Driessen: 'Het zag er opnieuw niet uit'

BvdPloeg, 22-12-2014 om 07:17, 7508 views, Telegraaf TV |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Valentijn Driessen denkt dat het goed is voor Ajax dat de winterstop daar is. De Amsterdammers leken prima op dreef in de competitie, maar in de beker tegen Vitesse en uit bij Excelsior zakte de ploeg ver weg. In Rotterdam leverde dat gek genoeg geen schade op. 

'Ajax is tegen Excelsior weinig opgeschoten in vergelijking met het duel met Vitesse. Het zag er opnieuw niet uit en de spelers zijn heel hard toe aan vakantie', stelt Driessen bij Telegraaf TV. 'De scherpte is weg en Frank de Boer zal wel even nodig hebben om die accu weer helemaal op te laden.'

Complimenten zijn er wel voor Mike van der Hoorn, die Ajax tegen Excelsior toch de drie punten bezorgde. 'Van der Hoorn deed het uitstekend als aanvaller, dat was een goede wissel van De Boer. Als verdediger kreeg hij (overigens terecht) vaak kritiek, maar dit deed hij goed.'

 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
aniel.rambharos
Waarom altijd v.d. Hoorn afkraken op zijn verdedigende kwaliteiten. Laat deze jongen een aantal wedstrijden ipv. Veltman spelen, en je zult dan zien wat hij in z'n mars heeft. v.d. Hoorn is een goede verdediger. Hij doet een gekke dingen achterin. is en blijft altijd rustig. Fysiek en kracht zit wel goed bij hem. Frank geeft hem veel vertrouwen en hij vecht ervoor. Wij moeten hem ook steunen en dan komt hij er wel.
0 0
KevinR34
Hij heeft gelijk, maar hij is er wel meteen weer als de kippen bij om dit te melden he? Waar waren dit soort gasten na de 5-0 overwinning op Willem II? Toen speelde Ajax geweldig mooi voetbal. Ook APOEL Nicosia speelde we van de mat met mooi voetbal.

Ajax wordt altijd snel afgekraakt als het wat minder gaat.. Sommige mensen grijpen maar als te graag meteen de kans om hun kritiek dan te uiten.
0 0
BojanAjax
Beter kon ik het niet zeggen
0 0
ibrahendriks
Tja, ook een Ajax - hater zegt wel een keer iets wat waar is.
0 0
JoodTotMijnDood
Echt geen Ajax hater hoor, hij schrijft vaak zinnige dingen over Ajax, vaak ook heel positief hoor.
0 0
paulurs
Ik vind die kritiek helemaal niet terecht! Dan heb ik het niet over kritiek maar over de kritiek die hij krijgt!

Van der Hoorn wordt gezien als Jaap Stam, daar verwacht je geen fouten van. Ik denk dat zijn enorme fysiek er voor zorgt dat mensen denken dat hij de talent fase heeft overgeslagen of zo..?
0 0
MosesD
Driesen, Vermeulen, Spaan, Nijnatten, VI, Studio Voetbal, Dick Sintenie, Willem Vissers, Hugo Borst allemaal zijn helemaal knettergek natuurlijk.......
0 0
Ruff Rhythim
Ja, hij zegt niet veel verkeerd duidelijk.

Zeker niet als je de opmerkingen van de heren spelers en supporters hier hoorde na de wedstrijd tegen Vitesse.

Je weet wel: "wake up call, zondag herpakken, off-day, zondag revanche" en meer van dat ge-bla.

Als iemand die (wederom) mooie grote woorden gisteren volledig tot uiting heeft zien komen mag deze persoon zich hier melden...
0 0
maikelklaassen
ajax mist gewoon scorende spelers, serero andersen kishna sigthorson allemaal hebben ze problemen met scoren!
0 0
DeBaas
Die Driessen is echt dodelijk saai.
0 0
tonny
Driesen is een droplul
0 0
omisom
Duidelijke conclusie het voetbal van dit Ajax is niet om aan te zien, schijnbaar niets geleerd van die vernedering door Vitesse het is en blijft allemaal heel zwak. Ik ben ook bang dat de 5x niet gaat lukken of er moet echt iets structureel gaan veranderen en de heren voetballer gaan begrijpen dat ze moeten voetballen voor hun geld.

