Waardeloos Ajax, laf PSV

sv, 22-11-2010 om 10:11, 983 views, AD |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

FC Twente verliest twee keer achter elkaar. Schande! De landskampioen wankelt. Waarom pakt Eddy Achterberg in Salzburg, nu hij toevallig tóch net weer met Red Bull gewonnen heeft, niet even de telefoon? Deze icoon van FC Twente, opgenomen in de harten van alle Tukkers, zou vandaag op de voorpagina van de 'Twentsche Courant Tubantia' moord en brand moeten schreeuwen. Directie eruit, die gekke Preud'homme weg, alles platbranden en plaats maken voor Kees Rijvers, Eddy Achterberg, Youri Mulder en Theo Pahlplatz.

Het gaat niet gebeuren. Ze zijn in Enschede natuurlijk niet achterlijk. Bij Ajax gebeurt dat wel, of ze er achterlijk zijn, durf ik niet meteen te beweren. Opgefokt klinkt beter. De oproep tot revolutie wordt er binnen en buiten de club furieus aangeblazen. Champions League of geen Champions League. De binnenkant van de club weet zich geen raad...

Meer van deze column extern.

Chris van Nijnatten
Algemeen Dagblad
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Zo denk ik er ook altijd over. Bij Ajax wordt gewoon zoveel negatief gekeken. Tuurlijk hebben we een clubcultuur, maar dat betekent niet dat je niet van andere clubs kan leren.
Voor alles wat je doet en zeker sport is het noodzakelijk dat er in alle rust gewerkt kan worden om tot een goede prestatie te komen.
0 0
Robertjan
Het verschil in clubcultuur..
0 0
daslogisch
Lijkt wel alsof er bij het AD helemaal niemand rondloopt met ook maar een beetje echt verstand van voetbal.. Borst lukt t slechts zeer zelden om correct aan te geven waarom iets fout is, die van Nijnatte heeft t waar mogelijk nog vaker mis.. Ze zouden samen met die eveneens waardeloze Taco van der Velde een goed trio zijn..
Het gaat niet om een nederlaag zelf, het gaat om wat er structureel de bedoeling is met het eerste team en de rest van Ajax. Als dat niet goed zit, zal het nog moeilijker worden om heel goed te presteren en wordt zwak armoedig voetbal eerder een regel dan de uitzondering. Dat uit zich uiteindelijk ook in verliezen op zodnag, maar als je niet doorhebt dat Cruijff totaal los van resultaat en alleen maar in grote lijn en langere termijn bezig is, snap je totaal niets van t voetbal.
Volgens mij kwam Cruijff al met alle punten van kritiek die iedereen nu opeens ziet en uit toen we nog bovenaan stonden en CL hadden gehaald. Het meerendeel van de mensen had zich juist blind gestaard op resultaten van voorgaande wedstrijden die niet zozeer tot stand kwamen dankzij goed teamspel maar vooral door opvliegingen van Suarez en Stekelenburg. Vorig jaar denken dat alles heel goed is en weinig anders moet, was juist achterlijk of opgefokt.

Cruijff is degene die meer dan wie ook naar de grote lijnen kijkt en zijn menig niet laat beinvloeden door incidenten. Maar wat er fout zit bij Ajax en wat de rest van nederland ook eindelijk begint in te zien zijn zaken die al heel lang spelen. Doorhebben dat hier ophef over maken geen hysterie of zgn scorebordjournalistiek is, is blijkbaar voor menig journalistje heel moeilijk te bevatten. hoor..Terwijl t zo simpel is wanneer je t eenmaal doorhebt.
0 0
jw1982
Laf psv, nat water, rood bloed, ronde bal....enz enz...
0 0
frankv
who is speaking?!nutteloos en nietszeggend kommentaar!!!!!!!!!!!!!!
0 0
ajax1roy
hij heeft wel gelijk daar is het toch ook niet meteen crisis
0 0