Mossou: 'Dit is het slechtste Ajax ooit'

KoenWeijland, 07-02-2015 om 17:12, 20546 views, AD |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Sjoerd Mossou heeft in een column in het Algemeen Dagblad zaterdagochtend zijn vraagtekens gezet bij de door Johan Cruijff ingezette revolutie binnen Ajax. Dat de hoofdstedelingen vorig jaar nog aan het langste eind trokken in de Eredivisie was volgens hem al vooral het gevolg van wonderbaarlijke omstandigheden, zoals het feit dat Feyenoord en PSV zowaar nóg slechter waren dan Ajax.

Mossou herinnert zich een kop in 'zijn' AD van oktober 2013, die 'Dit is het slechtste Ajax ooit' luidde. Op dit moment spelen de Amsterdammers volgens de columnist in feite niet anders of beter dan toen, maar het punt dat hij vooral wil maken is dat de prestaties van de afgelopen seizoenen (vier landstitels) in breder perspectief moeten worden geplaatst. 'Vlak vóór de zogenoemde Fluwelen Revolutie was dat nog eenvoudig, want toen was het gewoon de schuld van iedereen die aan de knoppen zat. Alles was kut - en iedereen was debiel.'

Jan Olde Riekerink
Toen er na het inzetten van de Fluwelen Revolutie prompt vier titels werden behaald, werden die toegeschreven aan het nieuwe beleid. 'Het sportieve succes dat volgde, was gewoon van iedereen. Van Frank de Boer, uiteraard, maar ook gewoon van Cruijff en al zijn revolutionairen', spreekt Mossou zijn verwondering uit. 'Dat De Boer steeds kampioen werd met spelers die waren opgeleid door de Jantje Olde Riekerinks van de oude macht? Het haalde amper de kantlijn van de feestvreugde. Dat die spelers samen meer dan 100 miljoen euro aan transferinkomsten opbrachten? Dat was bovenal de verdienste van Marc 'netto' Overmars en de nuchtere, nieuwe koers.'

Mossou zit met een hoop vragen over Ajax en dan vooral over hoe de crisis die er nu heerst de komende tijd gaat uitpakken. Voor de rasoptimisten heeft hij in elk geval slecht nieuws. 'Wees gerust, Ajacieden, ook deze crisis valt in bredere zin best te relativeren natuurlijk. De Europese top gaat geen enkele Nederlandse club ooit meer halen, dat had iedere imbeciel vier jaar geleden ook wel kunnen bedenken, maar over een tijdje wordt Ajax uiteraard vanzelf weer kampioen.Om jullie schitterende Jamaicaans/Amsterdamse geuzenlied van Bob Marley aan te halen: 'Every little thing is gonna be allright'; alles komt vanzelf weer goed. Maar tot die tijd is dit het slechtste Ajax ooit.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MosesD
Of dit het echt het slechtste Ajax ooit is, dat betwijfel ik. Maar voor de rest heeft Mossou natuurlijk gewoon gelijk.
0 0
V12
Mossou heeft het fout. Het is het jongste Ajax ooit. Niet de slechste. Ik kan me nog niet eens zo heel lang geleden herinneren dat we in de reguliere competitie volgens mij nr. 5 werden. Gelukkig deden we het in de play-off toen beter. Maar goed het geheugen van journalisten is zeer matig en inzicht van voetbal hoeven deze mensen al helemaal niet te hebben. Vooral niet bij het AD. Daar lijkt het wel een voorwaarde om als journalist over voetbal te praten.
0 0
trodat4030
Deze kerel zit nu weer heerlijk aan z'n snikkel te trekken op het ploetervoetbal in de Kuip.. En wij moeten ons iets aantrekken van zíjn mening? Pfff..
0 0
Cello
Stemmingmakerij..... hahaha, slechtste Ajax ooit???.

Ik kan me nog herinneren een seizoen onder trainer Danny Blind, hoeveel werden we in de einduitslag na 34 competitieduels?. Zesde toch?. Toen had men nog geluk, dat er playoffs waren (waar iedereen begin dat seizoen op tegen was), zodat we alsnog uiteindelijk de finale playoff CL voetbal haalden en wonnen.....

