dat er vergelijkingen worden getrokken. Dat gebeurt al vanaf de F-jes en is ook niet iets van heden ten dagen....het is van alle tijden. In de tijd van Van Basten en daarna Bergkamp werden óók zij vergeleken met illustere voorgangers en kregen dus óók zij etiketten opgeplakt.

Als je bij ons aller Ajax speelt dien je er tegen bestand te zijn. En echt goed, laat staan grote voetballers, kunnen wel tegen stootje, al helemaal als ze zo getalenteerd zijn. En ja...als je dan faalt, als het dan echt zo is dat het tegenvalt dan was het misschien nooit zo geweest dat een speler tot een internationale topper zou kunnen uitgroeien.

Van der Vaart en Sneijder al helemaal kregen ook etiketten opgeplakt...zij hebben het, zo mag je toch wel stellen, wel gered. Over de generatie uit de jaren 90 hoeven we het al helemaal niet te hebben. De meesten hebben het ook gered.

En laten we wel zijn....redt je het niet bij Ajax met het hele verwachtingspatroon en alles erop en eraan.....dan wat heb je in godsnaam elders in Europa te zoeken, bij welke topper of subtopper dan ook?. Juist.... Niets!.
0 0
31xAjax
Goed stukje. Die oververheerlijking slaat natuurlijk nergens op. Ook op dit forum wordt er volop aan meegedaan.

Ik moet nog zien of ze allemaal zo gied worden. 2 dingen zijn zeker. Zowel Fischer als Andersen wordt geen nieuwe.Laudrup. Daar is iedereen het al over eens....
0 0
FlyingDutchMan
Wat een bullshit, waarom mag je Bazoer geen nieuwe Rijkaard of een type Rijkaard noemen. Als ie daar niet tegen kan moet hij Korfbal gaan spelen. Als een voetballer alle meningen van 10 miljoen voetbalsupporters serieus neemt gaat ie een lastige carriere tegemoet... Daarbij is opvoeding,karakter en zijn directe omgeving van doorslaggevend belang.
0 0
gras
Omdat het geen bull shit, maar fucking common sense is. Omdat als dat soort vergelijkingen op jou en mij worden losgelaten op ons werk, wij ook minder gaan presteren onder de druk. Dat noem je namelijk menselijk. Het feit dat de markt deze jongens enorm beloond, maakt ze niet immuun voor druk.
0 0
Aeter
Ach het blijven vooralsnog talenten die alles nog moeten bewijzen. Tuurlijk zitten er talenten bij die eruit springen, maar geen enkel talent heeft een toekomstgarantie.
Zolang talenten zich realiseren dat ze er heel hard voor moeten werken komen ze er wel, maar die volwassenheid kun je op jonge leeftijd nog niet inschatten. Al zie wel vaak dat ze steeds meer opofferen voor hun carrière en dat is een goede zaak.
0 0
3*stars*3
De reacties op ad.nl van domme kakkies en lampjes op dit artikel, man, man, man -_-
0 0
JoodTotMijnDood
Bloedhekel aan die gasten man.
0 0
3*stars*3
AD of die ezels die reageren.
AD weet wel altijd reacties en haat te zaaien met hun artikels...
0 0
JoodTotMijnDood
Beiden.
0 0
JoodTotMijnDood
Alleen die titel al.
0 0
Rho1980
....daar zijn het Kakkies en Lampies voor...bovendien, pcies deze twee groepen hebben helemaal niks om te vergelijken!
0 0
3*stars*3
Te dom om te poepen die gasten, denk dat Adrie82, ook wel een account daar heeft.
Kan altijd wel lache om die Brock, die kent zijn facts wel.
0 0
Rho1980
....daar zijn het Kakkies en Lampies voor...bovendien, pcies deze twee groepen hebben helemaal niks om te vergelijken!
0 0
afca patrick
Kishna is toch een een geweldig talent? Idemdito voor Klaassen, Bazoer, Van de Beek, Nouri?

