'Ajax heeft weer lichting boordevol beloftes'

TomCopier, 24-04-2014 om 14:48, 30047 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Henk Spaan is donderdag in Het Parool lovend over de talenten die op de Toekomst rondlopen. De journalist zag hoe de B1 de Future Cup won en roemde onder anderen de talenten Abdelhak Nouri en Donny van de Beek.

'Je kon met Pasen beter op De Toekomst zijn dan in De Kuip. De B1 van Ajax won de eigen Future Cup in de finale tegen Liverpool. Ajax heeft weer een lichting boordevol beloftes. Over Nouri heb ik het vaker gehad. Dit weekend vestigde de 'speler van het toernooi' voorgoed zijn naam. Op de tribunes hoorde je het gonzen als hij aan de bal kwam. Naast hem ontbolstert het grote talent van Donny van de Beek, drie weken terug uitblinker op het hoogste niveau tegen Frankrijk onder 17. Dan is er de dreigende Vaclav Cerny, die een slechte finale speelde maar wel het winnende doelpunt voorbereidde; je hebt Nathan Leyder, een weergaloze verdedigende middenvelder die tegen Liverpool helaas in de achterste vier moest spelen, en Timothy Fosu-Mensah, wél een centrale verdediger. Op De Toekomst school het vuurwerk in het schitterende voetbal', zo schrijft Spaan.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
VH
Wat een ongelooflijke berg shit hiero.
0 0
Qwibuss98
Stem je toevallig PVV?
0 0
Sterretje73
Dank voor je opbouwende en agrarische aantekening. Opbouwend mis ik nog wel enkele noten maar toch gezellig je erbij te hebben.
0 0
Jowen
Dat is wel heel positief. Zal ook lekker zijn voor FdB, wetende dat dit eraan komt
0 0
Gregorclegane
De meesten van deze jongens zullen as seizoen via de A1 in de Youth CL uitkomen,
dan gaan we het echt zien.
Ik heb de finale gezien op De Toekomst en ik heb inderdaad veel AJAX talent gezien.
In 2012 (meen ik) toen ze ook wonnen genoot ik ook van spelers als Acolatse en Menig.
0 0
Misc1990
Ik denk dat je van dit jaar in de Youth League nog niet teveel kab verwachten.. Bijna alle andere teams zullen spelers uit 1996 opstellen.. Dit is een lichting wat 1 jaar jonger vooruitgeschoven is, dat is vaak toch nog een behoorlijk verschil op zo n leeftijd.Weet verder iemand of er nu elk jaar zo een talentvol team aan staat te komen?
0 0
JoodTotMijnDood
Het begon natuurlijk met het zeer talentvolle Ajax B1 met spelers als Nouri, Walian, Dekker, van de Beek en Riedewald. Nu is Riedewald doorgeschoven naar Ajax 1 en speelt ook regelmatig mee met Jong Ajax. Blikvangers Nouri en van de Beek zijn nu sterkhouders van Ajax A1 en dat terwijl hun vorig jaar nog bij de B1 speelden. Nou goed daar ben jij ook goed op de hoogte van denk ik. De C1 is ook zeer talentvol met toppertjes als Nunnely, Bakboord, El Azrak, Kluivert, Malen en de Ligt, het grootste talent van de C1 Nunnely speelt sinds kort nu in de B2 omdat hij naar mijn mening echt te goed is voor de C jeugd. Van de D jeugd ben ik niet zo goed op de hoogte, dat moet je echt vragen aan de extreme jeugdkenners hier.