Vermoeid las ik in een krant niet te geloven één soms twee wedstrijden in een week en daar ben je vermoeid van misschien eens ruilen die een zwaarder beroep heeft en 40 tot 50 uur per week werkt.
0 0
BigDaddy84
Misschien moet je eerst even gaan nadenken over het woord 'vermoeidheid' voordat je dergelijke meningen gaat presenteren. Op het fysieke vlak kunnen ze het namelijk prima aan. Ze hebben zelf ook aangegeven dat ze fysiek beter in hun vel zitten dan voorgaande jaren. Dan zal vermoeidheid dus wel ergens anders op slaan...

Juist! Mentale vermoeidheid. Het continue op kunnen brengen om op de toppen van je kunnen te presteren. En daarbij ook nog eens de druk die bij Ajax hoort, namelijk continue moeten winnen. Zoiets vreet kracht! Die jongens zijn er gewoon aan toe om even de koppies leeg te maken en even de gedachten te verzetten.
0 0
omisom
Dat wordt door spelers zelf aangedragen dus ga dat mij niet in de mond leggen, alleen leven voor je sport pfff vermoeiend hoor!!! Verder neem ik aan dat Ajax mensen in dienst heeft die de jongen op dat vlak helpen en ondersteunen dus zal dat best wel meevallen. Niet om het één of ander iedere speler die naar de "grote drie" gaat weet wat daar verwacht wordt dus hoor je daar ook na te leven.
0 0
BigDaddy84
Mooie woorden, maar waarom zie je absolute toptalenten dan zo vaak falen en spelers als Dirk Kuyt een zeer succesvolle carrière hebben? Veel supporters vergissen zich in de druk die een speler met zich meedraagt, zeker als ze voor Ajax spelen. Het mentale aspect is gewoon loodzwaar en zeker jonge spelers (waar Ajax er nogal veel van heeft) vinden het lastig om daarmee om te gaan. Zoiets kost simpelweg tijd. Dan kun je dat wel gaan vergelijken met je eigen baantje, maar dat is totaal niet te vergelijken! Bij Ajax is de begeleiding daarin overigens zeer goed en behoort het waarschijnlijk tot het beste van de wereld. Anders zouden er nooit zoveel jonge spelers doorbreken. Maar het blijft moeilijk. Het is niet voor niks dat jonge spelers vaak een dip hebben.
0 0
MosesD
Eens. Daarom is het zo ontzettend belangrijk enkele ervaren jongens in je elftal te hebben. Daar kunnen die jonkies zich aan optrekken. En die balans in het elftal ontbreekt nu.
0 0
BigDaddy84
Dat ben ik met je eens. Tenminste, de ervaren jongens die er zijn kunnen de kar te weinig trekken. Maar Ajax heeft hier bewust voor gekozen. Je kan het er niet eens mee zijn, maar het lijkt me duidelijk dat Ajax ervoor kiest om eerst te investeren in de toekomst. Aan de hand van die investeringen kan er uiteindelijk geïnvesteerd worden in spelers die de jonkies echt bij de hand nemen. Je moet alleen wel toekomstgericht durven te kijken.
0 0
MosesD
Hoe bedoel je? Gaan ze over een paar jaar wel investeren in spelers die de jonkies kunnen helpen en het elftal meer balans geven?
0 0
BigDaddy84
Dat durf ik natuurlijk niet met 100% zekerheid te zeggen. Ik zit niet in de bestuurskamer. Maar ze zijn wel bezig met het bekijken hoe ze de begroting kunnen verhogen. Dat heeft Kinsbergen letterlijk gezegd. Dat betekent automatisch meer ruimte voor afschrijvingskosten, dus ook voor betere aankopen. Maar eer je daar zit ben je wel heel wat jaartjes verder. De focus ligt nu duidelijk op het verhogen van de kwaliteit van de jeugdopleiding, stap voor stap het eerste naar een hoger niveau brengen en vanuit daar verder te groeien.
0 0
MosesD
Ik denk dat er niet zo heel veel rek in de begroting zit. Tja, de jeugdopleiding was echt niet zo slecht, als er dingen beter kunnen is dat natuurlijk prima. Maar met 100 mio op de bank, veruit de hoogste begroting in Nederland en dan nauwelijks fatsoenlijk voetbal op de mat kunnen leggen (en dan heb ik het niet over de laatste 2 wedstrijden) dat is toch wel vrij beschamend.
0 0
BigDaddy84
Ik vind er niks beschamends aan, maar ik kijk dan ook wat verder.

- Die 100 miljoen op de bank is leuk, maar zolang dat niet op het veld staat kun je ze dat ook niet kwalijk nemen. Ajax heeft andere plannen met dat geld, zoveel is wel duidelijk.