Maar zonder dat mazzeltje van toen, waren we 'gewoon' zesde geëindigd hoor.
0 0
je
De jaloezie is groot in Rotjeknor slechte 14 Keer nederlands Kampioen.
Sterk te ermee .
0 0
Duif63
Mossou slaat gewoon de spijker op zijn kop. Iets wat velen hier in andere bewoordingen ook al hebben geschreven. Degenen die nu inhakken op Mossou hebben teveel een rose bril op en zien niet dat er al jaren dramatisch gevoetbald wordt. Je kan wel dicussiëren over wat nou het slechtste Ajax ooit is. Persoonlijk vond ik het Ajax van Jan Wouters nog slechter. En ook het Ajax van 1964/65 was waardeloos. Met een groot verschil: In dat elftal brak dat seizoen Johan Cruijff door en keerde Piet Keizer terug van een zware blessure. Helaas lopen er bij het Ajax van nu geen talenten van het niveau Cruijff/Keizer rond.
0 0
suske
Sjoerd ik ken je goed ik kom zelf ook uit Braband. Je werk onder andere voor het AD Omroep Braband. ( Onder Ons )Tv Rijnmond vaak als gast. Je bent NAC supporter.

Maar Sjoerd als Ajax zo slecht is wat jij vaak verkondigt leg mij eens uit waarom staat Ajax dan toch tweede en niet Feyenoord. Kijk Sjoerd wij als Ajax supporters weten ook wel dat Ajax niet goed speelt. Maar er is altijd nog meer zicht op de Champions Leaque dan bij Feyenoord dat zegt ook wel iets over Feyenoord.
Sjoerd richt je pijlen beter op NAC want daar gaat het van kwaad tot erger.
0 0
ajaxmening
Vervelend mannetje , zo iemand die vroeger altijd werd gepest, en uiteraard al op de redactie omdat hij voor NAC is , houdt zich staande door zich via Rijmond voor te doen als een anti Ajacied, gewoon een laffe schrijver, makkelijk scoren type , gewoon is een bakkie gaan halen daar op die redactie.
0 0
Bullshit
Naja zolang we tweede worden is er vrij weinig aan de hand. 15 jaar geleden in het 100 jarig bestaan werden we 5e ofzo. Was toen met jantje wouters.. Toen was het ook bar en boos.
0 0
Capi86
Wat dondert het nou of we nou 2e worden of 5e? Weinig aan de hand... We zitten al bijna 2 jaar naar dramatisch voetbal te kijken. Het voetbal loopt voor geen donder maar dan mag je niet zo het kaas van het brood laten eten. 3 thuiswedstrijden zijn we gewoon vernederd door ons eigen.
Ik vind er geen flikker meer aan. Totaal geen strijd of passie te zien behalve als Frank uit zijn slof gaat. Maar het zijn toch altijd de spelers die het moeten doen. Die falen en mogen het opnieuw proberen en mogen weer falen en opnieuw proberen en opnieuw en opnieuw en opnieuw. En de supporters maar betalen en betalen en maar weer van een koude kermis thuis komen.

Maar nee joh, niks aan de hand.
En die Sjoerd moet zn bek houden.
0 0
DonAdam
Als je naar passie en strijd wil kijken, moet je een seizoenkaart voor de Kuip kopen.

Ik wil goed voetbal en weergaloze acties en combinaties zien.
0 0
Capi86
Nou die (weergaloze) acties en combinaties zien we al in tijden ook niet. Dan maar helemaal niks zeker. Omdat passie en strijd niet vertoond mag worden in Amsterdam?
0 0
Tian1Sky
Dat willen we allemaal zien, het probleem is juist dat we dat nauwelijks te zien krijgen.
0 0
blava
En maar inhakken op Ajax.Het is deze weken de favourite hobby van alle nederlandse voetbalkenners en journalisten.

Benchmark wat mij betreft is de thuiswedstrijd tegen PSG. In die wedstrijd was Ajax gelijkwaardig.

Het enige dat Ajax verweten kan worden is de ongelofelijke slechte scouting van spelers. Sinkgraven had ik ook op mij lijstje staan. Het feit dat Ajax een goede scout in Denemarken heeft moet niet leiden dat we allleen maar Denen halen. Ik neem aan dat andee landen ook goede jeugdspelers voortbrengen. Wat mij betreft is Zimling het absolute dieptepunt in dat beleid.

