'Al bijna ingehaald door Schotland'

Borisdez, 05-11-2013 om 08:01, 8184 views, Ad.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Enkele ex-Ajacieden kijken in aanloop naar de cruciale Championsleague-wedstrijd Ajax-Celtic enigszins pessimistisch naar de huidige staat van Ajax en het algehele Nederlandse voetbal. Piet Keizer: 'Als Ajax woensdagavond niet wint, ben je ingehaald door Schotland.' De legendarische Ajax-linksbuiten van weleer gaat verder: 'Ik denk trouwens dat het al bijna zo ver is. Ajax heeft jaar in jaar uit de Nederlandse voetbalcultuur vertegenwoordigd, maar heerst allang niet meer. Wint Ajax, dan leeft het nog. Maar meer is het ook niet. Ajax is naar mijn mening gewoon niet goed genoeg. Ook Celtic kan tegenwoordig voetballen, zeker tegen Ajax omdat ze ruimte krijgen. Dat zag je aan Vitesse zaterdag. Ajax zet met de voorhoedespelers druk, maar de middenvelders blijven daarbij achter, waardoor er grote gaten ontstaan. En als je dan nog eens een mannetje voorbij komt, maar dat zag ik juist bij Vitesse zaterdag niet. De laatste drie competitiewedstrijden thuis, tegen PEC Zwolle, RKC en Vitesse geven me sowieso geen vertrouwen op een goede afloop.' Ook Klaas Nuninga is niet erg positief: 'Ajax was in Schotland de betere ploeg, maar mist scorend vermogen en diepte. Vroeger zeiden ze: als je 'm diep kunt geven, moet je 'm geven. De bal gaat alleen maar achteruit. En ik mis ook de lef. Wie passeert er tegenwoordig nog een tegenstander? In het geval van Ajax is de oorzaak vrij simpel aan te wijzen: spelers vertrekken te snel naar het buitenland. Wat overblijft is vooral jeugdigheid. Ik heb het gevoel dat ik naar Jong Ajax zit te kijken. Daarbij moet ik aantekenen dat ik het bij PSV en FC Twente ook zie. België heeft momenteel een goede generatie, dat zie ik in Nederland helemaal niet. Wie is in potentie de nieuwe Sneijder, of Van der Vaart? Ik zie 'm niet.' Volgens Tscheu La Ling hangt de staat van het Nederlandse voetbal niet alleen af van Ajax' resultaat van vanavond: 'Ik hoop uiteraard dat Ajax wint, maar aanhaken in Europa hangt niet af van deze wedstrijd. Nederland is al afgegleden. Het voetbal is een afspiegeling van de Nederlandse maatschappij, eentje van luxe en gedogen. Technisch en tactisch zijn we voorloper, maar we missen fysieke en mentale hardheid. En daar worden we duidelijk op afgerekend tijdens de Europese wedstrijden. Dat is niet van gisteren, of overmorgen, dat traject is al een paar jaar ingezet, de vraag is of wij met onze Nederlandse beleving van sport, de noodzakelijke cultuuromslag kunnen maken.'
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BigDaddy84
Ach ja, vroeger was alles beter hè Piet!? Je hebt mooie opmerkingen, maar denk je nou echt dat De Boer dat niet ziet? En dat Bergkamp en Spijkerman dat niet zien? Zal het te maken hebben met de wisselingen in het team? Misschien met het wegvallen van Moisander, Duarte en Bojan? Of misschien door de vele jonge spelers in het team?

Het zeiken is tot een kunst verheven, zonder dat er verder wordt gekeken. Mensen met visie leggen het af tegenover mensen waarbij opportunisme hoogtij viert. Het is jammer dat het voetbalwereldje soms overkomt als het domste jongetje van de klas!
0 0
gebruikersnaam
Hij zegt toch niet dat die mannen dat niet zien.

Hij geeft zijn mening over de huidige situatie. Daarbij wijst hij naar niemand met een beschuldigende vinger. En de zaken die hij noemt zijn gewoon feiten die we allemaal zien.