0 0
Qwibuss98
Er zijn op veel pleintjes in de Randstad zo veel kleine (voornamelijk Marokkaanse) Nouri's. Ze kunnen allemaal stuk voor stuk geweldig dribbelen en de helft daarvan heeft de balcontrole van Maradonna, ik hoop dat Ajax zulke jonge, talentvolle middenvelders/aanvallers in de opleiding neemt, als het bij zulke jongens mentaal ook klopt, komen ze met gemak bij AJAX 1
0 0
Sterretje73
Ik ben opgegroeid met allemaal dat soort jochies die inderdaad konden sturen als Falcao on steroids maar dat wil absoluut niet zeggen dat ze het halen in de top. Gek genoeg waren het de mindere goden zoals de broeders Sinouh die er wel kwamen. De rest is allemaal vervallen in haantjesgedrag, criminaliteit en familiezaken. Daar zouden ze eens een onderzoek op los moeten laten want ik ben het wel met je eens dat de Gullit;s, Vanenburg's, Roy's etc. nu allemaal een noord afrikaanse naam hebben en op diezelfde trapveldjes de sterren van de hemel ballen. Die moet je op een veel jongere leeftijd op een echt veld krijgen en ze het echte spelletje leren. Pas dan maken ze meer kans om het echt te maken in de grote mensen wereld die het voetbal nu is...
0 0
Gregorclegane
En met Said Oualli hebben we daar een hele goede coach voor.
De toekomst van AJAX ziet er rooskleurig uit.
0 0
Qwibuss98
Inderdaad, zoals andere het ook zeggen, ergens klopt het mentaal niet. Marokkaanse jongens die ik ken luisteren wel naar bijvoorbeeld de imam of een trainer die ook Marokkaans is, maar als ze op school wiskunde krijgen van meneer Janssen, dan switcht er iets. Rolmodellen zoals CR en Messi zijn halfgoden voor zulke jongens. Ik durf te wedden dat als je 1 goede Nederlandse keeper hebt, 2 grote sterke CV's (lompe boeren of grote Surinamers), 2 snelle behendige backs, 1 sloper op het middenveld (zelfde als CV), 2 technische Marokkaanse jongens als CAM, 2 ook 'buitenlandse' vleugelaanvallers en een gewoon goede spits hebt; dan heb je een team van wereldklasse... Het klinkt wel een soort van rasistisch, het is niet zo bedoeld ;)
0 0
Qwibuss98
Inderdaad, zoals andere het ook zeggen, ergens klopt het mentaal niet. Marokkaanse jongens die ik ken luisteren wel naar bijvoorbeeld de imam of een trainer die ook Marokkaans is, maar als ze op school wiskunde krijgen van meneer Janssen, dan switcht er iets. Rolmodellen zoals CR en Messi zijn halfgoden voor zulke jongens. Ik durf te wedden dat als je 1 goede Nederlandse keeper hebt, 2 grote sterke CV's (lompe boeren of grote Surinamers), 2 snelle behendige backs, 1 sloper op het middenveld (zelfde als CV), 2 technische Marokkaanse jongens als CAM, 2 ook 'buitenlandse' vleugelaanvallers en een gewoon goede spits hebt; dan heb je een team van wereldklasse... Het klinkt wel een soort van rasistisch, het is niet zo bedoeld ;)
0 0
FlyingDutchMan
Ben het niet vaak eens met Henkie, maar nu heeft ie gelijk!
Komen mooie jaren aan qua jeugd!
0 0
DeKenner
Haha TurboUrby jij bent duidelijk geen fan van vZweeden. Hoe komt dat dan? Ik ken hem niet echt.Verder veel wedstrijden van de future cup gezien. Nouri vind ik echt een topper. Niet alleen dit toernooi want volgens mij laat hij dat al jaren zien. Cerny heeft ook zeker talent, maar voorafgaand aan het toernooi waren mijn verwachtingen van hem groter. Maar dat lijkt me bij hem wel logisch gezien de korte tijd dat hij pas hier is. En vd Beek.. Hij heeft lang niet het verfijnde van Nouri, maar ik vind het wel een heerlijke speler. Alleen ze zijn allemaal nog zo jong.Iemand zei hier laatst gekscherend dat Ajax Nouri en vBeek tegen NEC moeten laten debuteren. Dat gaat natuurlijk nooit gebeuren, maar hoe mooi zou het zijn? Net als vroeger Seedorf, of vd Vaart. Piepjong voor de leeuwen. Dat waren nog eens mooie tijden. Als jonge supporter was ik apetrots als er weer eens een jeugdig talent met bravoure debuteerde. Misschien nog wel trotser dan bij een overwinning. Hetzelfde gevoel had ik bij het debuut van Kishna. Wat goed is komt snel zeggen ze. Zou leuk zijn als de Boer ons Ajax op die manier toch nog wat extra trots kan geven na deze grauwe maanden.
