'Cillessen moet keepen tegen Go Ahead'

BvdPloeg, 24-09-2013 om 07:54, 10488 views, AS/AD/Telegraaf |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

De keepersdiscussie van Ajax zal zaterdagavond zijn hoogtepunt bereiken als Frank de Boer definitief moet gaan kiezen voor Jasper Cillessen of Kenneth Vermeer. De bezoekers van Ajax Showtime weten het zeker: Cillessen moet tegen Go Ahead Eagles onder de lat. In de poll op de website werd in minder dan 24 uur tijd bijna drieduizend keer gestemd. Op de vraag 'Wie moet er op doel?' was 88 procent van de bezoekers het erover eens dat Cillessen nu de kans hoort te krijgen. Twaalf procent houdt vertrouwen in Vermeer, die door zijn blunders tegen FC Groningen, PEC Zwolle en PSV onder druk staat.

Schrijvers
De opinie in Nederland is gedeeld, maar Piet Schrijvers is uitgesproken. Nadat hij al tegen NU Sport vertelde dat Vermeer 'te vaak grabbelt', daar benadrukt hij in De Telegraaf dat hij Cillessen ook een betere keeper vindt. 'Cillessen is een betere keeper dan Vermeer, maar dat zeg ik al heel lang. Als Kenneth bij een hoge bal de fout in gaat, wordt hij daarna onzeker. Daarnaast vind ik zijn voortzetting heel zwak.'

Doesburg
Pim Doesburg is wat terughoudender in het Algemeen Dagblad: 'Kenneth Vermeer is een spectaculaire keeper, dan maak je automatisch meer fouten. Iedereen komt wel eens in een dippie, maar dit duurt erg lang. Kenneth Vermeer is zichzelf niet meer en durft straks helemaal niets meer. Overigens vind ik dat een club er beter aan doet om een ervaren jongen als tweede keeper te nemen. Die geeft meer rust voor de nummer 1. Nu voelt hij de druk van een ander die staat te trappelen, al moet ik nog maar zien of Jasper Cillessen het redt. Als De Boer kiest voor Cillessen dan is dat wel voor een lange tijd. Zo werkt dat nu eenmaal.'

'Cillessen staat plek niet meer af'
Ook mensen die met Cillessen hebben gewerkt zien kansen. Zo ook Wilfried Brookhuis, die bij NEC elf jaar met de doelman werkte. 'Kijk, uiteindelijk beslist natuurlijk de hoofdtrainer, maar een reserve-doelman laat wel weten: nu is het mijn beurt. En als de keuze gemaakt wordt voor Jasper, dan staat hij die plek nooit meer af. Dat weet ik zeker.'

Brookhuis vervolgt: 'Het is inderdaad een cruciaal moment voor zijn loopbaan, want hij moet wel gaan keepen nu. Als Frank de Boer nu niet voor hem kiest, zal Jasper zeker vreselijk balen. 'Wanneer dan wel?', zal hij dan waarschijnlijk denken.'
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Opa
Laat Vermeer maar de bekerduels keepen
0 0
mickey2602
De keepersdiscussie van Ajax zal zaterdagavond zijn hoogtepunt bereiken als Frank de Boer definitief moet gaan kiezen voor Jasper Cillessen of Kenneth Vermeer.
Misschien hebben we morgen al wel duidelijkheid,Vermeer zit bij de selectie(dat snap ik nog,je moet gewoon 2 keepers hebben)maar ik zie het ook zo gebeuren dat Vermeer morgen start.En in dat geval gaan de rollen omgedraaid worden,Jasper keept de competitie en de CL,Vermeer de beker.Ik denk niet dat dat zal gaan gebeuren,denk inderdaad dat we de duidelijkheid a.s zaterdag gaan krijgen en ik blijf toch vrezen dat Vermeer mag blijven staan.
0 0
12ajax
Cillissen keept sowieso alle beker duels, is allang afgesproken

0 0
boris
ja maar als cillissen 1ste keeper wordt dan zou vermeer morgen moeten keepen. maargoed mij maakt het niet zoveel uit wie er keept, het probleem zit m daar echt niet. maar je moet wel een signaal afgeven, daarom vind ik dat cillissen nu de kans hoort te krijgen.
0 0
Lewis Hamilton
Iedereen heeft het maar over Vermeer, maar denk eens even aan Cillesen. Je kan die jongen nou niet meer gaan vertellen, dat hij nog steeds moet banken en een stukje minder is dan Vermeer? De hele wereld heeft gezien dat dat niet zo is.
0 0
Lewis Hamilton
Iedereen heeft het maar over Vermeer, maar denk eens even aan Cillesen. Je kan die jongen nou niet meer gaan vertellen, dat hij nog steeds moet banken en een stukje minder is dan Vermeer? De hele wereld heeft gezien dat dat niet zo is.
0 0
Heroisch
inderdaad...Het is duidelijk dat Vermeer niet compleet genoeg is voor de top...Die foutjes heeft ie al meerdere seizoenen maar voornamelijk Toby ramde regelmatig grandelletjes de tribune in...Nu komt de harde waarheid ECHT naar boven.
Als Vermeer mag blijven staan...dan is de enige reden omdat het idd kapitaalvernietiging zou zijn om hem te passeren. Ik denk dat als Vermeer blijft staan het door zijn blunders vanzelf ook kapitaalvernietiging wordt...weinig clubs die m dan nog willen.
Het is nu echt tijd voor Frank om Cillesen net zoveel vertrouwen te geven als ie Vermeer gaf en dan gaat Jasper er nooit meer uit...is gewoon een erg goeie keeper en completer dan Vermeer
0 0
HarryHarHar
Kijk hier maar eens, het antwoord van een echte keeper! met een Ajax hart..
http://www.telegraaf.nl/tv/telesport/voetbal/21917290/___Vermeer_maakt_kostbare_fouten___.html
0 0
nora
Het is zeker eindelijk krijgen wij een echte keeper onder de lat !!! sorry voor Keneth maar je bent niet goed genoeg voor Ajax 1
0 0
Rayno95
Niet alleen tegen Go Ahead, maar het liefst het hele seizoen.
0 0
Linaatje04
Ik heb Vermeer tot nu toe altijd wel een soort van verdedigd tegenover de (soms absurde) negatieve reacties hier. Oké hij maakt fouten maar is zeker ook belangrijk geweest voor Ajax. Ik denk echter dat de Boer nu op een punt staat waarbij hij niet meer om Cillessen heen kan. Zijn eigen verhaal (waarbij beide keepers "op nul" zouden beginnen aan een nieuw seizoen) zou hij compleet van tafel vegen door Vermeer te laten staan. Natuurlijk zal het zelfvertrouwen van Vermeer worden geschaad als hij dit weekend op de bank zit. Maar denk eens even aan Cillessen.. Hem is gezegd dat hij een eerlijke kans zou krijgen. Hij zit nu 2 seizoen zonder morren op de bank en werkt hard. Als hij nu de kans niet krijgt, zou het zomaar kunnen zijn dat hij in de winterstop naar een andere club wil. De keuze voor Cillessen is niet alleen een keuze voor de korte termijn, maar des te meer voor de lange termijn. Hij is de man zijn die de komende jaren onder de palen staat.
0 0