Daarnaast staan er in het stuk nog 2 personen die hun mening geven en die mening verschilt niet. 1 van die personen is Ling die achter Cruijff staat. Het gezeik kan dus ook niet weggeschreven worden als anti-cruijff gezeik.

Als jij te korstzichtig bent en dit alleen maar aan blessures wijt moet je het zelf weten.
0 0
BigDaddy84
Het gaat mij erom dat supporters/analitici nu wel erg negatief zijn over het spel van Ajax en het beleid van Ajax. Hierbij wordt voorbij gegaan aan vele zaken, waaronder de blessures van toonaangevende spelers. Ik wijt het dus niet alleen aan blessures, maar ook aan het verlies van spelers, het grote gat wat het vorige bestuur achter liet, de leeftijd van de ploeg en het verwachtingspatroon na drie kampioenschappen op rij. Mijn uithaal in de richting van de heer Keizer is naar aanleiding van dit stuk misschien niet gerechtvaardigd, maar de realiteit is dat hij nooit eens met positieve opmerkingen komt. Daarom stel ik ook dat het zeiken tot een kunst verheven is, zonder dat er verder gekeken wordt. Ajax volgt een beleid wat past bij de huidige situatie in het (internationale) voetbal. Je kan niet verwachten dat ze wel eventjes tig keer op rij kampioen worden en ook Europees in no time aansluiten. Zoiets kost tijd!

PS: ik heb geen problemen met de opmerkingen van de andere heren. Beiden geven hun mening ook op een goede manier, zonder te moeten stellen dat 'Ajax niet goed genoeg is en er geen vertrouwen is op een goede afloop'.
0 0
leazi
Weer iemand die denkt dat Ajax vanavond is.
0 0
MaupCaransaNES
Optimisme: Tijd komt toe.
Pessimisme: Tijd is voorbij.

Natuurlijk zullen er nog maatregelen getroffen moeten worden, en dat gebeurt ook. Ik heb de indruk dat iedereen negatief de zaken belicht, terwijl er zeer zeker een opwaartse spiraal gaande is (met sporadisch eventjes verval). Dus ik zou zeggen: 'zit niet te dromen jongens, eet je pizza. Het komt allemaal goed!' Precies zoals Cruijff het belicht.
0 0
Bobo het Konijn
Tsjeu la Ling, de maatschappij is er eentje van 'luxe en gedogen'.Wat moet je daar nou van denken. ga dan lekker naar een ander land als je het niet bevalt.Tsjechie zal wat dat betreft veel beter zijn. En ook nog dat geklaag van deze mannen over het NL voetbal. Het is heel simpel het gaat om geld. NL clubs verkopen, andere grote landen kopen. En zeker nu de geld kraan is dichtgedraaid.
0 0
stefanpetterson
Wat een domme opmerking! Pvv zeker?
0 0
Bobo het Konijn
Bijna, dat dacht ik nou van Ling, weer zo een klager over Nederland. Dan ga je toch gewoon ergens anders heen. Er zijn genoeg goedwillende mensen uit verre landen die hier graag heen willen komen. Welkom!
0 0
V12
La Ling slaat hier de spijker op zijn kop een cultuur van luxe en gedogen en daar kan nog bij, recht praten wat krom is. Daar zijn we zo goed in dat de meeste mensen het niet eens meer in de gaten hebben en het doodnormaal vinden. Je hebt de boel opgelicht en jezelf verrijkt dan noem je dat onhandig en daarna ga je weer verder. Je laat je auto open staan iemand haalt hem ongevraagd voor je leeg. Dat is je eigen schuld want jij liet hem openstaan. Je speelt vandaag goed en wint een mooie pot? Je bent de ploeg die kampioen gaat worden. Je speelt even wat minder en hebt een vormdip. Je bent waardelos en hebt geen kwaliteit en het beleid is slecht etc. etc.
0 0
Cello
Mooi verwoord. Ook ik denk dat La Ling wel degelijk goede punten heeft....
0 0
stefanpetterson
Feiten of gevoelens?
0 0