Zwart: 'Geen makkelijke walk-over voor Ajax tegen Feyenoord'

JesseTH, 12-01-2021 om 17:30, 10166 views, Voetbal International |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Pieter Zwart, hoofdredacteur van Voetbal International, voorspelt geen makkelijke walk-over voor Ajax tegen Feyenoord. De Amsterdammers beschikken weliswaar over meer individuele kwaliteiten, maar volgens de analist kan een goed plan Feyenoord in haar kracht brengen.

'Ik denk niet dat Feyenoord kansloos is tegen Ajax', zo trapt Zwart zijn verhaal dan ook af. 'Ze hebben minder individuele kwaliteiten, maar het heeft heel erg te maken met de manier van spelen die Advocaat erin heeft gekregen bij Feyenoord. Feyenoord speelt over het algemeen in een 4-1-4-1-organisatie. Ze wachten de tegenstander echt op rond de middenlijn. Daarvoor is er bijna geen druk.'

'Pas nadat ze met z’n allen in dat blok staan, gaan ze naar voren proberen te drukken', vervolgt de journalist. 'Dan proberen ze eruit te komen in de ruimte die ze voor zichzelf gecreëerd hebben. Dat betekent dat het voor Ajax niet zo makkelijk een walk-over gaat worden tegen Feyenoord. Ze staan continu met tien man achter de bal op de eigen helft. Om er dan doorheen te spelen, zelfs voor een ploeg met heel veel individuele kwaliteiten, is best lastig.'

Bovendien kan de speelwijze van Ajax de opponent op momenten in de kaart spelen, zo gelooft Zwart. 'De backs zijn vaak weg en ook de controlerende middenvelders. Klaassen wil graag naar voren en Gravenberch heeft die aanvallende lust ook. Dat betekent dat de organisatie achter de bal niet altijd goed staat bij Ajax. Daar liggen kansen voor Feyenoord.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Web
Dat is dus Zwart
En die hebben ze hoog zitten hier
Alleen maar theorie, heeft hij ooit een bal getrapt?
0 -1
JariHeijden
Wat maakt het nou uit of hij ooit een bal heeft getrapt. Hij heeft verstand van het spelletje. Een stuk meer dan de meeste analisten die wel hebben gevoetbald.

Hij heeft hier ook gewoon gelijk lijkt mij. Ajax zal heel veel aan de bal zijn tegen een gesloten verdediging, de bus wordt geparkeerd en Ajax moet opletten in de omschakeling.

Maar ik verwacht dat we met 3-0 winnen. In een eenzijdige wedstrijd.
1 0
blava
Tjonge wat een een goede analyse. Ajax speelt elke week tegen zo'n tegenstander. Niets nieuws onder de zon.
0 -1
Boer Gijs
Volgens mij moet Ajax eerst tegen Twente? Heel benieuwd naar focus en instelling in die pot. En of dat 90 minuten Lang lukt
2 0
Gabri411
Gewoon 4 0 zondag
1 0
ricky10
Eerst maar eens Twente winnen en dan komt feyenoord wel.
1 0
3*stars*3
Precies.
Kleine voordeel voor Fey, is dat ze vandaag spelen (belachelijk) maar als Ajax met focus start zoals ze in de 2e helft speelden, gaat het een pijnlijke middag worden voor Fey.
Totaal niet onder de indruk van die gasten.

We hebben ook gezien hoe matig het is, als ze tegen sterkere teams spelen.
In de EL en FCU moest gewoon met 1-4 winnen in de Kuip.
Ajax is op elk positie van een ander niveau.
1 0
AFCA-B93
Voor welke speler van Feyenoord moeten we nou bang zijn? Ik voorspel dat iedere Feyenoorder in de broekzak zit van zijn directe tegenstander.
1 0
Juichtoon
Fnoord heeft van de KNVB een voordeel gekregen. Een dag meer rust en dat telt. Staan we na een uur nog niet op voorsprong ga je dit echt zien en merken.
1 -4
JariHeijden
Calimero. Dit is echt Feyenoord gedrag.
0 0
migilo
Wordt een walk-over: 6-1
0 0
Meerkoet
Focus op Twente, wordt lastig genoeg.
1 0
OpaVerteld
Uit betrouwbare bron vernomen dat Feijenoord nog verwoede pogingen doet om de Japanse spits Kazoyoshi Miura te contracteren. Coach Advocaat hoopt hem te kunnen inzetten bij de topper tegen Ajax.
"Kazu" heeft 91 interlands op z'n naam waarin hij 56 keer scoorde!
Blind/Schuurs: u bent gewaarschuwd!
1 0
Ajacied33
Hahaha die man is over de 50 of zoiets, toch?
0 0
TontoKarnaggel
Dit gaat gewoon weer helemaal aan ons zelf leggen, spelen wij met de juiste intensiteit en mentaliteit maak ik me geen enkele zorgen, dan kan alleen een bizarre dosis pech of een arbiter roet in het eten gooien en die dingen heb je toch niet in de hand
1 0
AlexIbarra
Laat het dan maar een walk-over worden waar we erg ons best voor moeten doen.
Dat half Nederland weer vraagt waarom we bij 5-0 of 6-0 niet wat rustiger zijn gaan spelen, ook om het imago van de Eredivisie in het buitenland hoog te houden.
0 0
RuffRhythim
4-1-4-1...

