'AZ had Schöne transfervrij moeten vastleggen'

NickOoms, 13-01-2021 om 08:50, 13538 views, Voetbal International |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Barry van Galen vindt het een gemiste kans van AZ dat geen poging heeft ondernomen om Lasse Schöne vast te leggen. De Deense middenvelder is sinds kort transfervrij, nadat zijn contract bij Genoa CF is ontbonden.  

'Ik zat ook te denken dat AZ Lasse Schöne had moeten halen', begint de voormalig speler van de Alkmaarse club tegenover Voetbal International. 'Als AZ nou echt denkt aan de titel moet je iemand halen die iets extra's brengt en die transfervrij is. Dan had ik Schöne gehaald, maar dat heeft nu geen nut meer, want je doet niet meer mee in de strijd om de titel.'

'Het was perfect geweest voor de laatste maand richting de titel', gaat Van Galen verder. 'Dan had je de ervaring van Ron Vlaar gehad en Schöne zijn trap. Nu je niet meer meedoet om de titel, kun je beter de jongere spelers een kans geven, zoals Tijjani Reijnders.'

De voormalig middenvelder is dan ook jaloers op Ajax, daar zij ervaren spelers weet vast te leggen. Iets wat AZ nalaat. 'Ajax doet ook niks anders nu, want zij halen allemaal gearriveerde spelers terug en dat werkt veel beter. Die focussen zich op de eigen jeugd en halen alles terug uit het buitenland. Dat is veel beter dan uit de Nederlandse competitie, want die zijn lang niet zo ver. Ik vind Haller bijvoorbeeld een geweldige aankoop.'

Verwacht jij dat PSV en AZ met 2-2 gelijkspelen? Zet dan in en krijg 10,25 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Henkjanklaas
Hoe zo niet meer mee doet. Na een mooie overwinning tegen pisvee is het nog best mogelijk tweede te worden
0 0
xstaniox
Voor zo'n die hard fan geeft hij de titelstrijd wel heel snel op. Wij hebben in 18/19 wel eens 8 punten achter gestaan op PSV en in 10/11 volgens mij wel eens 10 punten op Twente.

Ze staan nu 7 punten achter op ons en ze moeten nog 2 keer, als ze 2 keer winnen staan ze 1 punt achter ons. Ze moeten ook nog 2 keer tegen PSV en Feyenoord.

Ze zijn geen favoriet meer, maar dat iemand als Van Galen ze al afschrijft vind ik wel opmerkelijk.
0 0
vdhaas
Je kunt beter 10 punten achter staan op 1 team dan 4, 6, 7, 7 punten achter staan op 4 teams. In ieder scenario waar AZ kampioen wordt, moeten alle vier teams minder gaan presteren (ajax en psv moeten bijna volledig instorten).

Volgens simulaties (https://projects.fivethirtyeight.com/soccer-predictions/eredivisie/) heeft Ajax meer kans 4e te worden, dan AZ heeft om kampioen te worden.
1 0
xstaniox
Is ook wel zo, maar het scheelt weinig of ze hebben het in eigen hand.
0 0
Meerkoet
Kan het beter de Ajax podcast noemen.
Het gaat vaker over Ajax en Ajacieden dan over AZ.
1 0
Duif63
Barry is een Ajacied in hart en nieren !
2 0
insectenverdelg
Volgens mij, indien AZ wint van Ajax en PSV en Feyenoord, doen ze gewoon nog mee om de titel. Niet in pole position, maaar dan zijn ze verre van kansloss.

Ik zeg winnen dus vanavond.

Schone bij AZ zie ik me dan weer minder voor me. Zou hij dan in de plaats van Midtsjo moeten?
0 0
vdhaas
Als ik neutrale statistiekensites bekijk (niet zaligmakend, maar alsnog een redelijke reality check tov supporters en analisten), dan wordt az minder dan 1% kans toegedicht. Dat is zo 'kansloos' als het kan zijn zonder dat het rekenkundig onmogelijk is.
0 0
insectenverdelg
Feit blijft dat ala ze van Ajax, feyenoord en psv winnen deze maand ( wat heel lastog zal zijn) ze direct in de race zitten.
0 0
vdhaas
Die kans is op zichzelf al heel klein. En nog staan ze dan misschien gewoon vijfde met 4 punten achter op ajax en psv. Ze hebben ook gewoon punten verspeeld tegen PEC he. Het is niet meer dan realistisch dat Van Galen zegt dat ze geen kampioen meer kunnen worden.
0 0
Web
Alles is zeker nog mogelijk
Als iedereen fit is bij Ajax, met Haller er bij komt het wel goed
Ik zou wel Kudus liever onder de bal zien spelen, dan is hij van meer waarde dan op 10
0 0
AlexIbarra
Schöne heeft toch nog geen club, of wel?

Kan nog steeds dan.
0 0
AlexIbarra
Hmm, bij AZ leeft dus het idee dat ze al afgehaakt zijn om de titel? :)
Op zich leuk om te weten maar ik hoop wel dat ze er een beetje voor gaan vanavond.

Niet alleen maar focussen op de overgebleven prijs (beker, loting tegen Ajax) en de Wedstrijden vh Jaar (tegen Ajax).
1 0
Ajacied33
Kan een spelletje van Van Galen zijn, om enigszins de druk niet op AZ te houden. Aan de andere kant, volgens mij zit van Galen niet bij de technische staf van AZ. Dus hij kan zeggen wat ie wil, denk dat de AZ spelers echt wel voor het hoogste gaan. Ze worden geen kampioen, maar ze kunnen leuk meedoen
0 0
AlexIbarra
"Ze worden geen kampioen, maar ze kunnen leuk meedoen."
Diezelfde toon proef ik dus in de reactie van vGalen en dat soort gedachten zijn volgens mij dodelijk in de topsport.
Trainer weg, titelkansen weg, steeds gelijkspelen, aan wie ligt dat, etc.

'We staan maar 7 punten achter op de koploper, vooral omdat we zelf totaal onnodig 4 punten laten liggen in de laatste 2 wedstrijden. Het kan snel gaan deze maand, en zonder EL hebben we een voordeeltje vanaf februari. Dus nu gaan we het verdomme laten zien!!'

Dat zijn 'praatjes' maar wel een betere motivatie dan wat clubman vGalen hierboven zegt. Maar hopelijk gaat hij inderdaad voor de underdog rol en komt AZ vanavond heel vies tot op 3 punten van Psv.
Dan doen ze weer mee voor voorronde CL.
0 0
RuffRhythim
Lekker warrig verhaaltje hoor
1 0
AFCA-B93
Schöne heeft dat gezeik van AZ vd zomer ook echt wel meegekregen en is te veel Ajacied om zich dan doodleuk bij die club te voegen.
2 0
Van Reenen
Schone gaat ECHT niet voor de Azijn Zeikerts spelen. Hij wil alleen voor Ajax spelen. En terecht.
2 -1
Ajacied33
Van Galen positief over Ajax. Grappig..
0 0