Een koopje van een paar miljoen

Ajax Showtime, 05-03-2010 om 09:50, 1091 views, Catenaccio |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Het was rustig in januari. Heel rustig. Honda vertrok van Venlo naar CSKA Moskou, Ari ging voor stadgenoot Spartak spelen. En verder? Verder werd er slechts voor één speler écht de portemonnee getrokken. Marcelo Nicolás Lodeiro, een gedreven Uruguayaan, voegde zich eind januari bij Ajax, dat daarvoor ongeveer vier miljoen overmaakte aan Nacional.

Nicolás Lodeiro, geboren op 18 december 1989, is een Uruguayaanse speler, die hangend op links en op 10 uit de voeten kan. Hij maakte in zijn eigen land naam door op achttienjarige leeftijd door te breken in het eerste van zijn club, Nacional. Er zijn weinig spelers die technisch hoogbegaafd zijn en dat ook nog weten te koppelen aan een prima mentaliteit. Hierover zegt Lodeiro zelf: “Ik houd ervan om aan de bal te zijn en me helemaal over te geven aan het team. Ik houd ervan mijn collega’s te bedienen. Maar vooral heb ik veel inzet. Vanaf het moment dat ik mijn shirt aan heb, verdedig ik dat met mijn hele ziel.” Een droom voor elke trainer dus.

Dat vonden vele anderen ook. Onder anderen AZ en wat Italiaanse clubs zagen wel brood in de jonge spelverdeler. De vraagprijs was zeven miljoen, de landskampioen bood vijf, maar uiteindelijk wist Ajax hem voor slechts vier miljoen te strikken. Dan rijst meteen de vraag waar het geld dan vandaan is gehaald, en waarom 350.000 euro voor de Hongaarse sterspeler Rudolf te veel was voor de Amsterdammers. Het antwoord ligt bij Suarez. De komst van zijn maatje Lodeiro, zorgde er indirect voor dat de sterspeler bijtekende. In zijn nieuwe contract is geen gelimiteerde afkoopsom opgenomen, dus kan de hoofdprijs voor Suarez gevraagd worden. Vraag je eens af hoeveel dat waard is.

Toch is Lodeiro niet zomaar een willekeurige aankoop. De momenteel 20-jarige speler staat in zijn eigen land te boek als een groot talent. Hij is technisch, snel en heeft een goede mentaliteit. Suarez vergeleek hem al met Aimar. Ondanks dat hij nog erg jong is, nam Lodeiro dit seizoen Nacional, de beste ploeg van Uruguay op sleeptouw. Hij kon achter de spitsen doen en laten wat hij wilde en betaalde dat terug met prima spel en een hoop doelpunten. In de acht wedstrijden die Lodeiro dit seizoen speelde, voor zijn komst naar Nederland, drukte hij maar liefst zeven keer beslissend af. Een aardig gemiddelde voor een middenvelder.

Lodeiro kan gaan voor twee posities, hangend op links of op 10. Posities in het veld waar zich dit seizoen nog geen vaste waarde heeft aangediend. Op links heeft Emanuelson een groot deel van de wedstrijden gespeeld, maar hij vertikt echter om bij te tekenen, omdat hij geen zin heeft om een deel van zijn salaris in te leveren. Omdat hij niet beseft dat hij met zijn toch bescheiden voetbalkwaliteiten nergens zo’n vorstelijk salaris zal kunnen verdienen, ziet het er naar uit dat er voor hem geen toekomst meer is in de Arena. Miljoenenaankopen Sulejmani en Aisatti hebben het hier ook mogen proberen, maar zij lijken definitief hun kruit te hebben verschoten. Ook om de positie achter de spitsen is dit seizoen veel te doen. Jongelingen als De Jong en Eriksen hebben wel de potentie, maar niet de directe toegevoegde waarde om hier te spelen. Ajax mist duidelijk een type Lodeiro.

Lodeiro is duidelijk een welkome aankoop voor Ajax. We zullen nog veel van deze jongen gaan horen.
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ZlatanAjax
Met sommige punten ben ik het niet eens! Wat over Emanuelson geschreven staat is onzin. Hij kan makkelijk ergens anders meer verdienen. Ik denk dat Eriksen juist wel de directe toegvoegde waarde heeft. En met Sulej moeten we toch nog ff geduld hebben. Maar tegen Juve zag je wederom dat die jongen gwn heel veel talent heeft. En zo snel is die Lodeiro toch niet?? Of ligt dit aan mij?
0 0
afca1985
Hopelijk kan hij snel bij ons weer ouderwets vlammen...
0 0
djaxax1
nu nog in de basis starten of in ieder geval een helft spelen ipv 10 minuten of kwartiertjes
0 0
nimrodi
Slecht stuk over Emanuelson. Als hij straks transfervrij is dan kan hij echt wel een beter salaris krijgen dan dat hij nu heeft. Transfervrije spelers met zijn kwaliteiten zijn erg gewild. Hij kan zo bij een Europese subtopper aan de slag.
0 0
SanderAFCA
Ik zou Lodeiro wel eens in de basis willen zien starten. Hij valt nu telkens het laatste kwartier in en kan zich zo niet echt in de kijker spelen.
0 0
DaniAjax
Hij heeft wel wat met de keeper omspelen! :P
0 0
Geilenelis
Mooi stukje:) alleen dat ie snel is heb ik weinig van gemerkt, ik vond hem zelfs een beetje langzaam ogen, maar dat kan ook aan aan mij liggen.
0 0
masterrr
Ik vond hem ook niet rap. Niet bepaald een dribbelaar. Meer een kleine, bonkige van der vaart. Ook prima natuurlijk :)
0 0
paulis
goed stukje

geduld en vertrouwen, het is een jonge gozer

gaan we denk ik nog veel plezier van hebben
0 0