Verder zal de mentalitiet van spelers moeten veranderen. Het gemakzuchtige van we winnen wel op basis van onze superieure techniek geldt niet meer. 100% inzet en commitment zijn een vereiste. Verder falende spelers er direct uithalen omdat zij de teamspirit ondermijnen. Waarom worden Boilesen, Moisander en Schone altijd opgesteld en krijgen Zivkovic, Kishna en El Ghazi weinig speeltijd? Als ik Kishna was zou ik ook wel eens mijn bedenkingen hebben bij het beleid van de Boer.

Verder is het duidelijk dat Moisander en Schone niet blijven. Daarom geen speeltijd meer geven. Verder zal Boilesen zich aanzienlijk moeten verbeteren. Het is moeilijk om na al die blessures weer op niveau te komen maar het kan niet eeuwig duren, ook niet ten opzichte van de andere spelers.

0 0
Flerenc
Hij zegt het zelf al.... Het kan morgen al anders zijn!
0 0
MichelAngelo66
Sjoerd, je bent te stom om op te reageren. Zoveel dommigheid is ongekend.
0 0
Stuyvesant
Volgens mij was het Ajax van 1965 het slechtste ooit. Toen werden we 13e...
0 0
WinstonWeed
Slechtste Ajax ooit?
Volgens mij was het in 2000 nog slechter.
Dus we kunnen wel de drama-queen gaan uithangen maar het id feitelijk onjuist.
0 0
AjaxLiving
Maar was het toen niet vooral slechter qua resultaat. Nu is voetbaltechnisch dramatisch. Al moet ik zeggen dat ik de eerste helft van de afgelopen wedstrijd gewoon goed vond.
0 0
A Cohen
En de KAKKERLAK kan nog niet winnen....
0 0
MG1970
Zit je frustratie dan echt zo diep. Wat heeft Feyenoord met dit artikel te maken?
0 0
Wayout
Weet je niet wat het ad met feyenooit heeft te maken. Het ad is in ieder geval hartstikke Rotterdams en anti - Ajax. Lees die krant maar es. Het ad staat vol met anti Ajax sentimenten en schrijft alleen graag over Ajax als minder gaat met Ajax
0 0
maikelklaassen
hij heeft dik gelijk!! ze lopen met die 100 miljoen te pochen, maar daar is geen cent transferinkomsten bij van het nieuwe beleid. ze hebben ajax sportief uitgekleed en financieel gespekt. maar ik kon je al vertellen dat spelers als schone, zimling, sana, duarte en noem ze maar op geen cent aan transfers oplevert. dus nu heb je een elftal wat niks waard is en moet je alsnog investeren (zie sinkgraven). ben benieuwd van de zomer...
volgens mij blijft het een utopie om met alleen doorstromende jeugd de eredivisie te regeren
0 0
3*stars*3
31-10-13 - 11:34
http://www.ad.nl/ad/nl/1441/Ajax/article/detail/3536547/2013/10/31/Dit-is-het-slechtste-Ajax-ooit.dhtml


20-1-15 - 08:36
http://www.ad.nl/ad/nl/11685/Klassieker/article/detail/3833433/2015/01/20/Dit-is-het-slechtste-Ajax-ooit.dhtml

Vandaag ook nog Sjoerd erbij, die weer het zelfde moet herhalen...Wat hun helemaal zielig maakt is dat ze het op hun site plaatsen en wachten op reacties.Tja wat voor reacties denk je dat je oogst met zulke titels door kakkies en lampjes.
Dat AD blijft maar lager en lager gaan...


0 0
zwollie
Kan helaas Mossou niet anders dan gelijk geven helaas
0 0
JCr14
We wisten voordat de revolutie begon dat het met ups en downs zou zijn.
En dat we niet ieder jaar kampioen zouden gaan worden.

De bedoeling is dat de volgende generatie klaarstaat bij het vertrek van een speler.
En dat de kloof van Ajax jeugd naar Ajax 1 kleiner zou worden.
En het is de bedoeling dat eigen spelers langer bij Ajax blijven.

Dit lukt aardig.
Als Serero of Klaassen vertrekken dan zitten Riedewald, Bazoer er alweer aan te komen.
En een generatie later Nouri, vd Beek.
Vertrekt Schöne dan staat El Ghazi klaar of een generatie later een Cerny.

