'Bij Antony heb je het oude Tscheu La Ling-gevoel'

NickOoms, 12-01-2021 om 13:05, 6414 views, Ajax Life |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Peter Heerschop vindt dat Antony in zijn spel lijkt op voormalig Ajacied Tscheu La Ling, zo vertelt de cabaretier tegenover AjaxLife. De Braziliaanse rechtsbuiten kan op veel lof rekenen van Heerschop na de wedstrijd van zondag tegen PSV (2-2 gelijkspel). 

'Je ziet Antony in de tweede helft Max uitdagen', begint Heerschop vol lof over de Braziliaan. 'Die Max was in de wedstrijd wanhopig en hij lag de hele tijd in een greppel. Dat is het oude Tscheu La Ling-gevoel, dat je een buitenspeler hebt die met zijn voet op de bal staat en dan gaat bedenken hoe hij de tegenstander gaat passeren. Ik kan daar enorm van genieten.'

Heerschop heeft er vertrouwen in dat Antony tot het einde van het seizoen van grote waarde zal zijn voor Ajax. De cabaretier verwacht dat de aanvaller de revelatie van het seizoen gaat worden. 'We hebben het aan het begin van de competitie gezien en zondag in de tweede helft tegen PSV. Aan hem zie je wat er mogelijk is vanuit het straatvoetbal en in bluf en overtuiging. Dat is een speler die in een paar momenten een wedstrijd kan beslissen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Francisco81
Volgenmsij vind alleen van Basten hem niks. Weet dat hij analist is overal zijn mening over mag geven. En iedereen mag van mij kritiek op Ajax leveren over aankopen of spel, maar van hem kan ik het op dat gebied net ff minder hebben. Al zijn aankopen zijn vrijwel mislukt, Suljemani, Cvitanich, Sno, Aissati, Olegue etc. Dan denk ik van als dat onderwerp aangekaart word aan tafel dan zou ik als ik hem was ff wat minder op de voorgrond treden, over het spel onder zijn beleid hoeven we het niet eens te hebben
0 0
SilverHaze
Van Basten vergelijkt kwaliteit met hoe hij zelf was. Dat is gewoon scheef. Voor zijn leeftijd is Anthony echt al heel erg ver. Hopelijk een Eye opener voor alle buitenspelers in de jeugd dat ze nog heel hard moeten werken om op dat fysieke niveau te zitten. laat staan het technische.
0 0
Venta
Kan niet wachten tot we op volle oorlogsterkte zijn, met Haller en Kudus in de basis:

——————————Onana————————
Mazraoui — Schuurs — Blind — Tagliafico
———— Kudus —— Gravenberch ———
————————— Tadic —————————
— Anthony ——— Haller ———— Neres —

Dan heb je met Kudus én Gravenberch een speler die een mannetje kunnen passeren en een linie over kunnen slaan. En wellicht Neres en Tadic andersom. Jammer dat je Klaassen hiermee zal moeten gaan passeren, en met hem ook Promes en Labyad.
2 0
chloorbestendig
Dacht heel even dat je Onana in de spits had gezet, heeftie wel een keer wat te doen.
0 0
Francisco81
mooie opstelling hoor, maar denk dat je wel een middenveld hebt die veel onderweg is. Weet niet of dat het beste is voor deze verdediging
1 0
Warrior
Nou is Kudus wel iemand die graag de bal veroverd, en het zeker niet over zijn kant laat gaan, als hij hem zelf kwijt raakt. Ik vind de centrale verdedigers nog steeds de zwakste schakels.
0 0
Ronaldinho020
Zal of kudus of gravenberch nog steeds heel gedisciplineerd moeten spelen, anders ontstaat daar natuurlijk een enorm gat.
0 0
Sunny
Ben erg blij met Antony en vermoed dat hij naar een nog veel hoger niveau gaat groeien.
Met een tegenstander voor zich (1e helft kon hij vnl. ballen aannemen met Max direct achter zich) zag je in de 2e helft een andere Antony. Overigens was dat ook zo tegen Atalanta waar hij pas de 2e helft liet zien allemaal te kunnen met zijn dribbels binnen- en buitenom.
Antony heeft een geweldig techniek, passeert erg makkelijk, is erg snel, heeft zo'n heerlijk gemene voorzet a la Zyech (moet nog wat gefine-tuned worden), zit vol branie, blijkt ook te kunnen koppen (technisch goede kopbal zondag) en scoort heel makkelijk dankzij o.a. zijn "korte" schot waardoor keepers nauwelijks tijd hebben om te anticiperen.
Afgelopen zondag wederom heel sterk en langzaam maar zeker een sterkhouder aan het worden: Gravenberch
3 0
Indojood
Ling wat heb ik genoten van hem. "Ling verkopen, F-Side gaat slopen!" Jammer ook dat ie is weggejaagd toen hij te dicht bij de waarheid kwam omtrent de fricties tussen Jonk en de rest.

