BoJA: Lartey Sanniez is Bony als rechtsback

SamVR, 18-02-2015 om 11:00, 35419 views, Ajax Showtime |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

In de rubriek "Blik op Jong Ajax" zoomt Ajax Showtime dit seizoen elke week in op een speler of trainer van Jong Ajax.

Au, dat doet pijn. Roda JC staat maandagavond tegen Jong Ajax na een kwartier met 3-0 achter en wisselt nog voor de rust twee spelers. Dat hoofdtrainer René Trost verdediger Bart Biemans van het veld haalt, verbaast niemand, gezien de schiettent achterin. Opvallender is dat de coach ook aanvaller Edwin Gyasi slachtoffert. Terry Lartey Sanniez, de rechtsback van Jong Ajax, heeft de linksbuiten van Roda JC binnen een half uur uit de wedstrijd gespeeld.

Het is de derde keer dat Lartey Sanniez een wedstrijd speelt voor Jong Ajax, na een invalbeurt tegen Sparta en een basisplaats tegen FC Volendam. De achttienjarige verdediger heeft de stap van Ajax A1 naar Jong Ajax op indrukwekkende wijze gemaakt. Moeiteloos past hij zich aan op het niveau van de Jupiler League. Met zijn sterke lichaam gaat hij zonder angst de duels in en wie denkt hem op snelheid te kunnen omspelen, komt bedrogen uit. Een schouderduw hier, een blok daar, het is gesneden koek voor Lartey Sanniez. ‘Hij is zo sterk, hij lijkt wel Wilfried Bony’, zegt iemand op de tribunes van de Toekomst.

Lartey Sanniez speelt al ruim zes jaar in de jeugdopleiding van Ajax. Toen Frank de Boer in 2008 als trainer stage liep bij de D2, liep Lartey Sanniez daar stage als speler. Het talentje maakte destijds indruk op de trainers en kreeg een plek in de Amsterdamse jeugdopleiding, waar hij vervolgens alle jeugdelftallen doorliep. Lartey Sanniez begon als rechtsbuiten en transformeerde later in een rechtsback. Dit seizoen maakt hij eigenlijk deel uit van Ajax A1, waarmee hij indruk maakt in de Youth League. Niemand minder dan Klaas Jan Huntelaar pikte Lartey Sanniez er onlangs uit in een interview. ‘Die vond ik goed’, aldus de spits van Schalke 04 en Oranje. Zelf komt Lartey Sanniez, die over de Ghanese en Nederlandse nationaliteit beschikt, ook steevast uit in de jeugdelftallen van de KNVB.

Als de rust op de Toekomst op zijn einde loopt, komt Lartey Sanniez als eerste de kleedkamer uit. Het is tekenend voor de gretigheid van de speler. Op gepaste afstand komen zijn ploeggenoten en later ook Roda JC het hoofdveld weer op. Jong Ajax heeft het vervolgens lastig in de tweede helft. Rechtshalf Django Warmerdam en rechtsbuiten Robert Muric zitten niet lekker in de wedstrijd, wat Lartey Sanniez niet helpt in de opbouw. Verdedigend staat laatstgenoemde echter zijn mannetje. Hij bijt zich goed vast in zijn tegenstanders en als hij de bal verovert, verplaatst hij het spel met zuivere passes naar de andere kant van het veld. Helaas kan hij niet voorkomen dat Jong Ajax via verdedigende fouten van medespelers een 3-2 en 3-3 om de oren krijgt.

De teleurstelling van het gelijkspel spoelt Lartey Sanniez de volgende dag al weg. Dinsdagmiddag tekent hij zijn eerste contract bij Ajax, dat loopt tot medio 2018. ‘Hij is moeilijk te kloppen. Terry is iemand die een enorm leeuwenhart heeft’, zegt hoofd jeugdopleidingen Wim Jonk bij de ondertekening. Laten we hopen dat Lartey Sanniez nog ver komt met zijn leeuwenhart. Wie weet zeggen toeschouwers dan over een jaar of tien: ‘Weet je nog, die Wilfried Bony? Die was bijna net zo sterk als Lartey Sanniez.’

Door Sam van Raalte (Twitter: @SamRaalte | e-mail: S.vanraalte@ajaxshowtime.com)

Meer van de rubriek Blik op Jong Ajax:
- #1 Stam aan het roer
- #2 De helft van Muric
- #3 Boccara de joodse Ajacied
- #4 Kishna in voetsporen Zlatan
- #5 Becker strijdt voor debuut
- #6 Zivkovic wordt Ajax-spits
- #7 Doelpuntenmachine Menig
- #8 Ajax-miljoenen verdampen
- #9 Stam en Ulderink topduo
- #10 Kortsluiting bij Zivkovic
- #11 Menig ook 'op 10' fenomenaal
- #12 Muric eigenaardig ventje
- #13 Onana debuteert met 'Vermeertje'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PhilRock
Wat een boomstammen, die benen!!
:-O
0 0
mistermiyagi
Meedoen met Jong Ajax en spelen in de Youth league met Ajax A1.

Daar zitten ook clubs tussen die geen flatter slaan, het fysiek sterke Man City, Real, Barcelona, Anderlecht.

Als je sterk en snel bent, heb je 50% van de spelers al in je zak zitten, alleen technisch vaardige en slimme spelers kunnen je dan nog een oor aan naaien
Als je daarnaast ook nog kan tackelen, goed je man kan dekken, en het spel inhoudelijk snapt (zone verdediging endergelijke) dan zal er wel eens een grote carriere in kunnen zitten.

Ik vind hem steeds beter worden een rots in de branding.. stormt heel wat spelers voorbij op deze manier.
0 0
Alfred de Steen
Echt een beest. Heeft alles mee om een top verdediger te worden in deze tijd.
0 0
ibrahendriks
Dat missen we toch bij de selectie. Benieuwd wanneer hij de stap maakt....
0 0