Ajax heeft even een dip wat heel logisch is met jonge spelers.
Die moeten weer vertrouwen tanken en dan kunnen ze gewoon heel goed voetballen.
We hebben gewoon nog wat jaar nodig wat ook heel logisch is.
0 0
PietBon
Iedereen die denkt er maar een beetje kijk op te hebben heeft ook een mening. Ze schrijven Ajax gewoon in een crisis, althans dat proberen ze. Maar we moeten het ons niet aan laten praten door een stel gefrustreerde analisten van de tv radio en of krant. Na 4 titels op rij kan er ook een keer de klad in komen, zo'n drama is dat toch niet?
0 0
RasAjacied
Hahaha, die columnist begrijpt er niks van...
0 0
3*stars*3
Kut AD, haatzaaiers...
0 0
vak119
Het is slecht, maar het word de laatste tijd ook wel heel erg overdreven..
0 0
Koenniiee
Precies. Ajax speelde tegen AZ helemaal niet zo slecht (in de eerste helft) als de media-berichten doen vermoeden. Maar media oplages moeten verkocht worden! -.-
0 0
Ellende
Sorry ik moet hem kennen van???
0 0
Tian1Sky
Ik kan me nog herinneren dat er een paar jaar terug in het AD een artikel stond over dat het toen het slechtste Ajax ooit was. Als ik me niet vergis wonnen we een paar weken later van Barca.
0 0
mvh
Mooi toch? Het allerschlechtste Ajax aller tijden hebben we al, en ook de meest kansloze situatie ooit. Kunnen we dus 2 dingen doen. Er helemaal mee ophouden - dat gaan we dus niet doen. Of, omdat slechter niet kan, van hier af de weg omhoog. Lijkt me een prima plan, laten we de doemdenkers lekker in hun sop gaar koken.

Echt, ik vond de eerste helft met 3 nieuwelingen op het middenveld, een sterke Mike en een goede helft van de nieuwe vleugelaanvallers veel goeds beloven. De revolutie gaat zijn vruchten afwerpen. Geen paniek, het duurt niet lang meer. Riedewald, Veltman, vdHoorn, vRijn, Tete en Viergever/Boilesen in de verdediging, middenveld met Serero, weer Riedewald, Klaassen, Bazoer, Andersen, Sinkgraven, flanken Fischer, Kishna, Ghazi, Muric, spitsen Milik en Zivko, op de bank nog gasten als Nouri, Donny, Cerny en wat mensen voor de breedte... Ziet er allemaal niet zo slecht uit.
0 0
Jazzypazz
Ik dacht dat jij hier niet meer in zou loggen?
0 0
gras
Beetje zielig stukje . Nu is Moussou een eenvoudige columnist - wat hij in studio voetbal doet mag joost weten - maar wel een slag beter dan die van Nijnatten. Maar eerst het streven van Cruijff noemen om de Europese top weer te halen en dan aangeven dat zelfs imbecielen beter weten...tja.

Cruijff wordt even de maat genomen. En dat hij dan de Ajax supporters denkt aan te moeten spreken met een sneertje naar het stadionlied.

Ligt het aan mij of spreekt hier toch wat onderhuidse frustratie uit. Hou het gewoon objectief.
0 0
paulurs
De 4 titels hebben niks met de revolutie te maken, maar gewoon met een goede coach! Die natuurlijk wel bij de revolutie hoort, maar zonder revolutie was dat ook gebeurt onder Frank..

De gevolgen van de revolutie op de kwaliteit, zijn pas meetbaar als de revolutie op het veld staat.

Ik denk dat als deze ploeg fit is, ze met 2 vingers in de neus 2e worden en we volgend seizoen meer kunnen spreken van kwaliteit ipv potentie.

Ik ben heel benieuwd hoe de revolutie uit gaat pakken, ik denk alleen dat als we echt Europees succes willen er een speler van het kaliber Nigel of Sneijder bij moet. Of tegen die tijd Vertonghen, Suarez of Eriksen..
0 0
OdjePils
Vi: Mossou is de slechtste columnist/analist/journalist ooit!
0 0
AjaxD1986
Klopt het slechtste spel en het slechtste selectiebeleid! Waar zou dat nu aan liggen? Er zal wel geen kwaliteit rond lopen bij Ajax op de toekomst of zitten op de reservebank.....
0 0
AFCA_KAMPIOEN
hahaha 1x wordt ajax geen kampioen (oke, dramtisch voetbal etc.) en.heel voetballand is in de war
0 0
Stammie
je zegt het zelf al... dramatisch voetbal!!
0 0
AFCA-CBS
Jammer dat die analytici elkaar allemaal na-praten. Komt er ook nog iemand met een inhoudelijk verhaal? Wij kunnen ook wel zien dat het slecht gaat met Ajax op het moment.
0 0
IslandBwoy
Het Ajax Bashen gaat door. Hoop op een mooie pot morgen, om die critici eens de mond te snoeren.
0 0
godenzonensuper
Goedkoop scoren dit . In het feyenoord huisblad ajax afzeiken .
0 0
SNTR
hahahaha alweer?!
0 0
Robinjo1988
Stumperd! Had je in 1999 en 2000 geen tv? Dat was 100x zo slecht als nu.