Mensen houden nou eenmaal van zo iemand vergelijken met een voorganger. Neem het met een korreltje zout, Sjoerd! En stel je niet zo aan!
0 0
afca patrick
Kishna is toch een een geweldig talent? Idemdito voor Klaassen, Bazoer, Van de Beek, Nouri?

Mensen houden nou eenmaal van zo iemand vergelijken met een voorganger. Neem het met een korreltje zout, Sjoerd! En stel je niet zo aan!
0 0
marciano2212
Leuk dat die zegt dat je alleen maar kan tegenvallen als je met iemand vergeleken wordt. Donny wordt vergeleken met klaassen, die met bergkamp en die werd vergeleken met cruiff. Ja als je vergeleken wordt kom je dr niet goed uit hoor😂😂
0 0
mistermiyagi
Wat een zeurpiet, Hij werkt toch voor de media, hij kaart iets aan wat hij juist zelf doet!?
De wereld is zo, beetje moraal riddertje gaan spelen in een wereld vol ........

Je weet nooit wat Nouri er mee doet, misschien geeft het hem wel een stimulans "de nieuwe Iniesta"

Het praten alleen al over ex voetballers is al een genot, je bederft mijn lees plezier als je nooit een vergelijking mag maken.

Het verkoopt dat de nieuwe Iniesta opgestaan is in Amsterdam!
0 0
godenzonensuper
Hij heeft wel een punt , alleen irriteer ik me er aan toch aan als iemand van het AD zoiets zegt .
0 0
johnd
Wow, Sjoerd Mossou die een keer een punt heeft, dat is bijzonder.
0 0
Lewis Hamilton
Als je vergelijkingen vervelend vindt, moet je kappen met sport volgen. Zo werkt het in de Formule 1, zo werkt het in het voetbal.

Mensen doen dat nou eenmaal graag en daar moet je als sporter mee om kunnen gaan.
0 0
Raikkonen94
Inderdaad, Max Verstappen wordt de nieuwe Senna toch? ;-)
0 0
Mixmaster
Hij heeft hier wel gewoon een punt. De verwachtingen zijn, mede door de media, al zeer hoog voor deze jongens. Als je dan ziet hoe de reacties alleen hier al zijn, nadat ze uit het Youth League toernooi werden geknikkerd door Roma, dan kun je inderdaad concluderen dat een hoop volgers/supporters al meteen roepen dat bijvoorbeeld een Nouri "overhyped" is, of meer van dat soort termen.
0 0
MosesD
Spijker op de kop.
0 0
JCr14
Helemaal niet.
Het zou kunnen maar het kan ook juist goed werken voor de laatste stappen.

Kijk naar Feyenoorden Psv. Daar wordt niemand vergeleken. En er bereikt ook niemand de wereldtop. Misschien dat ze dat daar ook moeten gaan doen. Bijvoorbeeld: de nieuwe Mathijsen noemen.
0 0
Rayno95
Ze worden denk ik liever met niemand vergeleken dan met Mathijsen, zal een flinke domper zijn om dat te moeten horen :p
0 0
MosesD
Waarom nou weer meteen naar andere clubs kijken? Het gaat hier over Ajax. Hier worden talenten gewoon al snel heel groot gemaakt. De laatste stap van de jeugd naar Ajax1 is de grootste en moeilijkste. Een groot talent zijn in de jeugd is geen garantie.
0 0
JCr14
Omdat ze daar niet zo snel vergeleken werden.
En er via Ajax veel meer de top halen.