Ja denk wel dat dat zo'n beetje wel de uitslag gaat worden inderdaad...
4 0
Whazzza
Ik moest lachen
0 0
Ajacied33
Om Feyenoord maak ik me niet eens druk, hoe lullig het ook klinkt. Ik vind Twente uit echt een lastige pot op papier. Die moet je gewoon goed doorkomen en dan kijken we verder naar zondag. En als we het over zondag gaan hebben, dan voorspel ik een vrije simpele overwinning, 3-0
3 0
Cruijffthebest
Eerst maar eens zien te winnen van die Tukkers en dan pas gaan richten op 010.
7 0
036AFCA97
Ik hoop gewoon op een 4-0.
2 0
chloorbestendig
Zelfs een bijzonder matig Sparta kon feyenoort amper voorbij, ik maak me over donderdag meer zorgen dan zondag. Gelukkig heeft Orakel Aad al voorspeld dat we punten gingen laten liggen, dus sowieso zijn we verzekerd van 2x winst deze week.
3 0
Joseph
Ik zou het graag zien, een Feyenoord dat weerstand biedt aan Ajax. Het is alleen niet realistisch, Ajax geeft met Haller meer uit dan Feyenoord in de afgelopen 3 zomers bij elkaar. Het kwaliteitsverschil is simpelweg te groot.

Nu kan je altijd verliezen, maar dit is geen Willem II of Groningen, motivatie zal het probleem niet zijn. Feyenoord is kansloos. Tenzij Haller opnieuw op de bank gehouden wordt natuurlijk, dan is Ajax kwetsbaar met de blessures in de spits.
0 0
Schip
Ik denk dat dit een denkfout is met alle respect. Het was geen gebrek aan motivatie tegen Twente en zeker niet tegen Grun. Dat waren coaches die vaker hebben laten zien te weten hoe ze Ajax moeten bestrijden. Het stond niet goed en zoals vaker gezegd, heeft Ajax onder TH vaak een probleem om diepgang te creëren. Zeker zonder Neres. Hij gebruikt Klaassen niet als lopende 10, die ruimtes induikt zodat er weer ruimte voor anderen ontstaat, omdat hij verdedigers wegtrekt. Klaassen wordt een beetje uit zijn kracht gehaald op 10 wat mij betreft.

De backs zijn ook niet echt spelers die in de diepte kunnen worden aangespeeld en gelanceerd worden achter een defensie. Nous komt enkel in de bal, Nico eigenlijk ook.

Je kunt Promes wegsturen, maar ook hij wordt niet op die manier gebruikt. Wordt zelfs als 10 opgesteld. Tja.

Als je dan kwetsbaar bent achterin omdat daar vooral voetballers staan en je backs staan nog hoog, terwijl ze voorin gefrustreerd blijven breien en dan onvoldoende hun controlerende taken uitvoeren uit frustratie...

Daar gokt een Jans of Buijs op. Dat je dat kunt afstraffen. Advocaat zal toch een beetje hetzelfde spelen als Buijs. Opvangen en er met genoeg man uitkomen. Wordt eigenlijk best een nare pot denk ik zo.
2 -2
Joseph
Ik ben het met je eens hoor, er gaat heel veel mis met deze selectie. Spelers worden niet op hun kwaliteiten benut. Maar zelfs dan is het kwaliteitsverschil met de rest zo groot, dat motivatie genoeg is voor de winst in de eredivisie. Klaassen, Promes, Labyad en misschien zelfs Ekkelenkamp zouden bij al die clubs de beste speler zijn op 10.