Over Antony heb ik nochtans hier gelezen dat ie er niets van kan, haha. Ęén van de grootste talenten van Brazilië, een voetballand met een staat van dienst waar wij slechts van kunnen dromen. Hij wordt een sensatie.
4 0
Schip
Ling was een heerlijk technische en licht provocerende speler. Goed teken als een speler daarmee wordt vergeleken. Dan ben je op naar een publiekslieveling te worden. Ajax heeft zoveel klasse vleugelspelers gehad in het verleden. Mijn favoriet was Jesper Olsen. Toen hij vertrok naar United, was ik nog maar een jochie, maar ik kon niet geloven dat mijn held Ajax 'in de steek' liet.
2 0
Warrior
Ling was een vlagenspeler. Bij vlagen goed, maar ook bij vlagen verschrikkelijk.
1 0
oxxer
Pingeling had ook vaak een ATV, wel een sierlijke speler met zijn dubbele schaar.
6 0
BokkieBokstra
Precies, ATV daar moest ik ook aan denken. Het was alles of niets. En an Oost-Duitsland-Nederland met zijn rode kaart. Romantiek is mooi maar wat zouden we er vandaag van gedacht hebben? Geen Ajax materiaal, direct verkopen.
3 0
oxxer
100% mee eens , ik vind dat mensen tegenwoordig sneller oordelen. Tscheu was zoals jij terecht schrijft grillig, alles of niets, vergelijkbaar met de wedstrijd van Antony afgelopen zondag. De eerste helft was hij slecht en 2e helft prima.
1 0
BokkieBokstra
Veel hogere verwachtingen nu was toen ook groot fan van ling. Hoor aad de mos nog op tv het publiek wil geen ling maar piet hamberg. Nou die aad.
0 0
Warrior
En daarbij was hij soms verschrikkelijk vervelend voor iedereen.
0 0
Henkjanklaas
La ling leek meer op schip ipv op deze antony . Schip en la ling waren echte stylisten. Antony is rapper en venijniger.
2 0
Juichtoon
Ik was fan van La Ling hoor maar ik schat Antony hoger in.
3 -3
V12
Ling was ook vaak niks.
0 0
blava
De samenvatting van de uefa cup wedstrijd tegen Manchester United in seizoen 1976/1977 is dan verplichte kost. Terug te vinden op you tube.
2 0
Duif63
Ajax - Psv 2-0, op een zaterdagavond vroeg in het seizoen 78/79. Huub Stevens stond linksback, schopte als een wilde in het rond, maar werd toch helemaal dronken gespeeld door Ling. Ik zat in vak D en dat betekende standaard de eerste helft Ling precies voor je neus. Zo ook die avond.
1 0
Warrior
Dat deed Roy later ook met Gerets, maar behalve publiekslieveling, was het niet goed genoeg. Ik denk dat als Roy en Ling nu mee zouden doen, ze tot de grond toe afgebroken werden.
1 0
Duif63
Dat klopt wel, al sla ik een Ling een stuk hoger aan dan Roy. Ling was veel dwingender aanwezig dan Roy. Tscheu had een veel betere voorzet, scoorde zelf ook meer. Vooral door zijn voorzetten werd Kieft ooit Europees topscorer.
0 0
Tscheu
Hear, hear.
0 0
Oeroeboeroe
Ling was er ook nog een partij arrogant bij, maar dat paste ook prima bij Ling. Vroeger echt genoten van die gast.
9 0
oxxer
Tschen La Ling Aka Tscheu La Ling, als hij het op zijn heupen had de linksback van de de tegenstander het heel lastig. Hugo Hovenkamp werd standaard helemaal scheel gespeeld.
2 0
DeMeervanweleer
Mocht Tscheu willen....
4 -3