Fluiten

Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat ik een column heb geschreven. Ik moet eerlijk zeggen dat mijn inspiratie aan het einde van het vorige seizoen een beetje zoek was en ik even wat minder tijd had voor mijn column. Het elftal speelde inspiratieloos en werd uiteindelijk derde. Maar goed, genoeg over vorig seizoen. Inmiddels is er weer een nieuwe trainer en is bij mij net zoals bij Ajax de inspiratie en het elan weer terug.

Ik wil het nu hebben over fluitconcerten. Het fluitconcert is een machtig wapen. De supporters kunnen via een fluitconcert hun ongenoegen uiten over een arbitrale beslissing. Daarnaast kan een speler van de tegenstander die tijdens de wedstrijd of een vorige wedstrijd iets gedaan heeft tegen jouw club worden uitgefloten. Richard Witschge viel deze eer jarenlang te beurt in de kuip, nadat hij in de wedstrijd in de Arena de bal negen keer hoog had gehouden. Verder kan een speler van de tegenstander die iets teveel tijd rekt via een fluitconcert erop gewezen worden dat hij op moet schieten.


Het Ajaxpubliek heeft echter ook de neiging om de eigen spelers tijdens de wedstrijd uit te fluiten. Als het in de Arena na 30 minuten nog 0-0 staat (of nog erger, Ajax staat achter) en een pass komt bijvoorbeeld niet aan, dan beginnen de fluitconcerten richting de Ajaxspelers. Ik erger me hier tijdens de wedstrijden enorm aan. Ik heb nog nooit een speler beter zien spelen na een fluitconcert, vaak alleen maar slechter. Ik kan me een wedstrijd herinneren waarin Nordin Boukhari al na 15 minuten en slechts enkele balcontacten werd uitgefloten. Het werd zo erg dat Nordin Boukhari voor de rust al gewisseld moest worden.

Lees verder op http://www.vak410.nl

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCACBS1900
ik irriteerde me mateloos aan de supporters op VAK410 tegen Anderlecht. na de 0-1 begonnen ze massaal Anti - Ajax dingen te zingen zoals oh wat zijn e slecht enz enz. terwijl je beter ze kan steunen. Maarja dat waren dan ook dagjesmensen die ik nog nooit eerder gezien heb op 410.
0 0
Leidertjooo
Dan loop je naar zo\'n \'fluiter\' en vraag je waar ie de rest van \'t seizoen is met z\'n grote bek..

Geeft ie een dom of duf antwoord beuk je \'m jou vak uit.

Plek zat in de rest van \'t stadion waar helaas VEEL teveel mensen uit een niet Ajax cultuur zitten. Ik zeg: Bouw een nieuwe \"de Meer\" en zet daar alleen maar 16.000 fanatieke gasten in. Krijg je ook weer de resultaten terug misschien.
0 0
Webster
ik heb me altijd al geïrriteerd aan het fluiten van onze ajacieden. het is toch verschrikkelijk dat als je na rust 0-0 staat, je gewoon gaat fluiten? ik hoop echt dat dit eindelijk eens verandert gaat worden. ik kan het ook niet over mijn hart krijgen om mijn eigen club uit te fluiten, zelfs niet tegen anderlecht. je schiet er helemaal niks mee op en ze worden alleen maar onzeker. uiteindelijk hoop ik dat de supporters ze altijd blijven steunen en vooral! als we achterstaan.
0 0
Webster
ik heb me altijd al geïrriteerd aan het fluiten van onze ajacieden. het is toch verschrikkelijk dat als je na rust 0-0 staat, je gewoon gaat fluiten? ik hoop echt dat dit eindelijk eens verandert gaat worden. ik kan het ook niet over mijn hart krijgen om mijn eigen club uit te fluiten, zelfs niet tegen anderlecht. je schiet er helemaal niks mee op en ze worden alleen maar onzeker. uiteindelijk hoop ik dat de supporters ze altijd blijven steunen en vooral! als we achterstaan.
0 0
theAFCAboy
Niet meer fluiten dus
0 0
micky
Three little birds klinkt ook veel beter...
0 0
micky
Als het echt slecht is kan je er nog inkomen.

