'Frank de Boer vernedert zijn spelers'

Nico Dijkshoorn vindt de invloed van Frank de Boer op Ajax enorm, tegenwoordig misschien wel iets te enorm. De columnist schrijft in de nieuwe Voetbal International dat De Boer tegen Vitesse vooral iedere keer voorzegde wat er moest gebeuren. 

'Ik weet waarom Ajax afgelopen zondag verloor van Vitesse. Omdat de thuisploeg Frank de Boer er als een heel hard schreeuwende doventolk gratis bij kreeg. Zelfs voor de televisiekijker was het makkelijk. Bij elke spelhervatting of bij iedere van achteruit gepunnikte Amsterdamse aanval hoorde je precies wat de spelers van Ajax moesten doen. Handig', aldus Dijkshoorn. 

'De Boer tettert op orkaankracht over het veld wat zijn voetballers moeten doen en waar ze moeten gaan hollen', vervolgt de schrijver. 'Dat lijkt me niet slim. Het zou geniaal zijn als Frank met de spelers een code heeft afgesproken en dat ze steeds precies níét doen wat hij roept. Maar zo gaat het niet. Ajax-spelers zijn onder Frank de Boer tafelvoetballers geworden. Zij zijn de houten mannetjes met een stalen buis door hun lichaam en Frank de Boer is de woest schreeuwende dronken gek die tegen sluitingstijd van de kantine nog even wild aan de kast gaat staan schudden.'

'Afgelopen zondag was het bespottelijk, het roepen van Frank. Bij een vrije trap van Ajax was zeer duidelijk te horen wat hij wilde. ‘Lasse, hollen!’ Hij riep het een paar keer. Lasse Schöne moest gaan hollen. Eens kijken of hij dat zou doen. Ik keek thuis naar Lasse. Benieuwd of hij ging hollen. Eerst holde Lasse niet, omdat iedereen dan precies wist wat hij ging doen. Je zag hem twijfelen. Frank riep het nog twee keer. ‘Lasse, hollen!’ En daar ging Lasse, anders kreeg hij daar later weer gezeik mee.'

Dijkshoorn sluit af: 'Het is het grootste probleem van Ajax, dat hysterische geloei langs de kant van Frank. Als toeschouwer en als speler weet je namelijk precies wat het betekent als hij Lasse opdraagt te gaan hollen. Frank denkt dat Lasse dat niet zelf kan verzinnen. Frank de Boer is de doodsbange vader die zijn iets te domme zoon alle sommen voorzegt. Hij vernedert zijn spelers. Week-in-week-uit. Hij vertrouwt ze niet.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
army
die nico moet zijn smoel houden, want als die gozer wat zegt gaat het nergens over
0 0
Schmitz11
Wel is gekeken naar simeone?? wat een slap verhaal van die verliezer.. alshet niet loopt moet er aangegeven worden wat er mis is en dat mogen 2 mensen doen, de aanvoerder en de trainer. aanvoeder is slappehap dusja dan neemt onze de boer het over. niet lullen maar gewoon je taak uitvoeren en dan hoeft frank niks meer te schreeuwen!
0 0
Schmitz11
Wel is gekeken naar simeone?? wat een slap verhaal van die verliezer.. alshet niet loopt moet er aangegeven worden wat er mis is en dat mogen 2 mensen doen, de aanvoerder en de trainer. aanvoeder is slappehap dusja dan neemt onze de boer het over. niet lullen maar gewoon je taak uitvoeren en dan hoeft frank niks meer te schreeuwen!
0 0
Stolp
Wat een gelul zeg
0 0
OdjePils
Dijkshoorn domme dildo
0 0
legendslive4eva
Lol, best wel grappig geschreven eigenlijk. Maar ik ben gewoon fan van Frank, uiteindelijk doet hij het elk jaar weer heel erg goed en groeien er elk jaar spelers uit naar de internationale top. Alleen jammer dat ze die dan verkopen en er niet echt mannen terugkomen die er meteen kunnen staan.
0 0
ibrahendriks
Nou gasten als Moisander, Lasse hebben ook een harde hand nodig. Als ze gewoon doen, waarvoor ze staan: goed voetballen ,en de rest op sleeptouw nemen, is er niks aan de hand.
0 0
paulurs
Als je de inhoud weg laat, is het best leuk om te lezen..
0 0
TikkieTerugJaap
Die Nico Dijkshoorn is zo een lachwekkend slechte columnist, het gaat helemaal nergens over.
0 0
Cruyffie
Das wel de kwaliteit tegenwoordig om columnist te zijn: korte stukjes die helrmaal nergens over gaan. Je wordt ermee doodgegooid in dit land.
0 0
Pauw
Ik begrijp dat de columnist graag veel views wil halen, maar dat generaliseren blijf ik kwalijk vinden. We moeten niet vergeten dat Ajax onder de Boer in elk geval weer een poging doet en heeft gedaan om herkenbaar te spelen. Het heeft ons, zeker toen de puzzelstukjes op z'n plek lagen, veel goede wedstrijden in de tweede seizoenshelft opgeleverd. Bijna nooit was het enorm overtuigend, maar de gemiddelde individuele kwaliteit heeft dan ook nooit echt hoog gelegen.

