'Haller maakte indruk in die paar minuten dat ik hem zag'

BartVeenstra, 13-01-2021 om 10:30, 9171 views, Voetbal International |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Ajax gaat veel plezier beleven aan aankoop Sébastien Haller. Dat verwacht FC Utrecht-scout Didier Martel tegenover Voetbal International. De oud-aanvaller van de club uit de Domstad ontdekte de spits in Frankrijk.

Martel was eind 2014 als scout aanwezig bij het duel tussen de reserves van Nimes Olympique en AJ Auxerre. 'Ik kwam eigenlijk voor een andere speler, maar werd gegrepen door de kwaliteiten van Sébastien', weet Martel nog. 'Terwijl hij slechts vijf minuten speelde. Hij was zelfs wissel bij de reserves, maar in die paar minuten dat ik hem zag, maakte hij echt indruk.'

Haller speelde bij FC Utrecht en in de jaren die hij daarna speelde in het buitenland is hij nog beter geworden, zo vindt Martel. 'Hij is in de Premier League en de Bundesliga een completere spits geworden. Ik denk dat hij met zijn spel prima bij Ajax past. Hij heeft zichzelf ontwikkeld tot een veelzijdige aanvaller, maar als eindstation blijft hij een zekerheid. Ik denk dat Ajax veel plezier aan hem gaat beleven.'

Denk jij dat Haller twee of meer goals scoort tegen FC Twente? Zet in en krijg 5,00 keer je inzet terug!

Tot en met 13 januari: 40% korting en gratis bedrukking op thuis- en uitshirt van Ajax!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Tscheu
Wij van WC eend.
1 -2
jutter
Gezien het feit dat hij 100% fit is had hij ook tegen PSV moeten starten. Dan had dat PSV mogelijk in de beginfase wat minder voortvarend van start gegaan. Nu wist men dat Labyad niet een spits is waarvoor men het niet in de broek doet, ook niet met het matige centrale duo bij die club. En liep Ajax al vrij rap tegen een 0-2 aan. Dan kost het erg veel kracht en inzet om daarvan terug te komen, met als grote risico dat je in de omschakeling definitief het deksel op de neus krijgt. Nu had dat PSV niet het vermogen om onder die Ajax druk daar onderuit te kunnen spelen, en trapte men met name in de 2e helft de bal steevast blind naar voren .Een betere tegenstander dan dat PSV had daar waarschijnlijk wél gebruikt van gemaakt Het blijft toch opvallend dat die club een goede 1e helft, tegen Ajax overigens maar ca 20 minuten, steevast laat volgen door een veel mindere 2e. Dus deze door Schmidt geintroduceerde speelwijze is vooralsnog niet voor de volle 90 minuten besteed aan zijn ploeg. Ben erg benieuwd hoe men e.e.a. aan gaat pakken tegen Alkmaar vanavond, een ploeg die goed voetbal speelt en in staat moet worden geacht forse tegenweer te bieden, en dan mogelijk in de 2e helft zal gaan toeslaan. Vooral wat dat betreft zal Schmidt er niet gerust op zijn, mag je aannemen., ook niet nu zijn ploeg thuis speelt. Dan zal hij ook in zijn achterhoofd hebben dat Utrecht enkele weken geleden zijn ploeg in de 2e helft totaal van de mat speelde, maar die club dat niet in doelpunten kon uitdrukken. Enigzins vergelijkbaar, maar met een stuk minder aan kansen, overigens met de wedstrijd van die ploeg gisteren bij Vitesse.
0 -4
Georginho
Morgen eerste hattrick mannen en gelijk 1-6 winnen.
2 0
RuffRhythim
Morgen basis?
2 0
Adam24
Tuurlijk staat hij morgen basis. In tegenstelling tot wat er veel wordt gezegd is het niet zo vreemd om een speler die je vrijdag haalt, zondag op de bank te laten beginnen.
8 -5
ambtenaar
Lol Labyad of beginnen met Haller in de basis, ken maar weinig die kiezen voor Labyad.
1 -1
Soccerskins
Hopen dat Erik daar niet tussen zit hahaha
1 0
Schip
Eens met hieronder: normaal gesproken niet. Maar normaal gesproken haal je een record aankoop ook niet omdat andere spitsen geblesseerd of niet inzetbaar zijn. En normaal gesproken speelt geen enkele trainer, ook niet randdebielen die niet toerekeningsvatbaar zijn, met iemand als Labyad in de spits.

Dat laatste is de meest overtuigende reden om hem natuurlijk direct in de spits te zetten. Daarnaast hoef je hem tactisch niets uit te leggen hoe een aanspeelpunt in een aanvallende ploeg speelt. Dat moet je alleen bij Labyad doen. Dus dat die tactisch bespreking voor Labyad en Promes als 10 - kan ook nooit de bedoeling zijn - belangrijk was, begrijp ik wel. Voor Haller betekent zo'n bespreking echt niets, nada, nakkes. Net als de wedstrijdbespreking voor Klaassen tegen Midtjylland ook NIET belangrijk was.

Het is puur zoeken van TH, om zijn geniale project van Labyad als spits weer voor het voetlicht te brengen. Dit was zijn laatste kans om de wereld te laten zien dat hij het goed gezien heeft. Helaas, Erik, weer mislukt.
1 -1
Lazell
Normaal gesproken niet. Maar als het verschil in kwaliteit zo groot is, zou ik kwaliteit altijd boven tactisch trainen verkiezen. Imo had gewoon Tadic in de spits moeten spelen, dan was je van de hele discussie af.
3 0
Ajaxadept
Als je als team donderdags de taktiek afspreekt voor de wedstrijd tegen PSV, daar op de training nog op oefent, is het begrijpelijk dat je zelfs Haller de eerste helft er even buiten laat!
0 0
RuffRhythim
Ja had ook gehoopt dat ie tegen psv zou starten, maar na zijn eigen uitleg achteraf kan ik daar vrede mee hebben. Ik ga sowieso niet mee in dat vergezochte denken dat ie daarmee zogenaamd Ten Hag zn hand mee boven het hoofd hield, wat echt belachelijke onzin was.
3 -1
AFCAMM
Nee, maar het is ook niet vreemd om hem niet meteen te laten beginnen.

Morgen verwacht ik hem wel gewoon.
3 0