De kaartjes voor de EL zijn ook niet goedkoop

Maar soms is 2 of 3 nul nog niet goed genoeg.

Dat is zo jammer.
0 0
673
Hier ben ik het echt mee eens, je hoort je club te steunen en niet uit te fluiten, ik moet me echt inhouden om er niks van te zeggen wanneer dit gebeurd
0 0
ranger
Dus ik zit in de arena tegen anderlecht dan moeten we onze jongens steunen.

Ze willen niet voetballen maar we blijven steunen.

Ik heb een duur kaartje gekocht ,maar we blijven steunen.

Het is ajax dus ze moeten beter zijn dan de tegenstanders.

Anders wordt er gefloten(of ik heb goed voetbal gezien)

0 0
Balgobind
DeftonesJP, 08 januari 11:22:40 Nou vind ik persoonlijk dat een collectieve wanprestatie zoals de wedstrijd tegen Anderlecht wel met een fluitconcert begroet mag worden. Verder ben ik het er geheel mee eensch.Hier ben ik het dan wel weer mee eens

0 0
Balgobind
ajax publiek is nog steeds verwend

Echter moeten we realistisch zijn, onze boys hebben mensen nodig die ze er doorheen trekken, als het tegenzitDat van Boukhari heb ik nooit begrepen, deed altijd 200% zijn best..
0 0
Zuid
wat ik me kan bedenken is dat hij wel wat kwaad bloed heeft gezet toen ie bij nac voetbalde en scoorde tegen ajax....zijn manier van juichen was nou niet echt heel netjes
0 0
edjeajax
Ach ja... De Zeeuw was vorig seizoen ook niet zo vlijend over Ajax, kon ook erg \'fanatiek\' juichen na een pingel. Toch wordt hij nu op handen gedragen.
0 0
micky
Klopt maar dat was hem toen al weer vergeven

Behalve als hij eens wat minder speelde dan kwam dat weer naar boven

Ik hen wel eens gezien dat hij bijna in elkaar kromp vanwege dat gefluit

Jurgen Colin is ook zo een geval

Ik vergeet nooit de foto dat na winst een heel elftal bij de supporters stond te juichen en hij helemaal alleen op de achtergrond afdroop. Terwijl hij toen goe had gespeeld. In en in triest was dat om te zien. Ik snap best dat het spel soms slecht is dat je de neiging hebt om te fluiten. Maar het werkt juist averechts. Zeker als één man steeds het haasje is.
0 0
ArieB
ja micky maar je vergeet erbij te zeggen dat ze het wel hebben goed gemaakt, kijk maar:http://www.youtube.com/watch?v=rPjI_-EdHvg
0 0
micky
Oké dan..ik wist wel dat jullie ook een lieve kant hebben hoor..:)

Maar je moet toegeven dat het van te voren best zielig was voor hem.

Uitfluiten is gewoon niet leuk.