Toch mogen we, ondanks dat bepaalde spelers vertrekken, wel verwachten het niveau van het positiespel omhoog gaat, dat de juiste oplossingen gevonden worden voor bepaalde problemen. Wat dat betreft zien we de afgelopen anderhalf jaar nauwelijks progressie. Dit kan uiteraard (ook) een kwestie van kwaliteit zijn, maar zelf neig ik naar het onvermogen van de huidige technische staf. Met dit onvermogen kan peoplemanagement gemoeid zijn (spelers vertrouwen geven, het gevoel geven dat initiatief nemen beloond wordt, plezier in het spel behouden, druk wegnemen), maar ook het tactisch vermogen (wie moet waar en wanneer lopen en met welke intentie stuur ik de jongens het veld op).

In elk geval verbaasd het mij dat de Boer na 4 jaar nog steeds (bijv. Sigthorsson, van Rhijn etc.) aanspoort (moet aansporen) tot druk zetten, lang / kort, vooruit/terug. Daar heb je toch trainingen voor? Je maakt toch afspraken? Als je na vier jaar nog steeds moet vertellen wat er moet gebeuren (natuurlijk, er zijn nieuwe jongens), dan gaat er iets niet goed.

De jongens die het nog steeds niet kunnen (opbrengen), mogen wat mij betreft ook wat sneller gewisseld worden. Het vertrouwen is eindeloos en doet afbreuk aan het gezegdes van de Boer: ''de beste speelt'' ''ik bekijk het van wedstrijd tot wedstrijd''. Ja Frank, als het jou uitkomt.

Tot slot. De voorgaande jaren was ik elke keer verbaasd dat Ajax zo sterk terugkwam. Ik dacht, oké, dit wordt een tussenjaar, volgend jaar komen we sterker terug. Nou, laat dit alstublieft een tussenjaar zijn, waarbij hopelijk een bepaald besef zich van de Boer meester maakt, dat zijn werkwijze niet compleet zaligmakend is. De twijfel mag best weer eens terugkeren. Met het échte talent uit de A1 en gerichte verSTERKingen, twijfel ik niet aan een succesvolle toekomst. Het eventuele vertrek van Schone, Moisander en Boilesen, vormt een mooie kans om door te selecteren.
0 0
Milan93
Volgens mij zei hij meer lasse hollen omdat hij wou dat van Rhijn de vrije trap nam. Hij riep namelijk daarvoor dat van Rhijn hem moest gaan nemen, maar lasse schone dacht dat hij hem kon gaan nemen.

