Twee Tukkers langs de lijn bij topper

Mivast, 25-09-2010 om 11:04, 930 views, AD.nl |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

FC Twente - Ajax is de eerste echte topwedstrijd van het seizoen. Het is daarom leuk dat de KNVB voor deze wedstrijd interessante scheidsrechters heeft aangesteld. Leidsman is Pieter Vink. Laten we hem hier een keer met rust laten. Maar zijn vlaggenisten zijn Patrick Langkamp en Hans Olde Olthof. Langkamp is geboren en getogen in Enschede en zijn familie woont er nog steeds. Olde Olthof, zijn naam zegt op zijn minst al iets, woont in het Twentse Borne.
Hartstikke geinig om de heren eens in de gaten te houden vanavond in de Grolsch Veste. Die twee zijn uiteraard onpartijdig, maar om ze nou net in de thuiswedstrijd van de landskampioen tegen de koploper aan te stellen, is op zijn minst merkwaardig. Ze hebben de schijn volledig tegen en dat zou de bond niet moeten willen. Bovendien is hun aanwezigheid op voorhand irritant voor de bezoekers. En nog erger: het bevestigt de in de eredivisie al jaren en jaren levende overtuiging dat FC Twente veel vrienden heeft op cruciale plaatsen.

Dat hebben die Tukkers dan weer wel goed gedaan. Woutje Brama gaat vorige week voor iedereen zichtbaar op de voet van Heraclied Everton staan, maar de aanklager vindt geen sprekende getuigen, dus speelt Brama tegen Ajax. Zo zit Jan van Halst in zo ongeveer ieder televisieprogramma. Schuift Youri Mulder aan in Studio Voetbal. Heeft Jaap Uilenberg de scheidsrechters bij de KNVB onder controle. Is Joop Munsterman de grote baas van vrijwel alle regionale sportredacties in Nederland. Mag jakhals Erik wanneer het maar even kan in De Wereld Draait Door van zijn liefde voor FC Twente getuigen en is voormalig directeur betaald voetbal Henk Kesler overal ter wereld een onbetaalbare ambassadeur voor zijn club...................

Meer van de column extern.Chris van Nijnatten
AD
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Vakkie125
Hoe zot kun je maken??? Echt belachelijk dit.
0 0
JTD
Tja... wel vreemd hoor.
0 0
amsterdam1985
Natuurlijk gaat het er om hoe je zelf speelt en als je beter speelt dan je tegenstander dan win je vaak. Toch vind ik het wel heel raar allemaal. Een anti-ajaxer fluit en twee tukkers vlaggen. Natuurlijk zal iedere beslissing worden uitvergroot en zullen we wel zien of het mee of tegen zit maar erg apart gewoon. In het amateurvoetbal mag een scheidsrechter niet fluiten als hij uit dezelfde stad of dorp komt dan één van beide verenigingen en op het aller hoogste niveau maken ze geen onderscheid?
0 0
Ajaxfan007
Daar gaat het om. Ik denk niet dat die bobo's op het veld Twente echt een voordeel hebben gegeven. Alleen moet de KNVB wel begrijpen dat ze hierdoor absoluut niet eerlijk en etisch overkomen.

Bij het plannen van het seizoen wordt ieder jaar voor Ajax het meest lastige en irritante programma opgesteld. KNVB denkt dat wij gek zijn maar de hele wereld zit bol van de vriendjespolitiek, waarom de KVNB dan niet.

Ziek wereldje, voetbal.
0 0
Robinjo1988
ach dit kan ook in ons voordeel zijn.
0 0