De problemen die jij beschrijft zijn vooral waarom we de topwedstrijden (incl. PSV) niet winnen, dan is er meer nodig dan kwaliteit en motivatie.
0 0
trodat4030
Oei, en dan hebben ze daar ook nog eens onlangs een supersnelle spits aangetrokken die een garantie is voor doelpunten...... O wacht, die is nog trager dan Blind en scoort minder dan Sanogo.. Tja..
2 0
BokkieBokstra
De Beer!
1 0
Hziyech14
Is het mogelijk om minder te scoren dan een spits die niet scoort?
0 0
AjaciedRK
Deze man zei ook dat PSV ruim zou gaan winnen.
0 0
3sterrenAjax1
ik zie weer veel stoere praat. maar met een centrum met schuurs en blind zijn we tegen elke club hoger dan t rechterrijtje in de problemen gekomen. dat zal tegen feyenoord dus niet anders zijn.
1 -4
Adam24
Ik denk dat Blind en Schuurs op 1 been nog sneller zijn dan Pratto.
4 -1
Adam24
Als Ajax in vorm is en de drive heeft (wat nog afwachten is na 3 wedstrijden in 7 dagen) wordt het juist een walkover. Ajax heeft veel meer kwaliteit. Ik denk dat Feyenoord veel te afwachtend gaat spelen en nauwelijks tot kansen zal komen. Vergeet niet dat PSV qua speelwijze verreweg het meest nadelige is voor Ajax. Ik zie PSV bijvoorbeeld weer veel meer problemen hebben tegen het afwachtende spel van Feyenoord.
1 0
Ozymandias
Wat is er bij VI met Pieter Zwart gebeurd? Ik las vroeger met veel intresse én plezier zijn blog Cattanaccio maar sinds hij bij VI is gaan werken is hij steeds meer open deuren gaan intrappen. Vroeger had elk artikel wat hij schreef een originele invalshoek. Ik kan me niet eens meer herinneren wanneer hij bij VI voor het laatst met iets origineels kwam.

F*ck de Nederlandse sportjournalistiek, vroeger hadden we mensen als Cruijff en Adriaanse die met geweldige analyses kwamen maar nu gaat bijna alles om randzaken omdat de analisten zelf geen nauwelijks verstand van voetbal hebben. Breekt er dan eindelijk een jong talent als Zwart door en dan verpesten ze hem door hem net zo'n opendeuren intrapper te maken als de rest.
3 -1
Leprechaun
Precies dit. Lees zelden nog diepgaande analyses. Voor dit soort gelul hebben we Aad de Mos al.
1 0
ajaxxcied4life
De lezer bepaalt, want die betaalt. Dus als je als journo je lekkere salaris van VI wilt behouden dan moet je voor clickbaits zorgen en niet te moeilijk gaan doen. Onafhankelijke (sport) journalistiek is op leven na dood.
4 0
ranger
Wat is er bij VI met Pieter Zwart gebeurd?... wat is er met ajax gebeurd
0 -2
Ozymandias
Wat bedoel je hiermee?
0 0
Dubbelvla
ik maak me over ajax-feyenoord minder zorgen dan over twente-ajax
2 0
Georginho
Precies
0 0
blessure
Ten Hag zal toch wel wat geleerd hebben, van de eerste twintig minuten tegen PSV?
0 0
goajaxgo
Nee.
1 -1
Adam24
Wat zou je er concreet van moeten leren?
3 0
Hziyech14
Geen goals tegenkrijgen in de eerste 20 minuten?
0 0
Ajaxbest
Puntje bij paaltje wordt feyenoord gewoon keihard vernederd
5 0
AlexIbarra
Ik zit ff te denken, hoe kun je Feyenoord nog vernederen?
10-0 verliezen kennen ze al, 7 nederlagen op rij hebben ze ook recent nog gedaan, laatste 3 uitslagen Ajax-Fey waren 2-0, 3-0 en 4-0 dus 5-0 zou niet bijzonder zijn.

Ik denk dat het dubbele cijfers moeten worden in combinatie met 3x rood of zo, of een Advocaat die na 58 minuten het stadion uit loopt en niet meer terugkomt.
Misschien dat Haller de 5 goals van Traoré wil verbeteren. :)
0 0
Hziyech14
Aad de Mos zei dat wij deze week punten gaan verspelen, dus deze week komen wij zonder problemen door.
1 0