0 0
Dylmans
Helemaal gelijk.
0 0
Aad55
Jongens gaan we nou zo n mafkees ook al z'n bagger over frank d boer laten uitstrooien rot op met die bolkop Dijkshoorn
0 0
heico1980
Frank zit over zijn houdbaarheidsdatum bij Ajax, voor iemand die in het super elftal van 95 heeft gespeeld bakt hij er weinig van om ook maar een klein beetje van dat voetbal in het huidige elftal over te brengen. Ik hoop dat hij na dit seizoen naar een andere club gaat zodat er een frisse trainer weer iets moois op kan bouwen met leuk en sprankelend voetbal, niet dit laffe angstige spel.
0 0
Rudolph J
Morgen gewoon winnen en iedereen is weer blij
0 0
mvdk
De Boer heeft groot gelijk dat hij zijn mond open trekt. Ze lopen erbij als makke schapen en hebben een keiharde schop onder hun hol nodig. Ze hebben geen idee wat werken inhoudt!

Nu gaat iedereen weer commentaar leveren op Ajax, maar De Boer is wel even 4 jaar op rij kampioen geworden met de club, terwijl het daar voor 7(!) jaar droog stond. Al die makkelijk lullende critici weten het allemaal zogenaamd beter, maar hebben zelf NOG NOOIT iets gepresteerd. Frank de Boer is een toptrainer en ik ben blij dat we hem hebben!
0 0
WWE-WCW
Helemaal mee eens!! Iedereen klapt weer eens uit de school en ze weten het allemaal beter dan de trainer. Misschien moeten ze zelf eens trainer worden?
0 0
gebruikersnaam
Dat is totaal iets anders dan iedere beweging willen regiseren. En dat is waar hier op gedoeld wordt en wat er voor zorgt dat je spleers krijgt die niets zelf kunnen en/of durven doen. Daardoor krijg je spelers zonder persoonlijkheid. Spelers die geen initiatief durven te nemen, En daarmee verdwijnt dus alle creativiteit uit een elftal
0 0
stefanpetterson
De Boer verwacht van ajaxspelers dat zij zich als prof gedragen. Zijn enige makke is, dat hij soms te veel, te snel verwacht. Dat heet de harde leerschool, onder Michels ging dat niet anders. Dat is nu eenmaal de aard en stijl van het beestje, dat moet hij ook vooral zo houden, ondanks alle kritiek van mensen aan de zijlijn die nooit iets gepresteerd hebben op voetbalgebied......
0 0
WWE-WCW
Inderdaad
0 0
mvdk
precies!
0 0
mvdk
Frank doet dit omdat het nu gewoon niet loopt. Hij probeert zijn elftal op dit moment gewoon extra aan te sturen, omdat niemand op het veld dit kan. Als iemand dat kan dan is hij dat wel, alleen de spelers moeten het nog wel even uitvoeren...

4 landstitels op rij zeggen meer dan al die zogenaamde kenners.
0 0
WWE-WCW
Frank was ook nog eens de leider van het goud Ajax in '95. Hij heeft zoveel betekent voor de club en verdient deze kritiek absoluut niet. Het is Marc Overmars die gewoon de knip niet een keer wil trekken voor wat ervaren spelers. Daarom zijn de spelers stuurloos in het veld. Frank probeert nu vanaf de zijkant die verantwoordelijk op zich te nemen.
0 0
MankeNelis
Wat is dit nou weer? Kom op AS je gaat Dijkshoorn toch niet serieus nemen?
0 0
Roy kishna
Ik ben het helemaal met Nico eens.Als Frank zijn bek op de training open trekt oké.
Ik zag het ook tegen Vitesse hoe hij tekeer ging tegen Van Rijn.
Die jongens zijn geen peuters meer..dus als je wat te zeggen hebt doe het dan op een normale manier.
Niet als een boer die tegen zijn vee loop te schreeuwen, met respect voor je vee bereik je meer.meneer de Boer.
Sorry!
0 0
Rayno95
Moeten ze ook niet als peuters spelen....
Frank is een echte winnaar, misschien dat hij dan soms iets te hard tekeer kan gaan.
0 0
ambtenaar
Als iemand anders het doet vinden ze het prachtig en noemen ze het passie en emotie.
0 0
yugi
We zijn nog steeds zo goed als als de vorige jaren. alleen teams als psv, feyenoord en zwollen zijn beter nu. de komende 6 wedstrijden gaan we niet veel punten pakken
0 0
army
dat hebt je wel gelijk mee, maar moet ajax niet anticiperen of reageren om tog voor te blijven?
0 0
3*stars*3
Precies, met vertrek van Blind en vervanger Serero op zijn plek is Ajax niet achteruit gegaan hoor.
Poulsen is weg maar in begin riepen ze dat Zimling de jongens opzweepte op de training...
Siem speelde vorig jaar bijna niks, die missen ze misschien alleen in de kleedkamer.

