'Heb het te doen met Kenneth Vermeer'

DvandenBos1990, 21-09-2013 om 09:05, 24541 views, AD |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Kenneth Vermeer zit nog in niet in de 'flow' van afgelopen seizoen. Kleine foutjes, een cynisch publiek en niet de warme arm van David Endt om je heen. Sjoerd Mossou wijdt er een hele column aan in het AD. 'Toen Kenneth Vermeer onlangs een bal uit zijn armen had laten glippen, vroeg de verslaggever hoe dat precies zo was gekomen. De keeper van Ajax dacht even na, keek een beetje schichtig om zich heen en zei toen iets prachtigs. 'Ja kijk, ik had die bal natuurlijk liever vastgehouden.''

Mossou: 'Dat raakt aan het wezen van het keepersbestaan. Normale mensen willen altijd weten hoe dat nou kon, dat die bal erin ging, maar Kenneth maakte het opeens heel inzichtelijk. Hij wilde hem heel graag vasthouden, maar het lukte niet. En ja. Toen ging-ie er dus in.'

Uiteindelijk begon het publiek van Ajax te klappen bij simpele vangballetjes. De doelman - die bij drie kampioenschappen betrokken was - heeft weinig krediet. En juist de mensen om hem heen, maken het hem moeilijker, zegt Mossou. 'Door er moeilijke vragen over te stellen. Door te fluiten of te klappen of te roepen om Cillessen. En dan is ook David Endt nog weg, de teammanager die als geen ander een arm om je heen kon slaan in tijden zoals deze.'

'Je helpt een keeper niet met medelijden, maar ik had te doen met Vermeer. Lang was juist hij een onbezorgde jongen met een eeuwige lach, die zo gedurfd keepte omdat hij geen angst leek te kennen. Maar iets triester wordt stilaan zijn oogopslag.'
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
rosumohan
Heb het ook te doen met hem. Maar dit kan echt niet meer. Ff aan de kant en goed trainen en weer ff tanken bij de 2e.
0 0
heinp
Prima keeper.
0 0
3*stars*3
Au en dit stond al gister hier, respect voor de jaren met Kenneth op doel en dat hij veel punten heeft gepakt voor ons maar dit kan echt niet meer!

Ik had het echt te doen met Ken na laatste fluitsignaal, die eenzame loopje van hem, met zijn 2 bidons in zijn handen...
0 0
Rayno95
Ik niet, ben helemaal klaar met die gozer

It's Cillessen time!!
0 0
Poepopdestoep
Bij op nieuw een blunder van die kluns moet je eens op zijn gelaatsuitdrukking letten.....ogen rollen bijna zijn kassen uit en heeft het iets van een zielig puppy wat door zijn moeder is verstoten
0 0
DHsuarez16
Iedereen die het zogenaamd beter denkt te weten dan De Boer hier.. Wordt je toch ook simpel van.

Iedereen last van kortetermijngeheugen?
Dat een groot deel van de ArenA het nodig vond om Blind 'aan te moedigen' met een goed fluitconcert. Ja, daar worden ze echt beter van. Zet je jezelf toch goed op de kaart als publiek.

Jongens, we zijn 3 keer op rij kampioen geweest met Vermeer op goal. Die man heeft, toegegeven op een paar dramatische blunders, met geweldige reddingen OOK verantwoordelijk geweest voor het succes van de afgelopen jaren.
Waarom krijgt hij dan zo weinig krediet.
Waar de voorhoede hopeloos faalt, het middenveld niet loopt en de verdediging steekjes laat vallen lijkt de keeper nota bene het mikpunt te zijn van alle hoon.

Dit vind ik onterecht. Steun je club en de spelers die De Boer kiest om ons de 4e titel op rij te brengen. Misschien zie ik liever Hoesen in de spits dan Sigthorsson, maar De Boer is niet gek en ziet die jongens dagelijks.

En mensen, what the hell heeft Cillessen nou laten zien ten opzichte van Vermeer die al 3 jaar ook gewoon een steunpilaar is en Stekelenburg met verve heeft opgevolgd.
0 0
Randy428
Kijk, eindelijk een verstandige reactie. Zowel hier als in mijn vriendengroep hoor ik inderdaad zet Cilissen nu eindelijk op doel etc. etc.. Maar iedere keeper maakt fouten. Vermeer heeft wat mij betreft heel veel krediet. Hij heeft inderdaad dramatische blunders gemaakt, en is nog steeds op sommige momenten echt op het verkeerde been, maar overall gezien doet hij het gewoon goed.

En mensen die naar CIlissen verlangen, verlangen naar een keeper die in potentie misschien beter is, maar die veel minder ervaring heeft dan Kenneth. Cilissen heeft, zoals jij hebt gezegd, nog helemaal niets bewezen of laten zien. En als Jasper 3 wedstrijden een fout(je) maakt, dan wordt er weer geschreeuwd om Kenneth. En zo hypocriet is het voetbal.

Overigens heeft Kenneth deze kritieken al vaker over zich heen gehad. Waarna hij zich heeft gerevancheerd.

Bovendien, als je Kenneth nu eruit haalt, wordt hij onverkoopbaar. Er ligt gewoon duidelijk een fout in het beleid voor wat betreft de keepers. Jasper is veel te vroeg aangetrokken, waardoor hij verpieterd in Jong Ajax. Die jongen moet iedere wedstrijd op het hoogste keepen om zich te blijven ontwikkelen.