Al kan ik de neiging er toe soms wel begrijpen.
0 0
Sonny
Hehe eindelijk iemand die het snapt!! TOP!!
0 0
DeftonesJP
Nou vind ik persoonlijk dat een collectieve wanprestatie zoals de wedstrijd tegen Anderlecht wel met een fluitconcert begroet mag worden. Verder ben ik het er geheel mee eensch.
0 0
paulis
tjah zelfs tegen anderlecht vond ik het fucking triest.. mensen waren al aan het fluiten bij de 0 - 1 en het werd steeds erger.. ajax-spelers durfden bijna de bal niet meer aan te raken, vind je het gek dat je afgestraft wordtkijk, als je het nou NA de wedstrijd doet of desnoods in de rust bij een echte wanvertoning kan ik er nog inkomen
0 0
SanderAFCA
Ben er wel mee eens dat er in de Arena te veel onze eigen spelers uitfluiten. Maar wel met uitzonderingen de wedstrijd tegen Anderlecht heb ik me kapot zitten ergeren aan ons team als je zo een vertoning neer zet vindt ik het wel terecht als je in de rust een flink fluitconcert krijgt !!
0 0
nimrodi
Dat klopt misschien wel maar je helpt er niemand mee. Ze gaan echt niet beter voetballen van een fluitconcert. In plaats daarvan worden ze onzeker en gaan ze nog minder voetballen. Bovendien wordt je er zelf ook alleen maar chagrijniger van.
0 0
Zuid
en hoe mag je als supporter dan je onvrede uiten over een wanprestatie???
0 0
afcaaap
Ben je tog meer geliefd dan mij hier Stuyvesant. Ik probeerde je column gister al gelijk te plaatsen maar toen vonden ze hem zeker niet goed genoeg.

0 0
Stuyvesant
Ze weten dat ik hem zelf hier ook altijd plaats. Of ze hebben twee verzoeken gehad en mijn naam erboven gezet omdat ik de schrijver ben. Maar in ieder geval bedankt voor de poging.
0 0
paulis
die mensen moeten ze hardhandig het stadion uitwerken..
0 0
micky
We zijn te verwend en kijken vaak teveel terug naar de oude successen. Ajax stond voor aanvallend voetbal en dat was hun kracht toen. Toen kom Ajax met van Gaal bouwen aan een groep. Na het Bosman arrest is er veel veranderd. Spelers die er een beetje bovenuit steken worden weggekocht en je moet weer opnieuw bouwen aan een elftal. Het is de laatste jaren niet echt meer het sprankelend Ajax van toen. Maar we eisen dat wel. De spelers en de coach moeten presteren en mooi voetbal spelen. Dat lukt vaker niet dan wel. Dan komt er gemor en gefluit. En wat je al zegt...dat helpt niet dat maakt het nog erger. Ik krijg nog kippenvel van de bekerwedstrijd tegen az..die atmosfeer. Toen schreeuwde de supporters Ajax naar de winst. Dat gaf zoveel kracht. Zo moet het altijd zijn.
0 0
edjeajax
Klopt. Wij verwachten nog altijd dat Ajax met aanvallend en dwingend voetbal met tenminste 5-0 wint, ongeacht de naam van de tegenstander. En dan ook nog met voornamelijk eigen jeugd. Helaas is dat gewoon niet meer mogelijk omdat de tijd niet gegund wordt. En daar zijn wij ook mede verantwoordelijk voor. Want juist door het fluiten gaat vaak wel een balletje rollen maar meestal in de bestuurskamer. Gevolg: Weer een nieuwe trainer, nieuwe spelers, ander inzicht, weer een overgangsjaar wat wij weer niet accepteren... Het bekende cirkeltje dus.Maar wij zijn supporters, SUPPORT! Wij kunnen ook een twaalfde man zijn. Was het juist niet zo dat wij zo intimiderend konden zijn in De Meer dat de tegenstander al met 2-0 achterstond voordat de wedstrijd begon?We zijn allemaal een onderdeel van Ajax, we kunnen Ajax maken maar ook breken. Juist op momenten dat het minder gaat moeten we ze steunen, SUPPORTEN!
0 0
dwjood
is er niet uit te krijgen ben ik bang.. zijn teveel Ajax fans die naar het stadion komen om op spelers te kkeren en en ze uit te fluiten.. Merk het al in me eigen vak. Ben blij dat ik na de winterstop in 410 zit.. die zijn tenminste positief
0 0
Stuyvesant
Dan moet ik je helaas teleurstellen. Ook op VAK410 zijn er mensen die af en toe tijdens de wedstrijd de eigen spelers uitfluiten.
0 0
Junisderdester
200% mee eens, misschien voor ons allemaal goeie voornemens om het niet te dooen?
0 0