0 0
Ron75
Ik heb Maxwell 1 van zijn eerste wedstrijden zien spelen en die was toen bedroevend slecht. Uiteindelijk is het toch redelijk goed gekomen met hem. M.a.w. Hoe goed of slecht je in de "jeugd" ook speelt, het zegt nog niet zo heel veel over je latere ontwikkeling. Ik heb wel vertrouwen in deze lichting en ook in Denswil.
0 0
buggenum30
We moeten 1 ding niet vergeten. Denswill was in de jeugd ook een groot talent, maar bakt er tot heden nog niet veel van. De meeste talentvolle jongens hebben moeite om in een stadion en/ of voor een groot publiek te spelen dit zijn ze niet gewend. Daarom ben ik ook voorstander om jong ajax in de Arena te laten spelen en raken ze aan het stadion wel gewend. Ook een mental coach zal helpen om de jongens scherp te houden en of een ruggesteuntje te geven als het tegen zit. Want als die geweldige Nouri zoals vele aangeven 1 slechte wedstrijd speelt kan er meteen er niets van. Er zijn genoeg goede spelers die bij ajax niet gered hebben, maar wel bij andere clubs. Dit heeft ook met het systeen en de veel te hoge verwachtingspatronen te maken. We moeten een speler beoordelen over 2 jaar en niet na 1 wedstrijd. Dus je kunt nog zo goed uitblinken in de jeugd wil nog niet zeggen dat je dat ook in ajax 1 gaan doen, naast kwaliteit is het ook op mentaal vlak en hoe ga je met druk en de hoge verwachtingen om.
0 0
MaupCaransaNES
Cerny gaf de assist op de gelijkmaker, niet op de winnende.
0 0
IslandBwoy
Vind Dilrosun ook talent hebben. Vond Bergsma ook solide in de verdediging.
0 0
Lewis Hamilton
Dilrosun werd eens getipt door Johan Boskamp bij VI.
0 0
IslandBwoy
Zo Boskamp heeft er wel verstand van. Tenminste objectiever dan van Hanegem.
0 0
rickyboy1444
Ik hoop dat Walian nu ook wat constanter gaat presteren zodat we in hem ook een goed spits hebben over een jaar of 2/3
0 0
RuudRuud
Hij is pas 16 hè!!
0 0
rickyboy1444
Ja oké, misschien iets te pessimistisch van mij maar als hij volgend jaar een vaste waarde kan worden in de A2 of misschien zelfs A1 zou dat geweldig zijn en ik heb het gevoel dat je dat voor elkaar krijgt als je goed en constant presteert.
0 0
ajaxmening
Ja lekker laten we het eens over voetbal hebben, heerlijk die mannen, er komt wat aan dat is meer dan zeker als die Rioolrat er maar afblijft.
0 0
JoodTotMijnDood
Lekker allemaal inschrijven bij Sjaakie Swart. Dan weet je dat je lekker voor langere tijd voor Ajax kan voetballen.
0 0
ajaxmening
Helemaal eens!
0 0
leppe
Ik heb me zaterdag op de Toekomst inderdaad een stúk beter vermaakt dan in de Kuip op zondag. Echt heel lekker voetbal met lef, passie en bakken inzicht en techniek.
0 0
JoodTotMijnDood
Ik kan zo genieten van al dat talent op De Toekomst, alleen al voor jongens als Nouri, Cerny en Van de Beek ga je met plezier naar de trainingsvelden. Ik kan niet wachten totdat ze hun opwachting gaan maken in het eerste!
0 0
Rayno95
Is idd een geweldige lichting die eraan zit te komen :), in de A, B en C jeugd zitten volgens mij ook wel grote talenten :)
0 0