- Er staan veel jonge spelers op het veld, omdat ze duidelijk aan het bouwen zijn aan een nieuw team. Gezien de ervaring in het (basis)elftal en de gemiddelde leeftijd presteert Ajax keurig.

- Na vier kampioenschappen worden de verwachtingen van supporters vele malen hoger, terwijl gezien het beleid de sportieve prestaties logischerwijs eerst achteruit gaan. We hebben immers te maken gekregen met een grote uitloop van spelers vanwege het financieel gezond maken van de club. Ajax heeft ervoor gekozen het geld anders te investeren, dus er staat veel talent op het veld. De investeringen die gedaan worden zijn in spelers die potentie vertonen, maar over het algemeen er niet direct zullen staan.

Maar goed, dan komen we weer bij dezelfde discussiepunten uit waar we nu al zeer lang over aan het discussiëren zijn. Jij kan jou punten roepen en ik de mijne. Maar daar gaan we niet uit komen. Dat weet jij net zo goed als ik.
0 0
MosesD
Ja, volgend jaar komen ze met de plannen. Ik ben zeer benieuwd.
Er staan veel jonge spelers op het veld maar het voetbal tegen veelal veel kleinere clubs die ook met jonge teams spelen is vaak beschamend. Een jonge ploeg kan niet het excuus zijn, immers elke ploeg in de Eredivisie is jong.
De 4 kampioenschappen zijn knap werk van Frank, maar hebben een boel zand in de ogen gestrooid. Want is Ajax beter geworden de laatste jaren? Nee.
De beste spelers die vertrekken dat is van alle tijden. Is niet nieuw. Het hoeft ook niet per definitie te betekenen dat een ploeg zwakker wordt. Zie bijvoorbeeld het vertrek van Jonk en Bergkamp destijds. Iedereen schreeuwde moord en brand, maar Ajax werd alleen maar sterker.
We zijn het over het punt van investeren in kwaliteitsspelers (zonder overigens in Sulejmani achtige bedragen te komen) inderdaad oneens. Maar dan nog, we hebben een jonge ploeg, maar als gezegd andere ploegen in de Eredivisie hebben dat ook, echter is onze begroting by far het hoogst, dan vind ik ook dat we 9 van de 10 ploegen moeten kunnen zoek spelen. En dat doet Ajax bij lange na niet. En nogmaals, dan heb ik het echt niet over de laatste 2 potjes.
0 0
BigDaddy84
En daarom gaan we er dus ook niet uit komen. Ajax investeert in de toekomst, jij wilt investeren in het huidige team. Dat zijn 2 verschillende visies.

Het is overigens niet zo dat jouw idee slecht is, maar ik kan me heel goed vinden in de visie van Ajax.
0 0
MosesD
Nee, het is niet 'of of'. Het is 'en en'. Dat vind ik ook het manco van het huidige beleid: het is te rigide, te zwart wit.
0 0
BigDaddy84
En en kan niet. Dat is jarenlang geprobeerd. Toen kwam het erop neer dat de jeugd niet meer de aandacht kreeg en de aankopen uiteindelijk alsnog niet presteerden. Daarom moet die begroting ook omhoog.
0 0
MosesD
Nee, dat is veel te zwart wit gedacht. Je kan heus op één of twee posities versterking van buitenaf halen die het team ook daadwerkelijk sterker maken. Dat doet totaal geen afbreuk aan het plan 'eigen jeugd eerst'. Elk succesvol team (ook ons eigen Ajax van 95) was een mooie mix van eigen jeugd en aankopen. Niks mis mee. Begrijp niet waarom men (en ook jij min of meer) zo rigide denkt. Nogmaals het één hoeft niet ten koste te gaan van het ander. Het zou heel wat anders zijn als je een heel contingent spelers van buitenaf haalt, die de doorstroming blokkeren. Nee, gerichte aankopen, echte versterkingen. Niks meer niks minder.
0 0
blava
Ik zag geen verbetering tegen Excelsior. Het was een absolute wanprestatie. Andersen, Serero etc. verschrikkelijk wat een wedstrijd.

Er moet iets veranderen de komende maanden anders geen kampioen.
0 0
han23
ja vernedering van vitesse was al de 4e dit kalenderjaar he, dat is toch verschrikkelijk. 2 x door salzburg ,toen zwolle en nu vitesse, en de meeste maar blijven roepen dat het allemaal steeds beter wordt;S
0 0
JCr14
Who cares wat Valentijn vind.
0 0