Genoeg talent aanwezig. Alleen 1 of 2 leiders ontbreken.
0 0
RoodWit
1999/2000 was echt erg, en klopt wat je zegt, 1 of 2 echte leiders en dit team gaat rollen hoor.

Een Nigel de Jong missen wij, Zimling gewogen en te licht bevonden.
0 0
DonAdam
Het spel was toen (ook)tergend, en spelers als Christopher Kanu, Ferdy Vierklau en Frank Verlaat waren verschrikkelijk, maar we hadden destijds ook o.a. Chivu, v.d. Vaart, Laudrup en Arveladze.

De selectie was destijds beter dan nu. Ik denk dat Sjoerd daar wel gelijk in heeft.

Overigens zijn de critici heel erg goed in de koe in de kont kijken. Als ze de kritiek vooraf hadden geuit, had ik daar respect voor gehad en beaamt, maar nu kritiek leveren na een reeks verliespartijen kan elke imbeciel, om Sjoerd's eigen scheldwoord te gebruiken.
0 0
Misc1990
Precies, laat hem maar lekker lullen.

Ik wil bij deze de Nederlandse media feliciteren met daarbij als uitzondering de voetbaljournalisten!
Ze zijn deze week kampioen opendeuren intrappen geworden! Gefeliciteerd
0 0
stijnos
Ook geen hier geen enkele nuance neer. Scoor je eens drie wedstrijden op rij niet, ben je meteen het slechtste Ajax ooit. Wat mij betreft komt dit niet eens in de buurt uit de jaren 1999/2000. Nu hebben we in ieder geval nog de potentie voor de komende jaren, dat was er toen in ieder geval niet. Ja, later bleek dat we met VDV en Sneijder twee toptalenten hadden, maar die braken pas later door.
0 0
Bobo het Konijn
Nou....., dat is wel heel overdreven allemaal. Ik ben een fan die vooral veel wedstrijden in 70, 80 en begin 90 bezocht en dat was ook al niet allemaal rozengeur en maneschijn. Maar wel leuk hoor! Ik word ook chaggerijnig van het gebrek aan lol, aanvallend voetbal en spelplezier maar dat nu jan en alleman over Ajax heen moet pissen. En lees ook al Aad de Mos. Van Aad de Mos herinner ik me het volgende. Hij had mot met Ling, passeerde hem en verving hem door Piet Hamberg. Hoor Aad nog zeggen op TV: het publiek heeft liever Hamberg dan Ling! En dat soort heeft dan wat te zeggen? Kruip met zijn allen op de ploate kar als het moment daar is.
0 0
1433
Dit is gewoon een heel talentvolle groep. Maar nu gewoon nog te jong, over een paar jaar gaat het er echt wel uitkomen.
0 0
AJAX1996
Mossou gehad, Gullit gehad, van Halst gehad, Hugo Borst gehad. Wie is de volgende kenner die komt vertellen dat het niet goed met ajax gaat?
0 0
Lekiam
Je vergeet van Hanegem, Verbeek, de Snor, vd Gijp, Kraaij. Het zijn er eigenlijk te veel om op te noemen.
0 0
Rayno95
Verrassend dat Johan Derksen of Vd Gijp nog niks gezegd heeft gister, althans niks over op AS gekomen :p
0 0
HeavenlyDivine
Iedereen die zich aanmeld voor de advertentie in het AD.
Ajax-zeikers gezocht
0 0
pajax
aad de klos zeker
0 0
JoodTotMijnDood
Henkie Henkie Spaan?
0 0
Mokum_32
Deze kakkerlak wilt gewoon onrust stoken zodat zijn clubpie nog voorronde cl kan halen. Met zen pelle kapsel hoe oud was die ook al weer ?
0 0
Wout1988
hij is alleen voor nac
0 0