Dus het kan tegen werken maar het zou ook mee kunnen werken.
0 0
MosesD
Nou ja, ik vind iig dat spelers veel te snel het predicaat supertalent bij ons krijgen.
0 0
AFCA0492
dat is een flinke afgang als talent zijnde.
0 0
BigDaddy84
Spelers vergelijken is sowieso onzinnig. Nouri is Nouri, Bazoer is Bazoer. Zijn er overeenkomsten met andere spelers? Ongetwijfeld! Maar bij dergelijke overeenkomsten gaan supporters en voetballiefhebbers meteen denken aan de hoogtepunten van die speler. En dan zijn vergelijkingen direct een last in plaats van een meerwaarde. Elk persoon is anders, elke voetballer is anders. Gelukkig geeft Mossou zelf al aan dat het vooral de media is die vergelijkingen trekt. Dat mogen ze zichzelf dus aanrekenen.
0 0
SamAFCA10
Niks mis mee, dat artikel van Mossou. Zoveel factoren die een rol spelen om te slagen bij Ajax.. Ook als "toptalent." Zelfbewustzijn is een onderdeel waar in de jeugd veel aan gewerkt wordt, denk dat dat echt heel positief is. Zo lang die jonge spelers beseffen dat ze nog niks hebben bereikt en heel hard moeten werken om te slagen in het topvoetbal, komen ze er wel. Die vergelijkingen bedenken ze niet zelf. Uiteindelijk bepaalt de weerstand tegen de druk die dat met zich meebrengt of je slaagt, of niet.
0 0
Beretta
Het is idd belangrijk dat ze realistisch naar zichzelf kijken, er wordt op jonge leetijd al een aardige dosis volwassenheid verlangt. De enige manier om dat te bewerkstelligen is goede begeleiding en een duidelijk stappenplan, dat geeft de jeugdspelers houvast en een tastbaar vergezicht.

Als de communicatie in orde is en aan de afspraken wordt gehouden zullen randzaken nauwelijks een rol spelen. Ik heb het idee dat Ajax daar prima mee omgaat, alleen zijn de resultaten van het beleid niet van de ene op de andere dag zichtbaar. Die termijn is te lang voor de opportunisten uit het journaille want dan verkopen ze niets aan de blinde consumeerkudde. Ajax moet gewoon onverstoorbaar doorgaan met waar het mee bezig is, dan houden die lege schreeuwers vanzelf een keer op.
0 0
ajaxmening
Blijft lastig voor Sjoerd om te zien dat indien er talent rond loopt dat voor 90% uit Amsterdam komt, al jaren lang. Check even die lijst Sjoerd 77 spelers uit de opleiding .
0 0
Rayno95
Daar gaat het stuk niet over, maar over de wel erg hoge verwachtingen en vergelijkingen met grootheden, wat veel druk erbij geeft...

Het is nooit zeker dat een toptalent in de jeugd het ook echt waar gaat maken, daar zijn veel voorbeelden van (niet alleen hier)

Het is zeker veelbelovend :)
0 0
insectenverdelg
Jou columns vallen wel altijd tegen Sjoerd.

Next.
0 0
Ruff Rhythim
Ja wie vergelijkt die jongens dan ook met die wereldspelers en plakt daar een stempel op?
Dat doen ze toch zeker zelf niet?