De concurrenten zijn zeker sterker geworden en daarom vind ik het dom en gierig van beleid dat ze niet in de gaten houden wat de concurrentie doet.
Altijd proberen om dei gat te behouden naar de concurrentie, die het met veel minder centjes moeten doen en toch boven of dichtbij ons staan!
0 0
AFCAwooz
Hij heeft wel een punt. Spelers als kishna krijgen gewoon te veel opdrachten mee en zijn te veel gecoacht. Als je depay ziet, die hoeft geen flikker te doen. Logisch ook want als hij mee moet verdedigen, laat hij 9 vd 10 keer zijn man lopen. Die Nico is verder wel een beetje zielig. Kan me nog herinneren dat hij een keer zei dat fdb de enige normale trainer is in nl en nu het minder gaat is hij ineens een gekkie.
0 0
Leprechaun
Het is begonnen.

In de tijd van de vier titels werd door het journaille gezaagd dat er voor De Boer niks meer te winnen valt bij Ajax en dat hij maar beter weg kon gaan. Nu maakt Ajax een mindere periode door en wordt er maar gezinspeeld op een verstoorde relatie tussen De Boer en z'n spelers. Dit met exact dezelfde reden: het wordt tijd dat De Boer weggaat.

Ik hoop maar dat ondanks deze mindere periode, het TH onverstoorbaar door blijft gaan met haar eigen koers en nu niet gevoelig gaat worden voor de stemmingmakerij van buitenwacht.
0 0
Aapje
frank moe nie voetballen die spelers moeten voetballen en als die er al niks van bakken dan ligt het niet alleen aannfrank maar ook aan de spelers want die moeten gwn voor 200% inzetten
0 0
FlyingDutchMan
Over het algemeen valt het reuze mee qua coaching van spelers tijdens de wedstrijd en is Frankie meestal rustig. Momenteel loopt het echter niet en ik ben dan ook blij een geïrriteerde Frankie te zien, net als ik. Liever dat hij van Rhijn weer eens wakker schud en in zijn nek hijgt dan dat Frankie 90 minuten lang als een dooie op die stoel zit met dit soort vertoonde spel.
0 0
gras
Was wel een absoluut teken van frustratie en onmacht. Wanneer Frank rustig blijft, heeft hij vaak nog wel grip op de ploeg. Dit is gewoon een heel slecht teken.
0 0
Rayno95
Precies!!, juist mooi dat de trainer dan zelf wel voor 200% gaat en het nog probeert, net als Klaassen, Cillessen, Serero (zondag dan niet) ;)
0 0
ajaxminimax
Helemaal mee eens! Zo laast frank tenminste zien dat hij er ook flauw van is.
0 0
Jowen
Nico krijgt teveel media aandacht. Hij heeft het echt in zijn bol gekregen....
0 0
klopper
Hahaha...deels wel eens met het cynisme van Nico. Het was inderdaad een beetje beschamend wat Frank deed. En de uitvoering was mede daardoor misschien nog wel kanslozer.
0 0