Het mooiste zou zijn als Kenneth deze winter een mooie club vindt, en Jasper het stokje kan overnemen. Als er dan bedacht wordt dat Jasper nog 4 jaar onder de lat staat bij Ajax, moet er op die manier ook een speler aangetrokken worden die er over 3 jaar klaar voor is om Ajax1 te keepen. En niet weer een keeper halen die al twee jaar in de eredivisie staat te keepen, om hem vervolgens dezelfde wachttijd te geven als Jasper nu heeft.
0 0
ajax1309
Ooh wat doet die het weer goed jullie held. 1-0 achter
0 0
Randy428
Stel je niet zo aan.

Als je mijn reactie goed hebt gelezen, had je tot de conclusie gekomen dat ik niet heb gezegd dat Vermeer nu in geweldige vorm verkeert. Maar lezen is blijkbaar niet je sterkste kant.
0 0
Bobo het Konijn
Het kan niet anders dat Vermeer eruit gaat zou je denken. De lobby voor Cillesen duurt nu al maanden en maanden, in ieder praatprogramma krijgt hij het voor zijn kiezen, de eigen aanhang keert zich ook al tegen hem. Dus iedere actie wordt zwaar gewogen wat voor reddingen je ook maakt. En dat voor een man die er gestaan heeft bij de kampioenschappen.
0 0
RobT
Heeft Kenneth positief bijgedragen aan 3!! kampioenschappen op rij? Duidelijk JA

dus dat cynisch geklap achterwegen laten aub. nepsupporters
0 0
Ajaxgek1980
klopt, heeft zeker zijn meerwaarde gehad in die 3 kampioenschappen, maar snap het cynisme ook wel, Vermeer heeft altijd klopjes op de schouder gekregen omdat hij vorig seizoen zijn "foutjes" kon camoufleren met reddingen die punten pakten, dit heeft ie 3 jaar lang gedaan.
Want ik denk dat FdB en Co ook geen hoge pet op hadden van Vermeer toen ze er net zaten.
Want waarom zou Ajax de doelman van jong oranje kopen van NEC als ze zoveel vertrouwen hebben in hun 1ste doelman? Vermeer is sinds toen in een flow gekomen en heeft hard gewerkt op trainingen om Jasper voor te blijven en dat heeft FdB ook gezien
Echter Jasper blijkt nu steeds beter te keepen op trainingen en dan is het vat met "krediet" sneller leeg als je een paar wedstrijden foutjes maakt.
Maar moet wel zeggen dat Vermeer in Barcalona sterk heeft gekeept, heeft ook een aantal goede reddingen gedaan op momenten dat het de ploeg extra zekerheid geeft, op momenten dat het effe niet loopt in het veld en de keeper houd ballen tegen, hou je het team staande.

Dus al met al vind ik, ja ik ben een Cillissen fan, dat Vermeer nog zeker krediet heeft, maar dat dat aan een dun draadje begint te hangen.
0 0
Fresh
Mensen die eigen spelers uitfluiten zijn dwazen. Daar is echt nog nooit een speler beter van gaan voetballen/keepen
0 0
ajax1309
Ik hoor Frank de Boer nog zeggen. Als spelers worden uitgevloten dan moeten ze maar beter voetballen. Ik geloof dat mickey het nooit heeft begrepen, DUS!!
0 0
Beretta
Ik vind de reactie van Kenneth wel mooi. Mensen zijn altijd opzoek naar een oorzaak. Die is meestal veel te ingewikkeld om vast te stellen, er zijn zoveel factoren die meespelen. Hij moet hem inderdaad gewoon hebben maar hem massaal uitfluiten is niet netjes want hij heeft het 3 jaar gewoon prima gedaan en moet nu juist die laatste stap maken.

Ik vind Cilessen een hele sympathieke jongen en daarom is er ook zo'n hevige roep om hem maar de Boer kan Kenneth niet zomaar laten vallen, ook bedrijft-echnisch gezien niet. De Boer is daar ook veel te menselijk voor.
Vermeer had deze zomer moeten vertrekken maar ik zie dat volgende zomer wel gebeuren en dan kan Cilessen laten zien of hij de verwachtingen waar kan maken, ik vermoed van wel! Ook denk ik dat een verandering van omgeving gunstig zal zijn voor Vermeer. In Spanje zal hij het heel erg goed doen, misschien Atletico Madrid zodra Courtois weer terug moet naar Chelsea...
0 0
Lazell
Als een keeper zo'n fouten maakt en blijft maken (doet hij nu al ruim 2 jaar), is er binnenkort bedrijfs-technisch vrij weinig van over. Dan is het misschien nog duurder om een keeper op te stellen die af en toe een bal laat glippen, dan het mislopen van een transferbedrag van een miljoen of 5.

Cillessen brengt veel meer rust en is betrouwbaar. Daarbij kan hij ook nog eens geweldig keepen en heeft hij een potentie van 1ste keeper van Nederland.

Ik heb nog steeds geen echt legitieme reden gevonden waarom Cillessen er niet in moet komen.
0 0
ajax1309
Kom op zeg, hij wil bij de top horen dus moet hij niet van die knullige toeren uithalen.
En als hij zo door blijft gaan, eindigt hij net als Menso op de bank. Stanley Menso deed precies het zelfde. Net niet over de Top.
0 0
tyzinho
Geschiedenis herhaalt zich altijd. Voor Cruijff was het waardeloos en toen hij kwam begonnen de gloriejaren. jaren '70, '80 met uitloop naar '90 en op dit moment wordt er weer gebouwd aan iets moois!
0 0
MichelAngelo66
Whehehehe,...en dan is ook Endt nog weg. Snik.
0 0