En dan zeggen dat zo'n jongen als Nouri, die nog volkomen aan het begin staat, alleen maar kan tegenvallen?
Dat is toch evengoed een idioot stempel wat je op die jongen plakt dan?
Wat doet dat dan met jongens als ze al worden afgefikt nog voordat ze eigenlijk goed mogen beginnen?
0 0
3*stars*3
Met Beretta eens, deze gozer zegt niks verkeerds en het irriteert me ook al een tijdje, al die vergelijkingen.
Bijv Bazoer, iedereen ziet dat het een grote kan worden maar dan weer die vergelijking met Rijkaard...Ze vergeleken Maduro bij zijn debuut ook met Rijkaard.
Bonevacia werd in de jeugd vergeleken met Seedorf etc.
0 0
Matts
Ach ja, dit is inherent aan het voetbal; zal ook nooit meer overgaan. Een voorwaarde om bij Ajax (en andere topclubs) te slagen is dat je onder hoge druk moet kunnen presteren.
0 0
flavente
Ben zelf vroeger zelf altijd met Ronaldo vergeleken. Het is er nooit helemaal uitgekomen!
0 0
ibrahendriks
In Venlo riepen ze jaren geleden , toen ik naar VVV - Ajax ging " Die rooie van Van Loen. " Daarmee doelde ze op mij, wat John was niet eens in de buurt. Kon er wel om lachen.
0 0
flavente
Ben jij John van Loen niet dan? Was er van overtuigd :)
0 0
Beretta
Hij maakt een volkomen legitiem punt mbt het journaille. Een stel opportunisten met extreme uitspraken waar ze zelf niet op afgerekend worden, 99 procent van de journalisten zijn parasieten die alles kunnen roepen omdat toch niemand ze er op afrekent (feiten zijn 1 ding, de presentatie is iets anders). Prima column dus, hij zegt niets vervelends over Ajax. Sowieso is Sjored Mossou 1 van de weinige voetbaljournalisten met enig denk- en relativeringsvermogen.
0 0
Leprechaun
"De vroege verheerlijking bij Ajax..." en wie haalt Mossou vervolgens aan? Sierd de Vos en Henk Spaan. Sinds wanneer werken die beide heren op De Toekomst? Er is geen (jeugd)trainer of beleidsmaker bij Ajax die die vergelijkingen maakt Sjoerd. Wederom een sterk staaltje stemmingmakerij en riooljournalistiek.
0 0
AFCA0492
hij zegt toch dat journalisten de schuldigen zijn of lees je de teksten niet.
0 0
Ibra020
Ben ik niet met je eens, ik herinner mij namelijk Frank de Boer bij studio voetbal nog. Hij vergeleek Menig met Kluivert, wat ik op z\'n minst opvallend vond.

Die vergelijkingen horen er naar mij mening gewoon bij, als je die druk niet aan kan hoor je niet in Ajax 1.
0 0
BigDaddy84
Er werd aan De Boer gevraagd (door journalisten) of er een spits rondliep. Toen heeft De Boer gezegd: 'Menig kan in de buurt komen en heeft kwaliteiten.' Bron: http://www.ajaxshowtime.com/hoofdnieuws/77711/-menig-kan-in-de-buurt-komen-van-kluivert-.html

Hij heeft Menig dus niet echt letterlijk vergeleken met Kluivert. Het is iets wat continue door de media naar voren word gehaald of word gevraagd. Dergelijke namen trekken immers lezers, terwijl Menig, Nouri of Bazoer veel mensen helemaal niks zegt.
0 0
IamLegend
ik vind dat je spelers van nu niet mag vergelijken met grootheden van vroeger. Ook niet qua speelstijl... Het voetbal van nu is zo veranderd ten op zichte van vroeger...
0 0
Rayno95
Sjoerd Moussou en AD ...... Stja.

Op zich heeft hij een punt, je weet nooit hoe ze zich verder ontwikkelen of raken geblesseerd en komen niet goed terug.

Vergelijkingen met grootheden kan je beter achterwegen laten zoals "de nieuwe ....", geeft alleen meer druk op die jongens.

Ze zijn gewoon zichzelf
Wel kan je qua speelstijl vergelijken :)
0 0
ibrahendriks
Een ontzettend objectieve post!
0 0
Rayno95
Thanks! haha

Naja er zijn genoeg spelers geweest overal waarvan gezegd werd dat ze het helemaal gingen maken en werden met de grootste vergeleken, maar uiteindelijk is er niks van terecht gekomen.

Deze jongens van de A1 hebben zeker heel veel talent, maar of ze het waar kunnen maken is het 2de
0 0
Vergaluz
ajag? zijn jullie helemaal besnotterd!!
0 0
YID
Heeft ie helemaal gelijk in!
0 0
JCr14
Bij Feyenoord worden ze niet vergeleken met grootheden en daar redden ze de top ook niet.
Positieve coaching is goed
0 0
Misc1990
Welke grootheden? Welke echte grootheden spelen nu nog in het buitenland? Van persie? Kuijt (harde werker) vinden ze daar al geweldig, maar t niveau ibra, Suarez, Sneijder, Huntelaar, Eriksen zie ik niet
0 0